Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
bubuiszusz képe
A hazugság ártalmas.
2009. december 08. kedd, 21:30 | bubuiszusz

Mi most a hazugság világát oly tömény módon éljük meg, hogy szinte kiveszőfélben van köreinkben az értelmes emberi élet. Pedig ami él, az fejlődni akar, s ez csak a valóság talaján lehetséges! Az igazság és a valóság ugyanannak az éremnek két oldala. A hazugsággal és a valótlansággal ugyanez a helyzet.

A hazugság egy olyan tudatos elferdítése a valóságnak, amelynek következményei szinte beláthatatlanok! Ha valakit hazugságon kapunk, akkor feltétlenül fontos, hogy bizalmunk gyengüljön vele kapcsolatban. Hinni, bízni, csak abban szabad, aki igazolta, hogy méltó erre! Feltétel nélküli bizalom, hit, még Istennel kapcsolatban sem kívántatik meg senkitől.

Kétségtelen, hogy állapotszerűen nem lehet azzal élni, aki rendre be akarja csapni társát. Itt a tűrőképesség, amely különböző szempontok figyelembevétele alapján erősödik vagy gyengül, és ez mindenkinél különböző.

Hogy ki hazudik többen a két nemből eldönteni szinte lehetetlen, hisz ilyen statisztikával nem találkoztam még, de az biztos, ha valakit rajta kapunk a hazugságon mely lehet kicsi nagy, vagy mondjuk füllentésen kapjuk, mely talán nem olyan súlyos mint a tudatos hazugság, de ez is a hazugság körébe tartozik. Az biztos, hogy ha kiderül az igazság olyan sebet ejt rajtunk, mely soha nem gyógyul be. Ezek után a hazudós fél, elveszti valódiságát szinte örökre. Bármit tesz, bármit mond, mindig kételkedni fogunk őszinteségében.

Persze létezik még a kegyes hazugság melyet az emberek találtak ki, jelszóval így megkíméljük a másik felet valami ismeretlentől, fájdalomtól, persze ez is hazugság, mégpedig talán a leg kegyetlenebb fajtából. Tény számtalan formája létezik a hazugságnak, de a legfontosabb, árt annak aki hazudik és árt annak akinek hazudnak.