Ki a Mestered? | Önmegvalósítás.hu

Ki a Mestered?

2008. július 03. csütörtök, 10:38 | Huszti Sándor -...

Egyre több tanító, spirituális Mester van közöttünk, hitelesek és hiteltelenek egyaránt.

Te kinek a tanításait követed?
Mire nézel fel benne?
Miben látod a hitelességét?
Miért tartod jobbnak a többi tanítótól?
Miben segített Neked?
Miért ajánlanád másoknak is?


Hatar Beatrix képe
Egy vélemény
2008. július 31. csütörtök, 22:18 | Hatar Beatrix

Mestert földi halandó embert nem nevezek. Tanítónak ill. tanítóknak inkább.

"Te kinek a tanításait követed?"
-hmm többnyire olyan emberekét akinek közel áll a világnézete az enyémhez. Követni nem követem, de meghallgatom és ha tetszik elfogadom és kipróbálom.

-Mire nézel fel benne?
Bevállalja emberi gyarlóságát és nem maszatolja el valami ezoterikus trutymóval. Fölvállalja emberi mivoltát. Egyszerűen tisztelem, miért, nem tudom, számomra a kisugárzása is olyan.

-Miben látod a hitelességét? Nem alakít ki függőségi viszonyt, meghagyja a szabad akaratomat.
Nem sztárolja magát, nem a pénzért csinálja, Szívvel-lélekkel teszi a dolgát. Sok embernek segített, de amit tud saját életéből merítette,két lábbal áll a földön. A tanításait alkalmazza az életében. És egyszerűen sugárzik.

"Miért tartod jobbnak a többi tanítótól?"
-Mert nem akar többnek látszani, arra tanítja a hozzá fordulókat, hogy maguknak köszönjék a sikereiket magukat szeressék és azon van, hogy te magad egyedül boldogulj az életben.
"Miben segített Neked?":-DDD Nincs ennyi hely. Mindig olyat mond, amit azonnal át tudok ültetni gyakorlatba. Néha bátorít, néha keményen beszól, ha nyafogok,vagy hisztizek.

"Miért ajánlanád másoknak is?"
Nem nagyon ajánlgatok másoknak embereket, egyszerűen ami nekem bejön, nem biztos, hogy másnak is bejön. Bár nekem a mester tanítvány dolog kicsit sztereotipikus, de ha ennél maradunk úgy gondolom, mindenki megtalálja a maga emberét. Mikor ott van annak helye és ideje. De tanulni mindenkitől és mindenből tudunk.

Bár most kifejezetten egy hölgyről beszéltem, akitől nagyon sok mindent tanultam amit tudok a gyakorlatba alkalmazni. Nincs kifejezetten mesterem és tanítóm, nem is keresem, ha van és kell találkoznunk, akkor fogunk, ha nem akkor meg marad az ami eddig is volt.Tanulok magamtól,és néha néha kapok ilyen-olyan segítséget. Amit ezúton is köszönök:-) mindenkinek:-)

Szerintem a hiteles Mester (az én Mesterem is ilyen) nem "megete
2009. január 23. péntek, 13:10 | Bochecha   Előzmény

Szerintem a hiteles Mester (az én Mesterem is ilyen) nem "megetet", hanem "halászni tanít". :)

fehercsongor képe
Bárkit, akit hitelesnek érzek!
2008. szeptember 07. vasárnap, 19:53 | fehercsongor

Kinek a tanításait követed ? Bárkiét akit éppen akkor hitelesnek érzek , addig a pontig , ahol a szívem és az eszem és a pénztárcám nagyon berzenkedni nem kezd . Az adott fejlődési állapotomban minden szintről kaphatok és kapok " tanítást " , az alacsonyabbat feltranszformálom , az magasabb szintűből meg úgyis csak annyit fogok fel , amennyire képes vagyok , de a nagyon érthetetlen , hozzámnemillő , és ellentmondónak tűnő , valamint a heves ellenkezésemet , nemakarásomat kiváltó dolgokat megjegyzem , és félreteszem magamban , hogy a számukra megfelelő időben a megértés fényétől átvilágítva illeszkedjenek be a világképembe .
Miben látod hitelességét ?Azért nézek fel rá , mert önmagát adja , azt a részt a világból személyesíti meg , amire nekem akkor szükségem van a továbbfejlődés?hez , a dolgok zökkenőmentes megéléséhez , illette bennem gomolygó ködös felismeréséknek ad formát a megfogalmazásával , vagy ihletet ad , felcsillantja a megértésem olyan öszzefüggések , világrészek megragadásához ,amik eddig a tudatlanságom sötétjében rejteztek .
Miért tartod jobbnak a többi tanítótól? Nem tartom általában jobbnak a többi tanítótól , de az én életem számára mégis van egy többlete a többihez képest , hogy ott és akkor ö volt aki segített , és ez nem véletlen . Tehát énszámomra mégis több és jobb .
Miben segített neked ? Mindig az adott élethelyzeti nehézség feldolgozásához jelennek meg életemben a kis és nagy mesterek . Nagyon nagyon korlátozott mértékben saját maga is lehet mestere magának a tanítvány ,de ez a csiga útja .
Miért ajánlanád másoknak is ? Általában nem szívesen ajánlok bármit is , mert tudom ,hogy ,ami nekem jó az adott pillanatban , az a másik számára akár romboló is lehet , ennek ellenére azokat az embereket , akinek személyes varázsa megérintett , ajánlom azoknak , akiknek segíteni szeretnék és úgy érzem , hogy jó hatást tennének rájuk , de nagyon figyelem a választ , és hogy a körülmények mennyire segítik a találkozást ,így általában nem is jön az össze .
Hiteles ? hiteltelen ? ezt én nagyon a személyek és kapcsolatuk milyenségétől függőnek érzem .
( Kinek a pap , kinek a papné a hitelesebb ) felacso

Kamilla képe
A.J Christian
2008. október 08. szerda, 14:01 | Kamilla

A.J Christian

Az örökké létező Mester
2008. október 18. szombat, 9:44 | Tildus

Sri Chinmoy tanítványa voltam 1 évig, és ma is rendszersen olvasom az írásait, amik nagyon inspirálóak.

Egy kis idézet a Mestertől:

Az élet teljessége
Az álmodásban
És a lehetetlen álmok
Valóra váltásában rejlik.

Napszikra Stúdió Bp. képe
ÉPPEN AZ, akivel dolgom akad..
2009. január 25. vasárnap, 20:53 | Napszikra Stúdió Bp.

MS terápia

- nos, éppen az, akivel éppen dolgom akad...- mert mindenki szól valamiről, ami azonos és6vagy hasonló velem és valamiről, ami benne más/eltérő.. - így mindig lesz valamilyen közös hang is és ide-oda újabb ismeret is.. - tanuljuk és tanítjuk egymást - mert mindenki átad egy üzenetet minden találkozásban - még, ha nem is tudunk róla mindig..

Végtelen a megélhetőség lehetősége, mert nap mint nap, ő is, én is - mindannyian, még önmagunkban is változunk.. - folyamatsoan... :O)

Ayasofia képe
Önmagunk mesterei vagyunk
2009. március 29. vasárnap, 22:53 | Ayasofia

A cím ellenére minden előttem "szólóval" egyetértek bizonyos mértékig. Hiszek Istenben,mindegy ki hogy hívja,hiszem,hogy ő az én mesterem,mert tőle tanulok a legtöbbet,a legjobbakat,a legszebbeket.DE! Mi önmagunk mesterei is vagyunk,mert ez a hitelesség!-magunkban bízni,hinni,bár ha néha segítség kell is hozzá.Útmutatás...Vannak lelkivezetőink,élők,holtak,mindegy.Ők is hitelesek,merítünk belőlük.Az enyém Anthony de Mello a földi személyek közül.
Amikor a "mesterre,tanítóra,útmutatóra"tekintek,átveszem,magamba szívom szavait-gondolatait-tetteit (utóbbit,ha tehetem)akkor a magam mesterévé válok. Én így gondolom,ezt tapasztalom,s hiszek ebben.

Szerintem a hiteles Mester (az én Mesterem is ilyen) nem "megete
2009. január 23. péntek, 13:10 | Bochecha

Szerintem a hiteles Mester (az én Mesterem is ilyen) nem "megetet", hanem "halászni tanít". :)

Feliratkozás Hírlevélre