Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ősi Kultúra
2009. december 05. szombat, 17:37 | Látogató

A tetkó ésszerű, szuper találmány, ráadásul a természeti népeknél még testdísz is volt. A tetoválás szinte minden ősi kultúrában megtalálható volt. A törzsi hovatartozást nyilván így volt a legegyszerűbb jelölni, anyakönyv híján, meg bátorságpróbának se volt utolsó.
Volt idő,nem is olyan rég, amikor szégyenbélyegnek számított.nálunk. Valljuk be, a börtönlakók, bűnbandák művészi munkáit a mai művészek gyönyörű tetoválásaival össze se lehet hasonlítani. Úgy gondolom, hogy manapság már bárkinek lehet tetkója, mert megváltozott a megítélése is. Biztosan vannak olyanok, főleg idősebbek, vidékiek, akik még megszólják, lenézik a feltűnő tetoválásokkal hivalkodókat.
Az, hogy egy tetkó publikus-e, nyilván attól is függ, miért készült. A legtöbben egy korszak lezárására, egy eseményre , személyre akarnak emlékezni vele.
Viccesen: az ember azért készíttet tetkót, hogy emlékezzen rá öregkorában, egyszer volt fiatal is...Egy biztos: jól meg kell gondolni, mi és hova kerül, mert egy ideig ott lesz majd. A szövegeknél, pláne a külföldieknél érdemes leellenőrizni a helyesírást, nehogy nagy szamárság legyen - két lábon járó reklámtáblán.
Zsuzsa