Mi a jelentősége a meditáció alatt megjelenő képeknek? | Önmegvalósítás.hu

Mi a jelentősége a meditáció alatt megjelenő képeknek?

2015. március 10. kedd, 0:06 | Látogató

Sziasztok!

Kb. fél éve lettem rendszeres meditáló. Ez alatt a fél év alatt 3x fordult elő az, hogy teljesen éles és élethű képeket láttam, mintha az a valami/valaki előttem lenne és "élőben" szemlélném. Azelőtt nem gondoltam, hogy ilyen lehetséges, néhány napig azt hittem, hogy megkattantam.

A meditáció puritán módon zajlott, a sötétben feküdtem az ágyon, teljesen gondolatok nélküli állapotban. Aztán megjelentek a képek. Kb. 1-2 másodpercig láttam őket csak, amikor eluralkodott rajtam a meglepődöttség, akkor egyből el is tűntek.
A 3 alkalomból 2x egy olyan embert láttam, akit csak látásból ismerek és tudom a nevét. Az a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy vajon van-e jelentősége annak, hogy őt láttam, és ha igen, akkor mi?
Miért nem olyan embert láttam pl., akit ismerek, vagy akivel együtt is töltök némi időt?

Domoszlai Katalin képe
Mit kerestek a Világomban?
2015. március 26. csütörtök, 9:51 | Domoszlai Katalin

Mivel ismétlődő jelenség, jelentősége van.

Az az érzésem a kérdés feltevéseddel kapcsolatban, hogy az egódat szeretné maga a meditáció megnyitni a Szellemi Vezetésed felé. Kezelheted ezt a meditációs tapasztalatot úgy is, hogy ez a segítség nyújtásának egy formája. Ha megváltoztatod a hozzáállásodat, mégpedig úgy, hogy nyitottá válsz az üzenet befodadására, akkor a meditációban megjelenő emberek által kiváltott érzéseket, gondolatokat tudod tudatosítani.

Másik gondolat, ami felmerült bennem az az, hogy meg kell tanulnod meditatív tudatállapotban maradni akkor is, ha az egó erős érzelmi rekakciót ad.

Ez a megfigyelés technikája. Észreveheted, hogy aki megfigyeli a tapasztalatokat, a benned élő Bölcs változatlan, a figyelmed iránya szabja meg, mi jelenik meg a Világodban.

Mivel még maga a meditáció is elég sok egó csapdát hordoz, azt javaslom, hogy fejleszd azt a területet, ami lemaradt a vizualitás képessége mögött. Ez maga a megértés. Ugyanis látni annyit jelent, legyen ez külső, a külvilágból beérkező ingerek befogadása, vagy pedig belső látás, meditáción keresztül, hogy látod, de nem érted. Maga a megértés tanulási folyamat, ahol létrejön a kapcsolat a Belső Bölcsességgel, ami a tiéd. Van amikor ez külső formát ölt. Világossá és érthetővé válik, amivel találkozol.

Azt javaslom, szabj irányt magának a meditációnak, mielőtt meditálsz.

A másik lehetőség maga a buddhista út, ami a gondolati ürrességre fókuszál, minden felbukkanó jelenséget megfigyel és elenged.

Ezzel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy a múltban megélt helyzetek feldolgozatlansága, az ott keletkezett érzések elfojtása miatt a tudatalatti amikor megnyílik, azért hogy kitisztulhasson, a felszínre törő érzések kizökkenthetnek, elsodorhatnak.

Tény, abban az esetben, ha a megélt tapasztalat meg kell hogy változtasson, a tanítást meg kell érteni és be kell fogadni, akkor is ha ez fáj és tény, hogy még a szokatlanul erős, jó érzéseket is blokkoljuk.

Bővebben a meditációról a weboldalamon olvaszhatsz:

http://domoszlaikatalin.freeweb.hu/category/meditacios-tipusok-es-hatasuk/

a második cikk az oldalon.

Munkámban fontosnak tartom azt, hogy a spirituális útkereső emberek első körben azokat az akadályokat, blokkokat oldják, amik a saját szellemi vezetésükhöz való kapcsolódást gátolják.

Közeledek a válaszok felé
2015. április 02. csütörtök, 18:22 | Fish   Előzmény

Kedves Katalin!

Köszönöm szépen válaszodat.
Egyetértünk abban, hogy meditáció közben az "agyam bekapcsolása" az, ami kizökkentett az élményből, mivel a képek mindig olyankor tűntek el, amikor meglepődtem.
Igyekszem elérni azt, hogy meg tudjam őrizni a képet hosszabb időn keresztül, bár nem egyszerű. Nagyon lassan haladok, sokszor nem is sikerül annyira kikapcsolnom az agyamat, hogy képek jelenjenek meg. De nem adom fel, minden nap gyakorlom tovább.

Időközben olvastam egy, a lelkek világáról szóló könyvet, amiben ráleltem egy részleges válaszra azzal kapcsolatban, hogy van-e jelentősége annak, hogy azt a bizonyos embert láttam már 2x is meditálás közben. Amikor azokat a sorokat olvastam, jött az aha-élmény. Eszerint, a szellemi vezetőink olyankor tudnak velünk kapcsolatba lépni, amikor az agyunk elcsendesül, vagy alfa állapotban vagyunk, stb. Itt villant be az végérvenyesen (már előtte is sejtettem, de az agyam nehezen hitte), hogy valamiért engem terelgetnek ez az ember felé.
Főleg azért, mert nemcsak a meditációs élményeim voltak vele kapcsolatban, hanem álmodtam is róla. Ennek eleinte nem tulajdonítottam jelentőséget, mert időközben sokat elmélkedtem azon, hogy vajon miért őt láttam képek formájában, így arra gondoltam, hogy azért álmodok róla, mert valamilyen szinten a gondolataimban is ott volt időnként. Ami furcsa volt, az az, hogy soha senkiről nem álmodtam ilyen sokszor még, szinte minden 2. nap. Kezdett derengeni, hogy nem véletlen. Voltak még egyéb jelek is, ébrenléti állapotban, így összességében az egész már szinte üvöltött, hogy vegyem észre.
Kíváncsi lennék, hogy mit gondolsz erről?
Azóta annyi történt, hogy megkerestem ezt az embert, és amióta ezt megtettem, azóta abbamaradtak az álmok és a jelek. Még várom a válaszát.