Kilépés a szerepemből, hogyan? | Önmegvalósítás.hu

Kilépés a szerepemből, hogyan?

2015. január 01. csütörtök, 23:08 | Látogató

Kedves fórumozok, előszór is Boldog 2015 esztendőt kívánok,.
A soraim egy komplex problémáról szólnak és az érdekelne, hogy a problémámra megoldására fel állítható-e, egy működőképes menetrend.
Szeretem önmagam megoldani a problémáimat, ennek okán igyekszem alaposan informálódni, így egy alapos önismereti munka után bukkantam a „ csökkentértékűség – szégyen” elnevezésű sémára. Ez a séma tökéletesen leír „engemet”.
Ahogy írtam szerettem volna önmagam megoldani, így elvégeztem az Agykontroll tanfolyamot, kerestem megoldást hipnózis terápia segítségével és alkalmaztam EFT technikát is, de csak a pénzem bánta, mert az első soraimban írt, „nem vagyok elég jó”, mellet jellemző rám az is, hogy abban hiszek, hogy rajtam nem lehet segíteni.
Mindebből következik az, hogy nem hiszek abban, hogy nálam segíthet az EFT, vagy az Agykontroll, vagy bármilyen más terápia és mert a hitemnek megfelelően azt akarom megerősíteni, hogy nem működik, így nem is működött. Vagyis teljesült a hitrendszeremnek megfelelő megerősítés.
Talán, egy, vagy több letagadhatatlan bizonyítékot kellene megtapasztalnom ahhoz, hogy elhiggyem azt, hogy nálam is működik.
Szeretnék változtatni és kilépni a „senkinek nem vagyok elég jó” szerepből és szeretnék hinni abban, hogy rajtam is lehet segíteni és ezáltal véglegesen megdönteni azt a hitet, hogy esetemben semmi nem segíthet.
Azzal, hogy most segítséget kérek, gyengeségnek értékelem.
Köszönöm,

Michaelita képe
kilépés a szerepből?
2015. január 07. szerda, 19:39 | Michaelita

Kedves Látogató Fórumozó Társunk!

A segítségkérést én egyáltalán nem tartom gyengeségnek: inkább úgy értékelem, hogy felismerés, beismerés és éppen ezért bátorság van benne.

Amiket leírsz én azt nem szerepnek minősíteném, hanem vagy egy mélyen és tudattalanul berögzült szülői/gondviselői/tekintélyszemélyi mintának, vagy pedig valami mélyen rögződött sors-programnak.

Két módot ajánlok a feltérképezéséhez: vagy családállítást kérnék rá, vagy kineziológus szakember segítségét. Családállítással egyik fórumozós társunk, Száraz Idikó is foglalkozik és nagyon ügyesen.

Amikor nekem - régebben - hasonló problémáim voltak, akkor az derült ki, hogy negatív énképem van (észrevehetetlenül megújva, mert optimista személyiség vagyok) és a kineziológus pozitív énkép megerősítést csinált velem: nagyon eredményesen. Teljesen megszabadultam mindenféle önkorlátozó hiedelemtől és már majdnem mindig felismerem a saját önkorlátozó hajlamaimat és tudok rajta változtatni.

Önértékelés,önbizalom növelés...
2015. január 07. szerda, 21:24 | Éva.

Egyetértek Michaelitával.
Amit még én látok a leírtak lapján,hogy leginkább az önértékelés és az önbizalom sérült nálad. Természetesen ennek az okát fel kell deríteni,de hogy egyáltalán neki tudj látni valamihez is,elsőként szerintem a helyes önértékelésedet kéne kialakítani,ami növelné az önbizalmadat,és így már könnyebben tudnál neki látni egy nehezebb önismereti munkának.
Nagyon jó segítség van ehhez itt az oldalon,olvasd el. És a Sirály CD-n vezetett gyakorlatokat is kapsz ehhez. Nem hit kérdése,működik :-)

http://onmegvalositas.hu/cikk/onertekeles_onbizalom_noveles

Elfogadás
2015. január 08. csütörtök, 11:47 | Hiteles06

Fogadd el magad "senkinek", "értéktelennek", "nem vagyok elég jó-nak", "kevesebbnek", "tehetetlennek", és csodák fognak veled történni! :)

végtelen szannnyaszin szvétakétu képe
amit kerestél megtaláltad.!
2015. január 11. vasárnap, 2:14 | végtelen szannn...

Mindenki egyszer megszületik ahogy Te is a második születésed lesz a válasz . Az irányt elrontani nem lehet ,minden segit neked, az agykontrol belsőutazás ,de tanfolyamok nélkül a zene a könyv a vers a szeretteid vagy a haragosaid, keresned nem kell jönni fog . a forum is segit . ismerek olyan embert akinek hasonló "gondja"van és nem látja úgy mint Te,ő még hátrább van nálad is. Ha tudod mi az amin változtatnod kell, megnyerted.válassz a lehetőségek tárházából ami tetszik neked erőltetés nélkül. és táncolj ahogy OSHO mondaná. pl. a keresés cimü könyvét ha elkezded meglátod sokat ad majd neked. vagy a szerelmesen cimü könyve. most komoly legyél magadba szerelmes! ne foglalkozz a kinti világgal csak annyira legyél egyensulyba hogy középen légy. Alázatosan szerényen de tudatosan . Van akit beavattak viz által ,és később kiderült aki beavatta" kisebb"ember volt. Volt aki meg elment a sivatagba beavatásra és azt hiszi sikerült. Ha elindultál ne fordulj vissza.