Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ez egyike az önbecsülés leckéknek
2009. december 08. kedd, 11:02 | Karmatörlő (útkereső)

A kakukkfióka jelenség nem új, mindig is volt. Ugye annak a gyereknek is van apja? Vajon a feleség hibája, ha kakukkfióka van a családban? Az ő családjában valószínűleg egy másik apuci hagyott kakukkfiókát, nem? Teljesen szimmetrikus jelenség.

Mint parciális résztvevőnek, a családszerető apának ez rendkívül rosszul eshet.
Vajon miért egy hárpiával kötötte össze életét az ismerősöd? És, ha már egy hárpiával kötötte össze az életét, akkor vajon miért nemzett több gyermeket is vele?
Vajon nem kellett volna kiállnia magáért a családban az ismerősödnek.

Egy hárpia csak azért lehet hárpia, mert hagyják, hogy az legyen.
Ahogyan ennek a fordítottja is igaz, egy családban csak az az apa lehet erőszakos, akinek megengedik, akinek hagyják, hogy erőszakos legyen.

Egy internetes fórumon egy hölgy nagy hangon követelte, hogy az erőszakos apákkal szemben nagyobb legyen a rendőri fellépés, legyen több rendőr, tiltsák meg, hogy a családját látogassa, stb. stb. Kiderült, hogy őt "erőszakos férjjel áldotta meg a sors", hölgy mesélt arról, milyen nagyon rettegett a férjétől, aki bántalmazta, fizikailag, lelkileg. De mostmár nem teszi.

Azt kérdeztem meg tőle, hogy mi változott meg?
A rendőrség jól elagyabugyálta a férjét, börtönbe csukták? A rokonság helyretette az urát? Elvették a gyerekeit, gyermekgondozásba kerültek? A családsegítő segített?

Hát, nem.
Azt írta, hogy egyszer úgy döntött, hogy többé nem fél a férjétől. Úgy nézett rá, hogy tudta a férje, hogy ha üt, akkor azt kamatostól visszakapja. Azóta nincs verés a családban.
Tökéletesen elegendő volt az, hogy kiállt magáért.

Ehhez nem rendőrség kell, aki a védtelen szegény, gyenge nőt megvédi, és a nő maradhat gyenge és védtelen. Ehhez önbecsülés kell, azt kell megszereznie.

Ahogyan lesajnálja az összes ismerős a papucs férjet, akit a hárpia úgy ugráltat, úgy aláz meg, ahogy neki tetszik. Ehhez sem rendőrség kell, annyira nem férfias dolog ilyesmit bevállalni, hogy szinte intézmény sincs ahová egy ilyen férfi fordulhatna. Ehhez szintén önbecsülés kell, azt kell megszereznie.

És egyébként attól, hogy a nem az ő spermájából van a gyerek, attól a gyerek ölelése, ragaszkodása hozzá más lesz? Kevésbé fogja szeretni a gyerek, akivel játszott, akiért dolgozott, és akiért hazament, akitől család a család?
Ha ettől ő kevésbé tudja szeretni a gyereket, mint eddig, akkor tényleg nagyon sajnálatra méltó az ismerősöd.