Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
bubuiszusz képe
ÚT, CÉL
2009. november 26. csütörtök, 13:52 | bubuiszusz

Aki az ÚT vállalása nélkül akarja az IGAZSÁGOT és az ÉLETET, tehát ŐT, az ezt nem gondolhatja komolyan. Az maga is tudja, hogy hazudik önmagának. Az IGAZSÁG és az ÉLET éppen az ÚTNAK következménye. Bárhová szándékozik is valaki menni, ha nem vállalja az odautazást, az nem szándékolhatja komolyan a célba érkezést. Gondoljuk át: mekkora árat kellett fizetnie Jézusnak azért, hogy megváltsa számunkra a jegyet az UTAZÁSRA, az ÚTRA! Bizony a nem-bántás, megbocsátás, segítés UTAZÁST, aki nem vállalja, azt Ő sem tudja vállalni. Aki így nem vallja meg Őt az emberek előtt, azt Ő sem vallhatja meg Isten és az Ég angyalai előtt.

Valaki akkor lesz érett személy, ha egyértelműen képviseli ezt: SEMMINEK SINCS SEMMI ÉRTELME ÖNMAGÁBAN. Mindennek a CÉL ad értéket és értelmet. Nincsen közömbös lődörgés. Sokkal fontosabb az, amiért tesztek valamit, mint az, amit tesztek! Amiért tesztek, azért Ő minősít bennünket. Amit tesztek, azért esetleg mások minősítenek bennünket.

Minden céltalanság megcsúfolása a valós célnak. A cél éppen azért CÉL, hogy tökéletesítse a célba törekvőt. Milyen tökéletesedésre lehet számítani olyan cél elérésében, mely a valóságtól visz egyre távolabb? Hogy is lehetne célnak nevezni azt, mikor valaki jól érzi magát a jelenben, mint végső állapotban, mikor a jelene, ha nem építő feladatot hordoz, akkor éppen az építő feladatra szánt idő elrablását jelenti?! A jelenlét csupán létbenlét. A valóságban levés viszont KAPCSOLAT OBJEKTÍV VALÓSÁGOKKAL, akár feladatok, akár személyek e valóságok."