Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kirsikka képe
aktuális
2008. november 11. kedd, 15:07 | Kirsikka

Számomra nagyon aktuális ez a kérdés. Egyszer valaki azt válaszolta, hogy akkor jön a Mester ha a "tanuló" készen áll rá. Igazából mindigis fogózkodókra volt szükségem, és borzasztó bizonytalan voltam (vagyok néha még mindig) egyedül. Főleg ha valamiért nem érkezik válasz a kérdésekre. Vannak ilyen időszakok az életemben, mikor minden ajtót csukva találok... Eddig ettől mindig kétségbeestem. Legutóbb is:) csak hamarabb észbekaptam, mint előtte.
Van több olyan ember is körülöttem akik már előbbre tartanak jóval mint én, és az egyikükről határozottan hittem, hogy igen Ő lesz a Mesterem. Furcsamód, ő egy rokonom. Akit már évek óta ismerek... de csak most mutatta meg nekem-vagy most vettem észre igazán Őt, aki pont megfelelően messze él tőlem ahhoz, hogy ne lehessen olyan fogózkodó, akire rácsimpaszkodhatok, hanem legyenek megválaszolatlan levelek, legyenek fel nem vett telefonhívások, és igenis tanuljam meg, hogy "ha nincs válasz, az is válasz". Hogy ne tudjak/akarjak függni tőle, hanem tanuljak egy kis önállóságot végre. És a legutóbbi ajtók-csukva-találáskor is az történt, hogy amint nem azzal foglalkoztam hogy jajmostmileszvelem, máris érkeztek válaszok! Egészen máshonnan egészen csendben... és nagyon fejbekólintottak! Ettől pedig sikerült komoly lépést tennem egy eddig csak rossz ízű rágóként csámcsogott régi probléma megoldására. Önvizsgálat önvizsgálat önvizsgálat, minden "pofonnak" látszó esetkor!

Nemtudom jól érzem-e hogy minden lépcsőfokot meg kell járnunk... vagy lehet hármasával ugrálni a tanulás útján? Egy hiteles Tanítótól valami ilyesmire számítok, hogy segít gyorsabban venni a lépcsőket, megelőzni a visszahuppanást, de ezt az Élet is megteszi -jelez, ha odafigyelünk, észrevesszük. Nem is lenne jó tanító aki megóvja minden széltől a tanítványát, hiszen abból tanul ha küzd, és ha orrabukás után is feltápászkodik!
Úgyhogy nem tudok választ adni a kérdésre... talán csak annyit, hogy könnyebb támogatással, Mesterrel.