Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Sokféle értelmezés van
2009. december 08. kedd, 19:17 | Akleden-nedelkA (útkereső)   Előzmény

Szia Noa!

Sokféle értelmezése van a betegségeknek. Az egyik, amit mondasz. A másik, amit a Dahlke könyv mond. Biztosan van még más is. Az ismeretségi körben halál pontosnak bizonyultak a könyvben leírtak.

És Orsi arra indul el, amerre akar. Elindulhat a pasik felé vagy elindul befelé. Az értelmezésed a pasik felé irányítja, Dahlke befelé irányítja. Nem egyszerű ez. A "csonka család" ideája, az apa hiányának megélése és az elvárásrendszerek a pasik felé lökik. Az ő élete, ő dönt.

Vannak viszont közkeletű illúziók. Ilyen az is, hogy párkapcsolatban könnyebb. Neked lehet, hogy könnyebb a párkapcsolatban, de van, akinek nem az.

Én hiszek a nőknek, akik úgy gondolták, hogy még gyereket nevelni is könnyebb egyedül, mint abban a párkapcsolatban benneélni, amiben voltak. Azt tapasztaltam, hogy az anyák nem azért vállalják, hogy egyedül nevelik a gyereküket, mert éppen olyanjuk van. Mindenkinek nagyon-nagyon alapos oka van rá.

Az életünkben az a könnyű, amit tudunk. Ha nem tudunk jó párkapcsolatot, akkor a párkapcsolat nem könnyű és nem könnyebb, hanem nehéz. Addig, amíg a súlyt jelentő konfliktust fel nem oldják, addig nehéz lesz a párkapcsolat.

Van, aki másként gondolja és másként éli meg a párkapcsolatot is.

Üdv:
A-A