Összehasonlíthatatlanul más utakon járunk! | Önmegvalósítás.hu

Összehasonlíthatatlanul más utakon járunk!

Hozzászólások

2 hozzászólás
Nagyon jó ez a bejegyzés. És ha a saját életemet nézem, akkor
2013. január 19. szombat, 6:38 | Látogató (útkereső)

Nagyon jó ez a bejegyzés.
És ha a saját életemet nézem, akkor nagyon meghatározó és makacs elvi beidegződések alakultak ki bennem a "bezzeg" emberekkel történt megtapasztalásaim által.
Ezek mind negatív beidegződések és meggyőződések lettek, mert a "bezzeg" emberekkel történő találkozások azt erősítetek, hogy a világ, a sors gonosz, igazságtalan és én senki vagyok, aki semmire sem jó.
Ha csak a kis iskolás éveimre tekintek vissza, hogy: "nekem miért kell egy 2-e jegyért órákat tanulni, neki miért nem és mégis 5-re tudja", vagy: "nekem miért kell órákat edzenem, hogy legalább harmadik legyek a futóversenyen és aki dohányos, iszákos, nem edz, mégis mindig első lesz".
Gyermek koromban rengetegszer szembesültem ezekkel, és a folyamatos alulmaradás, az erőfeszítések ellenére is sikertelenségek begyűjtése vs bezzeg emberek, nagyban formálták negatív irányba a meggyőződésem, miszerint gonosz a világ, börtön a világ, igazságtalan a világ. És felnőtt fejjel, ezzel a beidegződéssel élek és keresem, de nem találom a helyemet a világban. Nem sikerük a helyre rázódás.

Gábor
(Haladni, vagy maradni)

megoldásra kiszabott idő
2013. július 25. csütörtök, 8:39 | linus12

Tényleg, de fura, hogy akkor ehhez senki nem szólt hozzá! Pedig a cikknek sok mondanivalója van. Én azt hiszem már túljutottam a bezzeg embereken. De sok mindenen még nem. Az igazságtalanság, a butaság újra és újra dühöt ébreszt bennem, amit szeretnék legyűrni. Azért egyet kérdeznék. Mi az a "megoldásra kiszabott idő"? Ha adott időn belül nem képes egy-egy lélek fejlődni, akkor mi történik? A Sanyi által feltett kérdésre, nekem a jelenlegi válaszom az, hogy pont annyit foglalkozzak magammal, amennyit foglalkozom. Nekem most az isten megengedte, hogy ezt tehessem, és ki is akarom használni. Van időm rá. Biztosan mostanra értem meg arra, hogy a helyére tegyek ezt-azt.
Kedves Gábor! Neked meg csak annyit, hogy hidd el, akinek kevesebbet kell tanulnia, annak is vannak bezzeg emberek. Én játszva végeztem el az iskoláimat. De egyéb képességekben alulmaradtam. A rajztehetségem egy óvodáséval vetekszik. A sportot pedig sikerült velem megutáltatni, mert folyton azt hallottam, milyen esetlen és ügyetlen vagyok. Most kezdem fölfedezni, hogy ez nem igaz! Sajnos amíg elhiszed, hogy igazságtalan a világ, addig nem fogod megtalálni a helyedet. Én már kicsi koromtól kezdve hittem a reinkarnációban, mert nem fogadtam el azt, hogy nincs igazság. Az én világom ezzel lett kerek.