Orgazmus vs orgazmus képtelenség | Önmegvalósítás.hu

Orgazmus vs orgazmus képtelenség

2014. november 13. csütörtök, 7:43 | Domoszlai Katalin

A női orgazmus képességről, annak fajtáiról, a frigiditásról nagyon sok megközelítésben olvashattok.
Tapasztalataim alapján, azok a nők akik a spiritualitás felé nyitottak, már eljutottak a pszichoszexuális fejlődésben arra a szintre, hogy képessé válhatnak a tantrikus szexuális élmények befogadására. Erről bővebben a Huszti Sanyitól olvashattok, itt:

http://onmegvalositas.hu/blog/husztisanyi/mire_jo_tantra_paroknak_es_szi...

A képesség bennünk él, kibontható, megtanulható, ennek ellenére nagyon sok nőnek gondot okoz még a normál szexuális együttlét élvezete is, orgazmus képességük vagy annyira gátolt, hogy egyáltalán nincs orgazmusuk, vagy pedig szükséges hozzá a csikló ingerlése.
Alapvetően fontosnak tartom magának a hüvelyi orgazmusnak a megtapasztalását, ami a belépő a további tantrikus élményekhez.

Nézzük először is magukat a gátlásokat, amik a testi-lelki mély megnyílást akadályozzák.
Terápiában a gátlásokat, blokkokat fel lehet oldani, más és más megközelítés és meditációs típus szükséges, attól függően, hogy maga az elakadás melyik időszakban keletkezett.
A szexuális magatartás mind a férfiaknál, mind a nőknél pontosan visszajelzi, melyik életszakasz tanulnivalói akadtak el, negatív mintarendszert létrehozva. A negatív minták hozzák létre a fixációkat, mint például az anális vagy orális fixáció. Kielégítetlen gyerekkori szükségletek garmada, az oidipusz időszak erre még rátesz jó adag feldolgozatlan élményt.
A hét éves kor előtti blokkok szimbólum terápiával oldhatók fel, mert a gyermek énünk világa először tisztán ösztönös, később ösztönökkel és érzésekkel telített mágikus, mesés világ.
Kiemelten fontosnak tartom e mellett a tinédzser kori élmények átdolgozását is. Hiszen ha egy nőben, vagy egy férfiban ott maradt bármilyen negatív élmény és kinél nem, legyen az undor, megaláztatás, kudarc, az a megnyílás képességét nagy mértékben blokkolja. Minden olyan szexuális együttlét, ahol a nő az orgazmusig nem jut el, kudarc. Természetesen az egó a hárítási eszközeihez nyúl, mint például áthárítja a felelősséget a partnerre.
Ezzel szemben tény az, hogy olyan szexuális fejlettségű partnert vonzunk magunkhoz, ahol mi is valójában tartunk.
Addig, amíg egy nő nem tud beleszeretni a saját testébe, ünnepelni a nő-séget, addig felesleges elvárni a férfitől, hogy ezt helyette tegye meg.
A férfiak potencia és más szexuális problémái mögött szintén ott vannak azok az elakadások, amiket a kora gyerekkorból vagy a tinédzser korból hoztak magukkal.
Véleményem szerint sokkal nagyobb probléma maga a gátoltság, mint maga a szexuális technikák ismeretének hiánya. Hiszen ha a bennünk élő gyermeki rész nyitott és spontán, mindent kipróbál, a jelenben van, képes új dolgokat örömmel felfedezni, megélni. Amit a csakrákról érdemes tudni, az őselemi energiákról, szexualitásban elsősorban a tűz és a víz energiája kiemelten fontos, emellett a női-férfi energia vonalak, mint Ida és Pingala használata, pár meditációs gyakorlattal megtanulható, használható. A technikai részének az elsajátítása pedig legkevésbé a pornó filmekből, sokkal inkább tapasztalt partnertől, értékes erotikus olvasnivalókból hozzáférhető.

Mondok egy konkrét példát az elakadás működésére. A legsúlyosabb, legsötétebb élmény maga a megszégyenítés. Minél korábban történik, annál nagyobb a törés, amit okoz. A túl korai, kényszerített szobatisztaságra való szoktatás például létrehozza azt a karakter fixációt, ami berögzült kényszeres viselkedést jelent, hogy a megalázó szituációt újra és újrajátsza az illető, átélve ugyanazokat a fájdalmas élményeket és amit annak idején az anyjának visszatörleszteni nem tudott, azt a partnerén éli ki vagy megpróbálja kiélni.
A blokkok feloldása a nagyobb munka véleményem szerint. Ehhez szívesen adom a tapasztalatomat, tudásomat, elérhetőségem a weboldalamon: http://domoszlaikatalin.fw.hu/

GulyásÁgi képe
Na ki mer hozzászólni ? :)
2014. november 15. szombat, 14:59 | GulyásÁgi

Kati nagyon mélyen egyetértek abban, hogy a spirituális fejlődéssel szárnyakat kapunk ezen a téren is és a csillagos ég a határ. A születési horoszkópban is erőteljesen megnyilvánulnak ezek a problémák, az hogy "nem oké" és hogy valóban, dolgozni kell vele, hogy helyrerázódjon és elég nehezen tudom elképzelni hogy ezt valamilyen mechanikus módon jól meg lehetne oldani vagy rendbetenni. Az is valószínűleg nagy igazság, hogy a saját fejlettségi szintednek megfelelő partnert tudsz bevonzani, ez a tipikus esete annak, amikor egy partner abszolút felülírja az addigi tapasztalatokat.
De igazából én most azért ragadtam billentyűt, mert bizonyos időnként bedobnak a pletykarovatokba, meg a női sajtóba egy olyan hírt, amely arról szól. hogy tudósok arra jutottak, hogy nem létezik női orgazmus. Nem hogy ilyen, vagy olyen, de semmilyen.... Ez azért annyira felháborít engem, hogy ilyen hülyeségekkel bizonytalanítják el azokat a nőket, akiknek esetleg amúgy van ilyen problémájuk. Hát milyen dolog ez... Most kíváncsi voltam és beütöttem a keresőbe, és egy olasz kutatópáros ilyen megállapításáról írtak több helyen, de én olvastam már ilyesmit dr. Lux Elvirától is, aki egész életében ezt kutatta és nem 30 évesen kutatott egy témát. De azért a kutatás is, hát komolyan, ha igaz.. és nem cak afféle kamuhír..RÁáldoznak egy csomó pénzt, tesztelnek embereket és az "ő világukban" egy ilyen tétel igaznak bizonyul. És ezt olyan mérhetetlenül szomorúnak tartom..
MI itt nyugaton azt hisszük, hogy a keleti kultúrákban normálisan kezelik ezt a kérdést, mert ugye van tantra, meg Káma Szútra, meg Shiva és Shakti és az ember azt hinné, hogy ezáltal ott a nőknek nem az "jut" hogy orgazmus nem létezik, de hogy valójában hogy lehet, azt nem tudom, szívesen meghallhatnám, ha valakinek van ezzel kapcsolatos tudása. MIntha úgy rémlene, hogy csak egy kis csoport az, aki valójában a tantra szerint él. És ha tényleg természetesen kezelik a kérdést, nincs mondjuk megszégyenítést vagy bármi más ami frusztrációhoz vezetne, akkor vajon ott eleve nem is léteznek szexuális gubancok..? Valószínűleg nem. Mindenesetre szerintem nagyon fontos lenne, mindenben, hogy ne jelentse ki senki hogy ez van és kész, hanem keresse a változás/változtatás lehetőségeit, hogy ne zárja be a saját világát semmilyen módon..

Domoszlai Katalin képe
Szia Ági!
2014. november 16. vasárnap, 17:53 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Először muszáj kicsit humorizálnom, a hozzászólásodról eszembe jutott, hogy a férfi nőgyógyászok szerint a szülés nem fáj és milyen igazuk van, nekik tényleg nem :-)

Másik, ha valaki valamit egész életében kutat, mint például dr. Lux Elvira, ezt azért teszi, mert még mindig nem sikerült neki saját magának megtalálnia :-)

Én ha valami után kutatok és meglelem, rögtön kitalál az elmém valami mást, ami után kutathat ;-)

Viccet félretéve, vegyük komolyan a helyzetet.

Nagyon kevesen választották a tantrát, mint spirituális ösvényt, mert lelki érettség és nyitottság kell hozzá. Másrészt vannak más ösvények, más lelkek más utat választanak.

Érdemes lenne a saját írásodat tükörként használni és feltenni a kérdést, ha én viccesnek találom a materialista hozzáállást, akkor Te miért vagy szomorú?

Hol zártad be a saját világodat és miért?

Bevallom, az hogy felvállaljam ezt a témát így nyilvánosan, több hónap rákészülést igényelt, szerencsére a lelkem bevállalt és helyére rakott olyan tapasztalatokat, amik megerősítettek abban, teljesen mindegy nekem, hogy mások, akár tekintélyszemélyek, másképp lássák, értelmezzék, megmagyarázzák a dolgokat.

Egyetlen dolog hiteles ugyanis, az pedig a saját élmény.

Bármi, ami hiányérzetet hagy maga után, ha felvállaljuk, őszintén szembenézünk vele azt jelzi, amit megélünk az nem Teljes. Egy. Ezért spirituális ösvény a tantra.

Remélem megszabadulsz attól, hogy a mérhetetlen szomorúságot látod meg ezen a területen.

Ölelésem :-)

GulyásÁgi képe
Szomorú
2014. november 17. hétfő, 11:11 | GulyásÁgi   Előzmény

Szia Kati, gondolkodtam, hogy tényleg miért is szomorú, nekem... De tényleg az! Még ha kicsit belátom is hogy valahol vicces egy ilyen hír. Igazából azt hiszem 2 dolog is van. Lux Elvira egyébként, ahogy jobban belegondoltam, inkább talán valami olyasmit mondhatott, hogy vannak olyan nők akiknél egyszerűen reménytelen és nincs mit tenni. Ebben nekem a "nincs mit tenni" a szomorú, az hogy szaktekintély, tisztelik, készpénznek veszik, amit mond, és elhiszik. De kicsit,azért halványan ott motoszkál, hogy elvégre még igaz is lehet, lehet hogy tényleg vannak olyan nők... (ez a másik szomorú) Mégpedig azért szomorú, mert mélyen igazságtalan lenne. Lehet hogy az is vicces, hogy mennyire komolyan érint engem a téma, de belelátok mindenfélét.. egyenjogúságról, teljes életről, boldogságról.
Főként az olasz kutatók bosszantanak. Mondjuk azt sem tudom hogy milyen neműek, lehet hogy tényleg két férfi, akkor az aztán tényleg vicces. Na de akkor is....szomorú is!!! Nincs nekik anyukájuk, vagy párjuk, barátjuk barátnőjük, aki szólna, hogy ez milyen gáz..? Hogy erre jut a NAGYBETŰS TUDOMÁNY ...??
Egyenlőre annyit konstatáltam csak, hogy engem mélyen érint ez a téma és felháborít.
Még gondolkodom majd, hogy mi miért is :)
Itt ezen az oldalon nézegettem a programokat és kikötöttem egy idézetes oldalon, és egy nagyon megtetszett. Sajnos nem tudom idézni, és azt sem tudom hol volt, de az volt a lényege, hogy ha valamiért mindent. de mindent megtettél, mégsem sikerült, akkor ADD FEL és bízd Isten kezébe.
A jó öreg témáim: az "add fel vagy ne", meg a "vakhit vagy ne" köszönnek vissza itt, ebben a témában is !
Puszi és sok, nagy ölelés Neked is!

Domoszlai Katalin képe
Igazságtalan
2014. november 17. hétfő, 13:29 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Zárt karmának hívják és létezik, az hogy egy adott problémát, sorsforgatókönyvet egy leszületésben nem lehet átírni. Legyen ez a szexuális öröm megélése vagy más probléma. Aztán jönnek újabb életek, időnként könnyített feladatokkal...

A karma szempontjából nincs ilyen, igazságtalan...

Ennek ellenére én azt javaslom mindenkinek, egyetlen ember véleményét ne fogadja el - még az enyémet sem :-) - mert az csupán egy vélemény. Azon áll vagy bukik ugyanis a gyógyulás, hogy az öngyógyító belső erő nagyobb-e mint a sérülések. Akinél ez a belső mag, forrás energia nagyobb, elbukhat jó párszor, de újra és újra feláll és addig keres, kutat és ha kell felad, amíg a megoldást megtalálja.

Ági, azt érzem elszakadtál a szellemi vezetésedtől, ha a materialista tudomány ennyire foglalkoztat. A materializmus egy tévedésen alapszik. Tévedés a tévedések halmazában megoldást keresni.

Gondolkodás helyett inkább azt javaslom, meditációban nézz bele, kapcsolódj a felsőbb énedhez, add fel neki és kérj nagyon konkrét útmutatást.

Emellett oldj olyan múltbeli helyzetekre, gyerekkorra elsősorban, ahol vagy megélted, vagy végignézted azokat az eseményeket, amiket a háttérben meghúzódó karmikus vállalások ismeretének a hiánya miatt igazságtalannak éltél meg.

Szép feladat e mellé, a teljes oldás érdekében belenézni olyan előző életekbe, ahol Te voltál igazságtalan, tévelygő tudós? vagy bármilyen megtagadott részed ott lehet, ami most ezt az egész érzés kupacot felpiszkálta benned...

Még egy gondolat a tévedésekről. Az emberi tévedések abból fakadnak, hogy egy részre vonatkozó törvényt, működési mechanizmust egy nagyobb egységre is általános elvűnek fogad el. Ezért léteznek a Teremtésben a materialista tudósok számára elfogadhatatlan bosszantó kivételek :-) Kedvenc példám például a páva, aminek a tollazata evolúciós szempontból érthetetlen, irreális, pláne a humor része, hogy a kiterjesztett farktollainak a foltjai egy matematikai függvényt alkotnak :-)

GulyásÁgi képe
Mindig "látsz engem" Kati, persze az ember szavai, témái rögtön
2014. november 17. hétfő, 15:10 | GulyásÁgi   Előzmény

Mindig "látsz engem" Kati, persze az ember szavai, témái rögtön elmondják az igazságot.
Nem néztem még soha bele ebbe a témába, de van egy Villon ballada (Faludy György fordításában), amit nagyon imádok, mert már elolvasni is olyan, mint egy karmikus utazás.
http://mek.oszk.hu/00500/00528/00528.htm#6
Javaslom, hogy akit leköt az eszmecserénk Katival, és van némi irodalni érdeklődése, az olvassa el (olvassa újra), mert tényleg fantasztikus..., hogy mennyire "odahat" az esetleges karmikus emlékeinkre és több archetípus ott van, nagyon jó. Az ismert Hobo dalban, ami gyönyörű és talán azzal könnyebb ráhangolódni, nincs benne az összes versszak, ezért érdemes a verset külön is elolvasni.
Na és Kati abban, két versszak van, amitől különösen képes vagyok szinte lebénulni, az egyik a "Gyermek" (A kútkávánál állt a gyermek) a másik pedig az ALkimista (Tüzénél állt az alkimista), hát pont ez lehet, amit mondasz..
Igen érdekes lenne megnézni, ha megteszem elmesélem,,!

Domoszlai Katalin képe
Akkor látlak, ha képes vagyok rá
2014. november 18. kedd, 9:21 | Domoszlai Katalin   Előzmény

... és akkor ha megnyílsz felém :-)

Az előző életekkel kapcsolatban az első lépés az, hogy belenézünk.
Feldolgozzuk azokat az érzéseket, amik onnan áthatnak a jelenünkbe.
Ezzel lehetővé tesszük, hogy az az előző élet átírható legyen.
Ugyanis az akkori énünk nem rendelkezett azokkal a megoldási lehetőségekkel, amik a mostani énünknek a rendelkezésére állnak. Elbukott, belehalt, rosszul döntött, becsapta a kísértés és az illúzió.
Ezért kiemelten fontosnak tartom - a saját előző életeimben is és azoknál is, akiket utaztatok - hogy a Felsőbb Énünkhöz kapcsolódva, írjunk be egy szereteten alapuló megoldási mintát, ami fejlődési lehetőséget nyújt, ezzel segítünk az egónknak abban, hogy a szerepeit elengedje és meghaladja, legyen az az Áldozat, az Elhagyott Gyermek, a Rögeszmés Tudós és így tovább...

Mert ha benned él az Elhagyott Gyermek túlkötődsz a gyerekekhez, ha benned él a Tudós kényszeres keresése, nem tudod elfogadni és elengedni azt, neked kell kitalálni, felfedezni, képtelen vagy arra megnyílni vagy egy nagyobb Erő, aki tudja, aki megmutatja, aki szeret és támogat és aki kivezet az illúziók csapdájából...

fehercsongor képe
Mi az,hogy orgazmus?
2014. december 13. szombat, 23:16 | fehercsongor

Orgazmus az,amikor szexuális ingerlés hatására egy erőteljes érzelmi késztetés gerjedése átcsap az ezismegvoltba.Ezt orgazmusnak nevezem,mivel azt olvastam,hogy az így kialakított helyzetben felsőfokként ez az érzés ,ami bekövetkezik.De lehetek-e biztos benne,hogy ,ami átviharzott rajtam,az valódi orgazmus volt-e,vagy pedig más egy jóleső vakaródzáskor él át ilyen erősségű örömet?Lehet,hogy amikor az orgazmusról beszélünk,akkor úgy járunk,mint az elefántot tapogató vakok,és én éppen a feneke szelénél állok?Egy időben szerettem volna,ha ez a nyálízű megnyugvás örökre magába ránt,és sohase térek magamhoz.
Az meg egy másik világ,hogy mennyire lehetek biztos a partner élménykedésében,ha a sajátom is ennyire kérdéses.

Domoszlai Katalin képe
Lelki élmény vagy annak a hiánya...
2014. december 20. szombat, 6:44 | Domoszlai Katalin   Előzmény

A cikkemben magára az orgazmus elérésére helyeztem a hangsúlyt, a hozzászólásod nyomán viszont érdemes beszélni róla, hogy az élmény minőségét az egész aktus minősége határozza meg, az első vágyakozó pillantástól, az első érintéstől kezdve, ahol a legnagyobb élményt persze maga a befejezés adja, viszont a mód, ahogy két ember egyesül, a legkülönbözőbb szintű élményt nyújthatja.

Léteznek fokozatok az orgazmus által megélt örömben, a férfiaknál és a nőknél is.

Olyan szintű élmények, amikről mielőtt megtapasztaltuk volna, még álmodni sem mertünk.

Ha a szeretet ott van és kölcsönös, akkor az élmény sokkal inkább lelki. Ha sikerült menet közben elveszteni a határainkat, akkor az élmény spirituális. Ha nincs mély szeretet, akkor az orgazmus után sokan un. kiégettséget, ürességet éreznek. Ez az ezismegvolt érzése.

A szeretet adásának és elfogadásának a képességét ugyanúgy tanulnunk kell, mint a szeretkezés technikáját.