Megnyertem a LOTTÓ főnyereményt! | Önmegvalósítás.hu

Megnyertem a LOTTÓ főnyereményt!

Hozzászólások

51 hozzászólás
KÖSZÖNÖM!
2009. augusztus 17. hétfő, 18:38 | MusichPandora

Köszönöm annak, aki átszerkesztette a bloggot és kicserélte a képet!
Sokkal jobb lett!
Sajnos azon kívül, hogy bekapcsolom a gépet, és felmegyek az internetre, nem sokat konyítok a számítógép kezeléséhez...még : ).1

KÖSZÖNÖM!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Aki végigfuttatja a fantáziáját a kérdéseden...
2009. augusztus 17. hétfő, 21:26 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nagyon szívesen, sőt én köszönöm ezt a jó témát, mert aki végigfuttatja a fantáziáját a kérdéseden, és le is írja a spontán válaszait, az rendkívül sokat megtudhat magáról, például arról, hogy még milyen vágyak rejtőznek a tudata mélyén?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Mindenképpen egy úszómedence!
2009. augusztus 17. hétfő, 21:58 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Gyorsan ki is próbálom, csak úgy őszintén, ami kijön:

  • mindenképpen egy úszómedence,
  • esetleg közepes autó, 100 m2-es kertes ház,
  • esetleg egy utazás délre,
  • a maradékból egy spirituális módszereket oktató világszervezet
  • esetleg egy daganatosoknak öngyógyítást tanító intézmény felállítása

Az "esetleg"-gel azt akartam jelezni, hogy azt a vágyat nem érzem annyira fontosnak, de azért ott van bennem halványan.

Én egy részét befektetném, egy részét magamra, utána pedig
2009. augusztus 17. hétfő, 21:06 | Szabó_Péter

Én egy részét befektetném, egy részét magamra, utána pedig jótékonykodnék belőle, azt hiszem.... ha jól fektetem be, akkor az visszatermeli a dolgokat és abból szerintem eléldegélnék... a maradék részét, meg mondom, oda ahová szükség van rá és nem kapzsi orvosok kezébe! :)

orsi76 képe
Munkanélkül..
2009. augusztus 17. hétfő, 22:13 | orsi76

Mármint ha megnyerném ezt a hatalmas összeget, egy részét befektetném és a kamataiból éldegélnék. Ezáltal nem kellene dolgoznom, korán kelnem és önmagamra több időt fordíthatnék. Ja meg persze körbe utaznám a földet, minden országot megnéznék, elidőznék minden helyen egy kicsit. Így beletelne pár évbe, mire újra haza jönnék. A barátaimnak is adnék annyit, hogy mindenki megvehesse azt, amire már régóta vágyik. Aztán még a beteg gyerekek javára is adományoznék. Elsőre ennyi jut az eszembe:)

Bocs, de muszáj "elmondanom", hogy gyönyörű vagy! Ha létezik
2009. augusztus 23. vasárnap, 0:48 | zoli22 (útkereső)   Előzmény

Bocs, de muszáj "elmondanom", hogy gyönyörű vagy! Ha létezik szerelem első látásra, ez az a részemről! Légy jó, és vigyázz magadra!

Egy igazán jó lapot alapítanék!
2009. augusztus 17. hétfő, 22:37 | Esőcsináló

Szóval, ha megnyerném, akkor persze egy kis befektetés, meg utazás és haváj után egy lapot alapítanék, ami nem függene a hirdetőktől és ezért olyan dolgokról lehetne írni, ami fontos, de mostanában nem "trendi". Nem lenne benne egy fia celeb se, meg diétásrecept, hogy királyrákot kell enni algával reggelire...
Viszont meghívnám a Sanyit a szerkesztésbe. Meghívnék még talán még néhány buddhista tanítót is, hiszen a boldogság tanulható és nagy szükség lenne rá. Az embereket gazdaggá tenni avval, hogy nem pénzt adok, mert az csak irigységet, hasonlítgatást és széthúzást szül, hanem a jelenben rejlő határtalan lehetőségek felismerésével a saját gazdagságát csillantanám fel. Ezt a lapot minden magyar levélszekrénybe eljuttatnám.
Szóval én lottózok minden héten!
Esőcsináló

Elköltözni és Magammal lenni
2009. augusztus 18. kedd, 9:55 | Nagy Edit2   Előzmény

Ha ennyi pénzem lenne ITT és MOST:)) akkor a legfőbb vágyam teljesülne: VÉGRE ELKÖLTÖZHETNÉK a gyerekek apjától. Hát erre igazából, szívből vágyok!:)) Lehet,hogy kéne lottoznom?:)))

Aztán azt hiszem én is befektetném, hogy a passzív jövedelmemből megélhessek, és rengetek spiri, ezo stb. programra járnék, sokat lennék egyedül, pontosabban Magammal, és utaznék, de csak módjával, mert az egész nyarat végig nyaraltam, és már kicsit kezd sok lenni.:)

És miután Magamra találnék már végre, úgy teljesen, utána átgondolnám a pénzem sorsát.

HÁt ennyi, végül is nem is olyan sok és lehetetelen:)))

Mackó

A pénz JÖN! Ha...
2009. augusztus 18. kedd, 12:11 | Névtelen (útkereső)

Mostanában megpróbálok odafigyelni arra, miket gondolok és kimondok.

Eddig gondolataimban sok volt a ha PÉNZem lenNE, ezt és ezt csinálNÁM ( vágyam függött valamitől+ jövő időben gondolkodtam) . A jelenemben tehát ez volt: nincs (elég) pénzem, ezért nem csinálom. És ezt meg is teremtettem: nem volt pénzem, és nem csináltam, amit szerettem.

Aztán....megelégeltem. Egyre erősödött a vágy bennem, hogy azt csináljam, amit szeretek; ott legyek, ahol arra fejlődhetek, amerre szeretnék.

Elkezdtem hát azt csinálni, amit szeretek, és gondolataimban nem használni a jövőidőt:
" Művész vagyok- kezdtem mondani,- műveimet létrehozom és megteremtem, mert érzem ez nekem és másoknak is örömet és fejlődést hoz." És elkezdtem dolgozni műveimen. És...
MINDIG, mikorra kellett, megjött HOZZÁ a pénz, hogy megteremtődjön, amit én elképzeltem. Olyan helyről, amiről álmomban sem gondoltam volna.

Látszólag, kívülről úgy néz ki, mintha nem lenne pénzem, mintha máról a holnapra élnék. Valójában mérhetetlenül gazdag vagyok, mert amikor és amihez kell, MINDIG megjön az a pénzmennyiség ( VAGY! bármilyen másnemű SEGÍTSÉG), ami kell ahhoz, hogy amit már elképzeltem, létrejöjjön! DE ehhez mindig el kell kezdenem a dolgot, a vágyam megteremtését.

Édesanyám (és mi is, a 4 gyerekek) anyagilag függött édesapámtól, aki borzasztóan nehéz természet volt, és egyre jobban lesüllyedt a tudatlanság mocsarába ( elkezdett inni, stb. ). Anyám, és MI is sokat szenvedtünk apám természetétől. Anyám miattunk nem akarta otthagyni apánkat. Ezt állította. Valójában azonban félt, hogy a saját lábára álljon, s nem bízott abban, hogy megteremtheti egyedül is magának ( és nekünk ) a szükséges anyagi javakat

Aztán megelégelte, és ezt mondta magában : "El megyek, elhagyom a férjem, valahogy majd lesz, ez így tovább nem mehet..." Talált munkahelyet, amihez szolgálati lakást is lehetett igényelni! És anyám igényelt! És elköltöztünk apámtól...aki maga alá zuhant teljesen, azt hitte, anyámat maga mellett tarthatja, ha ő hozza a pénzt a házhoz. Maga alá zuhant, de....változtatott jelenlegi életén! Külföldre ment, és most tapasztal, fejlődik. Eddig ő is függőségben élt, érzelmi függőségben. S most van lehetősége érzelmileg is felnőni.

Mi gyerekek pedig rengeteget önállósodtunk, mert édesanyánk nem bírná egyedül: dolgozni + háztartást vezetni, bevásárolni, stb. Mi, ketten nagyobbak pedig állásokat, munkákat vállalunk, ahol lehet, igyekszünk mi is a saját lábunkra állni. Édesanyánk rengeteget segít nekünk ebben, sokat beszélgetünk, és foglalkozunk egymással, segítünk egymás fejlődésében. Hálás vagyok érte a sorsnak!

Szóval KEZDJÉTEK EL! MOST! Elég, ha kimondjátok magatokban először, ha elképzelitek, beleélitek magatokat...! Ne a pénzre várjatok! Megjön az, HA VAN már MIHEZ megjönnie!

És ez nem csak az én tapasztalatom..van könyv is róla már..nem jut most eszembe hirtelen a pontos címe..utána nézek..bár pár napig nem leszek most net közelben. Még nem olvastam ki.
Aki elolvassa, annak biztos megváltozik az élete!

JA! És Aki még ír ehhez a blogghoz, kérném, hogy a poén ( kísérlet ) kedvéért úgy írja meg vágyát, mintha az már beteljesült volna, vagy épp most történne! Pl.: kényelmes, tűzpiros autóban ülök, én vezetem, stb. vagy.: csodálatos napot töltöttem el egyedül egy kis tóparti házban, lelkem megnyugvásra talált...stb.

Köszönöm a figyelmeteket és a hozzászólásokat!
Köszönöm, hogy elolvastátok!

Bocsánat, a helyesírási hibákért, csak most utólag vettem
2009. augusztus 18. kedd, 12:14 | Névtelen (útkereső)

Bocsánat, a helyesírási hibákért, csak most utólag vettem észre : )

Egy részét már el is költöttem:))
2009. augusztus 18. kedd, 15:44 | jayadevi (útkereső)

Egy ilyen összegű nyeremény birtokában nem kérdés, hogy

- egy meggypiros Toyota Yarist vezetek, aminek kényelmes bőr kormánya van, minden gombnyomásra működik benne, mindig csodás illat és hőmérséklet uralkodik benne, szóval élvezettel vezetem.:))

- vettem egy monarchia kori villát Lovranban, amely a hegy oldalában épült és a szobákhoz akkora teraszok vannak, mint maga a szoba. Esténként kiülök párommal, hűvös bort kortyolgatva nézzük a tenger felett a naplementét, éjszaka a hold útját figyeljük az égen. Csodálatosan nyugodt kellemes érzéseket ébreszt bennem.

- természetesen visszafizettem hiteleimet, gyönyörűen felújítottam otthonunkat, vettem lányomnak egy neki tetsző lakást, ahol barátjával él boldogan.

- megvalósult az a vágyam is, hogy létrehozhattam a XVI. kerületi Jóga Centrumot, amelyben még más, ehhez illő tevékenységek is otthont kaphatnak.

- a megmaradt pénzt befektettem, kamataiból élünk és tovább gondolkodom azon, hogy még milyen hasznos dologra tudom fordítani a maradékot.

Hát hirtelen ennyi, jó érzés volt leírni és megosztani veletek.

További szép napot kívánok

jayadevi

ying-yang képe
Én már mindet, gondolatban..
2009. augusztus 24. hétfő, 21:33 | ying-yang   Előzmény

Végre nem kell aggódnom, elég lesz-e a pénz a következő fizetésemig, és egy esetleges váratlan kiadás sem vág már a földhöz. Elköltözök a városból, ahol már nem érzem jól magam. Ott élek majd, ahol lenni szeretek. Északon, közel a hegyeimhez, az erdőimhez, a nővéremhez, és a barátaimhoz, ...és közel ahhoz, akinek mára nagyon fontos lett a társasága, így annyi időt tölthetünk együtt, amennyit szeretnénk.
Megveszem álmaim házát, vagy ha úgy tartja kedvem, magamnak megtervezem, és megépíttetem, ahogy régen is terveztem. Nem kell már beérnem azzal, ami lehetséges, valóság lehet az is, amit igazán szeretnék. Szép, ízlésem szerint való bútorok között élhetek, gondoskodhatok a gyerkőcök jövőjéről, igaz, még csak 1 van, egy kislány, de így már nyugodt szívvel vállalhatok még 1-et, egy kisfiút is, ha eljön az ideje. :) Kocsit is vehetek, egy Golf lesz, és hitelre sem lesz szükség.
Utazgathatok, bejárhatok minden olyan földet, amit még nem tett tönkre a civilizáció, ami még mindenkié, meglepő, hogy ebből milyen kevés van már a Földön...
Segíthetek minden embernek, akinek egyetlen kedves őszinte szava volt hozzám, vagy valamiben segített, most viszonozhatom. Már ők is megvalósíthatják, amit szeretnének, kifizethetik hitelüket, elköltözhetnek, vagy épp, amire már rég vágynak. És segíthetek ott, ahol szenvedés, éhezés, és nélkülözés van, mindenkinek úgy, ahogy neki a legjobb...
Én erre fordítom a nyereményt. Az egó hiúsága mindez, vagy önmegvalósítás? Szerintem az utóbbi. :))

Tényleg kell az a főnyeremény?
2009. augusztus 20. csütörtök, 17:06 | Evia (útkereső)

Nagyon örülök, hogy végre valaki fel merte tenni ezt a kérdést. Agykontrollos vagyok, sokat beszélek agykontrollt végzettekkel. Az a probléma, hogy legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy lelkének, magasabb énjének mire is van szüksége tulajdonképpen. A pénz egy eszköz, ha sok van belőle, azt általában lelki tunyaságra használják.
Az ember itt a Földön saját magát építi, fejleszti. Ezt akarja belső énje, ezt akarja őrangyala, a Teremtő. Ez magasabb szintű cél, mint az, amit az egónk akar. Ez az emberi élet célja.
Ha meg akarod nyerni a lottó főnyereményt, kérdezd meg magadtól, hogy miért. Kérdezd meg az egódat, és kérdezd meg belsődet is. Ha a két válasz nincs harmóniában, a gazdagság üres vágy marad.

Én magam nem tudom, hogy akarom-e a milliárdot. Nagy felelősséggel jár. Ez az összeg több, mint amennyire egy embernek szüksége van, tehát valamihez kell kezdeni vele. Azt hiszem, az árva gyerekek állnak a szívemhez a legközelebb, ők az elsők, akiknek próbálnék segíteni. De tényleg irtó nagy munka, ha belegondolok. Szóval, talán tudat alatt félek ettől a felelősségtől, azért nem nyertem még.

szerencsejáték
2011. január 21. péntek, 15:02 | Pénzmágnes (útkereső)   Előzmény

Szia!

Elsősorban azért szeretném megnyerni hogy jól érezze az egóm önmagát. miért ne?
Másodsorban azért hogy lássák a szkeptikusuk : " a gondolat valóságot teremt"
Harmadszorra azért , mert azt mondják az univerzum bővelkedik bőségben. Hát lássuk mennyire igaz ez!
Én erre gyúrok bevallom. Ja, és hogy biztos legyen mindenki hogy nem véletlen volt, többször is szeretnék nyerni egymás után :-) Pénz gyere szertettel várlak...

Üdv

Nics boldog nyertes...
2011. szeptember 15. csütörtök, 19:18 | biviki87   Előzmény

Talán ez a mondat áll a legközelebb az én véleményemhez is: "A pénz egy eszköz, ha sok van belőle, azt általában lelki tunyaságra használják." A lottózás történetében végig kell nézni, mi lett a főnyereményt nyert emberek életével? Mennyi ideig tartott ki a pénz az ígéretek és fogadalmak ellenére? Szerintem én sem lennék kivétel, és egyikünk sem. Túl van misztifikálva pénz mint "energia", a pénz mint "boldogság forrás", stb. Ha van egy alap megélhetésem, és miután magamra is költöttem, akkor esetleg még adakozni is tudok, mert nincsenek túlzó igényeim, DE pont ezt öli meg a sok pénz! A gazdag ember már ragaszkodik a vagyonhoz, vagy ha mégis ad, valójában már sajnálja, stb.. Én ezt látom, ezt tapasztalom: más utak is vannak a boldogsághoz, mint a lottó főnyeremény. :) Sőt, sokkal reálisabbak is. :)

fehercsongor képe
Én olyan világra vágyom ,
2011. szeptember 16. péntek, 20:19 | fehercsongor   Előzmény

ahol mindenkinek garantált a a napi 3 - 4 lottó ötöse . Bár ,ahogy magamat ismerem , elindulna a versengés ,hogy kinek lesz eggyel több , ezért úgy módosítottam a vágyam , hogy ha valaki nyer , akkor mindenki számláján megjelenik a nyeremény . Üdvözlettel : felacso
U . i . : Boldogtalannak ,hiányt megélőnek a boldogság egyéb útjait magyarázni bizonytalan sikerű vállalkozás . Amíg a szeme előtt levő hiánykő eltakarja a látóterét , vagy amíg minden jelenség a hiánya szűrőjén keresztül válik érzékelhetővé számára , addig csak ihletett pillanataiban tud saját látásmódján felül emelkedni .A legbiztosabb út a pénz szerelmesei számára , ha megtapasztalják a pénzért megvehető dolgok milyenségét , és egy idő után belefásulnak a pillanatnyi "boldogságuk " tűnékenységébe .

Hogy én mit tennék.... Mindenképpen befektetném, olyan dolgokba
2009. augusztus 21. péntek, 11:25 | dodee

Hogy én mit tennék.... Mindenképpen befektetném, olyan dolgokba amivel az embereket segíteném,persze csak azokat akik megérdemelnék (fejlődnek), és persze normális keretek között. Utána csak magammal foglalkoznék és a fejlődéssel....

kancsokanna képe
belegondoltam…jó kísérletnek is
2009. augusztus 21. péntek, 19:58 | kancsokanna

Üdv

Kiélvezném az összes lehetőségeit a pénznek, amolyan terápiaszerűen…vásárlás, befektetés, ajándékok, utazások, de nem túl harsányan. Alapvetően arra használnám, hogy megváltoztassam valamiképpen az emberekben, játszva, a pénzzel kapcsolatos hiedelemrendszert, előítéleteket, függőségérzést, stb.- magammal kezdeném.
Tulajdonképpen ott van az egyik agykontroll megalapító, Helen Hadsell személyében (s nem csak), akinek elhivatása volt megmutatni, hogy az elme képes bármit amit el tud fogadni, meg is nyerni, lásd a 2 millió dolláros családi házát, vagy az évek során megnyert utazások vagy tárgynyeremények aminek összértéke úgy 1 millió dollár értékkörüli. Szerintem igazán senki nem tudja magáról hogyan reagálná le a tényt, hogy ott van a sok pénz ami végülis MINDENT megváltoztat.
Magam is agykontroll végzős vagyok, s foglalkoztat a dolog, de nem annyira a pénz, hanem a mögötte rejlő nyerni tudó elme-képesség miatt, ez sokkal jobban izgat. Az, amikor az ember már nem azt látja, hogy a pénz forgatja a világot, hanem megcsillan benne az a tapasztalat, hogy gyakorlatilag a világot onnan belülről mi magunk teremtjük magunk köré, s elszáll a belső bizonytalanság érzése, mivel a biztonságérzet vagy szabadságérzet sokunknak helytelenül a sok pénzzel, de mindenképpen a rendelkezésünkre álló elegendő pénzösszeghez kapcsoljuk - így nevelt a társadalom.
Magamnak most féléve tettem fel a kérdést, de kicsit másképp. Ha megvolna a milliárdom -tehát viszonylan anyagi korlátok nélkül élnék, megvolna a luxusotthonom, bármit megehetnék, bárhova elmehetnék, anyagilag bármit elrendezhetnék, bárkinek segíthetnék, bármit kipróbálhatnék- mi volna AZ amiért reggel kipattanék az ágyból s egész nap izgalommal előrelendítene életem hátralevő részéig vagyis mivel tudnám „kifizetni?” ezt a hatalmas szabadságérzetet? Miket szeretnék megtapasztalni magamnak? Nap mint nap a válaszaimhoz vmi hozzáadódik, lassan jobban megismerem magam…rájöttem, mindennél fontosabb az a belső biztonságérzet-képesség, amit bármikor bármilyen körülmények között újra tudok teremteni magamnak, s ami abból ered, hogy megvan már az előtapasztalatom, hogy a magam tapasztalat-szcenárióit írom…s be kell vallanom, az a sok anyagi beteljesedés amit maga után vonna egy nyeremény már nem jelent akkora plusszt, mint amennyi első látásra tűnt…Inkább olyan, mint egy álcarendszer, ami emlékeztetni akar eredendő önmagamra…
Most félév után, visszanézve, azt tapasztalom, hogy nagyjából már gyakorolom a biztonságérzetet, s már felismertem azt a belső mechanizmust magamban ami szerint pl.létrehozom a bizonytalanságom, vagy a félelem folyamatait olykor, s amik gyakorlatilag más elől veszik el az energiát, időt, élvezetet…a számomra már haladás, felér az érzés egy jókora nyereséggel…
Talán nem vagyok felkészülve még egy ekkora összeg elfogadására, menedzselésére, fenntartásának felelősségére, lehetőségeire, így nem is játszom a lottón…helyette még játszva kísérletezem, hogyan tudom „mozgatni” a saját energiáim…s hálásan megköszönöm, hogy „hajlik” az „alkura” amit kigondoltam, hova s miért menjen…s kaccsintok neki, mert tulajdonképpen már tudom, hogy mindig úgy kell kérni, hogy lehetetlen legyen rá „nem”et mondani…végülis az életnek egy gyönyörű felszabadító dinamikus játszmának kellene lennie, így gondolom én…

Gyönyörű tapasztalatokat nektek is…

Nyertem!
2009. augusztus 24. hétfő, 20:08 | Tündi 333 (útkereső)

Hatalmas telek egy csendes helyen ahol megépülne az állatmenhely és állatkórház.

Ötéves terv
2009. augusztus 27. csütörtök, 12:32 | M.Mancika

megnyertem, tehát:
- kifizetem az összes tartozásomat, és a családomét is
- kicsiny lakásomat felújítom
- dunai panorámást házat veszek nagy kerttel
- megtanultam jól vezetni és veszek egy Toyota RAV4-et
- edzem a testem rendszeresen
- nyelveket tanulok
- bejárom Olaszországot, és utazgatok tovább
- az egész családomat a legjobb orvosi kivizsgálásokra küldöm
- segítem a legközelebbi rokonaimat, megvalósítom álmaikat
- alapítok a zenész párommal egy lemezkiadót, egy újságot és egy klubot, ezzel támogatva a TEHETSÉGES magyar zenészeket, semmi gagyi, csak tudás, ÉLŐ koncertek, óriási reklámmal
- kiadjuk az általa készített lemezeket
- és szerintem csinálunk valahol minden évben egy igazi heavy metal és rockzenei fesztivált
- és persze jótékonykodom
+ végre jöhetnek a babák is :-))))))

Panna29 képe
IGAZI BOLDOGSÁGBAN RÉSZESÜLNÉK!?
2009. augusztus 29. szombat, 22:47 | Panna29

Egy pillanatra az ugrott be mikor a bejegyzésed olvastam, hogy pozitívan megváltozna az életem.
Mintha egy pillanat alatt boldogság fogná el a szívemet, és persze elkezdtem azon agyalni, hogy húú, de jó lenne azokat a dolgokat megvennem amik a szívem álma, ami persze lehet apró dolgoktól egészen a csillagos égig szóló TÁRGYAK! Aztán végigfutott az agyamon, hogy amit nyertem a szívemhez közel álló emberek biztos, hogy kapnának, hogy az ő életük is megváltozzon és akkor mi egy hatalmas nagy család leszünk, tele pénzel, nyaralókkal, utazásokkal.....és hoppá, mindenki mosolyog és Happy van:-)
Aztán rájöttem, hogy az is csak a pillanat műve vagy ajándéka...
hol maradnának azok az ÁLMOK, amiket valójában szeretnék??
Megmaradnék ugyanaz az egyszerű, de mások által mégis nagyszerű élettel rendelkező Nő?? Lehet...
Lehet, hogy könnyebb és boldogabb életem lenne..
de nekem a PÉNZ, azok a luxusdolgok, azok mind mind az IGAZI boldogságom...??
mhh..na itt megakadtam:)
De leszögezem, lottózok, és szerencsejátékozom...hogy miért?
Mert ha a sors mégis az első gondolatmenetemet helyezné előtérbe, akkor kinyitom a kaput és nem csukom be, majd a bölcs és okos Nőként pedig emlékezni fogok erre a bejegyzésre, hogy PANNA!! NE FELEJTSD EL, A PÉNZ NEM MINDEN, ÉS MARADJANAK ÁLMAID, HOGY TUDJ BELŐLÜK TÁPLÁLKOZNI ÉS EMBER MARADNI!;)

Érdekes felvetés volt, köszönöm neked!

Panna

Amikor megnyertem a lottó főnyereményt, először nem is
2009. november 13. péntek, 17:51 | szildiko1

Amikor megnyertem a lottó főnyereményt, először nem is tudatosult bennem. Eltelt néhány perc, mire felfogtam, mi történt. De ez biztos? Nem tévedés? Többször is ellenőriztem a számokat. Igen! Tényleg, igaz. A szívem elkezdett gyorsabban és hangosan dobogni. A vérnyomásom az egekig emelkedett. Most mit csináljak? Kit hívjak fel? Kivel beszéljek róla először? Mert ezt nem lehet titokban tartani!
Leültem és igyekeztem megnyugodni, de ez szinte lehetetlen volt. A gondolataim rendkívüli sebességgel száguldoztak, és ellenőrizhetetlenül csapongtak mindenfelé. Kinek mit veszek, mit adok, mennyit és mekkorát, és hova, és mikor, ...?
Valamit tenni kell, hogy visszanyerjem a higgadtságomat, és tisztán tudjak gondolkozni! Igen, megvan! Nekem az írás mindig segít! Vettem egy papírt, és nagy betűkkel felírtam rá: NYERTEM 1000.000.000 Ft-ot! Azután minden futó gondolatot leírtam, akár volt értelme akár nem. A testi tüneteimet, félelmeimet, a boldog érzéseimet, a tanácstalanságomat, mindent ami felbukkant. Így telt vagy két óra, a mikor éreztem, lassan megnyugszom. És ezzel együtt kezdett körvonalazódni a teendőm. Hogyan viselkedjek, mit tegyek ahhoz, hogy hogy ne szálljak el, én én maradjak most is, így is...
Most itt tartok. Azért még sok munkám van. Magammal. Sok-sok átgondolni - valóm, hiszen ez egy teljesen új helyzet!
Azért már nyugodtabb vagyok.

ha megnyerném..
2009. november 13. péntek, 19:36 | Nes

Bár ennek kevés az esélye, mert nem szoktam szelvényt venni, mégis sokszor elgondolkodom mit tennék a nyereménnyel..

Többnyire az jut eszembe, hogy a hajléktalanságot megszüntetném hazánkban. Hatalmas centrumot építtetnék, és kimerítő gondossággal segíteném a hajléktalanokat. Mert amikor látok párat, azon gondolkodom, milyen borzasztó helyzetben vannak. Ha tehetnek róla, ha nem.. Hisz sokan az áldozatot teszik felelőssé, hisz úgy könnyebb az igazságtalanságot elfogadni..

Ezzel egyben segíteném az ország fejlődését, ezeknek az embereknek új, jobb élet lehetőségét adnám, és a társadalommal is jót tennék.
Ezt olyan sokszor átgondoltam, hogy szinte pontos terveket szőttem a programjáról.. :)

Persze magamra is költenék, be is fektetnék, bár a fent leírt társadalmi befektetés épp elég, magamról meg azt hiszem mindig fogok tudni gondoskodni.. A családomat nyilván megtámogatnám..

Viszont elgondolkodtam rajta, amikor a barátaimra gondoltam, hogy fordított esetben ők gondolnának rám? Mert nekem az elsők között voltak a listán...

Bár valószínű ezt soha nem tudom meg..
És azt sem, hogy végül én mit tennék.. :)

Nes

MEGNYEREM ÉN IS ÉS TI IS .....!!!!! Hallelúja !!!
2009. november 20. péntek, 20:40 | SMILE :O) (útkereső)

Mióta tudom és érzem,hogy az UNIVERZUM kifogyhatatlan,csak kérni kell,megnyugodtam.
Tudom,hogy senkitől semmit nem veszek el,ha megnyerem a 100.000.000 M Ft-ot.Hiszen
a következő hetekben....hónapokban ....években a lehetőség adott mindenki számára.
Amúgy sem csak az enyém az a pénz....! Csupán megőrzésre kapom a Jó Istentől,hogy
bizonyítsam : -jól sáfárkodom vele és nem változtat meg gyökeresen.
Be fog jönni !!!!! Tudom és érzem !!!!!! Hallelúja ! Boldog mosoly lesz életem végéig az arcomon
és a lelkemben. Ezt közvetitem mindíg mindenütt a környezetemben ! Hisz' természetesen osztok is belőle!Már megérte magamhoz vonzani A 100 M-t, ugye ?
Budapest,Csalogány utca....várnak....megyek. A kedves,szép ügyvéd-barátnőm jön velem. Lifttel a legfelsőre....Üveg-asztal ....kérik a szelvényt,ellenőrzés után pedig a bankszámlaszámomat. Teljes titoktartást kérek ! GRATULÁLNAK !!!! Köszönöm szépen. Tudom,hogy HÁLÁT kell adnom az ÉGIEK-nek érte.

u.erika képe
Magamnak nem!
2009. november 20. péntek, 21:02 | u.erika

Nem tudom miért de most én a fönökömnek drukkolok hogy nyerjen...!? :) Korábban is mindig másvalakinek kívántam ugyanezt....

Ne kérdezzétek miért!Csak így érzek...!

Ez is egy megoldás...
2009. november 23. hétfő, 15:43 | saint

Ez is egy megoldás, köszönöm. Most megalapítom a jövő párját. Válogatott válogatók válogatnak. A miniszterelnök természetes nő lesz, mert az anyai ösztön nem engedné kis Világunkat elfecsérelni. Teljes megvilágosítás mindenkinek, alapból. Start....

kimaradt a "t"-é:)
2009. november 23. hétfő, 17:21 | saint   Előzmény

Pontosítanom kell, elnézést kérek mindenkitől...
"Most megalapítom a jövő pártját."
:D

mit is üzen ez a félreírás?!
2009. november 23. hétfő, 17:30 | Bochecha   Előzmény

:))

szeretettel: Bochecha

Ez a legjobb megoldás...egy mosoly...
2009. november 23. hétfő, 23:46 | saint   Előzmény

":))"

"Hiába azonosak szavaink, ha a tapasztalataink különbözőek." (Nietzsche)

Egy mosoly... Bár szavakba nehezen kimondható /kettőspontzárójelzárójel/. Leírva, jelként: ":))" Mindenkinek ugyan az...

Én mit tennék a pénzből ,most ezután ,bár még 5 év 15 év ez is ?
2010. január 14. csütörtök, 22:04 | Névtelen (útkereső)

Ha annyi pénzem jönne akkor okosan bánnék vele.
Befektetném.

Egy részét megtartanám,egy részét elajándékoznám,sokaknak segítenék rászorulók és szebbé tenném az álmát és teljesíteném egy régóta vágyott nagy álmát amit 20-65 éve érlel tartósan.
Azokra akikre számíthattam,segítetek törődtek velem és nem csalatkoztam meg bánatomban,betegsége bajomban,szegénység pénztelenség azokra csak áldoznék,de a többire nem mert amikor nekem nem volt pénzem állásom,akkor nem köszöntek,átmentek az út túloldalára barátok,régi munkatársak,rokon szerelem,családtag holott én a se semmiből is adtam,segítettem és ilyen időkbe is ott voltam.
Sok a szar ember ez tény,irigy,rosszakaró,aljas,tolvaj és számító,és akkor mutatkoznak meg amikor jól,jobban megy és amikor alul,alatta mint nekik.
Mindenem bebiztosítanám és védeném.
Puska,riasztó,biztonsági szolgálat,tank nagy fal,kerítés ,redőny.
Aki kibaszna velem ellenem az enyémre tör, ásik annak annyi lenne.
Fő a biztonság ,akármennyid van is mert a kevés,apró és a sok is kell min 1-nek ma és holnap.
Nem lennék Szent Ferenc már többé itt,volt ilyen már nem.

Sok kinevet elferdíti a fejét,sőt gúnyolódik,jól beléd rúg,pletykál és szemét jól röhög rajtad ha már nem telik ruhára,fodrász ennivalóra,nincs pénzed és munkád nem meg jól a szekér nem vagy híres,gazdag imádott és istenített nő,ha beteg vagy azon ,ha baleset ért,veszteség a családod azon ,aki ismer és aki sohasem csak kívülről,messziről látásból,névről.

Megtanultam amint te kisegíted,hozzá juttatod valamihez pénz,munka újra bunkó lesz,elfordítja a fejét letagadja,elárul szégyell mihelyt feljebb viszi az élet és a sorsa volt munkatársaim,családtagjaim,barátok,szomszédok ,irigyek,riválisok.
Aztán beléd harap és eljuttatta ki nevelte,táplálta etette ruházta segíttette fel,mentette meg az írháját és stb.
A legtöbb ember önző és ilyen szemét és többét nem tékozolnám el ami jutna újra adatik,jönne és megtanultam nemet mondani ,leszarni őket.

Sok ember mikor pénzhez jut megzsarolja a barátok,párja a gyereke,szülők a régi barátok ,munkatárs,haver hogy egyedűl marad adjon pénzt,ezt azt aztán mikor az is elmegy,elfogy még több kell,értékesebb nagyobb megszokja nem lesz vége és nem akar dolgozni várja eltartsd etesd pénzeld,és visszaél az infókkal múltad,titkaid,hibáid zsarolhat és a sajtóhoz fordulhat ahhoz akihez nem akarod,kárt okozhat.
előkerülnek a régi ezer éve nem látott haver,szerelmek,munkatársak akik gúnyolódtak le se..jót röhögtek pletykáltak rólad mind szeretni fog,csipázni és bírni a pénzed,birtok,gazdagság és a sikerért ami nem neked és a személyednek szól hanem ezeknek.
ha valaki ezért eddig nem bírt,szemét volt legyen továbbra is az nem kellenek új barátok ,kapcsolat hírnév ,rang siker ismertség mindenáron.

Tudni kell mi jár a jóval és a sokkal ármány,lopás számítás,irigység egy csomó képmutató,önző és számító álnok ember picsa,nő,gyerek,fiú,család és öreg ,ismertség rosszakarók,veszélyek és csalódások az élet pofonjai mint a nagy sztárok és celebekre meg kell tanúlni ezeket kezelni,és megváltozik az életed általa ,minden a körülményeid a lehetőségeid,hozzád való viszonyulás a szereplők,lakóhelyed és otthonod és szárnyra kaphat képzeleted vágyaid az önmegvalósítás útjaira léphetsz ha van pénz,eszköz ötlet lehetőség,tehetséged mindent megvalósíthatsz ,formába ölthetsz amit akartál gyermekként,fiatal és 30 40 évesen sem ettél le róla,csak nem adódtak meg ezek,kallódtál.
Nem feledkeznék meg arról ,aki adta hozzásegített ember, hivatal magánember köz szereplő,isten vagy angyal áldanám a nevét az év pár napján és tárgyba önteném szobor,kép bármi hogy aki látja ne feledje el legyen benne hite és bizodalma hogy ne adja fel sem az aprócska sem az igen nagy vágyait.

Nem feledkeznék meg a környezetvédelemről,állatok és a természet értéke és védelméről,az árvák,a szegények,lenézettek,megszóltak és kiközösítettekről,akik iránt előítélet és téves nézetek vannak jutalmaznám és szót emelnék értük,díjat hoznék létre.

Szót emelnék a családi problémákért a nők és a gyerekek,a szülők,anyák jogaiért az egyedüllálú nőkért ,erőszak,kizsákmányolás,veszélyek ,dolgoztatásuk,testi és lelki gyötrelmeik,az elkallódó emberek és tehetségekért és a programhoz világszerte terjesztve magam mellé állítanék nagy nevek és embereket.
Nem hagynám ki azokat akik mások hibája,bűnei és beavatkozásai miatt a bűn berkeiben tartottak ki,oda kerűltek dolgozni,túlélni ártatlanul megélhetési csalók,melegek,kurvák ,rablók és stb.
sok kisgyermeket láttam,kamaszt elkallódni így ordító,könyörgő és síró szempárt és nem volt pénzem,eszköz munkám ház annyi hogy segíteni tudjak az átmeneti időkben azokon akikről tudtam ártatlanok,jósívűek kedvesek és értékesek.jóravalók.

Megismernék több vallást,tudományt világot,ízt és emberi lelki minőséget,ember faját .népet .
Azt kívánom bár sose kellett volna tudnom,látni és végignéznem ,marcangoltam magam és amikor volt pénzem,fölös tárgy ,élelem munka tudás bármim amit adhattam valakin ez segített ott és akkor az enyémet adtam a kezébe pedig nekem sem volt sok ,de tudtam kellő időben ez életeket menthet és segíthet hogy egy tragédia,katasztrófa ne történjen meg egy jó lélek,ember ne kallódjon el.

Adnék a föld és a természet anyának is,vizek és hegyek,állatok táplálékot,trágya,virágmag új fák és virágokat ültetnék világszerte milliós értékben ,védett parkokba,hegyekre ,a világ minden országába és elmennék oda nem napozni,turistáskodni és kulturálódni,zabálni,fényképezni és pózolni és reklámozni magam az irigyedő családtagok és rokonoknak, és várost nézni .Nem vonzanak az emberek,beton dzsungel a nagyvárosok,áruházak a plázák ,emeletes házak,a tömeg,a zaj.Metró meg ami ezzel jár a kevés ember lakta eldugott ódon tájakat imádom.

Üvegbe zárva elhoznám és megmutatnám az én szemem,szívem és lelkemből szemszögemből az életet és a világot és hogy én milyennek képzeltem és álmodtam.Érdekel a reklám,filmezés a zene ,a könyvek amin át közvetíthetném azt amit meg akarok mutatni,láttatni,elmondani kifejezni és a lakberendezés is és a csodakertek,a finom ízek,ételek és borok,színek elegáns szolid romantikus ruhák,textílek.
Utazás magányos harcos vagyok,szeretem az eldugott helyeket a titkokat,a kincseket a misztikumot,szeretem az erdőket a föld és macskaköves utakat,barlangok,sziklaorom,tengert a kedves tengeri kertes szintes házakat,a sok virágot,narancs
mivel előző életemben spanyol,mór és arab földön éltem,gazdagságban vannak onnét emlékeim,kötődéseim, viszonyódásom is.

Van jópár dolog amit félek,taszít utálok és hogy legyőzzem először meg kell szokjam,kipróbáljam és szeressem legyőzzem.
Ilyen pl a sebesség iszonyom, autó,motorral,sportkocsival mély víz iszony,és a tériszony repülőn kisgép,kétfedelű és ballonozás ,magas kilátó és híd,zuhanás.
Ezek nem voltak gyermekkora vezethetők vissza baleset ,a párom,családtag rosszul vezetett ,rettegtem csak mellette ,kiesem az ufóból majáliskor elektromos hinta ami föl le járt,többször majdnem megfulladtam mert a tanárnő úgy tanított úszni hogy bevágott a mélyvízbe elájultam és sokk,mérgezés ,fájdalom,és egészségi dolgoktól.

Tudnám hogy hol és hogy éljek több házam,földem lenne több felé és kipróbálnám hajón a tengert,béke naplemente világ túra,bakancsos túra,hegymászás élménytúrák párosan ,akikkel akarok élmény élvezik és nem dumálják , rosszalkodják át.
fölös giccsekre a házba,sportkocsi nem adnék ki pénzt sem Armani , ruhákra ,ékszerekre,nem vagyok sznob,prúd,öntelt és önimádó,magamutogató inkább szolid egyszerű,kényelmes és lezser hiú és stb.
Utálom a fodrászt ,szoli műköröm ott tölteni az időm,pénzem már a sminket,

újra sportolnék,táncolnék,alkotnék újra visszakapnám a dinamikus életigenlő,bájos kedves vidám saját énem.aki voltam,vagyok lehetnék.
Imádom a kelmét,fűszerek és illatokat ,ízeket,pár tárgyat,élelmiszer megnézném ahol termelik,szedik és gyártják, készitik.
Szeretem a szagokat ami jó föld szagát pázsit a nedves fűét az erdők és a virágokét,szalmáét,aromás fűszerek és gyümölcsökét .
Szeretem a szél hangját nyári és tavasz esőt,méhek,virágok,lepkéket fecskék,madarakat szín virág és illet pompát és aromát a karácsony,üveggömbökkel.
A gyerekkorom így töltöttem és nagy virág és gyümölcskertészetben dolgozhattam ,hatalmas volt és az valami csoda ,életöröm,derű oda bemenni szétmenni az illatt ,a reggeli harmat,illet felhő és színkavalkád ,ott és úgy dolgozik,nagyon hiányzik.
Énekelve és táncolva dolgoztam,takarítottam és főztem otthon,rég volt.
senki se fúrt ott nem tört a kenyerem az állásomra,nem lökdösött mondta ezt tedd,azt ne ezt lehet azt nem kuss pofa be,dolgozz jó volt a csapat és a munkatársak.
Magán volt ,
eladták,bezárták hogy ott welness park lesz,szálloda és sohasem lett semmi ,gazban áll.
Biztos lenne sajátom ,nem eladásra csak úgy és egy mézeskalács házikóm,a belsejét már sok éve megálmodtam.
szeretem a kutyusokat erdei állatok,mezők állatait,virágait és festeni,írni és rajzolni és bohóckodni.
ennyi
kireva . pusz