Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kiegészitelek egy pár dologgal...
2009. november 26. csütörtök, 13:10 | Ramina   Előzmény

Kedves Buthan!

Őszinte voltam és csaltam.
Az őszinteséggel nem volt baj a házasságomban.Jó volt a házasságom.De tényleg!Elmondtam én, hogy "mennem kell" (értsd: megcsalni).
Őszintén is lehet csalni.
Attól az még megcsalás és FÁJ A MÁSIKNAK.

A hazugsághoz elég egyetlen ember is: az te vagy.
A megcsalás kérdésköre pont sokat szól az önbecsapó, önmagunknakvaló hazudozásokról!

"Meg kell válaszolni", "hogy miért van rá szükséged, hogy kalandozz"? - irod.

Kelleni nem kell, de jó ha megtalálod rá a választ..... nem is egy válasz lehetséges......és nem is könnyű........mert le kell leplezni magad közben.....kiméletlenül.....én sokáig kerestem....
és ahogy egyre beljebb mertem merészkedni önmagamba, olyan ütemben jöttek a rész-válaszok, de csak az önismereti utam komolyra fordultával találtam rá mindennek a gyökérokára: a belső szeretet hiányomra.

- Előtte találtam olyan választ , hogy: megsajnáltam az illető férfit. Mindig is vonzottak a gátlásos, "nem menő fiúk".De valójában a felsőbbrendűségi érzésem, a gőg, hogy én jobb vagyok és képes vagyok nekik "szegényeknek"adni, állt mögötte.

- Aztán volt olyan is, hogy: beletemetkezni egy másik karjába: jutalom. Valami sérülés, kudarc után,bánatomra, fájdalmamra "gyógyirként" használtam más férfit. Mint egy csokit........ megajándékozva, kompenzálva közben a belső, vérző gyermekemet.
Erre a "csoki-szerepre" a férjem nem volt alkalmas, hisz ő mindig ott volt, mint a levegő. Ehhez egy izgalmasabb "jutalom" kellett.

- Meglepően hangozhat de volt úgy is, hogy a felgyülemlő szeretetemet olyan mértékben éreztem túlcsordulni, hogy megkellett osztanom, még a férjemen kivül mással is.

De a mindig ott bújó, igazi ok: szeretetet koldulni.Szeretettel táplálni a kiéhezett belső gyermekemet.Még akkor is, ha ezek tudattalanul kimanipulált szeretet-morzsák voltak csupán. A belsőm telhetetlen volt. Szeretetből (minőségi vagy nem, szex vagy csak valaki belém szeretett) nem volt sose elég!

Mára már meggyógyult lelkemnek ez a vérző része, elmúlt az a belső késztetés, hogy csaljak.Az Isteni szeretetForrásra csatlakozva megoldódott a dolog.

És hogy miért fáj a másiknak?
Hát, nekem az fájt (mert voltam megcsalva is) hogy "nem vagyok elég jó". Rögtön önbecsülési kérdést
csináltam a dologból.