Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
fekete kereső
2008. október 29. szerda, 0:00 | ago366 (útkereső)

Azt hiszem ezt is érdemes elolvasni...

fekete kereső

Az energiatakarékos kereső

Az USA-ban óriási népszerűségnek örvendő blackle.com mintájára hoztuk létre a magyar netre optimalizált FeketeKereso.hu-t.

Ezek a keresők fekete alapon jelenítik meg a Google találatait, ezzel energiát spórolva. Míg egy hagyományos CRT monitornak egy teljesen fehér weblap megjelenítéséhez óránként körülbelül 74 wattra van szüksége, egy teljesen fekete lap mindössze 59 wattot fogyaszt.

A Google naponta körülbelül 200 millió keresést hajt végre: feltételezve, hogy minden lekérdezés körülbelül tíz másodpercen keresztül látható teljes képernyőn, a Google naponta körülbelül 555 ezer órányi időtartamon keresztül fut összesen a világ számítógépein. Így, globális szinten akár 3000 megawattóra energiát spórolhatnánk évente, ami megfelel a paksi atomerőmű egy blokkjának hat órai termelésének.

A blackle.com nem nagyon terjedt el Magyarországon. Ez talán annak köszönhető, hogy elsősorban az angol nyelvű honlapok közt keres, így sokszor találatai a magyar honlapok közt pontatlanok.

Ezt a problémát orvosolja a feketekereso.hu amely a blackle.com -tól eltérően elsősorban a magyar piacra, magyar keresésre van beállítva, így találatai ennek megfelelően nagyon pontosak.

További plusz az oldal jobb felső részén található linksor, amely a leglátogatottabb webhelyeket tartalmazza. Így az oldalról közvetlenül, egyetlen kattintással érhetők el kedvenc oldalaink.

http://www.fn.hu/zold/20080227/gazdasagosabb_fekete_kereso/?adminbolnezz...

és itt tudod a magyar keresőt letölteni magadnak..

http://www.feketekereso.hu/kapcsolat