Mocskos pénz, te vagy az oka minden bajnak! | Önmegvalósítás.hu

Mocskos pénz, te vagy az oka minden bajnak!

2012. július 08. vasárnap, 22:46 | diamant

Tudom ma, hogy sok fajdalom forrasa a penzhiany.
95% aki pszihologushoz megy, vegulis penzhianyba szenved es ha penze volna, nem volna szuksege terapiara, gondoljunk csak a sok asszonyra, aki kulönköltözne bantalmazo ferjetol, ha penze volna, ehelyett sokszor hibasan közelitik meg a problemat a lelekbuvarok, hiszen többseguk maga is nyomorban vergodik.

Sokan közulunk akik itt bloggolunk, azert tesszuk, mert a penztelenseg es kilatastalansag a szekhez ragassza a hatsonkat, tehat jobb hijan merulunk a melybe, meditalunk, esunktranszba, elhitetjuk magunkkal, hogy nincs szuksegunk semmire es senkire, eleg a jobbkezunk, udvözulunk a fotelbol, 6 fele hasitjuk a szorszalat kinunkban, semmi nem kell, mert ami kell, az azert kell, mert meg nem meditaltuk ki magunkbol, asztralis lenyekkent elunk szinte, nem husver emberkent, tudatositunk, almodunk, befele figyelunk, mi jöhet meg, fennyel valo taplalkozas?

Kedves forumtarsaim, nagy a nyomor, sajnos.
Hanynak valthatna meg az eletet a penz, hany mehetne plasztikai sebeszhez es elhetne a vagyott eletet, a penz hozzasegitene mindenkit a valodi önmagahoz, es felallhatnank a fotelbol, belephetnenk az Eletbe...

Hatar Beatrix képe
Írjál nyugodtan..
2012. július 16. hétfő, 9:01 | Hatar Beatrix

Írjál nyugodtan, szerintem senki nem kötözködik csak nincs egyetértés.
Ami nem baj, mindenki leírja a véleményét. Olvassuk egymást, és aki akar, meglát belőle dolgokat, aki meg nem az nem!
Én nagyon sokat kaptam az itt lévő írásoktól, mert sok mindent sikerült felismernem, amit nem fogadok el és zavar magamban. Vagy épp látom, hogy mást gondolok, de nem zavar a másikvéleménye, így nincs is bennem késztetés, hogy reagáljak, mert a helyén van bennem a vélemény különbség ellenére.
Akiket ismerek azok pont azért meditálnak, mert sikerélmény van, és igenis megoldódnak a problémák. Hűű csak a napokban mennyi mindent sikerült megoldanomJ
Aminek nagyon örülök!

Annak idején kiléptem egy anyagilag biztonságot adó kapcsolatból, pénz nélkül kisgyerekkel!
Dolgoztam rajta, hogy így legyen és megtörténjen.Bár nem az elképzeléseim szerint történtek a dolgok.
Nem volt pénzem sem munkám. Csak én voltam és az elhatározás, hogy többet akarok az élettől!
Elment a párom MÁSNAP a semmiből lett munkám, segítségem, aki vigyázott a gyermekemre, amíg dolgoztam.Sanyi segített a meditációkban,nem keveset.
Mindent megkaptam, rohadt nehéz volt, de sikerült és nem pénz kellett elhatározás, bátorság és bizalom. Felmertem adni a könnyű életet, és valóban jött egy nehezebb küzdelmesebb. Amiben kezdtem megélni, megtapasztalni a saját erőmet!
Használtam a problémamegoldó meditációkat és igen is sikerült, sok mindent elfogadnom vagy épp változtatnom!
Ha egyszer valós elhatározás lesz benned,hogy változtatni akarsz akkor lesz változás!
Addig meg marad ami van!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ez nem fog menni.
2012. július 17. kedd, 3:27 | Huszti Sándor -...

Drága Gyémánt!

Én nem sok esélyt látok, hogy megoldd a problémádat és a többiekkel ellentétben, nem is csomagolom be a mondandómat, mert szerintem ez teljesen felesleges a Te esetedben.

A véleményem az, hogy totálisan téves a világnézeted, kusza a gondolkodásod, hamis az énképed és így ezekre alapozva csak téves, hibás következtetéseket és terveket tudsz kitalálni! Akkora kuszaság és butaság van benned, hogy ha ebből kikavarodsz valahova, akkor az vagy csoda, vagy az Univerzum erejével vetekedő változni akarásod eredménye lesz, amire én szemernyi esélyt sem látok.

Ráadásul, azt a rengeteg butaságot, amit magadban gondolsz, még makacssággal és kitartással is párosítod, hiszel benne, ragaszkodsz hozzá, így cseppnyi esélyt sem adsz arra, hogy valami változás felé elindulj.

Talán bántónak tűnhetnek a soraim, de a lelkiismeretem a tanú rá, hogy nem ez a szándékom! Semmi rosszindulat, harag, bántó szándék nincs bennem feléd, csupán az őszinte véleményemet írom le. Ki akarom mondani az igazságot, ami ha egy kőbunkó erejével csap képen, akkor talán észreveszed, hogy mennyire el vagy tévedve és akkor talán elindulsz egy másik irányba. - bár, az igazat megvallva ebben sem hiszek.

Miért írok akkor mégis Neked, ha nem hiszek benne, hogy képes lennél változni? Igazából nem is Neked írok, hanem a többieknek, akik még olvassák ezt a blogot. Nekik üzenem, hogy vegyétek már észre, van olyan veder, amelyikbe kár is egy cseppnyi vizet beleönteni, annyira lyukas, hogy semmit sem lesz képes megtartani belőle!

Vannak olyan életek, amikor annyira zsákutcába vezeti magát a személyiség, hogy onnan már csak egy újjászületés adhat a léleknek lehetőséget a tudatosodásra. Bármennyire is hisztek, reménykedtek benne, hogy minden ember képes a fejlődésre, ez nem igaz!
Ha az ego ennyi buta gondolatból épít magának világképet és ennyire elbástyázza magát a kívülről jövő más információtól, akkor ez annyira esélytelenné teszi a változásra, hogy azon már csak egy RESET segíthet.

Sajnos ez van. A falra hányt borsó esete.
A tanítás ebből az, hogy el kell fogadjuk, a képtelenséget, a lehetetlenséget és a tehetetlenséget is. Mindenkinek azt, amit kivált belőle.

Ha megpróbálsz segíteni rajta, ha szánalmat érzel vagy bosszúságot felé, akkor az azt jelenti, hogy még nem érted vagy nem fogadtad el ezt a helyzetet. Pedig ez is benne van az Univerzumban, a teljességben, és ezt is el kell fogadnod! Ha létezik megoldás és változás, akkor létezik ezek ellenpólusa, a kudarc és az elakadás is. Nem csak részterületeken, hanem egy egész életre, fejlődésre vonatkozóan is!

Esély:
Ha esetleg tévednék gyémánttal kapcsolatban és mégsem olyan makacs, mint ahogyan érzem, akkor azzal segíthetne magán (már ha belátja a tévedését és ez motiválja a gyakorlásra), hogy először is gondolat nagytakarítást végez! Sőt nem is nagytakarítást, hanem gondolat és világkép megsemmisítést!
Ez azt jelenti, hogy pár hónapig a létező összes gondolatát kétségbe vonja, elégeti, végleg eldobja magától.
Talán ezzel a gyakorlattal sikerülne annyira megtisztítania az elméjét a buta, téves gondolatoktól, nézetektől, hogy aztán azok helyére a világ és Önmaga megfigyelésén keresztül egy igazabb, a valóságot jobban tükröző világképet építhetne.

De ennek mennyi esélye van szerintetek? Hogy Ő belássa eme gyakorlat fontosságát és esetleg valaki mellé szegődjön és segítse, levezényelje ezt a lecsupaszító folyamatot?
Lényegében semmi.
Ez van.

Domoszlai Katalin képe
Teljes mértékben egyetértek
2012. július 17. kedd, 6:02 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Láttam én embereket Skandináviában rossz anyagi körülmények között szenvedni. Aki ott nem tud jól élni, nagyon jól, arra mit lehet mondani? Vagy agyban, vagy lélekben vagy fizikailag, ami szintén lelki eredetű, nagyon beteg.

A plasztikai műtétekhez való ragaszkodásról pedig Michael Jackson jutott eszembe, mert kell még egy meg még egy és újra még egy.

Ahelyett hogy a gyerekkori sérüléseit, a bántalmazást, a lenézést, a szeretet hiányt orvosolta volna.

A végeredményt mindenki ismeri. Reset.

u.erika képe
Gyerekek!Èn akkor is hiszek a csodákban! Bár azzal én is
2012. július 17. kedd, 8:24 | u.erika

Gyerekek!Èn akkor is hiszek a csodákban!
Bár azzal én is egyetértek hogy Diamant zsákutcából való kikeveredése az egy csoda lenne.

Én úgy érzékelem mint ha egy távirányítós kisautóval játszana egy kisgyerek,és egyre csak a falnak ütköztetné a kisautóját mert ö eldöntötte hogy az csak arra mehet.Nem létezik más irány a számára,és nem hisz senkinek aki befolyásolni próbálná,lehet másképpen is játszani.Mert ö csak ezt ismeri és csinálja amíg élvezi ezt a fajta játékot.

Le akartam vezetni hogy ez a fajta hozzáállás mit éredményez,de már írtam erröl és Diamantot ez most úgysem hatná meg...
Most inkább az jutott eszembe hogy továbbra is minden tiszteletem azoké az embereké akik sokra vitték a tanulásban,akiknek ez a képesség,vagy a tanuláshoz való szorgalom képessége adatott meg.
Sajnos ezen a téren én ne remekeltem....De most kezdem megérteni hogy a sok materialista,és mostanában egyre inkább napvilágra kerülö hogy hazug tanítások amivel tömtek bennünket(kit kevesebb kit pedig több sikerrel.. ;)egyre inkább a fizikai világ legalacsonyabb szintjére teper.
Aki ebben létezik akinek csakis ez az egyetlen valósága,nem is fogja érzékelni a finom világot ami éppenúgy körülvesz és hat ránk(vagy mi vagyunk rá hatással,éppúgy mint a fizikai világban),mert számára ez nem létezik.Persze a láthatatlan világ természete éppenúgyanúgy hat rá is,de ezt csak a fizikai szinten érzékeli,és csak egyfajta perspektívából nézve az életet,megérteni az összefüggéseket nagyon nehéz.Lehetetlen...
Ezért aki csakis a fizikai szinten él csak fizikai lehetöségekben képes látni a saját,vagy a világ fejlödését.
Persze próbálkozhatnak a spiri uttal is...mert hátha ez segít.. ;)Mert ez a lehetöség is szabad pálya mindenkinek,csak van aki tud vele mit kezdeni van aki csinálja,de közben nem érti...azaz nem érzi,mert a finomvilágot,és annak természetét csak érzékelésen keresztül lehet megérteni.
Vagy úgy hogy olvasunk egy csomó könyvet,vagy hallgatunk meg másokat,felszívjuk magunkat jó dagdtra azzal amit más tapasztalt meg onnan és hajlandó(sok esetben pénzért) megosztani velünk azt amit ö tud.
Na ez egy még mélyebb zsákutca! ;)
Aztán elkezdünk követni másokat...jönnek olyan képek amik a fejünkben vannak,tapasztalunk olyan dolgokat amiket már olvastunk,vagy hallottunk valahol....és azt hiszzük hogy tartunk valahol.... :)))
Közben meg feldíszítve magunkat spiri hacukában(ezt képletesen értem)élünk továbbra is a kökemény materialista világban.Ahol a pénz az úr,és mindent a tiéd lehet ha van rá pénzed. :)

Èn még mindíg hiszek a csodákban,és nem csak úgy hiszek...Tudom hogy csodák pedig léteznek!
Hányan engedtétek meg magatoknak hogy észrevegyétek a csodákat amik veletek,vagy itt az orrunk elött történtek!?
Hisz itt az oldalon láthattuk az Aditi csodát is! ;)
Vagy nem is vettétek észre...!?
Diamant esete nem olyan súlyos még....még nem.Aditi tényleg a végsökig ment el,és már ott tartott hogy valóban meghal és onnan ,,támadt" fel...talán ezt nem is kellett volna idézöjelbe tennem... ;)

Persze nem azt mondom hogy Diamant-nak most könnyebb,vagy könnyebb eset...ki tudja hogy meddig fog elmenni még,és igaz hogy vannak akik bebetonozták magukat a saját világukba és bár szörnyen érzik magukat benne mégsem akarnak változtatni ezen.
Igazad van Sanyi ezt is el kell fogadni,meg azt is hogy valaki nyit egy beszélgetést (ami úgy hangzik segítséget kér)és mi persze rárepülünk erre :) mert mi meg ilyenek vagyunk...Legyetek jók ha tudtok,ha meg nem hát nem...
(de ez már egy másik blog...)

Erika Szeretettel!

Egy kivülálló véleménye
2012. július 17. kedd, 12:06 | papatyka (útkereső)

Nyomon követtem itt a beszélgetéseket, és én úgy látom hogy diamant sajnos meg kell tapasztalja azt hogy ha majd eléri azt amire vágyik, akkor üresnek fogja érezni azt az állapotot is. Az anyagi biztonságra alapozza az életét ezek szerint valaki nagyon jól végzi a dolgát, mert a mai világ sajnos erre nevel. Ö nem képes túl látni a hétköznapi ember világnézetén. Sajnos azt látni minden nap hogy ilyen emberekkel vagyunk körül véve csak annyiban külömbözik a többitől, hogy ide irt és ezzel talán segitséget kért csak nem képes eléggé megnyilni ahoz hogy elfogadja mások véleményét. Kedves Diamant azt irtad hogy sokat olvastál és sokat tudsz. Kérdőjelezted meg magad hogy tényleg eleget tudsz-e? Mert nem mindegy, hogy az olvasott dolgokat hogyan elemezzük. a softvert kell átirni hogy az olvasott anyagot ugy tárold el hogy az minden szempontból megfelel nem egy kezdetleges "softverrel,, értelmezni a bejövő információt. Folyamatosan frisiteni kell a gondolkodásunkat az olvasott és hallott információkból mert hiába olvasol bármennyit ha az nem változtat a gondolkodáson csak az adattároló telik de a softver nem frissül. Talán soha nem mondhatjuk késznek a szoftvert amig nem ismerjük az egész világot.

Kicsit lehet ha bonyulult és helytelen az irásom mert nem igazán szoktam helyesen irni és lehet ha hülyeséget irtam akkor javitsatok ki hogy mit nem látok jól mert bizonyára okosabbak vagytok.

mocskos pénz
2012. augusztus 06. hétfő, 23:46 | Látogató (útkereső)

Sziasztok!

Szeretném megkérdezi a véleményeteket a tisztességtelenül szerzett pénz karmikus hatásairól... Egy barát belebonyolódott bizonyos ügyletekbe, melyek szerintem eléggé piszkosak, mások kizsákmányolásán alapulnak. Ő önigazolásokat gyárt, és nem tartja tisztességtelennek. Lehet ilyen pénzből boldogan élni? Mennyire üt ez majd vissza a kősőbbiekben?

Domoszlai Katalin képe
A karmát a szándék teremti meg
2012. augusztus 07. kedd, 7:50 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Ha azért bánok a másik emberrel tisztességtelenül, mert nekem az ő rovására kell hogy jó legyen, ugyanezt fogom visszakapni.

Ha a vállalkozása lehetővé tenné, hogy jobb fizetést adjon azoknak akiket dolgoztat, de ő egós kivagyiságból luxus cikkekre költ, azzal karmát teremt magának, azt, hogy ő lesz egyszer majd a "rabszolga" aki sóvárogva nézi a "gazdagokat". Természetesen nem mentség az, hogy ez a nagy magyar helyzet. Ugyanez vonatkozik a munkakörülményekre is.

Ez a pénz része. Súlyos karmikus terhet okoz az érzelmi része is, vannak emberek, akik amikor hatalmat kapnak, a másik emberrel megalázóan bánnak, mégpedig azért, mert ezt élvezik. Ezzel is karmát teremtve maguknak.

A karma törvénye az, hogy amilyen érzést megél a másik ember, annak a hatására, amit én cselekszem, amilyen helyzetbe kerül az én cselekedetem hatására, azt fogom a jövőben én is megélni. A karma nem büntetés, a tanulási folyamat része. Mindenkinek annyi pénze van, amennyire értékeli magát. Ha valaki elégedetlen azzal, hogy kihasználják, kizsákmányolják, tudatossági szinttől függően fog reagálni. Változtat, amennyiben képes rá. A mostani kizsákmányoló teszi a dolgát, hiszen azokat tanítja a kizsákmányoltság megélésére, aki egy vagy több élettel ezelőtt az ellenkező oldalon álltak.

"Lehet ilyen pénzből boldogan élni?" Ha az életfeladata az, hogy ebben az életében ezt tapasztalja, elképzelhető hogy jól el lesz és a karmikus hatást akkor kapja majd vissza, amikor legközelebb leszületik. Ha nincs rá erkölcsi igénye, hogy ezzel foglalkozzon, hogy ő az, aki másoknak önző céllal szenvedést okoz, akkor Te hiába fogod ezzel szembesíteni. Az igazi boldogság a megvilágosodással tapasztalható meg, amit egy átlagos ember érez a saját nyitottsági szintjén az a jó közérzet és az öröm, ami roppant múlékony valami.

Az emberiség pár százaléka él ma úgy, hogy nem kizsákmányoló és nem kizsámányolható. Kihasználjuk és tönkretesszük a természetet, állatkínzó módon tartunk állatokat, és emberkínzó módon embereket. De el kell fogadni, ez egy fejlődési folyamat, ahol meg kell tanulni a jóra törekedni. Minden embernek bevállalva a saját sarát. A boldogság ugyanis ebből fakad, mindent megteszek, ami rajtam áll és elfogadom a világot olyannak, amilyen.

A karma működése filozófia addig a pontig, amíg a tudatossági szint el nem éri a rálátás képességét. Amikor képessé válik az ember arra, hogy felmérje a tettei hatását. Eggyé válni azzal, hogy én és a másik ember ugyanannak a létezőnek a része, magammal teszem azt, amit vele teszek. Amíg valaki az önhazugságban, az önigazolásban él, addig meg tudja magyarázni minden tettét :-)

Köszönöm a gyors és mélyreható választ...
2012. augusztus 07. kedd, 9:53 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Ez a bizonyos kizsákmányolás, amiről írtam, kicsit bonyolultabb. Belekerült egy olyan hálózatba, ahol a befektetett pénzéért havi (!) 5-10%-os kamatot kap. Erre vannak magyarázatok, de én úgy sejtem, hogy itt uzsora kölcsönökről van szó. Ő csak adja a pénzt és kapja a kamatot, nem tudja, mi van a kettő között, de ha belegondolunk, csúnya ügy ez, életek, családok mehetnek tönkre. Bár azt a kölcsönt sem muszáj felvenni, és egyébként is működik a rendszer, ez az összeg csak egy icipici porszem benne, de én nem mernék ilyen pénzből élni, más nyomorát kihasználni...

Domoszlai Katalin képe
Amit a barátod tesz, az jogszabályba ütközik
2012. augusztus 07. kedd, 16:47 | Domoszlai Katalin   Előzmény

előfordulhat, hogy az emberi igazságszolgáltatás is utoléri, nem csak a karmikus.

Kisebbik probléma véleményem szerit a kamat mértéke, ennél jóval nagyobb a behajtás során alkalmazott eszközök embertelensége.

Az uzsora kölcsönt adó karmája elég tipikusan az, amit nyugodtan besorolhatunk a kis hibáért túl nagy árat megfizetni kategóriába. Szerintem a szenvedő oldalról majdnem mindenkinek van erről tapasztalata, amikor értetlenül állunk a velünk megesett égbekiáltó igazságtalanság előtt.

Érdemes ilyenkor visszanézni, melyik előző életben voltunk uzsora adók, rabszolga tartók és még sorolhatnám, mi minden, jó széles a paletta.

kis hibáért túl nagy árat megfizetni...
2012. augusztus 07. kedd, 22:17 | Látogató (útkereső)   Előzmény

... éppen ettől tartok én is... De ha mondanám neki, hogy a jövőben ezt a gyötrelmet és kiszolgáltatottságot visszakaphatja és egyébként is, mások kárán és kínján meggazdagodni nem szabad, kinevetne. Csak kíváncsi voltam, más hogy látja ezt...

Ismertem messziről pár ilyen embert és azt kell hogy mondjam nem
2012. augusztus 08. szerda, 22:59 | dudasjanos   Előzmény

Ismertem messziről pár ilyen embert és azt kell hogy mondjam nem kell nekik karmikus büntetés. Az a fajta életmód és felfogás magában hordozza a büntetését - az ilyen behajtó embereket ritkán látni mosolyogni, jókedvűnek és felszabadultnak. Egy merő görcs az életük, tulajdonképpen arról szól hogy meg akarnak felelni a környezetüknek és ennek rendelnek alá mindent, feláldozva a saját boldogságukat is érte. Mert az ő legfőbb értékük a tisztelet - ami másoktól függ, így másoktól függ a boldogságuk is.
Én ugyan hiszek a karmában de a legkevésbé sem érdekel. Ha a földi MOSTani életem jó és örömökben gazdag akkor mindent jól csinálok, nincs miért aggódnom. Ha nem jó akkor meg változtatnom kell.
Ha a mostani életemben megértem mi hogyan működik bármi is történik az egy csodálatos, boldog élet lesz függetlenül a környező világtól. A karma ha megszakad se tud "büntetni" egy tudatos embert szerintem. Aki érti az képes elfogadni a dolgokat úgy ahogyan azok vannak, a történések mögé néz és érti mi miért történik akkor nem lesz ideges, haragos és hasonlók mert tudja hogy nincs is oka rá. Büntetni csak én tudom magamat - ha rosszul fogom fel az életet.
És nem is tartom jó dolognak a vele való ijesztgetést sem. Az félelmet szül, a félelem pedig nem egy létező érzés hanem a szeretet hiánya. Szeretetet elvenni pedig nem szép dolog :)
Vagy tévedek?

Domoszlai Katalin képe
Felesleges a karmával ijesztgetni bárkit
2012. augusztus 09. csütörtök, 7:09 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Ugyanis a karma törvénye mellett ismerni kell az Univerzum többi törvényét is ahhoz, hogy a kép teljes legyen.

1. Amivel azonosítjuk magunkat, az elkülönült lényünk illúzió.
2. A végtelen bőségben élünk, ami áramlana, ha hagynánk.
3. Ha képesek vagyunk az elengedésre, akkor a legkisebb erőfeszítéssel valósul meg amire vágyunk. Görcsölés és sóvárgás azért van, mert meg akarjuk szabni a módot, ahogy a vágyunk megvalósulhat.
4. A figyelmünk erejével teremtünk. Amire a figyelem irányul, az erősödik, akár negatív, akár pozitív. A figyelem a tudattalanban is jelen van, ezért a félelem és erkölcsi aggály elfojtása nem oldja meg a problémákat, előbb utóbb mindenképpen szembesülünk a feladattal.
5. Az elkülönült egó feladásának szükségessége, ami a teljes bizonytalanság felvállalásával érhető el.
6. A Dharma törvénye, vagyis a leszületés célja az, hogy haladjunk a bennünk élő Önvaló felfedezése felé, miközben a személyiségünket, az értékeinket teljes mértékben kibontakoztassuk és értékeset és egyedit adjunk a többi embernek a munkánk által.

Egyetlen törvény kiragadása fals világnézetet ad. A Secretes bevonzások például azért buknak meg, mert ha a megteremtett, bevonzott dolog növelné az egót, akkor az ütközik több más törvénnyel, mint például az egó feladásának a szükségességével, a lelki fejlődés elsőbbségével.

Felesleges a karmával ijesztgetni bárkit
2012. augusztus 09. csütörtök, 11:00 | dudasjanos   Előzmény

Így már teljes a kép, - köszönöm a választ.

Mocskos pénz, te vagy az oka minden bajnak!
2012. augusztus 08. szerda, 18:02 | dudasjanos   Előzmény

Szia, én sok ilyen uzsorát láttam már és a 100% kamat ott a minimum, ami csak elvi mert hónapról - hónapra ismétlődik a behajtás, így a végén az 1000% se ritka :(
5-10% szerintem nem utal tisztességtelen üzletre, legalábbis nem bűnözői körre, sokéves börtönt senki nem kockáztatna ennyiért. Hacsak nem buta nagyon. A bankok sokkal nagyobb kamattal adnak kölcsön, ez elég tisztességes kamat még akár rokonnak is szerintem.

A cikkhez Eva Maria Zurhorst - Szeresd önmagad és mindegy kivel élsz művét lenne érdemes elolvasnod - aki írta párkapcsolati szakember. Azt írja benne hogy akinek félremegy a kapcsolata az ha nem változtat magán, fejlődik és ismeri meg magát a következő - következő... is ugyanolyan lesz. Van aki a 4. verekedős férjet fogja ki - ez a belső énen múlik és ha gazdag lesz valaki akkor is be fogja vonzani vagy el fogja érni nála ezt az állapotot.
Mindenképp érdekes lehet elolvasnod, mégha most nincsenek is problémáid segít megérteni a kapcsolatokat és önmagunkat is.
Az cikkedben írt példában szereplő hölgynek is van választása - ha ezt nem ismeri fel akkor sok pénzzel más indokok miatt de továbbra is ugyanolyan lesz az élete. Legfeljebb akkor a közös vállalat, részvények... miatt fog tűrni. Kifogás mindig van arra hogy változtassunk az életünkön és fejlődjünk - mert akkor szembe kellene nézni magunkkal és elfogadni hogy nem vagyunk tökéletesek mi sem, hogy nem csak más tehet mindig minden rosszról ami ér minket.

Mellesleg a Magyar lottónyertesek 20%-a öngyilkos lett, további 70%-a sokkal roszabbul él mint előtte, csak most már jobbára család, igazi barátok és szeretet nélkül, a maradék 10 csak azért nem változott mert eddig is volt annyijuk mint amit nyertek.
A pénz csupán hozzásegíti az embert hogy többet megvalósítsanak a nem megfelelő vágyaikból, amik nem is teszik boldoggá őket valójában. Aki képes megismerni magát és rájönni mi okoz neki valójában boldogságot és örömteli, boldog életet az meg nem vágyik már rá, pontosabban nem többre mint ami ehhez szükséges...
Azt pedig el lehet érni - nem könnyen mert sokat kell tenni azért is de el lehet.
Pl. én amikor munkanélküli voltam napi 8 órában munkát kerestem - mintha lenne rendes munkaidőm időben keltem, foglalkoztam vele és ha letelt a 8 óra akkor hagytam abba csak. Tudom hogy idióta példa mint amilyen én is vagyok, de talán szemlélteti hogy amennyi energiát raksz bele valamibe annyi lesz a "jutalom" a végén.
Pl. orvosnál se jártam 20 éve - edzek minden héten 2-3*, és így nincs szükségem rá. Ha a tv előtt ülnék helyette lenne...
Szóval a legtöbb "rajtunk kívül álló dolog" igenis tőlünk is függ, csak épp könnyű pénzre, a világra meg minden másra fogni dolgokat, könyebb mint szembenézni magunkkal, megismerni, megérteni és fejlődni ha szükséges...

fehercsongor képe
5-10 %
2012. augusztus 10. péntek, 8:54 | fehercsongor   Előzmény

A természetes gazdasági renddel foglalkozó egyik szakember művében 2-3% pénzhasználati díjat tart még elfogadhatónak,indokolhatónak,tisztességesnek,de igazából nem emlékszem rá,hogy miért.
Személy szerint én a kamatot nyerészkedésnek tartom,és a lehetséges vélemények közül a legrokonszenvesebb számomra az,hogy aki szívből,örömmel és köszönettel nem tudja a fölöslegét nyújtani a másik számára,az ne tegye azt,mert különben megmérgezi magát,a másikat,a világot.
Ebből megélni?A pénz jelenlegi működtetésében nem szétszórandó és életadó trágya,hanem zárványként kiválasztódott tömény bűn (a lét céljának értelmének eltévesztése).A vele való foglalkozás fertőzésterjesztés,mert nem az élet szabad virágzását ,energiáinak a kiegyensúlyozott áramlását szolgálja,hanem a gonoszság működését,a szenvedést,fájdalmat újraképző önzés újra-,és újra kilüktetve mindent elöntő sűrűsödését,határt nem érző végtelenbe növekedését.
Hasonlóan szélsőséges (pl.a szeretet a bűnhöz képest szélsőség)a véleményem arról,hogy kérjen-e képességeinek kivirágoztatásáért pénzt egy spiri,egy ezo,vagy egy normális.
Természetesen kérjen,de minden egyes ilyen akciónál normál esetben egy lépéssel távolodik attól,hogy kapjon.Mesterséget csatornát ásva,kiesik a javak és szolgáltatások természetes áramlásából,és erre az sem mentség,hogy a jelenlegi együttélési rendszerben (gazdaságban) a természetes (vad)vízhálózatot csatornák özöne torzította el,tette működésképtelenné,vezeti halódó és poshadt vizű tárolókba (bankok),amik a világunk energiáin élősködő Loch Nessi (erkölcsi)szörnyek szaporításán kívül másra egyre kevésbé alkalmas képződményekké váltak,és ráadásul a magától való működés helyett e rendszer szívverése folytonos újraélesztést igényel.
Egészséges világban azt,amit az egyik csatornába belepisilsz,köpsz,kacagva könnyedet hullatod,vagy a véredet áramoltatod belé,azt egy másik csatornán,vagy csatornákon visszakapod,visszaáramlik beléd.Nem kell megszabnod,hogy mit,mennyit és hogyan,hanem csak kapod.Ha felkínálod magad,akkor visz az élet vize,és mindig a helyeden leszel.(amennyiben megszabod az árad,akkor már belépett a képbe az akarom,ami a gonosz egyik fogódzója,aki szerintem azt mondja:adj egy szilárd pontot/akarást/és kibillentelek az egyensúlyodból,és onnantól minden kalimpálásoddal engem erősítesz).
Üdvözlettel :felacso

Domoszlai Katalin képe
A kamat véleményem szerint nem nyerészkedés önmagában
2012. augusztus 10. péntek, 10:52 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Mint gazdasági szakember mondom ezt, méghozzá azért, mert a pénz veszít az értékéből a kikölcsönzés ideje alatt az infláció miatt.

Abban az esetben ha vállalkozási célra vesz fel valaki kölcsönt, azért mert be tudja jól fektetni, jó üzlet céljából, akkor természetes, ha osztozik a megszerzett pluszból azzal, aki a saját tartalékolt energiájából adott neki. Nem lenne harmonikus ugyanis, hogy veszítsen az, aki ad, mivel a pénze kevesebbet ér, amikor visszakapja annak ellenére, hogy a kölcsönt felvevő extrát tudott profitálni belőle. Együtt hozták létre a bevételt, tehát osztozniuk kell rajta, így nyer/nyer üzlet jött létre.

Az arányokon van a hangsúly. A százalékot csak az inflációhoz viszonyítva érdemes reálisnak vagy irreálisnak tartani.

A luxusra felvett kölcsönt viszont nem helyeslem. A megélhetéssel kapcsolatos problémákkal más a helyzet, a múltban kaptam megélhetési deficitre én is, viszont ezzel csak elodáztam nagyon fontos döntések meghozatalát. Ezért nagyon fontos, hogy ha valakinek kölcsönre van szüksége, dolgozza át a következő területeket:
- milyen elakadásom van a befogadással kapcsolatban, hogyan tudom a bevételeket növelni
- hogyan tudnék jobban gazdálkodni az anyagiakkal, tudatosságot vinni a vásárlásba
- az optimális tartalék kialakításával kapcsolatos blokkok kioldása, optimális tartalék az egyhavi családi összbevétel lenne elvileg.

fehercsongor képe
Az energia kopik?
2012. augusztus 10. péntek, 11:18 | fehercsongor   Előzmény

A pénz sokak szerint energia.
Nem fogadom el,hogy a fölös energiám idővel elkopik,veszít a hatékonyságából,és ezért nem áramoltatva inkább berohasztom felhalmozva?
Akarom,hogy ugyanolyan legyen most és mindörökké?(ezért nem adom csak ha felplusszolva adják vissza) Ha egyszer ennyi volt akkor ez a szint mindig jár nekem?(Sőt,egyre csak duzzadnék....)
Mennyiben egyeznek ezek a gondolatok a jelenlegi világgal,a mögöttes világgal (az ezekből fakadó szemlélettel)?
Én csak a való világot látom:és ott hova vezetett ez a szemlélet,ami a kérdéseimben megfogalmazódott?(a jelenlegi világunkhoz,amely a legtökéletesebben tükröz bennünket)
De mindig ilyenek szeretnénk maradni?vagy felkamatolva még ilyenebbek?
Szerintem a visszatartott felesleg :blokk a világ testén,kiveti helyéről a benne élőt(létrehozóját),és ez láncreakcióként teszi tönkre a látszólag mások életét is:összhang helyett különállást ,elkülönülést hozva létre,és így remek megtapasztalásokat mindenkinek a rosszról,hiányról,szenvedésről.Üdvözlettel : felacso

Domoszlai Katalin képe
Az állatvilágban nézz körül, hogyan tartalékolnak
2012. augusztus 10. péntek, 11:35 | Domoszlai Katalin   Előzmény

okosan az állatok. Téli alváshoz zsírpárnát például. A tojásban az új élethez ott van minden tápanyag.

A fák tudják mikor van az ideje a friss hajtásnak, a növekedésnek, a téli álomnak. A teve, aki a sivatagon nem tudna átkelni a púpja nélkül. Talán csúnya?

Ha van tartalékod - illetve ha lenne :-) - adhatnád például környezetvédelmi, köztudottan nagyon hosszú megtérülési idejű beruházásokhoz. 30-50 év a megtérülési idejük többnyire.

Felnőtt módra kezelni a pénzt, az nyer/nyer üzlet. Nyersz Te, a befektető és a társadalom, ezt tanuljuk a sok buktatón keresztül most.

Érzelmi sérüléseket belevetíteni, megszemélyesíteni... Ezek jelzések arra, hogy a Belső Gyerek sérült, ezeket az érzelmi blokkokat aztán tanítja a külvilág a pénzen keresztül. Érted, hogy oldd ki, hogy megtanulj harmóniában élni.

A szenvedés sohasem jön kívülről. Az egó buborékjaink a korlátlan szeretet és bőség óceánjában lebegnek. A bezártság okozza a szenvedést és a megnyílás a bőséget.

Pénz áramlás
2013. április 06. szombat, 17:44 | Látogató (útkereső)

Pénz áramlás. Sokat beszéltünk már róla, de miért van az, hogy a csalók, a tisztességtelen emberekhez jobban áramlik a pénz, és még nagyobb mennyiségben is?
Elvégre ők mások kárán gazdagodnak. Akkor hogy is van ez?

nettó 100ezret
2013. szeptember 25. szerda, 21:04 | Látogató (útkereső)

Érdekes felfedezésre bukkantam, a pénzhez való viszonyom kapcsán.
1: Fél életemben azt mondtam, hogy havi nettó 100ezret kapok, akkor már befogom a szám.
-Miért feltételezem azt, hogy a munkám nem érhet többet a fenti összegnél?
-Honnét jött ez a megalkuvó összeg és egyben összeg limit?
-Miért is kell befogni a szám, ha elértem a fenti összeget?
2:Sokat mondtam életemben azt a szót a pénz kapcsán, hogy keresnék, vagy azt, hogy ha én havi x összeget keresnék, akkor ezt, meg azt tenném.
-Keresni akarok? Jobb lenne kapni! Vagy találni!

Érdekes, de hogyan változtathatok ezeken a berögződéseken? Mert nem elég azt mondogatni nap, mint nap, hogy én havi 400ezre forintot kapok, ha magam sem hiszem és belsőm kétkedik, és belső szemeim előtt továbbra is a 100ezer a limit.

Gábor