Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
bubuiszusz képe
Betegség,Önértékelés!
2009. november 26. csütörtök, 22:05 | bubuiszusz

Meg kell tanulnunk harmonikusan kezelni e két ellentétnek látszó kijelentést: Minden betegség meggyógyítható, és mindannyian halálosan betegek vagyunk már születésünk óta. A testi halál ellen nincs orvosság!

Az egészség nagyon összetett dolog. Mi mindazokat egészségeseknek tartjuk, akik végtagjaikat megfelelően használni tudják, és akik nem éreznek semmi különösebb fájdalmat. A földi életre mindenki betegen születik, kivéve azokat a különleges küldötteit, akik szerepébe nem fér bele ez, vagyis a betegen születés. Kivétel nélkül mindenki előbb-utóbb kezdi is megtapasztalni önmagán ezt a született terheltséget, vagyis, hogy beteg. Az Általa elgondolt egészség, gyógyulás, mindenki számára csak belülről indulhat el. A földi élet valójában erre való: elindulni a gyógyulás útján. Ez egyben a boldogulás útja is, vagy inkább így mondanám, a boldogság útja is

Minden betegség mögött valami lelki betegség húzódik meg. A lelki betegségek pedig mindig valamilyen helytelen szeretetnek velejárói. Ha megvizsgáljuk Istennel, embertársainkkal való kapcsolatunkat, akkor magunk is rátalálunk azokra a pontokra, amelyek betegséggócok. Ő nem adhat sem személyre lebontott diagnózist, sem terápiát kívülről, mivel belülről kell azt átvennünk Tőle imáinkban! Tudnunk kell, hogy az emberi élet nem játék! Nagyon komoly dolog az, hogy az örökkévalóság várományosai vagyunk. Óriási ajándék Isten részéről minden ember élete. Mi Isten ajándéka vagyunk a világnak, és itt mindkét szón nagy hangsúly van. Istené vagy! És ajándék vagy! Tehát a végtelen Szeretetnek boldogságra, Önmagára teremtett gyümölcse vagy! Betegség tehát a helyes önértékelésre szólít fel!