Pénzáramlás, megélhetés, megoldás | Önmegvalósítás.hu

Pénzáramlás, megélhetés, megoldás

2013. június 18. kedd, 0:13 | Látogató

Nálam is elakadt a pénz áramlása.
A munkavégzés, amiről írok, a részemről nem volt hivatalos, de olyan tevékenység, amihez jól értek, jól végzem és ami munkahelyen jól is éreztem magamat, mert az ott dolgozó közvetlen kollégával nagyon jó barátok lettünk. (a baráti hangulat, a baráti kiváló és hatékony együtt működés a munkát még szebbé varázsolta)
Ebben a munkakörben, megszakításokkal, (szezonálisan), már sokadik éve tevékenykedem, és csak reméltem, hogy egy nap hivatalosan is alkalmaznak, folyamatosan és nem csak időszakosan.
Az áttörés több éves együttműködés után sem történt meg, mert lettem hivatalosan és állandóan alkalmazva.
Az idei év pedig végkép pocsék és a viaszesés miatt már nem számíthatók erre a munkára, mint bevételi forrásra, más munka pedig eddig nem akadt.
Mi a megoldás? Keresem, csak nem találom, miközben az idő szorít, mert a "csekkek jönnek".

Gábor

Sokáig nem is láttam ezt a cikket, valahogy elkerülte a
2013. július 01. hétfő, 16:14 | linus12

Sokáig nem is láttam ezt a cikket, valahogy elkerülte a figyelmemet. De milyen fura, hogy senki nem válaszol egy kétségek között vergődő embernek! Másnak talán apróság.
Kedves Gábor! Ha erre bolyongasz még, ne add fel. Tökéletesen értem a helyzetedet, a te problémád kicsit a sajátom is. Az ember sosem érti, mi miért történik. A türelmet még én is csak tanulom. Bízz benne, hogy minden úgy történik, ahogyan a legjobb, talán azért nincs munkád, mert az istennek más tervei vannak veled. Talán csak észre kellene venned valamit vagy más irányba indulnod. Vess számot kicsit magaddal, mit csináltál, miben volt az jó vagy rossz. Mit szeretnél csinálni, mihez volna kedved, lehetőséged.
Ha mégsem találod a válaszokat, direktben keress meg valakit (terapeutát, családállítót, stb), hátha lejjebb kell ásni a probléma megoldásához. Én részemről sok szerencsét kívánok neked. Higgy abban, hogy képes a sorsod jobb irányba változni.

Domoszlai Katalin képe
Szia Linus
2013. július 03. szerda, 7:18 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Gábornak más blogokban már többen adtunk tanácsot, választ.

Mivel a belső számvetéssel még vár, jelezte, annyira tud nyitni egyenlőre, hogy beszélget...

Részemről leírtam, amiről úgy véltem, segíthet.

Van ez a vicc, a segítésről, szerintem találó.

Volt egyszer egy pap, aki az árvíz elől, ami elborította a falut, a templom tornyára menekült. Már ez volt az egyetlen pont, ami kiemelkedett az áradatból. És az ár csak nőtt és nőtt. Így fohászkodott hát Istenhez: Óh uram, ments meg engem! Jött hát egy csónak, az emberek kérték a papot, szálljon be. Ő nemmel válaszolt, őt magának Istennek kell megmentenie. Tüntesse el az árvizet, hatalmával megteheti. Tovább imádkozott, még két csónak jött, de ő maradt. Meg is halt, a lelke találkozott Istennel. Szemrehányóan kérdi Istent, miért nem mentettél engem meg??!! Erre Isten, ej te balga, három csónakot is küldtem érted...

Kedves Kati, Én is ismerem az általad írt viccet:-) Valóban
2013. július 04. csütörtök, 22:16 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Kedves Kati,

Én is ismerem az általad írt viccet:-)

Valóban hozzá szóltál, te is és más is, de amint írtam, csak próbálok ide beilleszkedni, megtalálni a helyemet egy közösségben. Egy közösségben ahol lelki jellegű dolgokról beszélgethetünk.
Persze, én is a magaméról szeretek beszélni, mert nincs a környezetemben olyan személy, aki meghallgatna, így az Interneten keresek erre nyitott beszélgető társakat.
A problémáimat nekem kell megoldanom, nem is kérek konkrét segítséget, csak írók róla, és aki válaszol, az eldöntheti, hogy csak hozzá szól, netán tanácsol valamit.

Köszönettel.

Gábor

szia
2013. július 03. szerda, 9:24 | linus12

Na igen, jók ezek a viccek... :)
A válaszokat nem láttam, hol vagyok, hol nem. Csak gondoltam, jól esik egy-egy kedves szó a magára maradt embernek. Én is voltam ilyen helyzetben, de mindig csak magamra számíthattam. A legnagyobb gondjaimban hiába kérek segítséget, senki sehol. (Talán ezáltal tanulok.)

Angel62 képe
Csak egy gondolat...
2013. július 03. szerda, 19:51 | Angel62

Kedves Gábor.!.

Máshonnan közelíteném meg a dolgot, bár lehet, hogy első olvasatra furcsa lesz. De talán... egy gondolatot megér. Az otthonod - lakásod É területe a Karrier területed is. Bár ez egy gyűjtőfogalom és sok minden egyebet is takar, de itt most a kérdésed ezzel kapcsolatos. A tér, ahol élünk kivetülése az életünknek, leképezi akár a problémáinkat is,ha megtanulunk olvasni benne a segítségünkre lehet. Ez tény, ha elfogadjuk, ha nem akkor is. Hiszen nagyon gyakran tudat alatt akadályozzuk magunkat az életmenetünkben. " Káoszt " teremtve magunk körül, szándék nélkül. De ez tudatos odafigyeléssel megfordítható. Arra kérnélek, hogy tégy egy próbát. Nézd meg ezt a területet. Rend van - e ott.?. Változtattál - e ezen a területen valamit az utóbbi hónapokban ( főleg azt megelőzőleg, hogy a problémáid kezdődtek ). Van e ott lomtár - hibás sérült tárgyak - nem működő dolgok - álló óra - kókadozó növények - stb. bármi, ami nem a funkciója szerint működik.?. Milyenek itt a színek az anyagok.?. S például milyen minőségben funkcionál ez a helyiség.?. Gondolatébresztőnek szántam a kérdéseket. Ha elveted, mert számodra nem elfogadható ez a gondolatmenet azt is megértem.
Ha úgy gondolod igen, akkor írd le a válaszokat.

Szeretettel : Angel

Gondolat
2013. július 04. csütörtök, 16:43 | linus12   Előzmény

Már bocs, hogy én válaszolok, de nekem tetszik ez a gondolat. Van erről itt valami? (Úgy az egészre gondolok, nem csupán erre az egy területre.) Ha nincs, tudnál valahol, valamiképpen írni erről bővebben? Köszi!

Angel62 képe
Szia Linus12..
2013. július 10. szerda, 17:11 | Angel62   Előzmény

Elnézést, hogy csak most tudok válaszolni Neked. Azt nem tudom, hogy van e itt erről valami. Ez a téma nagyon bőséges. Sajnos ebben az időszakban nincs most annyi időm, hogy mindezt leírjam részletekbe menően. Bár szívesen megteszem majd, ha az időm és lehetőségem engedi. De addig is, ha valami konkrét kérdésed lenne ez ügyben, valamelyik életterületeddel kapcsolatosan, szívesen válaszolok. Ha nem is azonnal. :-)

Szeretettel : Angel

térrendezés
2013. július 11. csütörtök, 8:36 | linus12   Előzmény

Szia!
Köszi a választ, már azt hittem, elfelejtettél. :) Egyébként igen, kinek ne volnának problémái. Az én legnagyobb gondom, hogy szeretném magam átképezni, de nem tudom, milyen irányba. Próbáltam ilyen- olyan dolgokat, de még mindig nem jutottam el a megfejtéshez. Keresem a megfelelő technikát, embert, segítséget, mert nem szeretnék megragadni itt. Amerre elindultunk, zsákutca. És hirtelen semmi ötletem. Mi az idén költöztünk, a lakás képe még nem végleges. (De rend van és minden működik.) Szeretnénk kifesteni, rendezni a teret. A padlót készen kaptuk, ahhoz pl nem is nyúlhatunk. A bútorok újak. Persze, semmi sem lehet tökéletes...

Angel62 képe
Mosolygós szép napot Linus.!. :-)
2013. július 11. csütörtök, 16:51 | Angel62   Előzmény

Dehogy is felejtkeztem.. :-) Problémái mindenkinek vannak, így igaz. Arra valók, hogy megoldjuk őket. S arra még, hogy tanítsanak bennünket. Olyankor tanulunk mindig igazán valamit az életről. Írom a választ a kérdésedre :
- Az otthonod ÉK zónája az a terület elsődlegesen, amit nagyon nézz át. Ez egy föld elemű terület. A színei : sárga - barna - narancssárga és a föld színek. Támogató színek még a tűz elem színei. : Piros - vörös - lila - bíbor.
Kerülendőek itt a víz elem színei : pl. kék - fekete.
( célszerű lenne egy alaprajz, amire felrajzolod, hogy hová is esik)
Nézd meg ezt a területet, hogyan néz ki most. Próbáld meg a legnagyobb pontossággal leírni, mit látsz. Itt minden számít. A képkerettől kezdve a berendezési tárgyakig.
Ha ez a terület alul energetizált, akadályoztatva lehetsz a tudás megszerzésében, vagy esetleg abban, hogy megtaláld mi érdekel.
Van még másik 2 terület, ami akadályozhat, de erről majd később. Haladjunk sorban. Ne legyen túl sok egyszerre az információ.

Az most kifejezetten előny is lehet, hogy még nincs befejezve. Könnyebben eldöntöd esetleg, mi milyen színű legyen, ha tudod majd, hogy a javatokat szolgálja titeket támogat akik ott éltek.
Mit értesz a padló alatt.?. Mindenen lehet változtatni, ha mást nem is, annyit biztosan, hogy a megfelelő színű szőnyeggel feded be.. Az is több a semminél.. :-)
Még valami eszembe jutott : Nézd végig az otthonod, de minden zegét - zugát.!. :-) Találsz e álló órákat.?. Ha igen, jegyezd fel hol találtad őket. Most tudom hirtelen azt mondod, hogy nincs, de ebben ne legyél biztos, csak ha átnéztél mindent.. :-)

Szeretettel : Angel

tér
2013. július 12. péntek, 14:13 | linus12   Előzmény

Szia!
Köszi a válaszodat. Az ÉK-i terület azt hiszem a hálószobánk, még festésre vár... Natúr színt képzeltünk ide, esetleg lilát. Csak matrac és szekrények vannak benne, de nálunk minden bútor halvány barna, fából készült. Teljesen egyszerű, alig berendezett, nem túl nagy helyiség. Csak alváshoz használjuk, ezért a rend is állandó. Még képek sincsenek. A padló mindenütt fahatású (PVC), szintén halvány barna, harmonizál a bútorokkal. Hirtelen ennyi. Ja, és az ajtók meg a radiátorok mind szürkék. Ezt utálom, terveim szerint egyszer át is fogom őket festeni. Sajnos így kaptuk meg.
Álló óránk pedig biztosan nincs, mert nem szeretem az órákat. Konkrétan egy digitális időkijelzőnk van a hálószobában, és ennyi. A polc még üres, amit szeretnék rátenni, az jelenleg otthon van, majd elhozom.
Ezen kívül is csupán egy falióránk van, ez teljesen új, illetve még egy digitális időkijelző. De mindegyik működik. Mivel már sokszor költöztünk, nem igazán gyűjtjük a kacatokat.
Igyekszem magammal mindenképp egyensúlyba kerülni.

Angel62 képe
A színek..
2013. július 12. péntek, 19:35 | Angel62   Előzmény

Szia Linus.!.

Amit leírtam színek azok ennek az életterületnek a színei. Ez támogatja leginkább a területet és persze Téged - Titeket, akik ott éltek. Így ilyen színekben lenne célszerű megjeleníteni a térben. Természetesen a döntés a Tiéd, hogy mit kezdesz egy adott információval. Az emberi szabad akarat a legfontosabb elem itt is mint mindenhol. Hiszen ez kalauzol bennünket az utunkon, s ez jól is van így.
Két területet nézz még ezzel a szemmel, ha gondolod. Ami az életedben a felvázolt gondokat okozhatja.
Az ÉNY és a NY zónát. Mindkét terület fém elemű. ( Itt kifejezetten jó a szürke szín - radiátor - ajtó, pont ide való.. :-).. )
A színek : Fehér - szürke - ezüst - arany és minden fém szín.
Fém, kovácsoltvas bútorok, dísztárgyak, kerek, ovális formák mind jók ide.
A támogató - kiegészítő színekként a föld elem színeit használhatod.
Sárga - barna - narancssárga és a föld színek.
Ha leírod, mit látsz ott most ( függöny, szőnyeg, kárpitok, stb ) együtt fogjuk látni, mi nem megfelelő ott. Illetve azzá teheted, ha ezen színekkel alkotsz.. :-)
Szép estéd legyen.

Szeretettel : Angel

színek
2013. július 13. szombat, 19:29 | linus12   Előzmény

Az ÉNY és NY-i zóna a konyha és a nappali. Egy félfal választja el őket egymástól, egyazon terület és mégsem egy. Illetve még egy pici helyiség van ott (a konyhából leválasztva), itt a mosógép, a háztartási eszközök, és egyebek találhatóak. Ezt fehéren hagytuk. A konyha narancssárga, a nappali pedig sárga. A bútorok fából vannak, a konyhában fehérek (színes matricákkal, mert utálom a fehéret), a nappaliban világos barna. A padló mindenütt ugyanolyan. A kanapé fekete bőr. Kisebb párnákkal és egy takaróval (rózsaszín és halványkék színekkel). Tévé, kisebb szobrok, virágok, közös képek, magyaros motívumú terítők, ilyesmi van a nappaliban. Meg az erkély, mindenféle virággal és növénnyel. A képek még itt is hiányoznak. És a különböző apróságok is, amiket el akarok hozni. Az azonban általánosságban elmondható, hogy szeretem a színeket, és törekszem arra, hogy sokféleség legyen (virágok, kaspók mind más színűek, mintásak). Egyébként a spajzszerűség ajtaja fölött van három tányér, porcelánból, ha minden igaz. Nem tudom, mi lehet még lényeges. Sok itt az apróság. Világos, kellemes hely, tele melegséggel. Az itthon töltött idő legnagyobb részében itt vagyunk.

Angel62 képe
Szia Linus..
2013. július 15. hétfő, 10:36 | Angel62   Előzmény

A fehér szín itt jó mindenhol. Ne utáld, ide pont ez kell.. :-) " (színes matricákkal, mert utálom a fehéret) " .. Ezzel már érdemes vigyázni.!. Milyen formájúak, mit ábrázolnak, stb.?. Leírtam már az ide illő kiegészítő színeket. Passzolnak azzal.?.
A fekete bőr kanapé ideális helye Az É - K - DK zónán lenne.
" Kisebb párnákkal.." fontosak a színek- mindenben ezzel a szemmel próbáld nézni az egész berendezést folyamatosan.
" közös képek.." Ha a pároddal közös, akkor DNY való, ha barátokkal ÉNY ra, ha a családdal, akkor K re nem mindegy..
Nem feltétlen baj, ha nincsenek képek. Tudatosan helyezd el őket, mint a fenti példán láthatod nem mindegy mi hová kerül.
Tudod : Nálam jobban nem hiszem, hogy szereted a színeket.. :-) De amikor rájöttem, hogy a színkavalkáddal annak idején mennyit hibáztam az otthonomban, már megfontolom mit csinálok..
Linus... Itt minden lényeges az apróságok leginkább. Hiszen abból a sok kis látszólag lényegtelen " apróságból tevődik össze az egész. Akár csak az életünk.

Szeretettel : Angel

nappali
2013. július 16. kedd, 9:29 | linus12   Előzmény

A matricák leginkább sütiket ábrázolnak. Csoki, nyalóka, cukrok, ilyesmi. A kanapét áthelyezni lehetetlen, sehol másutt nem férne el, meg ugye, itt fogadja az ember a barátait, itt van hozzá tér, és itt van a tévé is.
4 párnánk van, halvány kék és halvány rózsaszín színűek. A képeken csak a párom és én vagyunk, senki más.
Sok a fekete szín (tévé, hangfal, stb), ezeken megint nem tudok változtatni. A szobrok aprók, világítótorony, tündér, bagoly, kirándulások emlékei, ilyenek.
A képek valószínűleg keret nélküli, fémkapcsos reprodukciók lesznek, az való ide.
De hogy a barna fakeretes tájképeket hová tegyük, elképzelésem sincs. A fekete keretes térképekről nem is beszélve. Szóval nem könnyű.

Angel62 képe
Nappali
2013. július 17. szerda, 12:24 | Angel62   Előzmény

Sok megoldás kínálkozik arra, hogy egy adott bútort a megfelelő színbe jelenítsük meg az adott életterületen. Az is több a semminél. Jobb mint úgy hagyni. Bár itt is az egyéni döntés a mérvadó. A praktikumon nincs mit vitatni, abból kell a legtöbbet kihozni, ami már adott. Ez a kiegészítők színvilágára is érvényes persze.
A pároddal közös kép DNY a legideálisabb.
" De hogy a barna fakeretes tájképeket hová tegyük.. " a legfontosabb, hogy mit ábrázol. Elsősorban. Nézted már ezzel a szemmel.?. Kellemes érzéseket okoz Neked .?. Elmúlás - ébredés..tél - nyár stb. a természet sokféleképpen megjeleníthető. A fa keret fa elemű. A barna színben viszont már föld elemű. Így oda való. Vagy átfested - átteszed zöld vagy kék keretbe s akkor fa elemre jó. De nézd meg előbb mit is ábrázol. De ne a megszokott szemmel.
" A fekete keretes térképekről nem is beszélve.." A térkép helye ÉNY.
A keret fém elemű színben.
Viszont egy apróság még ide : A fekete keret " gyászjelentés "
Mindig csak tervezett, de soha meg nem valósuló utazások, vagy valami okból gyakran meghiúsuló rövidebb - hosszabb utazások gondolatait vetítheti előtérbe ebben a formában.
Nem könnyű, valóban nem az Linus. Sokszor saját magunk akadályai vagyunk.. :-) De hát... Ez a fejlődés útja.

Szeretettel : Angel

elemek
2013. július 18. csütörtök, 8:59 | linus12   Előzmény

Hát igen...
Elkezdtem gondolkodni, hogy mit hogyan és hová. Csak ugye a praktikum, meg az ember párja, meg a már meglévőségek...
No de mindegy!
A képek (mert van néhány) házat, vizet, fákat ábrázolnak. És többségében van némi őszi felhang. Ettől függetlenül nyugalom, csendesség árad belőlük. A vizet szeretem (vizes jegy vagyok), a ház pedig az otthon motívuma, úgy tudom. De a keretek nem egyformák. Van arany csíkos sötétbarna, van egészen világos natúr színű és kicsit barnás-rózsaszínes is. A fekete keretes térkép pedig régi, XVII-XVIII. sz-i, nem tudom, mert nincs rajta évszám. De van egy hatalmas fehér keretünk is, ebbe szintén régi térképeket akarunk tenni. És régi pénzek, arany színű keretben (papír és fém is), ezeket kaptuk, és én túlzottan nem szeretem.
Két dolog: mi a helyzet a műanyaggal és a porcelánnal?
Az ÉNY-i rész nálunk a dolgozószoba. Könyves polc, könyvek, iratok, íróasztal, beépített szekrény. Ide mit érdemes tenni?
Köszönöm az eddigi válaszaidat, és bocs, hogy ennyit faggatunk, nyugodtan szólj, ha soknak érzed. Csak egyszerűen kíváncsi vagyok.

Angel62 képe
Elemek - színek..
2013. július 19. péntek, 1:00 | Angel62   Előzmény

A porcelán föld elemű - a műanyag pedig tűz elemhez tartozik. De, elsődlegesen a szín az amit meglátsz. Persze ideális, ha egy műanyag dolog tűz elemű színben jelenik meg. Van egy nagy előnye még az efféle gondolkodásnak. Tudatos vásárlásra szoktat. Amikor már ezzel a szemmel vásárolsz meg tárgyakat az otthonodba, szinte sosem fogsz mellé.. Jó sok pénzt meg lehet vele spórolni..:-)
Tudom sok kifogást találhatunk az átrendezésnél ( ami egy belső átrendeződéstől elválaszthatatlan ), hiszen múltbéli dolgokat kellene a lélekből elengedni, hogy egy tárgyat lecseréljünk - kidobjunk - elajándékozzunk. Mert ez azzal analóg. S ez nem megy mindig könnyen. Tudatosan építeni a jelent enélkül pedig képtelenek vagyunk. Épp ezért ne zavarjon az, hogy sokat töprengsz vagy hezitálsz. Ez egy folyamat.
A képekről, hiszen csak Te látod most őket - én nem - magadnak kell eldöntened mit sugallnak. Minden apró részletet érdemes megfigyelned. A víz ábrázolása sokféle szintén. A sodró - zubogó - álló víz stb. Az adott életterületen elhelyezve ilyen hatásokat produkál. Gondolkodj ebben is analógiában. Fehér keretben a térkép már megfelelő az említett területen.
A régi pénzek, mint dekoráció, valóban nem a legjobb gondolat. Hiszen bármely életterületre teszed, egyfajta " használhatatlanságot " sugallnak. Talán ezt érzed Te is.
Az ÉNY rész : Fém elem . Fehér szürke - valamint az összes fém szín - kiegészítőnek a föld színek. Sárga - narancs - rózsaszín - barna - terrakotta. Ilyen színvilág lenne itt ideális. Miután írtad, hogy dolgozószoba, így a kérdés eldőlt, mit tegyél ide.. :-) Ha itt tudatosan alkalmazod a részletekben is a színeket, akkor már nagyon sokat tettél. Ennek következményeként sok segítőkész emberrel kerülhettek majd kapcsolatba akár, illetve álmodott vagy vágyott kisebb - nagyobb, hosszabb - rövidebb utazások is megvalósulhatnak egy idő elteltével.

Nincs semmi gond Linus. Szívesen válaszolok, ahogy időm engedi. Kérdezz csak nyugodtan.

Szeretettel : Angel

munka
2013. július 21. vasárnap, 19:11 | linus12   Előzmény

Szia Angel!
Gáborhoz hasonlóan én is kezdtem elmélyedni a témában, de hirtelen sok volt a rám zúduló információ. Hagyom még egy kicsit ülepedni. Főleg azért, mert az eddigiek alapján úgy látom, egy csomó tárgy és egy csomó szín jó helyen van. A többin meg majd igyekszem alakítani.
Egy megállapítás fogott meg, miszerint a vécé sehol sincs jó helyen a lakásban. (De azért valahol mégis lennie kell!) Nálunk az É-i részen helyezkedik el, ez a munka, karrier terület. Azt olvastam, a probléma gyökere mindig ott van, ahol a vécé. És nálunk tényleg. De ezzel mit lehet kezdeni? Apró, kékre festett, csak az ide tartozó tárgyakkal. A fürdő mellette helyezkedik el. A lakás közepe pedig a második előszoba, innen nyílnak a helyiségek.

Angel62 képe
Ezzel nem sokat sajnos..
2013. július 21. vasárnap, 21:05 | Angel62   Előzmény

Szia Linus.!.

Igaz . A WC a legfőbb probléma mutatója az otthonunkban. Ezzel tenni nem sokat lehet. Ott van és kész. Minél puritánabb - semmi dekoráció - annál jobb. Ha olvasunk az elhelyezkedésében csupán azt mondja: Azon az életterületen sokkal több teendőnk lesz és nehezebb az előrejutás. Ezt csak elfogadni lehet, amíg itt éltek.
Miután nem csak a WC esik erre a területre ( ebben biztos vagyok ) Ott a többi részen fokozott figyelemmel kell eljárni azt erősíteni megtámogatni " elemében tartani " minél jobban. Ezt lehet tenni.
Örülök, hogy elmélyedtél a témában Te is. Soha ne feledd : Amikor az otthonodon dolgozol - Magadon dolgozol közben a belső kis világodon. S az csak fejleszt. Sok sikert hozzá.

Tudod : " Ahogy kint, úgy bent s ahogy fent, úgy lent ".. :-)

Szeretettel : Angel

észak
2013. július 22. hétfő, 11:06 | linus12   Előzmény

Kedves Angel!
Hát igen. Ezt észrevettem. A vállalkozásunk nem működött, nemhogy a befektetett pénzt nem hozta vissza, de veszteséget termeltünk. A munkámat egészségügyi okok miatt föladtam, szeretnék valami mást csinálni, de nem tudom, mit lehetne. A probléma halmozott.
Mellesleg, a másik É-i részen lévő helyiség a fürdőszoba. Mikor megkaptuk, néhány sor töredezett, régi, fehér színű csempe volt a falon, a kádnál. Úgy gondoltuk, nem baj, majd leszedjük, és rakunk fel újat. A tulaj azonban másképp látta. Vásárolt még csempét, és plafonig rakatta a kád körül. Megjegyezném, az új csempe tört fehér, míg a régi hófehér. Borzalmasan csúnya lett. Vettem fürdőszobai dekort (gyertyák, kövek, üvegcsék), és ide-oda fölragasztottam. Nem tudom, jó ötlet volt-e.
A fal kék itt is, a fürdőszobai szekrény fehér, illetve van egy általunk készített, nyitott, polcos bútor is, a kád mellett. Egy kis kék kuka, egy sárga szennyestartó, lila felmosó, színes törölközők. A zuhanyfüggönyön mindenféle vidám halacskák, akik különböző irányba néznek.
Persze, nem tervezzük, hogy örökre itt maradunk, néhány évig azonban valószínűleg.
És közben még egy kérdés jutott eszembe. Mi a helyzet az erkéllyel? Mennyire szerves része az a lakásnak, és mit lehet alakítani rajta?
Köszönöm!

Angel62 képe
Északi zóna..
2013. július 22. hétfő, 14:19 | Angel62   Előzmény

Linus Kedves.!.

Talán már érzed Te is, ez dupla nehézség. Sajnos.. de ne keseredj el.
A fürdőszoba eleve víz elemű. S víz elemű területre esik. Ez a jó a rosszban. De.!. A fürdőszobában semmiféle dekoráció nem vezet jóra. Következményekkel jár.. Azt eredményezi az ott élők számára, hogy feleslegesen áldoznak idejükből, pénzükből és energiájukból. Azon az életterületen, ahol elhelyezkedik.

" Vettem fürdőszobai dekort (gyertyák, kövek, üvegcsék), és ide-oda fölragasztottam. Nem tudom, jó ötlet volt-e. " - Nem sajnos ez már bőven dekorációnak számít.
" A zuhanyfüggönyön mindenféle vidám halacskák, akik különböző irányba néznek.." Ez is az, ha lecseréled jobban jársz.
" A fal kék itt is, a fürdőszobai szekrény fehér, ".. Ez szerencsés itt. A kék - fehér - szürke - a fém elem színei jók ide. Az támogatja a víz elemet. Próbáld meg a kiegészítőket a törölközőket, stb is ebbe a színvilágba tartani. Erősíteni csak így tudod. S azzal, ha a dekorációkat eltávolítod.
A sárga - föld, a lila - tűz elem. Ezek romboló ciklust alkotnak a víz elemmel.
Egyedül a szín és anyag nem dekoráció. Ha van itt ablak s azon függöny ami mintás már az is annak számít. Ideális, ha színben tartott minden kiegészítő (kádkilépő ne legyen kék vagy fekete.!) S zárt szekrényben tartasz mindent, amit lehet. A tükör itt jó helyen van, ha van, de ne legyen osztott vagy mozaik, stb. Ne tarts itt gyertyát és tűz elemű színeket. Hirtelen ennyi. De ha van még részlet ami eszedbe jut, írd le.
Tudom hirtelen " üresnek " fogod érezni a fürdőt, ha megteszed. De gondolj arra, ha a problémás területen fogyatkoznak majd a gondok, bánni fogod e.?. :-)
Mióta laktok itt.?.
Az erkély külön történet. Beugró - Kiugró erkély.?. Mekkora.?. A lakás falának 2/3 részét meghaladja e vagy sem.?. Melyik területre esik.?. Milyen anyagú - színű.?. stb. Csak ha pontosan leírod, akkor van erre válasz.

Szeretettel : Angel

erkély
2013. július 22. hétfő, 15:50 | linus12   Előzmény

Szia!
Huh, hát igen, van, amire az ember ráérez, de van, amire nem. Áprilisban költöztünk, vagyis nem túl rég, sajnos kicsit megkönnyítette a pénztárcánkat. Pedig tényleg mindenből a legolcsóbbat vettük.
A fürdőben nincs ablak, csak szellőző. A szekrényt hirtelen nem tudom lecserélni, mert nincs rá keret. Egyébként amit csak lehet, nagy méretű zsákokban tárolok (takaró, pléd, egyebek, amiket évszakonként váltunk). (Igaz, ebből kettő piros-fehér kockás.) Tükör van, de nagyon egyszerű. Mint ahogyan a zárt szekrények is. Kádkilépő pedig nincs. Valahogy nem praktikus.
Az erkély a nappaliból és a spajzszerűségből leválasztott rész. A lakás méretét nem haladja meg, kiugró része nincs. Kb 3-4 méter, de csak saccoltam. Két ablaknak a párkánya is a része. NY-ÉNY-i terület. Alul beton van, az oldalfalak fehérek. (Ezen sokat nem is változtathatunk.) Csomó növény és virág van itt. (Sajnos nem mindegyik maradt meg. Ebben jövőre tudatosabb leszek.) Nem tudom, mi lehet még itt fontos.

Angel62 képe
Minden fontos..
2013. július 23. kedd, 0:02 | Angel62   Előzmény

A legapróbb részletek is. Hiszen a szemünk megszokja, amit mindennap látunk, sokszor apró részleteket észre sem veszünk.
A szekrényre azt írtad fehér. Akkor miért kellene lecserélni.?.
A zsákokban tárolás is a fürdőben van.?.
Akkor ez egy U alakú erkély, ami a lakás belseje felé terjeszkedik.?.
Fém elemű területen van, ha jól értem. Ide jó a fehér fal. A burkolat nélküli - befejezetlen talaj viszont nagyon nem.
( költség kímélő megoldás lehet egy szürke pvc vagy szőnyeg)
Azok a növények nem maradnak itt meg, amik nem erre az elemre valók. Magad is rájössz, ha figyelmesen szemléled, melyek érzik itt jól magukat.

Szeretettel : Angel

részletek
2013. július 23. kedd, 9:05 | linus12   Előzmény

Szia!
Inkább V alakú, mert szögletes az erkély. És a lakás egy részéből választották le. Már gondoltunk rá, hogy a padlóra járólapot teszünk, de ez az idén elmaradt. Mint ahogyan sok más munkálat is befejezésre vár. De tervezzük, mert még takarítani is könnyebb lenne. A halványbarna szín jó megoldás? A növények közül meg csak a muskátlik és a hagymák maradtak meg. De mondd, hol találok arra leírást, hogy a növények mely elemekhez kapcsolhatók? A paradicsom például gyönyörűen megnőtt, majd megbetegedett. A bazsalikom csak úgy-ahogy egyállapotban van. A büdöske (ami híresen igénytelen) meghalt. A rozmaring és a levendula egyelőre gyönyörű.
Ezen kívül egy narancssárga vödör van még kint, benne cserepek, támasztékfák, zacskóban föld, valamint egy világoskék lapát. A korlát fémes szürke.
A fürdőben lévő szekrény valóban fehér, de nyitott, és leginkább minden más színű. A legtöbb cuccot kaptuk (törölközők, ágyneműk), kevés az, amit én vettem. Igen, itt vannak zsákban a holmik, de nevezhetjük nagyméretű szatyornak is. Hiszen cipzárral záródik. Egyrészt így tudok pakolni a szekrény tetejére is, másrészt nem porolódik semmi. Kettő pont elfér egymás mellett. Ja, és itt van a porszívó is. A saját dobozában.
Általánosságban elmondható, hogy az egyszerűséget, praktikumot szeretem. Ez alapján pakolok vagy választok ezt-azt. És minden téren szeretem átlátni a dolgokat.

Angel62 képe
Erkély..
2013. július 23. kedd, 21:40 | Angel62   Előzmény

Szia Linus.!.

Fém elemű területen van. Fehér szürke - valamint az összes fém szín - kiegészítőnek a föld színek. Sárga - narancs - rózsaszín - barna - terrakotta. --> ezekből a színekből választhatsz. Bár én maradnék a stabil szürke alapnál, úgyis gyengített ez a terület ott.
Röviden összefoglalom mi szerint választhatsz növényeket a területekre.:
Színek szerint is besorolhatjuk őket:
1 – É - Karrier, emberi kapcsolatok: kék és fehér virágok.
2 – DNY - Szerelem, házasság: sárga, narancssárga, rózsaszín, piros, vörös, bíbor, lila virágok.
3 – K - Család, egészség: zöld(es), kék(es) virágok.
4 – DK - Gazdagság, siker: zöld(es), kék(es) virágok.
6 – ÉNY - Segítőkész emberek, utazás: fehér, sárga, narancssárga virágok.
7 – NY - Alkotókészség, gyerek: fehér, sárga, narancssárga virágok.
8 – ÉK - Tudás, önművelés: sárga, narancssárga, rózsaszín, piros, vörös, bíbor, lila virágok.
9 – D - Hír, hírnév: rózsaszín, piros, vörös, bíbor, lila és zöldes virágok.
Ez talán kicsit leszűkíti a kört számodra.. :-)
A nyitott szekrényt egyszerűen zárttá teheted, Pl. függönyözd el. Vagy bármi hasonló. Olcsó és Te is meg tudod csinálni.
Itt a tároló funkció nagyon nem ideális. Ha esetleg vákum zsákba tennéd - e holmikat.?. 5x annyi dolog elfér töredéke helyen egy szekrény aljában is. Nem próbáltad még.?. Az átláthatóság és rendszerezés fontos dolog. E tudomány alapja a rend és tisztaság a rendszer. Ezt nagyon jól csinálod. Fontos.

Szeretettel : Angel.

Jól esik, hogy hozzászóltatok a bejegyzésemhez és ezt a
2013. július 04. csütörtök, 22:10 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Jól esik, hogy hozzászóltatok a bejegyzésemhez és ezt a legnagyobb tisztelettel köszönöm nektek.

A műszaki tárgyak rendben műkődnek "körülöttem".
Saját nővényeim nincsenek, de az udvaron lévő nővények és gyümölcsfák, nagyon szépen és jól nőnek, teremnek.
A színekben a fehér szín dominál. Felesleges kacatiam, nincsenek, eladtam, vagy elajándékoztam azokat.
Az életteremen nem változattam az elmúlt években, tartom azt a berendezkedést, amit kb öt évvel ezelőtt alakítottam ki.

A problémák hol kezdődtek? Egy összeomlással, állás elvesztése + válás +lakás elvesztése szinte egyszerre, röpke három hónap alatt.
Azóta, valahogy semmi sem akar sikerülni, ez leépítette az önbecsülésemet, az önbecsülés hiánya és a sikertelenségek közönyt hoztak az életembe, a közöny elszigeteltséget és reménytelenséget, talán depressziót.

Rá foghatnám, hogy a múltbéli események hatására nem tudom megoldani a problémáimat, és újra felépíteni az életemet, de nem teszem, Ugyanakkor hihetetlen, hogy nem tudtam ennyi idő alatt rendbe tenni az életemet, ezt gyengeségként értékelem.

Angel, köszönöm, egy angyal mostt jól jön,

Gábor

Angel62 képe
Kedves Gábor..
2013. július 10. szerda, 17:54 | Angel62   Előzmény

Kicsit nehezen átlátható a számomra, hogy mi a kronológiai sorrend.. De ez lehet, hogy az én figyelmetlenségem.
Tehát : kb 5 éve költöztél. S az eredetileg berendezett lakáskép maradt azóta is.
kb3 hónap alatt történtek az események, de mikor.?.
Ideköltözésed előtt úgy sejtem. De nem látom át pontosan az eseményeket.
Az északi területen működő helyiséget milyen célra használod.?. Ezt nem írtad.
A terület egyébként VÍZ elemhez tartozó. Így itt a kék és fekete színek dominánsak és előnyösek. Kivéve : a talajon és a mennyezeten. !. Ez nem csak ide, hanem minden helyiségre érvényes és nagyon fontos. Megtennéd, hogy körbenézel az otthonodban ezzel a szemmel.?. Próbáld kicsit úgy, mintha először járnál ott. Az segíteni szokott..:-) Tudod néha úgy megszokjuk, ami körbe vesz bennünket, hogy nem is látjuk, csak nézzük. Támogató színek ide a fehér a szürke és a fém színek.
Majdnem elképzelhetetlen, hogy az életedben tapasztalt problémákat a térben meg ne jelenjenek.
A másik ide tartozó terület DK- re esik. Ez lenne hivatott a sikereidet és az anyagi stabilitásodat tükrözni. Jól avagy rosszul, próbáljuk meg leolvasni a térből, ha gondolod. Lehet, hogy itt lesz a gond elsődlegesen.
A kérdéseim ugyanazok lennének, mint az első alkalommal.
Ez a terület FA elemű életterület. Így itt színekben a zöld minden árnyalata kiváló. Támogató színek a kék és a fekete. De nem a talajon , stb.!. Ezt már tudod.. :-) Erősen kerülendőek itt a fém tárgyak - színek, bútorok. Ha gondolod nézd meg és írd le mit látsz itt. A részletek nagyon fontosak. Alapjaiban a falszín, függöny - szőnyeg - bútor színe, stb. De minden egyéb is. Ha szánsz erre egy kis időt gondold át, hogy együtt tudjak gondolkodni Veled. Ha nincs erre erőd - energiád, akkor hagyd. Egy életterület van még ami ezzel kapcsolatosan gondokat okozhat, de arról, majd később, ha úgy látod van ennek valami értelme.

Gyengeségnek értékelni ezt a helyzetet azt gondolom hiba - ha elfogadod ezt tőlem.
Az enerváltság - a lendület hiánya a kedélytelenség törvényszerű következmény lehet ilyenkor. Sikerélmények híján nagyon nehéz a lendületet visszanyerni.
Ha ezen elmélkedsz, csak tovább gyengítheted magad. Hidd el nem érdemes. Az nem visz előre.
Indulj el egy új úton. Használd a gondolat teremtő erejét, s láss magadnak csupa jó dolgot. S a hited az Önmagadba vetetettet is erősítsd meg. Ez bár ilyenkor a legnehezebb, mégis erre leszel majd a legbüszkébb, ha a már rendeződött életedből ide visszatekintesz.. :-)
Indulj el ezen az úton még ma. Ha az segít elkísérlek, fogom majd a kezed...

Szeretettel : Angel

Szia Kedves Angyal, A kronológiai sorrend. Őt évvel ezelőtt
2013. július 10. szerda, 18:58 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Szia Kedves Angyal,

A kronológiai sorrend.
Őt évvel ezelőtt történtek az események, számomra váratlanul.
Minden esemény lezajlót (átalakult) három hónap alatt. (válás teljes hivatalos rendezése, lezárása, lakás hivatalos elrendezése, elvesztése, munkahely elvesztése, költözés a jelenlegi lakhelyemre).
Megj: Lényegében egy pillanat alatt arra szintre jutottam, mint ahol húszon éves koromban tartottam. Tehát, amit elértem kb -év alatt, az veszet el három hónap leforgása alatt.

Az otthonom, egyszerű és rendezett.
A mennyezet, fehér burkolattal ellátott, a közepén, nagy gömb alakú fehér lámpa, mit egy bolygó.
A padozat világos, fa erezett laminált fa padló, szőnyeg nincs. A falak barack színűek.

Az északi fal barack színű, puritán, mindössze, egy pici állványon, a fal közepén, egy kisméretű TV van. attól jobra, a falon egy kép, amin a testvérem és én ölelkezünk össze.(északi fal, keleti része)
Ill, télen, az északi fal keleti része előtt tárolom a kedvenc kerékpáromat.

Keleti fal déli részén, egy nagy fehér, magas fa ruhás szekrény áll. (kedvenc szekrényem) Benne rendezetten a ruhák és cipők, amik az utóbbi években (ruhák, cipők), szinte mind kicserélődtek újra.
Keleti fal északi felén van a fehér keretű, fekete bejárati ajtó.
A keleti fal közepénél, egy világos barna huzatú fotel, a szobai szemetes, és a fent említet szekrény egy része.
A keleti fal mögött van a fürdő, a vizes helyiség..stb.

Dél felé, van a barack színű falon három egyforma méretű kép (a fal közepén, visszintesen, egymás mellet), mindegyik fehér keretben (mindegyik kép réz és bronz szobrokat ábrázol, természetes környezetben, az egyiken kislány beszélget egy idős férfivel, a másik a "Miskolci lányok" elnevezésű kép, a harmadikon középkorú nő, csábit egy férfit), a képeken a szereplők ülnek és beszélgetnek.
A képek alatt fehér polc van a falon, ez alatt, és a déli falrész közepénél van az összecsukható kétszemélyes ágyam. (a fejem van délnek)
Az ágytól balra (déli falrész keleti fele) hófehér éjjeli fa szekrény van, fekete éjjeli lámpával, az ágytól jobbra (déli falrész nyugati fele) egy aranyszínű álló lámpa, és egy hófehér könyves polc van.

Nyugati falon középpen van a csendes utcára néző ablak, (kinézve, előtte kerítés, azon kívül, járda, három fa).
A szobán belül, az ablak előtt van a fehér rúhaszáritó állvány.
Az ablak alatt van a fehér radiátor. Az ablak előtt fehér függöny van.
Az ablaktól balra (nyugati fal déli része) rendezetten, igényesen, műanyag dobozokban tárolva vannak a szerszámaim, a padlón. A szerszámaim felette fehér polc, amin a hivatalos irataimat tárolom, rendezetten, kategorizálva. Ez felett még egy fehér polc van, amin egy kerámia étkészlet van, kiállítás szerűen kiállítva.

Észak nyugati sarokban van a hófehér író asztalom, kék kiegészítőkkel, és itt találhatóak a számítástechnikai eszközeim.

Na, most aztán mindenki tud rólam mindent:-)) remélem, jól tájoltam a dolgaimat.

G.

Angel62 képe
Szia Gábor.!.
2013. július 15. hétfő, 10:19 | Angel62   Előzmény

Ha most az előző otthonodra gondolsz, ahonnan költöztél, s megpróbálod oda behelyettesíteni azokat a dolgokat amiket fentebb már leírtam, lehet, hogy világosabbá válik a számodra, hogy egy - egy életterület helytelen berendezése hová is vezet... Szánj rá egy kis időt és próbáld ezt végiggondolni, hogy itt ne jelenhessenek meg ezek a hibák.
Párkapcsolat : DNY - föld elemű a berendezés és színvilágot már leírtam feljebb
Munka - karrier : É - víz elemű terület
Otthon család : K - fa elemű terület - színei a zöld összes árnyalata
Itt voltak problémáid. Tehát nézz ezzel a szemmel vissza, milyenek voltak ott ezek a területek.
S most vissza a jelenhez.
" alon egy kép, amin a testvérem és én ölelkezünk össze.. " Keleti területre való a kép. Ha a karriered területén tartod azt szimbolizálja, hogy nem tudsz önállósodni, kissé gyerek szeretnél maradni, mint aki visszatér az időben.
" az északi fal keleti része előtt tárolom a kedvenc kerékpáromat " ez még mindig a karrier területe. Azt jelezheted vele, amíg itt tárolod, hogy megelégszel a lassabb tempóval a puritán megoldásokkal és haladással. Tedd el onnan. Hiszen nem ez a célod.
" fehér, magas fa ruhás szekrény áll.. " a fehér fém szín ez egy fa elemű területen áll.
A fém elvágja a fát, pont mint a természetben. Nagyon gyengíti ezt a területet. Zöld árnyalatban lenne ideális ide. Hogy erősítsd. Ez a család az egység területe egyébként.
A fotelt letakarhatod egy megfelelő színű pléddel. A szemetes nem a legjobb helyen van itt. Bárhol is van fedeles legyen. De zárt szekrényben a legjobb. Még ha kényelmetlen is a használata. Meg lehet szokni.
" három egyforma méretű kép (a fal közepén, víz szintesen, egymás mellet), mindegyik fehér keretben (mindegyik kép réz és bronz szobrokat ábrázol, "
Még mindig fa elemű területen vagyunk. Ezek nagyon erősen gyengítik ezt a fém elemű megjelenésükkel. Ellenben átteheted őket ÉNY vagy NY oda valók. Ez mindkettő fém elemű terület. Sok itt a fehér - fém elemhez tartozó szín, talán már Te is érzed ahogyan nézed ezzel a szemmel. Az ágyad, ha nem a fejed felett van közvetlen a polc ( állandó nyomás nehezedik rád, pihenés közben is ) akkor nyugodt alvást biztosíthat. Vagy célszerű kicsit változtatni ezen. Egy fontos dolog még : Az ágyad úgy helyezkedjen el, hogy a lábad ne mutasson semmiképp sem az ajtó felé. Az ideális elhelyezkedés: + oldalról körbejárható, szilárd fallal a fejrésznél, fej felett semmi, s rálátással az ajtóra.
" Az ablaktól balra (nyugati fal déli része) rendezetten, igényesen, " .. Ezzel csak óvatosan. Bár a rendezettség nagyon fontos és jó, hogy így tárolod ezeket, de a DNY zóna már a párkapcsolat - szerelem területe. Ha itt tartod óhatatlanul előnyt élvez majd a munka a magánélettel szemben. Ideális helye a határozottan NY zóna.
A NY oldal fém elemű, itt a színek jók. A ruhaszárító állványt, csak akkor tartsd ott nyitott állapotban, ha használod. Egyébként a mindig " várakozó - félkész " helyzeteket szilárdíthatja az életutadon.
Ha javasolhatom : Szerezz be egy iránytűt - rajzold fel az alaprajzod - rá a mért zónákat, s akkor egyben láthatod, mi micsoda az otthonodban. Sok sikert.

Szeretettel : Angel

Tény, hogy az északi falam sivár
2013. július 15. hétfő, 19:38 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Szia,

Hát, nem könnyű átrendezni a helyiséget, (pld a kerékpárnak más helyet találni, téli hónapokban tárolom bent).
A testvérem és önmagamat ábrázoló képet könnyen átrakom, a fotel fölött van rá helyem, ha ott jó.
Tény, hogy az északi falam sivár, amióta itt élek.
A fehér szekrényt nem tudom máshová helyezni, ezt mással kellene ellensúlyoznom. (fehér szín mániás vagyok, főleg bútorban, de az autóm is az). Ha ez a fal zöld lenne?
A fotel? Esetleg egy zöld párna?
A szemetesem kék és fedeles, ezt át tudom rakni máshová. Ez szobai szemetes, de a ruhás szekrénybe nem rakom be.
A fehér keretes képekkel gondba vagyok, mivel a nyugati falon van az ablak, és mellette nem férnek el, legalábbis nem ízlésesen, és az zavarna.
Az ágyam távol van, és nem néz az ajtóra, szépen körül járható, de a fehér polc, az bizony a fejem felet van, arra pakolom a könyvet rejtvényt, stb. (így volt praktikus). Most feladtad a fejtörést, hová is rakjam át:-)

No, látom van mit tanulnom:-) Hogy fogom megoldani, azt hogy minden jó helyen legyen, ajaj.

Múlt: (Kelet) Zöld szín nem volt benne, az biztos. Abba az irányba nézet a konyha, a bejárati ajtó és a fürdő. A hálószobán belül, keletnek nézet annak a fehér ajtaja, és a hálószoba csupasz rózsaszín árnyalatú fala.

Te ebben szakértő vagy? Van weboldalad?

Köszönöm szépen.

Gábor