Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Mitől éreznéd magad nőnek?
2009. december 08. kedd, 12:00 | Akleden-nedelkA (útkereső)

Szia Tűzjáró!

Szerintem teljesen normális, ha felnőtt ember minden ügyét elintézi. Legyen férfi vagy legyen nő. Az, hogy egyedül neveled a fiad, az nagyon bátor döntés volt, és biztosan ez a jobb megoldás, mert nem ezt választottad volna, ha ez lenne a rosszabbik megoldás. (Kivéve, ha mazohista vagy, de akkor irány a pszicholgóus.)

Mitől éreznéd magad nőnek?

Csak tedd fel magadnak a kérdést, hogy mitől éreznéd magad nőnek.
Válaszold meg.
Utána fordítsd ki a válaszod és meglátod, hogy mennyire fontos az.

Például: ha valaki cipeli a cekkert, akkor nem nő?
Csak akkor nő valaki, ha egy hímnemű ott liheg mellette és a bevásárolt cuccokat hordárként cipeli?
Ha egy nő egyedül neveli a gyerekét és a bevásárláshoz hordárt fogad, attól nő lesz?

Az egyik barátnőm úgy cipelte mindig a cekkert és a negyedikre a férjének a zsugorfóliában az ásványvizet, hogy a férje otthon tévézett. Neki az volt a mániája, hogy gondoskodik a családjáról és még ez is belefért. Soha egy gyümölcsöt nem kellett sem megmosnia, meghámoznia és felvágnia egyetlen családtagjának sem. Ez az ő dolga volt és így érezte magát nőnek. A férje és a lánya joggal hihette volna, hogy a gyümölcsök így teremnek a fán.

Egy idő után rájött, hogy a nagymamának, akinek a mintáját átvette, neki nem kellett sem a negyedikre menni, sem zsugorfóliázott ásványvizet cipelnie a negyedikre, nem is dolgozott 8 és fél órát a munkahelyen, igazán segíthetne valamit a férje is. De nem segített. 11 év után kirakta a szűrét. Ettől függetlenül mindig nőnek érzi magát.
Most a lányával él és időnként ugyanezt hozza fel, hogy jó lenne már egy férfi, mindig mindent neki kell cipelnie. Ilyenkor csak azt kérdezem tőle, miért, amikor volt férjed, barátod, akkor ők cipelték? Nem. Keress valami más indokot, ennek senki nem dől be. Valld be, hogy imádod a mártír szerepet és a cekkercipelést.
Ilyenkor jót nevetünk.

Sokfélék vagyunk, mindenki mástól érzi magát nőnek.

Üdv:
A-A