Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
az ember, egység. szétbontani a mai materialista szemléletből
2009. november 27. péntek, 19:46 | szer (útkereső)   Előzmény

az ember, egység. szétbontani a mai materialista szemléletből ered. a világot és magunkat is egységben kell látni (vagy részegységben)
teljesen érthető amit mondasz, csak nem gondolom/érzem jónak a magunk szétválasztását...
"isteni énünk" már nem "mi" vagyunk, önmagában itt nem is létezik, ahogyan a test sem létezik önmagában, csak tudattal és lélekkel. (pl. egy tudattalan test, pl kóma esetén is csak "mesterségesen" tartható "életben", és itt sem a tudat nem létéről van szó, csupán szunnyadó tudatról).

a megszokás és ragaszkodás az ami - egyébként is az emberek jellemzője (nagyon is, hiszen ma éppen ezért szenvedünk annyit, mert nem tudjuk rossz szokásainkat megváltoztatni amiben nevelkedtünk felnőttünk is sajátunknak hiszünk/gondolunk/tartunk) - adja a "sajnálat" okát.

Ha nem a megszokás, akkor az a "tudat", hogy még dolgunk van/lenne, de valami végett "most" nem vihetjük véghez (ennek kifejtése kissé összetettebb, azért használom az "" jelet is, de remélem azért érthető mit szeretnék közölni)

én így látom.

Egyébként én nem tudnék egyértelmű választ adni erre a kérdésre. Nem vagyok elég "tiszta".
két erős ellenpólus feszül egymásnak bennem, ezek egymáshoz viszonyított helyzetéből függően érzem azt, hogy mennyire vagyok "függésben" az élettől (magyarán: mennyire sajnálnék itt hagyni mindent)