Célok nélkül | Önmegvalósítás.hu

Célok nélkül

Megvan a lakás, alakul a kapcsolat, és alakulok én is, szépen lassan át. Hogy mivé, azt még nem tudom meghatározni. Vannak az új életemben amik tetszenek, vannak amik nem. De ez eddig sem volt másként.
Most, hogy a magam ura lettem, kezdem élvezni, hogy akkor és oda megyek, amikor és ahova akarok. Ha akarok. Ha nem akkor sincs baj.
Elfelejtettem már azt, hogy milyen az amikor az ember szívből tud mosolyogni, akár csak magán, akár azon, hogy megint milyen szép reggelünk van. Ami magában hordozza az új dolgokat. Legyen az bármilyen kicsi, közepes, vagy nagy dolog.

Egyetlen problémám van most jelenleg, amit kicsit nehezen oldok meg.
Elvesztettem a céljaimat, és amikor meg kellene határoznom akár csak egyet is, nagyon vakarni kell a fejem, hogy mit is mondjak.
Egy ideig a volt feleségemre fogtam, hogy amikor véget ért a házasságunk - de facto - akkor az álmaim, a terveim ott maradtak az ő lakásában. Illetve, rá fogtam azt, hogy miatta nem tudok tervezni semmit, nem tudok meghatározni célokat, mivel olyan kétségek között tartott, amik ezt nem tették lehetővé.

Sajnos be kell látnom, bármilyen logikusan hangozhatnak a fentiek, nem azok.

Mindig csak csapódtam egyik helyről a másikra, egyik dologból a másikba. És ez így ment 35 éven keresztül. Mindig voltak mellettem olyanok, akik úgymond "segítettek" gondolkodni azon, hogy én mit szeretnék.

Mosolygok most azon, hogy akartam ezt a nagy önállóságot, amit végül is megkaptam, de nem készültem fel arra, hogy ez bizony nem csak anyagiakban fog tőlem áldozatot követelni, hanem lelki oldalon is.
Nem mértem fel azt, hogy innentől én mondom meg mi legyen. és nem gondolkodtam el azon mi lesz, ha nem tudom megmondani mi legyen.
Nekem kellene eldönteni, hogy mit várok el az életemtől, saját magamtól és mi az amit hajlandó vagyok ezekért meg is tenni.

Sokat kell gondolkodnom ezeken, mert kissé tanácstalan vagyok. Nem tudom mekkora, milyen jellegű célokat fogalmazzak meg. Akár párkapcsolati oldalon, akár anyagi oldalon, akár saját magammal szemben. Mi lesz kicsi, mi lesz túl nagy falat. Mi lesz akkor ha ott leszek, hogy elértem a célomat. Mit fogok vele kezdeni?

Kicsit szomorú vagyok azon, hogy ezt most kell megtapasztalnom. De ugyanakkor tudom azt, hogy nem szabad sem feladnom, sem pedig emiatt letörnöm.
Inkább gondolkodok, hogy mi legyen. Álmaim vannak ugyanis. Az egyetlen kérdés, hogy ezeket lehet-e, szabad-e céloknak kitűzni. Hiszen mit teszek, ha nem sikerül. Feladom az álmaimat, és velük együtt önmagamat?

Ezt egyszer egy nő kedvéért már megtettem. Nem szeretném még egyszer átélni. Senkiért sem. Egyedül talán csak önmagamért.

Feladatot kaptam, ami nem kicsi, és minden részlete nem ismert előttem. Küzdenem kell. Most magamért.


Beküldte: | 2012. máj.. 11. péntek - 16:15

Hozzászólások

8 hozzászólás
Kedves Ismeretlen, Amit érzel teljesen természetes. Valószínűleg
2012. május 16. szerda, 14:13 | Csillagtanc (útkereső)

Kedves Ismeretlen,

Amit érzel teljesen természetes. Valószínűleg mélyen érző ember vagy, és teljesen érthető hogy most kicsit bezáródtál a csalódás hatására.
Nem teljesen értettem hogy 35 éve történt a nagy csalódás és azóta csapódsz ide-oda, vagy 35 éves vagy és egész életedben ilyen életet éltél?
Ha az első igaz, akkor valóban, ideje elindulni az álmaid útján, és bátran megvalósítani azokat, ha pedig a második állítás igaz, akkor még több időd van :-)
Amikor céltalan és fásult lettem nekem az segített ha tisztáztam hogy mitől van ez. Hogy mit érzek...
És időről időre biztattam magam, és kicsit "hátrébb léptem" hogy megcsodáljam a világot, az életet!
Még úgy is, hogy 13 milliós adósságom volt... (ez nem a semmittevést jelenti, sokkal inkább egy szemlélődő, éber, jelenlétet!)
Ha úgy érzed megvan a feladatod, mindegy mekkora, és mindegy mennyire vannak rejtve előtted az apró részletek, ha minden nap egy kicsit dolgozol rajta, egy kicsit hozzáteszel, egy lépéssel közelebb jutsz, az hatalmas eredmény, és meglátod mennyivel jobban érzed már magad, hiszen a lehető legjobb úton jársz! A sajátodon.
Tudod már a formulát, én csak a karaktereket szaporítottam a cybertérben :-)))
Sok sikert, és minden szépet, jót Neked!

A kérdés jogos! :) 35 éves vagyok. Köszönöm kedves
2012. május 17. csütörtök, 19:05 | mjshn   Előzmény

A kérdés jogos! :) 35 éves vagyok.
Köszönöm kedves szavaid!
Hasonló jókat Neked is!

fehercsongor képe
Ha a dolgok mennek a maguk szokásos útján,
2012. május 16. szerda, 17:09 | fehercsongor

és amúgy meg nincsen olyan célod,vágyad elképzelésed,amit határozottan keresztül akarsz verni az életen,
/függetlenül attól,hogy ezzel az eszményi életutad éled (ismertetőjele:alád másznak az energiával eltöltő lehetőségek,de a szünetjeikben is boldog vagy),vagy éppen megerőszakolod azt/
:akkor élvezd azt amiben éppen vagy.Megdolgoztál érte.
Az,hogy bizonytalankodsz,az csak annyit jelent,hogy kilengtél a középpontodból,ami maga a nyugalom,és az agyad túlpörög,és képzelt lehetőségek hiányával etet,így bizonygatva a fontosságát,és tenné a dolgát:célokat akar kítűzni,veszélyeket elhárítani.Éld át tökéletesnek a helyzeted,és rögtön kevesebb aggodalommal,feladattal kell szembenézned,kifújhatod magad,élvezheted a kialakuló kapcsolatodat,és az általa is alakuló önmagadat.iuuseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwb,,,,,,,,,,,,,,,,m/az utóbbi részt a macskám személyesen gépelte neked.Problémamentes állat:Neki hihetsz!/
Szerintem nem kell célokat megfogalmazni,azok élethelyzeteidből következően adják,és adják majd magukat.Kivéve ,ha valami belűlről feszít,azt érdemes körüljárnod,magaddal megkérdezned,megpróbálnod a tudat felszínére hozni,és megfogalmazni,és ha tettre indít,azt meglépni.Az álmaidról jó lenne,hogyha eldöntenéd,hogy milyen mélységben vannak belédprogramozva,vagyis a média fogyasztói,sztárutánzási trendi szintjén,vagy a közgondolkodás elvárásainak mélységében,vagy gyerekkori szülői,vagy egyéb eredetű minta hajt feléjük.A formájuk,milyenségük vonz,vagy a tartamuk fontosabb?A párkapcsolatod ezek közül melyik szintűek megvalósítási próbálkozása?Ha az a vágy (~ak),ami(ke)t fel akarsz érte adni,azonos,vagy mélyebb szintű,akkor visszaszoríthatod,de belül szép lassan rombolóvá válik majd,és egy tudattalan hajtóerejévé válhat a párkapcsolatod befejezésének,annak érzelmi hullámzásának valamelyik nehezebb időszakában .Az ideális az,ha a párkapcsolat az alapvető és legfontosabb vágyainknak közös kiélési terepe,de legalább egy érzelmileg biztonságos hátteret biztosít hozzá mindkét félnek.Üdvözlettel:felacsó
U. i . :Röviden:Ha elveszetted céljaidat,akkor ne keresd őket.A cél=gond,megvalósítási kényszer.Élvezd ki a szünetjüket.Hidd el csőstül fognak előkerülni,ha eljön az idejük.

Érdekes kérdéseket tettél fel, amelyeken (is) el kell gondolkodn
2012. május 17. csütörtök, 19:11 | mjshn   Előzmény

A macskádat csókoltatom, gondoltam, hogy mindig Neki van igaza! :)

Érdekes kérdéseket tettél fel, amelyeken (is) el kell gondolkodnom. Ami biztos, hogy nem a párkapcsolati oldalról vannak gondjaim. Jelenleg úgy látszik érzelmileg mindketten megadjuk és megkapjuk azt a másiktól amire vágyunk. Ahogy Te is írtad, az érzelmek első rendű, rangú terepe egy párkapcsolat, amivel úgy látszik mindketten egyetértünk. (már Ő és én, nem Te és én:) )

Köszönettel:

mjshn

fehercsongor képe
A csókot továbbítottam.
2012. május 18. péntek, 11:08 | fehercsongor   Előzmény

Kicsit meglepődött,de aztán napirendre tért a dolog fölött.A biorezonancia vizsgálaton bélférgességet állapítottak meg nálam:úgyhogy többet nem továbbítok felé.Üdvözlettel :felacso

Domoszlai Katalin képe
A férgekkel, élősködőkkel
2012. május 20. vasárnap, 11:06 | Domoszlai Katalin   Előzmény

nekem is meggyűlt a bajom az utóbbi időben, mind külső, mind belső, mind állat, mind ember... A növényi élősködők zavarnak a legkevésbé. A bélben élő vendégek ellen a fokhagyma heti egyszer, véleményem szerint ez a legjobb tipp, kutya, macska kapjon belőle.

Magamtól nem tudtam rájönni, mire jó a bélféreg, anno a szúnyogokra, legyekre azt mondtam, legyen mit ennie a fecskéknek :-)

Találtam egy nagyon érdekes cikket, miért lehet a bélféreg hasznos ( is ) mert Isten által egyetlen dolog sem minősül sem rossznak, sem jónak, sem hasznosnak, sem haszontalannak.

http://embereneleskodok.blogspot.com/2012/01/belfereg-tunetei.html

A blog témájához annyiban kapcsolódik, hogy érdemes átgondolni, a saját határaink megvédése, az élősködők távol tartása, az erőgyűjtés, miért lekicsinylett az egó által?

A sikerhez éppúgy hozzátartozik az erőgyűjtés, rendrakás, a fejlődés három szakaszra bontható, rombol-eltakarít, tervez-épít és élvez-pihen, mind a három szakasznak egyenlő súllyal kell szerepelnie az ember életében.

fehercsongor képe
Okos macska
2012. május 20. vasárnap, 22:47 | fehercsongor   Előzmény

amikor hozom be a kertből a fokhagymáimat: mindig nekiesik a leveleket rágcsálni,és amikor pucolom,akkor is beszáll egy rágcsálás erejéig.Mivel hypochonder vagyok,így az összes tünetet képes vagyok felfedezni magamon,kivéve az elbutulást.Szerintem inkább fordított a hatás,a bélférgeim lettek értelmesebbek.Esténként üzennek,hogy éhesek,és ilyenkor megvígasztalom magam egy csomó édességgel,hiszen az egész napi kellemes munka után megérdemlem.Most a transz alatt is éreztem mohó zabálhatnékjukat.Amúgy eddig évente tartottam egy Vermox és Decaris kúrát.Az utóbbinak immunerősítő,befolyásoló hatása is van.A Kombucha Jakab cégnek is van egy Immuníció nevű tisztitókészítménye.A macskát meg majd ráhúzom a csapra,és átmosom.
A terjedéssével kapcsolatban érdekes,hogy eddig,ha egy női popsi került ez érdeklődésem előterébe,a bélféregfertőzés lehetősége eszembe se jutott.Üdvözlettel :felacso

Domoszlai Katalin képe
A céltalanság oka
2012. május 17. csütörtök, 7:07 | Domoszlai Katalin

az, hogy elveszítetted a kapcsolatot a lelki erőddel, az igazi forrásoddal. Ki látott már motiválatlan kisbabát? A motiváció belénk van kódolva, a környezet az, ami a folyamatos negatív kondicionálással kioltja, átprogramozza. Gyerekkorban fokozatosan megy ez végbe, a végeredmény pedig, hogy az illető teljesen elfelejti ki is ő valójában, miért született ide és hogyan kell az életnek, a létezésnek örülni, vágyni emberként valamire és azt megvalósítani.

Minőségi életet élni, ez legyen a célod. Mit jelent ez az önmegvalósítás terén?

Azt, hogy mind a három szinten harmóniában vagy, testi, lelki és szellemi szinten, rátalálsz az életutadra, önmagadra.

Mivel rengeteg blokk, hiedelem rendszer és feldolgozatlan érzés akadályozza hogy a belső forrásunkat megtaláljuk, azzá váljunk a fejlődés során ezért ajánlom neked a vágyak és félelemek + az életvezetés csomagot.

http://onmegvalositas.hu/siraly/9

http://onmegvalositas.hu/siraly/10

Ha elsajátítod a csomagokban befoglalt tudást, végre a kezedbe veheted a sorsodat.

Ha a meditációval, blokkoldással problémád van neked, vagy bárki másnak, forduljon hozzám privátban, szívesen segítek.