Meghaladás... Mammon halála? | Önmegvalósítás.hu

Meghaladás... Mammon halála?

Egyre gyakrabban hallani, olvasni, hogy a magyar a népek tanítója, és ez talán most kezd kibontakozni a valóságban is.
Nem vagyok Orbán fan, és azt hiszem, már nem is leszek politikuskedvelő semmilyen szinten, mégis úgy érzem, hogy valami nagy dolog van készülőben, s ehhez valamilyen formában szükség van a jelenlegi miniszterelnökre.
Lehet, hogy Ő csak az első lépcsőfok azon az úton, ami a jelenlegi pénzügyi világrendszer összeomlásához vezethet. Ha jobban belegondolunk, hogy a Földön hány milliárd ember él szinte emberhez méltatlan körülmények között, és hogy milyen kevesen vannak azok, akik a pénz útján mozgatnak államokat, földrészeket, akkor egyből szemünkbe ötlik a hatalmas igazságtalanság.
Ezek az emberek, szervezetek istenekként manipulálják a sorsunkat. Kérdés, hogy kellenek-e nekünk ilyen „istenek”? Nekem speciel NEM! És Neked?


Beküldte: | 2012. jan. 14. szombat - 12:59

Hozzászólások

2 hozzászólás
Michaelita képe
hasonlókon már én is elgondolkodtam
2012. január 15. vasárnap, 17:27 | Michaelita

Igen, azt el lehet mondani, hogy Orbánnak van egy jó tulajdonsága (akár szimpatizálunk vele egyébként, akár nem), hogy őszintén ki meri mondani azt, amit igaznak és jogosnak vél. S hála Istennek erről menet közben sem szokott le, legfeljebb ügyesebben csomagolja, mint régen.

Meg szerintem neki van egy nagyon nagy szerencséje. Mégpedig az, hogy egy olyan népet képvisel, akinek nehéz sorsa ellenére is van egy nagyon nagy transzcendencia igénye, egy nagyon erős igénye a felébredett állapot elérésére.
Ez persze kétirányú dolog: egyrészt ettől nehezebb most a helyzetünk (ezért fújnak ránk a többiek) és ez az ami Orbánnak viszont segítség, mert hátszelet kap az országa népétől (mert egyre többen kezdjük azt belátni, hogy nehéz helyzetben van és eléggé meg van kötve a keze, kicsi a mozgástere és mégis próbál olyat lépni, ami előrevivőnek tűnik hosszú távon).
Szóval én azt is megkockáztatnám, hogy jókor van jó helyen, s ez is segíti őt, meg persze hosszú távon bennünket is.

Viszont érdekes módon a mai magyar közgondolkodásba egyre inkább hallani olyan véleményeket is hogy minek kell nekünk "eltartani" ennyi embert, mikor elég lenne csak egyetlen királyt magunk felett tudnunk... szóval én nem jósolnék neki sem hosszú időt, asszem.

S a kérdésedre a válasz: a spirituális úton naná, hogy meg kell, hogy szűnjön a pénz istensége:)
Naná, hogy át kell értékelnünk dolgokat, naná, hogy az emberi értékek kell, hogy nagyobb teret és jelentőséget kapjanak!
Már csak azért is, mert a pénzt a hátunkon nem visszük el, az egyéb emberi értékeinket (szeretet, együttérzés, elfogadás,...) pedig átmentjük a másik dimenzióba.

fehercsongor képe
Ha az érzéseimre hallgatok ,
2012. január 15. vasárnap, 23:43 | fehercsongor

akkor Orbánt mindig is kedveltem . A kezdetben könny gyűlt a szemembe ,mert éreztem annak az igazságát ,amit mondott . Az eszem ugyanakkor azt mondja , ő is politikus , a háló részeként meg kellett tennie rengeteg számomra gyomorforgató mindent ahhoz ,hogy odajusson ahová ért . Ha éppen ő áll az élen ,akkor mögé állok ,addig amíg abba az irányba megy , amerre én is . A spirituális folyamatoknak ő is egy jó értelemben vett bábja , ahogy mindannyian .Teszi a dolgát a maga szintjén , a maga tehetségével , a maga hibáival . Ha 2012 - ben tényleg megfordul a széljárás , akkor ő utána jobb jön majd . Nekem rokonszenves , hogy nem jópofizik a vérszívóinkkal , még ha ez nem a legdiplomatikusabb , és az elérhető legjobb eredményt hozó út is . De valószínűleg eljött az idő ,amikor az eltaposás kisebb veszélyével cselekedhetünk a magunk emberségesebb életének kialakításáért , példát adva ezzel a többi népnek .
Üdvözlettel : felacso
U . i . : Kellenek - e az általad említett "istenek " ? A valódi isteneknél érzed a belőlük áradó pozítiv vagy negatív erőt . Nekik nem kell elrejtőzni , a jelenlétükkel nyűgöznek le . A gonosz embertenyészetéből való csonka bábok akik nem merik vállalni túlerő nélkül a megjelenést , szellemileg sem , ők csapdahelyzeteket hoznak létre , rejtőzködve befolyásolnak . Ilyen torzszülöttekre addig van szükség , amíg magunkban hordozzuk azokat a tulajdonságokat , amiket ( rájuk vetítve ) magunkban ezáltal eljelentékteleníthetünk, letagadhatunk , és amíg a hiányhitünkkel indokolt önzésünk felkelthető bennünk .