Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szia Mukker!
2009. november 23. hétfő, 11:42 | Bochecha   Előzmény

Azt gondolom, hogy minden betegségnek lelki oka van, magyarul bármi külső hatás csak akkor okozhat betegséget, ha az ember Lelke nincs rendben. Emellett persze nem árt odafigyelni, hogy mit eszünk, és mit kenünk magunkra...

Esetedben a nőiesség háza táján lehet a kutya elásva. Legalábbis nekem most ez ugrott be...

Találtam egy érdekes infót, érdemes elolvasni!

Mi is az az Sodium Lauryl Sulfát /SLS?

Az SLS egy felületaktív, emulgáló szer.
Kíméletlen mosószer, melynek jó habzási tulajdonságai vannak. A gyártók azért szeretik alkalmazni testápoló termékekben, mert nagyon olcsó. Jól ismert veszélyes bőrallergén, bőrirritáló, különösen veszélyes, ha az érzékeny szemmel és a nyálkahártyával kerül kapcsolatba. A figyelmeztetés szerint „sok vízzel mossa ki a szemét, ha sampon kerül bele” arra figyelmeztet, hogy szemsérülést, szürke hályogot, kisgyerekeknél szemfejlődési rendellenességet is okozhat.
Mérgező a májra és a vesékre. Mérgező hatása van a vízben élő állatokra, madarakra, a környezetre.
Gondoljunk bele, hogy hány tonna szennyeződés kerül a folyókba a lefolyókon keresztül?

Miért van néhány samponban SLS?
Mert olcsó, és habzik.
Haj:Leginkább samponokon, festékeken és kondicionálókon keresztül jut a szennyeződés a fejbőrbe, így az SLS formájában is, ami az idegrendszerre is kihatással van. HAJRITKULÁS, HAJHULLÁS az SLS-nek is köszönhető. Az SLS-nek és ALS-nek kitett állatokon tapasztaltak szemkárosodást, központi idegrendszer károsodást, depressziót, nehézlégzést, hasmenést, komoly bőrirritációt és még halált is. Az SLS annyira hatékony, hogy kőolajjal szennyezett anyagok tisztítására használják. Az ilyen kémiai anyagoknak általában kicsi molekulasúlyukak, így a bőrön keresztül könnyen a szervezetbe jutnak, ahol a vérkeringés elszállítja őket a létfontosságú szervekhez, és ott súlyos károkat okozhatnak, az agyvelőben, a szívben, és a májban elraktározódhat. Bőr: bőrallergén.

szeretettel:Bochecha