Tudatos álmodás vagy .... | Önmegvalósítás.hu

Tudatos álmodás vagy ....

2013. augusztus 12. hétfő, 0:05 | Photonification

Sziasztok,
Külön azért regisztráltam az oldalra, hátha itt kapok valami választ arra, mi történik velem.
Mostanában gyakran előfordul, hogy 'felébredek', teljesen érzékelem mi folyik körülöttem, aztán amikor odajutok, hogy kikeljek az ágyból, rájövök, hogy még 'alszok'.

Az első ilyen élményem elég rémisztő volt, mert 'valami' lenyomott az ágyra erőszakosan, ijesztő volt, de nem tudtam, hogy még álmodok, magatehetetlen voltam és nem tudtam mozdulni. Még konkrétan tudtam is hogy ott van 'valaki' amikor leszállt rólam. Aztán elment. Felébredtem vagy visszaaludtam, nem tudom.
Aztán másodjára is 'megtámadott', de akkor már küzdöttem, megpróbáltam felállni, sőt kiabálni is, és akkor a saját hangomra eszméltem fel, hogy eddig aludtam, vagy mi. Hát nem mondom, hogy nem hiszek a szellemekben, sőt, az idegenekben is, de nem is ez a sztori lényege.

Azóta többször előfordul, hogy felébred a tudatom, és most már konkrétan felismerem ezt a tudatállapotot. És nem álmodom, hogy fenn vagyok! Ez tegnap konkrétan kiderült, mivel beraktam egy filmet, elaludtam rendesen, aztán megint 'felkeltem', tudtam, hogy ez az az állapot, és hallgattam a filmet ami még nem ért véget. Szóval ténylegesen azt érzékelem ami a 'valóságban' történik.

Hallottam és csináltam is a tudatos álmodást amikor az álmaimban én irányítok, de ez mintha fordítva lenne. Arról nem is beszélve, hogy ébren, bevásárláskor stb. minden elkezd álomszerűnek, irreálisnak látszani. Ezt már tudom kezelni. De néha azért megijedek, hova vezet ez, és jó lenne tudni mi történik, mert jobban belegondolva ... Hát. Ez úgymond nem normális. Egyelőre még elvagyok, de remélem nem a pszichiátrián fogok kikötni..
Hallottam mástól is ilyen sztorikat, de én tényleg szeretném tudni az igazságot, van e valami létező tan, amibe ezek a történések beleillenek stb...

Nagyon köszönök előre is minden választ, véleményt!
Alex

Dupla Öröm
2013. szeptember 12. csütörtök, 23:31 | kobold

Szia !

Azt írtad, nem "hiszel" a szellemekben. Akkor itt a bemutatkozás és nem is akármilyen. Az 2. bekezdésben, amikor lenyomott vmi az ágyra...., az egy szellem volt. Nem éppen jó iskolából :-).

Második történés, amikor bevásárolsz, de úgy érzed nem itt vagy, de a másik hely még nem képben, érzésben jelenik meg, inkább sehogy, de... "Itt vásárolok, de nem itt vagyok...".. Ez azért van, mert a világunk változásban van, de még az ember lasabb.... Egyre több ember érzi-fogja érezni ezt... :-)

SziaSzia Kobold

Segítség
2013. október 26. szombat, 21:59 | Tom_28 (útkereső)

Kedves Kobold,

A kettővel ezelőtti albérletemben gyakran megtörtént velem hasonló. Aznap nem tudtam visszaaludni. Az albérlettel szemben lévő házban egyébként korábban meghalt egy néni, és a szobám ablaka az orosz katonák sírjára nézett. A fura, hogy amíg a lakótársam a házban élt, semmit sem tapasztaltam. Miután ő elköltözött és egyedül maradtam az albérletben, akkor jöttek az ilyen álmok. Nyitott szem érzés, a világ érzékelése, mégis képtelenség a mozdulatroka, majd amikor ordítani kezdtem és úgy éreztem, hogy mázsás nehezék ülnek a karomon, akkor nagy nehezen "felríidatam".

Pár nappal később azt álmodtam, hogy abban a szobában vagyok amiben elaludtam. Érzékeltem, de nem láttam, hogy valami megfog, és lassan, méterről méterre átvonszol a másik szobába. Közben úgymond 90 fokkal elfordítva láttam az albérletet, mintha továbbra is aludni. Ahogy átvonszolt a másik szobába, láttam, hogy nyilik az ablak és éreztem, hogy ki fog dobni az ablakon. Álmomban ordítani, kalimpálni kezdtem, és felébredtem az ágyamban. Betudtam hát egy rémálomnak.

Kicsivel később, ebből az albérletből el kellett költöznöm. A másik albérletben már nem tapasztaltam semmi ilyesmit. Viszont ott volt életemben először tudatos álmom. (Képességgekel, tudtam sétálni az álomvilágban, beszélgetni régen elhunyt Édesapámmal.)

Kérlek segíts,
-Mit lehet tenni a szellemek ellen, már ha lehet egyáltalán.
-Van módja arra, hogy újra tudjak tudatosan álmodni? (Ez utóbbi kérdésemben végtelen irodalom van a neten, de nem tudom, hogy melyik működik.

üdv,
Tamás :)

Domoszlai Katalin képe
Véleményem szerint a félelemmel
2013. október 31. csütörtök, 5:10 | Domoszlai Katalin   Előzmény

érdemes kezdeni.

Ha félsz a szellemektől, a félelmed megteremti és bevonzza őket.

A megoldás a félelem kioldása. A rémálom a tudatalatti tisztulása, ezt érdemes meditációban végig vinni. Mert úgyis elő fog jönni újra.

A meditációban azt az érzést kell tudatosan megélni és feldolgozni, amit a rémálomban tehetetlenül elszenvedtél.

Azok az életveszélyes helyzetek, amiket túlélünk, feldolgozatlan félelmeket generálnak. Ezek a tudatalattiba süllyedve rémálmok formájában térnek vissza, ahogy a tudatalatti tisztul.

Bármilyen rémálomtól meg lehet szabadulni a félelem oldó technikákkal.

Késve, de legyen válasz...
2014. február 20. csütörtök, 23:23 | kobold   Előzmény

Kedves Tamás.! Jó régen jártam "erre", de előfordulhat, h rátalálsz a válaszomra.
Pár gondolat még... Teljesen jó helyen volt az albérlet. Temető közelében, szomszéd is eltávozott... A szellemi lények létezésének megtapasztalásához minden adott. A baj ott van, h ez a megtapasztalás nem éppen a leg kellemesebb. Leginkább agresszív, dühös lények, akik a hirtelen halál után itt ragadtak...stb. A bérlő társad tudva, tudatlanul jó "védelmet adott" a látszólag nyugodt életvitelhez. Az elköltözésed igazolja azt, h a rossz történések ott maradtak. Igaz, nem a Te dolgod lenne a tértisztítás, de a bérbeadót tájékoztatni kellett volna. HA, befogadó az ilyenre. Két okból is. A köv. Bérlő ne kerüljön ilyen helyzetbe. A másik, h esetleg megoldás lesz az itt ragadt lelkekre. Röviden mondva, emberi érzésnek kell lennie, h segítünk a felismert rossz helyzeten, és nem hagyjuk érdektelenségből, h majd a másik....

Igen, lehet tenni a szellemek ellen, de van nehéz eset is közöttük. Általában nem jó ötlet lenne egyedül megpróbálkozni a rendrakással. Akik értik is a dolgukat, azok eleve min. ketten mennek a munkára.!

Lehet tudatosan irányítani az álmot. El kell azt is dönteni, h érdemes, kell e, előrébb visz e valamiben. Avagy, elég csak az esetleges információ-tartalom. Ehhez is inkább javasolnék egy hozzáértő segítségét, és nem a könyveket és főleg nem a netet.! Lehetőleg egy személy lenne a megfelelő, hiszen minden ember más és a megoldás is egyedi lesz, valamint azonnali kérdés-felelet is megoldaható. A könyv, a net, a saját élményét, írja le. Nem szolgál egyéni"terápiaként".....

Kobold

Aditi képe
Mielőtt itt még nagyon belevesznénk a szellemek "csodálatos"
2013. október 28. hétfő, 13:04 | Aditi

Mielőtt itt még nagyon belevesznénk a szellemek "csodálatos" világába és a Rét utcában kötnénk ki (nálunk ott a pszichiátria): saját magad korlátozod abban, hogy kimenj a testből, mert az elme, az ego fél a felszabadulás tapasztalatától. semmi baj. Előtt utóbb teljesen meg fog szűnni a félelem, ha már eleget tapasztaltad. Velem is így volt eleinte, csak éppen senki nem tudta elmagyarázni, és most tudatosítottam, hogy az az érzés, hogy a kezem lábam le van lakatolva az ágyhoz ugyanaz volt. azóta többször voltam testen kívül és már nincs ilyen élményem. hajrá!

A szellemek világát meg hagyd a csudába. Akit meg kell ismerned, úgyis meg fogod. A többiekkel, meg jobba ha nem találkozol. nem érdemes erről fantáziálni.

Sok sikert!

Hatar Beatrix képe
Alvási paralízis
2013. október 29. kedd, 17:12 | Hatar Beatrix

Amit leírsz,arra van tudományos magyarázat.
Nézz utána,bár nem tudom a neten mennyi és milyen infót találsz.
De a tudatos álmodás során fellépő esetleges helyzetet írtál le. Ezt meglehet tanulni kezelni illetve megtaníthatod magad arra,hogy kijöjj az adott állapotból akár úgy,hogy folytatod a tudatos álmodást akár úgy,hogy felébreszted magad!
Ebben az esetben szó sincs szellemekről.
Olyan fázisban ébredsz amit még nem tudsz kezelni. Ez közvetlen az elalvás után és az ébredés előtti időszak.
A mély alvás azaz a REM fázisba,a test akaratlagos mozgása"lebénul",hogy az átélt mozgás ne jelenjen meg a valóságban! Ez egy védelmi funkció.
Az adott fázisban öntudatodra ébredsz,de "pechedre" pont abban az időszakban amikor a mély alvásra jellemző izom bénultság jelen van!

Kedves Alex, egyetértek Hatar Beatrix-szel abban, hogy
2013. október 29. kedd, 19:29 | Cang (útkereső)

Kedves Alex,

egyetértek Hatar Beatrix-szel abban, hogy valószínűleg alvási paralízis okozta azt az élményt, hogy
nem tudtál megmozdulni, olyan mintha valaki álla rajtad, vagy legalább rád nehezedne. Nekem olyan élményeim vannak a témában, mintha egy 110 kilós ember állna a hasamon, úgy az ágyhoz vagyok szegezve :-)

DE

ha stabil az alvás közben kialakuló éber, aktív tudatállapot, akkor szerintem ezt ki lehetne használni többféleképpen is.

1./ Ilyenkor sokkal jobbak a mentális - vizuális - problémamegoldó képességek
2./ kifejezetten precíz információkhoz juthatsz a közeli jövővel kapcsolatban
3./ kiléphetsz a testedből, és asztráltestes tapasztalatokat szerezhetsz

Ugyanis ebben az időszakban nem a szokásos fizikai, hanem a lényegesen nagyobb szellemi kapacitással rendelkező asztrális tudatod aktív, és kiszabadíthatod az asztrális testedet is a fizikaiból. Ez óriási élmény, szerintem érdemes próbálkozni vele.

A különböző síkok közti váltás tisztán tudati kérdés, vagyis egy adott helyen, pl. üzletben lehet hogy ott vagy hagyományos fizikai tudattal, de akár álmodhatsz is valamit, ha akarsz, adott esetben asztrális sétára is indulhatsz. Ezeknek azonban van egy olyan vonzata is, hogy a tudatformádnak megfelelő tested is aktiválódik. Ha pl. gyakran mintegy spontán átesel asztrális tudati síkra, akkor a tested elkészíti számodra az asztrális megfelelődet, ami viszont sok energiába kerül. Emiatt fontosnak tartom tudatosítani azt, hogy éppen hol akarsz lenni, és valóban Te irányítsd azt, hogy épp milyen tudati minőségre csatlakozol. Ehhez érdemes csakra tisztító-tudatosító és földelő gyakorlatokat végezni, és akkor nem lesz kavarcs a tudati síkok közt, sem pedig energetikailag nem esel szét.

üdv, jó gyakorlást!
Cang

Köszönöm a válaszokat! :)
2013. december 03. kedd, 13:17 | Photonification

Kedves Tamás,
az a fura, hogy abban a szobában ahol ez a mondjuk úgy "szellemes" dolog történt én is egy bazinagy temető mellett laktam... és a többieknek is igaza van, nem éreztem jól magam a temető közelében, és eléggé le volt gyengülve a 'védelmi funkcióm' amikor 'megtámadtak'.
Én is utána olvastam az alvási paralízisnek, és tényleg, a tünetek ugyanazok, de tényleg éreztem valami jelenlétet. És most Tamás sztorija egy picit meg is erősített benne. Azóta én is elköltöztem abból a szobából, messzebb a temetőtől, azóta nem történt ilyen.

Kedves Cang,
köszönöm a tanácsodat, nagyon hasznos információkat írtál. Utána nézek a leföldelő gyakorlatoknak. Esetleg van valakinek tanácsa arra, hogy milyen irányban induljak, hogyha tudatosan és hasznosan szeretném használni ezeket az élményeket? Ha már ez történik velem.

Alvási bénultság?
2014. február 07. péntek, 21:00 | Látogató (útkereső)

Alvási bénultság?