Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Segíts csak bátran, ott ahol tudsz!
2008. október 29. szerda, 20:44 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Sokan kerülnek hasonló helyzetbe mint Te, hogy amikor meghallják/tudják hogy segíteni jöttek, akkor nem hisznek benne, hogy Ők képesek lennének rá. Ennek az az oka, hogy a segítőkről van egy olyan téves képünk, mint amilyen Zsupikának is van, mégpedig hogy csak az tud másokon segíteni, aki ismeri saját magát! - ez tévedés.

Érvelhetnék azzal, hogy én is sok mindenkin segítettem az elmúlt tíz évben, pedig nem mondhatom el magamról, hogy ismerem magamat, - de van egy jobb hasonlatom is erre! 

Segíteni mindenki tud azokon, akik nem tartanak az úton / a fejlődésben még ott, ahol Ő tart. Nem kell ahhoz a teljes utat teljesítened, mindent tökéletesen tudnod, hogy a mögötted kullogóknak, időnként csüggedőknek tudj segíteni. Elég ha valamivel többet tudsz, tapasztaltabb vagy és van egy jó ötleted a tovább haladásra, vagy egy vigasztaló, erőt adó szavad, hiszen többet úgysem tudunk adni, még akkor sem, ha beérkezettek vagyunk!

A lényeknek csak elenyésző száma ért az út végére, így ha csak az Ő feladatuk lenne a többiek segítése, akkor valószínűleg nem győznék azt időben teljesíteni.
Ahogy az idősebb gyerek a pár évvel fiatalabbat már sok mindenre meg tudja tanítani - de nem mindenre -, úgy mi útonjárók is tudunk adni a mögöttünk kullogóknak.

Ugyanígy, akik nekünk segítenek, azoktól sem kell elvárni (vagy nem kell róluk feltételezni), hogy tökéletesek legyenek, nekünk éppen elég lesz az is, ha a saját problémánk megoldásához adnak néhány támpontot!
Az én Tanítóm, sem volt tökéletes - fájt is ezt belátnom annak idején, de a feladatát teljesítette: megalapozott és elindított!

Ha Te megtalálod azokat, akiken Te tudsz segíteni a jelenlegi tudásoddal, az pontosan elég lesz Nekik és Neked is. Ők pont azt kapják, amire szükségük van és Te is fejlődhetsz a segítés közben.

Mert a segítésben nem csak az a fontos, hogy mit kap a másik, hanem sokszor fontosabb, hogy gyakorolhatod az adást, tanítást, önzetlenséget, szeretetet, kinyílást, elfogadást, megismerést, őszinteséget, kíméletlenséget, mérlegelést, döntést, szókimondást, nagyságot, szolgálatot, ...

Segíts csak bátran, ott ahol tudsz!