Tükör által homályosan | Önmegvalósítás.hu

Tükör által homályosan

Hozzászólások

6 hozzászólás
kiátkozottság..
2012. október 16. kedd, 9:24 | csaesz

jó kis tudattartalom, érdemes teljesen befogadni, ha így előjött ettől a helyzettől!

Utána viszont megnézném, hogy mit tükröz nekem a környezetem, és elgondolkodnék az igazságáról.

Pl. ezeknek:
"úgy érzi nem lehet velem beszélni, mert nem tudom elfogadni, hogy másnak más a véleménye"
"nyilvánvalóvá vált, hogy Ő akar meggyőzni az igazáról. "
"Ő úgy érezte a hangnemem nem megfelelő, és nem fogadom el az eltérő véleményt. érdekes, nekem ugyanez volt az érzésem vele. "

eléggé ugyanazt tükrözik sorozatban! :)

Nekem az a meglátásom, hogy csak akkor kapunk a környezetünktől elfogadást, (de legalábbis nem derül ki számunkra, hogy nem vagyunk elfogadva...:) ha mi is tényleg elfogadjuk őket, és nemcsak úgy csinálunk. Az ő elfogadásuk tapasztalatom szerint együtt jár a mi régi énjeink teljes elfogadásával.
Elfogadóan őszintének lenni felszabadító.

Ne hallgass, még ha az igazság fáj is.
2012. október 26. péntek, 10:15 | Papaver Devotus

Szerintem ne hallgass. Én egyszer-egyszer inkább mélyen kussoltam, pedig nagyon meg kellett volna mondanom az illetőnek amit érzek - vagy előre látok. A mai napig furdal a lelkiismeret hogy csendben maradtam. Nem akartam fájdalmat okozni vagy úgy éreztem nincs közöm hozzá. Úgy gondoltam, nagy felelősség befolyásolni valaki más életét. Ma már sokkal tisztábban látok és igenis megmondanám.
Mert mindig a másik ember döntése a lényeges, én max. felnyithatom a szemét, vagy elindíthatok benne valamit, ami gondolkodásra és nem vak cselekvésre készteti.
Szólni kellett volna hogy inkább ne nősüljön meg a barátom, ha egyáltalán felmerült benne a kérdés: akarom én ennyire ezt a nőt? Vagy fel kellett volna ébresztenem a hamis álmaiból azt a nőt akit szerettem: akkor nem tizenegynéhány év múlva döbbent volna rá, hogy nem azzal az emberrel köti össze az életét akivel a szíve diktálta volna.
Ezek a sorsok úgysem rajtunk múlnak... De nyugodtabb lenne most a lelkem, ha akkor nem hallgattam volna. Önzés a részemről? Lehet. Utálni fognak? Lehet. Mindenesetre most mondhatnám: én előre szóltam...
Van valamiféle erő a belső látásban. De ha megtanulja az ember kellő alázattal elfogadni hogy ez a küdetése része, bátrabban felvállalja.
Szóval, csak gyakorold bátran és tartsd a tükröt mindenki elé akik fontosak Neked. Most utálnak, később hálásak lesznek érte.

okosan tedd meg
2012. október 26. péntek, 21:11 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Örülök,hogy jól működik a lelkiismereted.Legközelebb tedd meg,de jól!
Nekem nem szóltak ill. rosszul szóltak.Szintén összekötöttem vk.-vel az életem,amiről majdnem mindenki látta,hogy nagy hiba. Csakhogy dühöngve szóltak,nem szeretettel. Inkább magukat féltették,mint engem. Egy valaki talán szeretettel figyelmeztett volna,csak rosszul választotta meg a körülményeket,akkor szólt,amikor az illető is ott volt. A barátaim nagy része vagy ostoba volt,na jó finomítsunk tapasztalatlan vagy érdektelen, vagyis nem igazi barát. Érdekes az ellenségeim tisztán látták. De nem segíteni akartak,hanem kihasználni támadásra a helyzetet. A szeretetlen figyelmeztetés meg dacot szül,ép az ellenkezőjét érik el vele.

Hatar Beatrix képe
Érdekes
2012. október 30. kedd, 17:37 | Hatar Beatrix

Érdekes amit írsz!

Elgondolkodtam bizonyos szituációkon, amik velem estek meg…
Szerintem, nem kell mindenkire mindent rá zúdítani, főleg olyat amit nem ért.
Hallgatni, és csendben lenni is, tudni kell, nem, azért hogy elfogadjanak vagy megfelelj.
Hanem tudni kell, mikor minek van ott a helye, ideje és valamikor az elfogadásnak van.
Nem a beletörődésnek, vagy lenézésnek, hanem annak a folyamatnak a tanulásának,hogy elfogadom a másikat olyannak amilyen és nem akarom megmondani a tutit. Elfogadom azt, ahol ő tart éppen.
Egyébként titokban ettől is érezheti az ember többnek magát, na majd én……
Szerintem figyeld ezeket a szituációkat, magadat és érezd azt mikor mi a helyes,vagy mire tanít téged az adott esemény vagy illető, hisz valójában az elsődleges tanuló Te vagy a történeteidben,eseményeidben!
Biztos vagyok benne,hogy megtalálod!Csak figyeld magadat a reakciódat vagy a másikét,hogy belőled mit hoz ki...

Aditi képe
A kifejezés kényszere
2012. november 01. csütörtök, 11:53 | Aditi   Előzmény

Igen, kezdek én is erre jutni. Pl. tegnap is hozzászóltam egy témához, és valószínűleg nem kellett volna. Valószínűleg meg kell tanulni hallgatni. Jó lenne tudni, honnan jön a kényszer, h mégis kifejezzem magam, akkor is, amikor nem kellene...

Namaszte

valoságban élni s érezve látni.
2013. június 24. hétfő, 17:44 | Reichardt Mercedesz (útkereső)

én pár hònapja gondolkodok s cselekszek igy. gyönyörű dolgokat látok nap mint nap ami elött anno elsuhantam. sok ember azt hiszi él de valòjában halott. az elme folyamatosan gyártja a félelmeket,hamis elmés érzelmet. valotlan életet élve igy. aki tapasztalta s tudja mi a tükör tudja igaz. s egyedül vagyunk mindig.a tükör által ismerőseben régi levetett énem egyikét látom mindig. borzalmas sokáig én is halott voltam, de mostantol élek s fogok is. sajnos az emberek többsége nemérti ezt a nyelvezetet de nem is ismerik valodi önmagukat. folyamatos napi szenvedés az életük az elméjük által előre megélt érzelmeiktől cselekedeteiktől. ugyanakkor partnernek is csak olyat kapnak mint önmaguk. sajnálom ezeket az embereket de ők választják az értelmetlen életet!kár hog kevesen vagyunk normál gondolkodásu emberek s sokan vannak "halott elveszett"emberek. örülök hogy igy làtok érzek hallok tapasztalok