Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Vedd komolyan, ami az álmodban megjelenik!
2009. november 26. csütörtök, 15:09 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Köszönöm, hogy itt kérdeztél és remélem, mások is mernek majd kérdezni, ha valamit nem értenek. Mert kérdezni nem szégyen!

A féltékenység, mint ahogyan sok más érzésünk is alapérzés, mélyről, belülről, ösztönből jönnek, vagyis primitívek.
Nincs bennük semmi emelkedett, semmi spirituálisan fejlett, de attól még a mi saját érzéseink, fel kell őket vállalnunk, szeretnünk és elfogadnunk kell őket!

Ha tudatosítással fordulunk feléjük, akkor legyen az bármennyire aljas, primitív, vagy negatív érzelem, helyére tudjuk tenni azokat.

Amikor egy érzéssel, érzelemmel dolgunk van, de ezt nem vesszük észre az éber tudatállapotban, akkor előfordul, hogy az az álmainkban újra megjelenik. Álomban ugyanis nem tudjuk úgy kontrollálni a működésünket, nem tudjuk elfojtani a tudattartalmainkat.
Ezért az álom tere lehetőséget nyújt arra, hogy az elfojtott, elnyomott tartalmak kiszabadulhassanak a mélyből.

Ha ezeket a jelzéseket nem vesszük komolyan és továbbra sem foglalkozunk velük, nem oldjuk fel őket, akkor akár egy komolyabb szintre is léphet a figyelmeztetés, ami már sokkal kellemetlenebb lesz! (probléma, konfliktus, betegség, baleset, halál)

Egyes érzések feloldásához néha elég az érzelem szimpla átélése is, de a mély gyökerű, problémát adó érzések, érzelmek feldolgozásához már egy összetettebb, kidolgozottabb érzelem feloldási gyakorlat szükséges. Ebben a gyakorlatban külön kell figyelni az érzelem megismerésére, gyökereire, összefüggéseire és csak utána áttérni az elfogadására, befogadására.

A nehezebb oldásokkal akár több napig, hétig is dolgozik a gyakorló, de végül siker koronázza az erőfeszítéseit!