Változás.... | Önmegvalósítás.hu

Változás....

Változás előtt áll az életem.....

Már most tudom, hogy a következő 1 évben változni fog az életem....munka, magánélet...Természetesen elméletben én is tudom, hogy csak a változás állandó...és abban is hiszek, hogy minden változás értem történik.....mégis, amikor szembe találom magam a változással, akkor miért olyan nehéz?

Talán csak azért nehéz, mert még ismeretlen számomra a jövő?

Szerencsére pozitív tapasztalataim vannak a változást illetően....nehéz a változás előtt, nehéz megélni a változást, de utána..... visszatekintve tudom, hogy minden úgy van jól, ahogy történt....most is tudom...

Most mégis szomorú vagyok, és bizonytalan és ha belegondolok az ismeretlenbe akkor könnyel telik meg a szemem....

Olyan érzés, mintha valami meghalna bennem.....már most tudom, hogy ami most van, el fog múlni...más, új lép a helyébe....vagyis ami most van, az meghal....hogy valami új születhessen....


Beküldte: | 2013. márc. 04. hétfő - 20:36

Hozzászólások

3 hozzászólás
Oneness képe
Gondviselés.....
2013. március 05. kedd, 19:24 | Oneness

"Hátralépek és hagyom, hogy a gondviselés vezessen utamon" (Bagdi Bella)

és véletlenül tévedtem erre az oldalra...

Mondj igent a változásra.....

http://blog.kryaspirit.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1...

Michaelita képe
a változás velejárói
2013. március 10. vasárnap, 13:07 | Michaelita

Kedves Oneness!

Az általad megéltek teljesen természetes velejárói minden változásnak, mint ahogy azt Te magad is írod/felismered.

Jól fogalmazod meg, a változásban az a legnehezebb, hogy az egy lépés az ismeretlenbe, a nem tudottba(tudatlanba).
S igen, teljesen természetes reakciónk rá a szomorúság a bizonytalan felvállalása miatt.
S igen, azt is nagyon jól felismered, hogy valami meghal bennünk, mert tudatos döntésünk által meghalunk a réginek, hogy megnyílhassunk az új számára.

Jók és nagyon helytállók a felismeréseid, bízz magadban, hogy az új élethelyzetben ugyanúgy megállod a helyedet, mint a régiben. S az úgy is lesz, de még valami történik, Te egyre edzettebb, bátrabb és tudatosabb leszel és gazdagodsz lelkileg az új kihívások által.

Sok sikert és sok erőt kívánok mindehhez!
Ezt mindannyian így csináljuk, mert nem is lehet másként :)

Változás...
2013. március 10. vasárnap, 15:27 | Éva.

Szerintem nem hal meg semmi,csak tovább lép az ember. Hiszen ehhez kell az előző lépcsőfok is, ahonnan tovább lehet lépni. Maga a változás szó is ezt fejezi ki,valami megváltozik,tehát átalakul,más lesz...Ez olyan dolog mint az energiamegmaradás törvénye: ,,Az energia nem vész el,csak átalakul". A folytonosság kell a fejlődéshez,a ,,valahonnantól" a ,,valahová" eljutáshoz. Ezért nincs ok a szomorkodásra mert nem hal meg semmi,csak több lesz az ami volt,az ember.

A szorongás érthető,mert sokan félnek az ismeretlentől,hogy nem tudják mit hoz a változás,a jövő,és ez bizonytalansággal tölti el az embert. Pedig Ő leginkább a biztonságra vágyik :-)
Szerintem ezt a ,,félelmet " hittel lehet legyőzni,ha az ember hisz abban,hogy bárhogy is essék,de minden őérte van. Ha ezt valóban hiszi és vallja,akkor már nem fél,mert nincs mitől,és a változás már egy inspiráló kihívás lesz,és nem egy ismeretlen mumus,amitől félni kell :-)