Spirituális Mesterek szexbotrányai | Önmegvalósítás.hu

Spirituális Mesterek szexbotrányai

2011. május 04. szerda, 12:28 | Huszti Sándor -...

Vajon miért olyan nehéz a Spirituális Mestereknek kordában tartani a szexualitásukat? Milyen elfojtások, túlműködések az okai annak, hogy tanítványaikkal, vagy azok gyermekeivel "bűnbe esnek"?
Újabb szexbotrány pattant ki, méghozzá egy hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő jógamester körül: (Kinek nevét nem írhatom ide, mert a mögötte álló jógaszervezet megfenyegetett, hogy perbe fognak rágalmazás miatt), a ... rendszer alapítóját több női tanítványa is szexuális visszaéléssel vádolja és emiatt sokaknak megingott a hite abban a több milliós jógaközösségben, amelyet Ő hozott létre Európában és Indiában. A hír hallatán a megdöbbent tanítványok azt se tudják, hogy mihez kezdjenek. Higgyenek a vádaknak, dobják el az eddig tanultakat, vagy álljanak az Istenként tisztelt, szeretett Mesterük mellé?

Párszor már volt szó itt a weboldalon a szexbotrányaik miatt lebukott Gurukról, pedofil szektavezérekről:

... de állítólag a nemrég meghalt Sai Baba sem volt bűntelen.

Vajon mennyi igaz ezekből a súlyos vádakból? Valóban szexuális bűnbe estek a Guruk, vagy csak a csalódott tanítványok összeesküvése van a hírek mögött?

A Guruk azt vallják magukról, Ők lemondtak az evilági örömökről, pénzről, hatalomról, szexuális vágyaikról. De a szexuális áldozataik beszámolója szerint, nem hogy nem mondtak le róluk, hanem igencsak abnormális módon élik meg szexualitásukat!

Attól tartok, nem ezek lesznek az utolsó szexbotrány hírek Gurukról, Spirituális Mesterekről:

Nemi vágy a megvilágosodott emberben?!
2012. január 31. kedd, 22:20 | Panka2011

Eddig nem tudtam, mi lehet az a megvilagosodas, de lattam nehany Sri Bhagavan-videot a Youtube-on.
Ott volt ez a masfel perces video is a nemi vágyról:
Sri http://www.youtube.com/watch?v=beKiwIth_ec

Oshonal is azt olvastam, hogy a nemi vágy egy olyan dolog, amit "kinő" az ember. És hogy őt nem érdekli a nemi kapcsolat, nem is házasodott meg.
A könyveiben olvasottak is az aszexualitasrol, illetve a kinőtt szexualitásról tanuskodnak.
Szóval én nem értem ezt.:)

De ahogy a jósok-látók között is tapasztalatom szerint 85% a nem-igazi szakember, úgy az ún. "spirituális mesterek" között is lehet hasonló az arány.

A Sóterban egy előadó mesélte, hogy tudja, pályatársai közül kik azok, akik ún. spirituális élményeiket alkoholos vagy kábítószeres delíriumban szerzik, és azt ott tapasztaltakat tanítják valóságként... no comment.

Aditi képe
Hmmm. Érdekes, hogy női szellemi tanítókról nem szól a
2012. február 01. szerda, 23:41 | Aditi

Hmmm. Érdekes, hogy női szellemi tanítókról nem szól a fáma........

..........

Vajon ők tisztábban azok, akik, vagy csak ügyesebbek??

Nekem van egy elméletem, de lehet, h megköveztek.... (főleg a fiúk):

szerintem nem kellene semmilyen címet magunkra aggatni, csak befelé nézni, és ami jön azt tenni. Aki fogadalmakat tesz, az törvényszerű, hogy megmérettetik. Minek fogadalmakat tenni, Mitől lesz valaki több ettől? Mi az, ami többre jut ettől? Semmi. Szerintem, ha élünk, és befelé figyelünk, amennyire tőlünk telik, épp oda vezet minket a belső énünk, ahova tartozunk, mindig azt csináljuk, amit tennünk kell, és nem tartozunk elszámolni azért, mert ezt "spirituális tanítóként" tettük: csak saját magunkkal: ami az igazság.

nem kell azt gondolnunk, hogy nem tévedhetünk, nem lehetünk gyengék mi is. Mert emberek vagyunk, mind itt.

Szerintem ez a gurusdi egy elavult, és eltévedt útja a férfiaknak. És több olyat ismerek, aki valóban, azt tanította, amit maga is tanult, és azért lett sokakat tanító guru, mert akkora sebekkel, nem szeretettel rendelkezett, amit csak így lehetett kiegyenlíteni. de szerintem ehhez nem kell az intézmény, a rang, meg semmi.

csak élni kell és alázattal örülni annak, hogy sokakkal oszthatja meg a tanulnivalóját, akiknek ez jó. és nem szexelni velük, ha tudatlanabbak, és nem tudnak partnerek lenni. semmi miatt.

Szerintem a nők, akár csak a hétköznapi, igazi nők ezt jobban csinálják. Ők nem tesznek fogadalmakat, nem vonulnak cölibátusba, csak élnek. És a tudatosak így is tanítják azt, amit tanulnak, ez természetes fejlődési szakasza a szellemi fejlődésnek, szerintem. A nő is használni tudja a tudatosságát a szexualitásban, a szellemi, lelki fejlettségét. Amióta tudatosabb vagyok, mint azelőtt, hihetetlen mennyiségű, és sokféleségű pasinak tetszem a korábbihoz képest. Szerintem ez természetes. de számomra az is, hogy éberséggel viszonyulok hozzájuk és a saját szexualitásomhoz. Meg kell tanulni "tanítani" a szexxel is akár, de soha, soha nem szabad használni. csak örömszerzésre és csak szeretettel.

Ez a törvény annál igazabb, minél tudatosabbak vagyunk. Ezek a férfiak nem hiszem, hogy azokért tették amit tettek, akik elszenvedték. Akkor meg miről beszélünk? Ez földi szemmel nézve bűn, szellemileg is bűn, mert nincs benne szeretet ezért meg is kapják ami nekik jár. Bármiféle nagy tanítók. Ez is az útjuk része.

és szerintem ez az egész jelenség azért lehetséges, mert a férfiaknak sokkal nehezebb valami miatt a belső utat járni. A nők, még egy kevésbé tudatos nő is, ha eléggé nő tud lenni, ösztönösen csinálja ezt. Szerintem egyébként ezért írta Madách az Ember Tragédiájának végére, hogy Ádám Évára figyeljen, ha Istent akarja hallani, és maga nem hallja.

Ezt a mai férfiak jó része még mindig nem tudja. Ebből a szempontból is ragaszkodnak az "önállóságukhoz", "függetlenségükhöz", "maguk erejéből" höz, "mert ők a szellemi vezetők" höz, meg az "ők Ádám, az első ember" hez és az ezekből levont következeteshez. Magyarul a rosszul értelmezett és élt patriarchális karmáikhoz a lelkükben.

Folyamatosan problémájuk van azzal, hogyan éljék meg a szexualitásukat. ha letáboroznak valaki mellett, nem bírnak megmaradni, vagy belefásulnak, hogy rájuk nézni is rossz, ha meg agglegények maradnak, na az még rosszabb, hogy lelkileg mivé válnak.

nem tudnak élni ebben a témakörben. Szerintem ennek biztos köze van a biológiához, ahhoz, hogy nem ők szülnek, nem ők a gondoskodók testileg...stb, de akkor sem magyarázható ezzel a hiányosságuk.

nem mondom, hogy a nők között nincsenek önmagukat nem élő, bepunnyadt háziasszonyok, meg ezek ellentétei, a mindenüket kirakó magukat "szabadnak" képzelő szerencsétlenek, de a nőknél természetesebb feladat és felszólítás a belső hang meghallása, mert nekik erősebb a kényszerük vállalni a felelősséget,pl. ha már egyszer jön egy bébi, egy pasi még sokáig szökdöshet, különböző magyarázatokkal, még arra sincs rászorítva, hogy eldöntse megöli e a magzatát, vagy elvállalja. pedig ez egy sok tudatosságot hozó döntés, ha a saját testedről, és életedről van szó. persze a férfiaknak nem, ezért sokat ismerek, aki ilyen helyzetben mosolyogva igent mond, majd folytatja azt az életet, amiben semmiben nem támogatja a családját, továbbra sem, és nem is tud róla, magyarul, semmit nem fejlődik. . de számára így van ez jól. vagy kibújik az egész alól azzal, hogy ő nem akarta felelésül venni, meg különben sincs pénze (szegénynek). egy nőnek meg kell szülni, ha nem veteti el, nincs mese, és ahhoz erőre, belső erőre van szüksége, az ezután következő gondoskodásról nem is beszélve. Gyökerestül megváltoztatja az életét, ha akarja, ha nem. és milyen jó, hogy azt teszi.

(Jöhet a "kövezés.)

Megint megkövezendő gondolatom, hogy szerintem egy férfinek nem is szabadna női társa nélkül szellemi tanítói útra adni a fejét. :)) Egy olyan nő nélkül, aki tudja amit ő, és éli is, csak nem beszél róla. Egy valódi, egyenrangú nőies nő nélkül. mert az mindig a tükre lehet, és tudhatja, amikor el akar csúszni. Szerintem egyébként ez lenne az egyensúly férfi és nő között.

és egyébként, halkan jegyzem meg, úgy tudom, a magyar Sámánok így csinálták. családjuk volt, jól működő párkapcsolatuk, és az igazi királyok mögött is mindig állt egy jó esetben oda illő, erős nő, aki támogatta őket az útjukban. Mert a férfiaknak valójában szükségük van a nőkre, jó lenne, ha már belátnák, és a nők meg abbahagynák a férfiak istenítését és végre a maguk erejére támaszkodnának.

Ezek a "spirituális" esetek szerintem erről is szólnak. :) És szerintem jórészt az ego tévútjai. (Erős.)

Mély tiszteletem a kivételnek. de szent utat nem járnak ennyien belül a Földön, mint papír és rang szerint. És ha mégis van papír, az csak következmény, és valójában nem számít, még ha előbb is léptünk a papi rendbe, minthogy tudtuk volna, mi vár ránk. Ez a sors ereje.. Szerintem, ez a természetes.

Namaszte

Domoszlai Katalin képe
Bármilyen minőség
2012. február 02. csütörtök, 6:47 | Domoszlai Katalin   Előzmény

amit elutasítasz, elválaszt az Egységtől.

Még inkább, ha ott rejlik a mélyén az ÉN bezzeg minősége...

Én ez vagyok és az nem vagyok...

Milyen messze van ez attól, vagyok aki vagyok.

Az ( integrál ) pszichológia azért egészíti ki a spiritualitást, mert olyan eszközöket kínál, amivel felszínre hozható és tudatossá tehető a legalantasabb, legundorítóbb ösztön is.

A Sanyi tanításának lényege pedig, megélni mindent meditációban, elfogadni a lényünk legnegatívabb pontját is, beilleszteni az egységbe.

Még egy gondolat, ami illik ide. Évezredes tapasztalata a buddhistáknak hogy a gőg az utolsó, amit a spirituális út legvégén tudunk csak meghaladni.

fehercsongor képe
Jézus mögött ott állt Mária
2012. február 02. csütörtök, 14:05 | fehercsongor   Előzmény

Nem csoda,ha a hirtelen lelkesedésünkben együtt szólítjuk meg Őket .
A nők szerintem lelkileg stabilabbak , és aki ezt életében ki tudja nyilvánítani ,azt csodálom is ezért . Stabilabbak. Mindegyik másként fejezi ki ösztönös képességét az egyensúlyban maradásra , bár nem mindegyiküknél van szemem arra , hogy csodálatosnak találjam az ő egyedi megnyilvánulását ezen a téren . Jobban alkalmazkodnak mind a szexuális pörgéshez , mind az aszkézishez , bár ezek mindegyikén finomítanak , emelnek ,mert a férfiak szélsőségességhez húzó hajlamaival ellentétben , ők inkább megtartják magukat saját középpontjuk körüli ringatódzásukban . Na , ennyi elég is a női minőségek emberi megjelenítőivel szembeni dicshimnuszomból ! Üdvözlettel : felacso
U . i. : Nekik nincs szükségük látványosan Gurunak lenni . Ezzel kapcsolatban ők a gyökér és az ág : a férfi meg a rájuk szálló , rajtuk növő pávavirág . Persze kivétel : lelkében férfias indíttatású nő is akad , őtőle nem idegen a guruság egós dísze ,de többségüknél szerintem inkább csak nem manipulálási céllal alkalmazott eszköz , szerep , ugyanúgy ,mint a számukra másodlagos jelentőségűvé vált szex hanyagolása.

Aditi képe
Köszönjük az elismerést. Ez egy férfitól duplán jólesik. :) A
2012. február 03. péntek, 13:03 | Aditi   Előzmény

Köszönjük az elismerést. Ez egy férfitól duplán jólesik. :) A kérdésem az, hogy vajon, ha egyszer ezek a minőségek (még a Guruság is) valójában belül megélhető, és csak akkor valódi, hasznos, és élő minőségek, gyógyítók és tanítók, akkor miért teszik ezt is egóssá a férfiak, és a nők, akik szintén ugyanúgy rendelkeznek az ego kísértéseivel, vajon miért nem? Ez is a patriarchális szerepleosztás miatt lenne? Amiatt hogy a férfiak azt gondolják ők a valakik és csak ők lehetnek, mert a nők legyenek a tűz körül?

Én lehet h idealista vagyok, meg állandóan az emberi minőséget hangsúlyozom a nemivel szemben, mégis úgy érzem, ez épp annyira természetes kellene h legyen a férfiak számára is mindenféle rangok meg megkülönböztetések nélkül ( a dolog csinnadrattamentes megélése, mint az élet egy része), mint amennyire tudatosnak kellene lennie a nőkben (merthogy nem az még többségben).

Ezen a két dolgon kellene változtatni (a férfiak szarvát letörni, a nőket meg tudatosítani), és akkor mindenki szépen csinálná a dolgát, anélkül, hogy tudnunk kéne ki főzi épp az ebédet, és ki az, aki gyógyító szellemi tevékenységet folytat a szomszédjában. Szerintem ez lenne a természetes, merthogy mindegyik képesség mindeniben megvan.

Namaszte

fehercsongor képe
A férfiak szarvát már letörték.
2012. február 03. péntek, 16:00 | fehercsongor   Előzmény

Mind a hármat . A volt kiegészítő nem aggatta magára harci dísznek . Néha a fölső kettőt visszaadja , de abban sincs köszönet . Remélhetőleg a most felnövekedő nemzedék belső és természetes mintáit fogja követni ez ügyben , és nem a degenerált idősebbektől látottat , ami egy erőteljes médiahatás elsajátításával vált a mai szörnyűséggé . A férfiak egy része primitív vadállatként fejezi ki és védi késztetéseit , önmagát az emberi természetesség elleni rejtett háború nemi frontján . Másik része az elvárásoktól kiherélve, a nő viselkedésformákat követve ,nem a saját alaphangoltságának megfelelő értékek megjelenítését végzi különböző minőségi szinten ,és kínlódva a nem passzentes szerep kényelmetlensége miatt . A nők a férfiminőségek megjelenítésével undort keltő szörnyetegekké váltak , és elvárják , hogy ( a jobb képességűek , akik azért kaméleonszerű színeváltozásra képesként az ágyban mégsem dominaként teljesednének ki ) hogy a férfi felejtse el , hogy a nap többi időszakában egy férfias jelenséggel él , és a tigrist rejtő cica mellett ő is átessen viselkedésével az időleges megférfiasodáson . Tisztelet a kivételnek , aki csak akkor használja a nemi tulajdonságcsoportját kiegészítő szerepcsokrot , amikor azt a helyzet indokolja , és a többi időszakban saját alaphajlamai szerint viselkedik . Namaszte : felacso
U . i . : Te (szerintem ) úgy gondolod , hogy mindenki játszva váltogathatja szerepeit a helyzet megítélésétől függően ( bizonyos érettség fölött ez így is van ) , én meg arra hívom fel a figyelmet , hogy mindenki a leszületésével magával hozott hajlamok szerint alkalmasabb bizonyos viselkedésformák megjelenítésére , mint más viselkedésformákéra , amik nem olyan testhezállók neki . Az eszményi valóban az lenne , ha mindenki egyforma alaphangoltsággal születne , mert akkor bármely szerep megjelenítése egyforma energiába kerülne neki . Nemtelen emberek ivaros szaporodáskor a lelki egymáshangolódásukkal párhuzamosan fejlesztik ki , hozzák létre ivarszerveiket , és hogy az adott párnál melyik lesz éppen a nő , vagy a férfiszerep testi megjelenítője , azt csak az tudja előre megmondani,aki a lelki felépítését mindkettőnek egyformán ismeri.