Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A Te egod feloldása, nem az önmegvalósított Mester dolga!
2008. november 10. hétfő, 23:27 | Huszti Sándor -...

A témát a "megvalósított tanító nem tart 2 hónapos kurzusokat" hozzászólás kapcsán nyitottam, remélem megtaláljuk a választ erre a fontos kérdésre! Itt folytatnám az eszmecserét:

Valóban könnyen bemozizhat az, aki hagyja elszállni magát, de az önismereti gyakorlásnak pont az a lényege, hogy az állandó önvizsgálattal és a külső jelzések, kritikák komolyan vételével már csírájában felismeri a gyakorló, ha kezdene többet hinni magáról, mint ami.

Az ego feloldása nem hiszem, hogy az önmegvalósított Mester dolga lenne, különben már több millióan túl lennének az egojukon, akik az elmúlt pár száz évben a megvilágosodott Mestereket követték!
Bár egy Mesternek, aki ura az illúzió világnak is, egy gondolatába kerülne feloldani minden káprázatot, mégsem teszi, mert akkor a Tanítványától venné el a fejlődés lehetőségét.

Nem az az elsődleges cél, hogy megszabaduljunk az egotól, hanem az, hogy annyira tudatosítsuk a kialakulásának az okait, hogy legközelebb ne legyen rá igényünk. Az ego kialakulásának legfőbb oka az, hogy nem tudjuk elfogadni a világot és benne Önmagunkat olyannak, amilyen. A valóság okozta fájdalomtól úgy próbálunk védekezni, hogy téves énképekkel, hitrendszerrel és hazugságokkal vesszük körbe magunkat, viszont ezzel kirekesztődünk a valóság tapasztalásából. Ez indítja el aztán a lelkeket a tudatlanság útvesztőjében, amiből megszabadulni a valódi énünk megismerésével tudunk.

Az ego építő folyamatot az elfogadás képességének fejlesztésével és sok-sok tudatosítással tudjuk megfordítani, és akkor végre képesek leszünk a valóságot elfogadni annak, ami.

Ezen az úton, egy Mester is csak instrukciókat tudna adni, de helyettünk semmit sem fog megtenni!