Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Drága Zsani!
2009. november 30. hétfő, 20:20 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Kemény? Nem voltál az egyáltalán. :)

Nem bántottál meg, egyet értek veled a többi dologgal kapcsolatban, ami a "kötöttséget" illeti. Számos tapasztalatom erre irányított engem.
A nadiról nem tudok semmit. De a reikihez értek valamit: ott is számos ágra szakattak, és egymást szidják, ez számomra is meglepő. Amit elfelejtenek a reikisek, minden kézpozíció egy kezdeti mankó, amíg a reiki nem vállik az egész lényünkké. Én általában intuitív módon "használom". Teszek rá, milyen dogmákat írnak elő (bár ezért most a reikisek lehet megköveznek :) ), ahol érzem, oda rakom a kezem, akár órákra is, mert "eredményt" így lehet igazán elérni. Valamint más energia gyógyászat is érdekelt, és azokon a tanfolyamokon tapasztaltam meg, hogy az adott test TUDJA mire és mikor, mennyi ideig van szüksége, én általában ezért csak megnyitom magam az energiákra és a többit rábízom az Égiekre, kinek mit adnak rajtam keresztül.

Az, hogy valami gátol, vagy segít minket (ebből tanultam meg), ott dől el, hogyan viszonyulunk a dologhoz.
Volt aki azt mondta a reikire, nem működik, mégis a kezemből úgy érezte az energiát, hogy nyár kellős közepén vacogott a foga, mikor abba hagytam, pedig nála konkrétan a reikit kértem :). Nem beszélve Apuról, aki abszolút kijelenti, Isten nincs, ő teremti elő a dolgokat (ma mondta: én ástam ki a villanykábelnek az árkot, hol volt Isten ekkor?), nos, mikor fájlalta a térdét próbára tett. Azt mondta, állapítsam meg, melyik térde fáj. Mikor megmondtam neki, leesett az ála. De persze mindig is Banyának nézett, ezt is betudta ennek :).

Tehát én ebből arra következtetek, a kereszt valaki hite szerint védelem, segítő, akkor neki így is fog működni. Ha valaki viszont az egyház politikus felfogását, szemléletét nem kedveli, akkor feszeng ezektől a dolgoktól. Lezárja saját magát, így "igazolja", hogy tényleg így működik.
Tehát a hitrendszerünk a keretünk, a gátunk.

Írod, vannak rajtad pecsétek, szimbólumok. Aztán a fizikai kontakt ébresztett fel a zárt rendszer hülyeségére, holott, ha jól értem van még rajtad mit levenni, mégis szárnyra kaptál, maga a felismeréstől, hogy a rendszerek önmagukban jók, amíg az út kezdetén jársz, de túl kell lépni a kereteket, ahhoz, hogy kiteljesedj. Így van ez minden tudással. Minden iskolát kijársz, búcsút veszel, majd tovább lépsz az új ismeretek felé.

Próbáld ki mediben, (nekem ez bevállt, kíváncsi vagyok, Neked mi lesz) tágítsd a tudatod, egyre táguljon az egész lényed, eleinte pulzálva növeld az aurád, eleinte akkorára, mint a szobád, majd a házad, az égbolt, az Univerzum. Mikor itt vagy, kérdezd meg, mi az, ami még gátol téged. Mikor megtudod, enged el, ott, abban a pillanatban. Majd érezd, ahogy egyre könnyedebb leszel, a terhek letétele után, egyre több energiád lesz.

Puszi,
szeretettel Anita:)