Mire jó az energiaérzékelés? | Önmegvalósítás.hu

Mire jó az energiaérzékelés?

Hozzászólások

38 hozzászólás
u.erika képe
Visszakérdeznék
2011. december 20. kedd, 23:51 | u.erika   Előzmény

Tényleg.
Mire jó az energia érzékelés?
Mármint annak amit fent leírsz...

Ahogy én látom.
Érzékelem.Bocsánat. ;)
Hogy az energiákat érzésekkel lehet érzékelni.
Nos olykor nem könnyü érzéseket föleg ha azok több érzelem kombinációjából állnak szavakba önteni.Megfogalmazni.
Amikor megpróbálom mégis,gyakran azt kell tapasztalnom hogy leegyszerüsödik az egész,hisz az emberi beszéd,és a magyar nyelv bármíly színes is nem tud érzéseket amiket az intuitiv ,,antennáinkal" fogunk nem lehet szavakban tökéletesen visszaadni.
Ha egy érzést,energiát amit érzéssel fogok fel próbálok leírni akkor jelképesen illusztrálom mint mostanában a kismadaras hozzászólásomban amit Aditinek írtam.

Nekem ezt jelenti a tiszta érzékelés.
A körülöttem lévö láthatatlan energiák érzékelése.
Talán most tartok ott hogy beérem ennyivel ,,is" hisz ez az érzékelés jól elnavigált eddig engem.(ha hallgattam rá persze... ) ;)
Nem ismerem a nevüket ha van is nevük egyáltalán...De ha mégis megpróbálnám,akkor is maradnék az egyszerü magyar szavaknál,mint a harag a szeretet,a félelem,a nyugalom,a kétségbeesés,stb energiáknál.
Mert minden indulat energia is egyben,ami csakis ugyanabból az energiából képes táplálkozni és növelni önmagát,míg végül testet ölteni is képes.Ezt hívjuk teremtésnek.

Hermess amit Te tanítasz bizonyára igaz,de valahogy nem érzem magamhoz közel,és nem is értem.Ìgy fölösleges is megkérdöjeleznem hogy mi a töknek kell a szanksztrit tudomány egy utcán sétafikáló,folyton mindenbe belekotnyeleskedö,csetlö botló ám de olykor szárnyalló ,,egy kis dombra lecsücsülö" egyszerü embernek..?
Tényleg.Mire is jó egyes energiatipusok ízekre szedése és ezek tudományos felcimkézése,amikor ott van az összes többi is?

Persze tudom hogy nem müködünk egyféleképpen.
Nálam elöbb jön az energia ami áthat,és azt követi az energia megértése,amikor tudatosul bennem.Mert minden energia hordozza magában azt az információt amiböl van.A természetét ha úgy tetszik.
De elfogadom ha mások elöbb megértik az energiát,és aztán érzékelik azt.
Bár nálam ez nem müködne az biztos,mert olyankor azt gondolom hogy bebszélem magamnak...Hm..?
Hiszem ha érzem ;)Ha csak tudom,de nem érzem,akkor már kétségeim támadnak. :)
De hát emberböl vagyunk...megkóstolnánk azt az ,,almát" !...legalábbis én újra és újra!
Tehát nincs miért hibáztatnom Évát. :)))

Üdv!Erika

Domoszlai Katalin képe
Három
2011. december 21. szerda, 10:49 | Domoszlai Katalin   Előzmény

típusú ember van. Cselekvés orientált, kapcsolat orientált és gondolat orientált. Ez a fejlődés iránya, ami spirális, tehát a gondolat orientáltság után egy magasabb szintű cselekvés orientáltság jön.

Akinek az életében központi helyen van a cselekvés, annak a gondolati háttere stabil, fejlesztenie a kapcsolati-érzelmi területet kell.

Akinek a kapcsolati-érzelmi megy jól, annak fejlődnie kell a gondolkodásban, tanulni, meditálni.

A gondolkodás orientáltnak pedig el kell kezdeni a magasabb tudatossági szintnek megfelelő cselekedeteket megélni és megvalósítani.

Erika, neked az elméleti rész most nem aktuális, ahol tartasz, pont jó. A dolgod az, hogy megnyílj minél mélyebb szintű kapcsolatoknak, érzéseknek, éld azokat.

hermess képe
Gömbölyítsük le a témát
2011. december 21. szerda, 14:46 | hermess   Előzmény

Most már nem szívesen bonyolódnék még jobban bele így Karácsony előtt.... Legjobb szándékomban állt a lehető legértelmesebben elmondani, amit tudok erről - mert kérdeztek.

Arra már én is rájöttem hogy nem mindenkinek okoz örömet az összefüggések megértése, vannak akik előbb tapasztalni szeretnek, csak aztán értik meg, hogy mi történt, ha egyáltalán fontos a működés számukra. És vannak, akik előbb meg kell értsék, hogyan működik, aztán képesek csak elfogadni és megtapasztalni. Mindkettőnél a tapasztalás a lényeg természetesen.

Ezért aztán a tréningeken nem csak elmélet van, hanem jó sok gyakorlat is, hogy aki tapasztalni szeretne, az érezze a hatást, nem fontos megértenie. De ha csak tapasztalod, hogy valami rejtélyes módon működik nálad - az csak történik veled. Általában nem lehet irányítani, amiről nem tudjuk hogyan működik.

Az előbb újfent csak az asztrális-mentális energiákat említetted, én pedig az azokat létrehozó univerzális energiákat jellemeztem. Ha ezek jellegét ismeri valaki, akkor tudja igazán irányítani a saját energiafolyamatait, képes tudatosan feltöltődni, vagy elhatárolódni valamitől, terápiára használni azokat. Nem beszélve arról, ha gyógyításra is szeretné alkalmazni. Bár elismerem, vannak olyanok is akik, akik misztikus hittel használva az energiákat, miközben szelük sincsen arról, hogy mit csinálnak, mégis képesek meggyógyítani valakit.

DE való igaz, az utca emberének semmi szüksége rájuk nincsen. Nem is nekik kínálom a megismerés lehetőségét - egy nívós oldalon próbáltam megmutatni. De most én kérdeznék vissza: vajon miért bosszant ennyire az írás, hogy időt szentelsz a szükségtelenségének bebizonyítására?

A fejlődésünk úgy megy végbe spirálban, egyre magasabb szinteket elérve, hogy felváltva dolgozunk tudatunk három legfontosabb alkotórészén - az érzések, majd a gondolatok, aztán az akarat (megvalósítás) kiművelésén. Majd újra ebben a sorrendben ciklikusan, mert ellenkező sorrendben regresszióhoz vezet!

Mindig abból az aspektusból alakul a nézőpontunk, az értékrendünk, a jelentéstulajdonításunk bármi bejövő információnak és történésnek - amiben jók vagyunk éppen. És hogy milyen szintet értünk el ebben, úgy tágul a világnézetünk és befogadóképességünk. Mindig a soron következő pólus fejlesztése a feladat, ami nehezebben megy - ezért feladat. Ami még nem fér bele az adott szűkösségébe, azt rendszerint hárítja az ember fia meg a lánya, az adott szinthez tartozó elhárító mechanizmussal.

Az utca embere nyilván úgy hárítja az energiaérzékelést, hogy nem is vesz róla tudomást, tagadja azt. Ezért aztán ismerek sok olyan párkapcsolatot, ahol húsz éven keresztül úgy szeretkeztek, hogy a szívcsakrájukból meg sem érintették egymást. Ölelj meg egy ilyen embert, és menekül a karjaid közül! Meg aztán arra is jó ez az elemzés, hogy meglássam, tudatosodjon bennem - jé, ezt még nem ismerem, jó lenne kipróbálni, vagy megérteni! Vagy nem. Én döntöm el tudatosan, hogy az adott szintű fejlődésemhez szükségem van-e rá...

Jómagam ezt tudom felkínálni a közösbe, amiben jó vagyok - a megértésben, az összefüggések felismerésében. És feladatom sikerrel alkalmazni, megvalósítani azt, amit már tudok. Szeretettel adom annak, akinek szüksége van rá, jobbá teszi a kapcsolatait, segíti a fejlődését. Lehet, hogy másoknak éppen a megértés a feladat, azért megy kicsit nehezen, és talán segítséget jelent itt ezekről olvasnia.

Tehát vigye, vegye, aki vevő rá! És talán élmény lesz számára egy tréning után másképpen megölelni a számára kedves társakat, vagy netán távolságtól függetlenül energiakapcsolatba lépni egymással, de még azt is megkockáztatom, hogy valakinek az okozott örömöt, hogy jobban megértette az energiatestek sorrendjét.

u.erika képe
"Ha ezek jellegét ismeri valaki, akkor tudja igazán irányítani a
2011. december 21. szerda, 23:05 | u.erika   Előzmény

"Ha ezek jellegét ismeri valaki, akkor tudja igazán irányítani a saját energiafolyamatait, képes tudatosan feltöltődni, vagy elhatárolódni valamitől, terápiára használni azokat."
Na ez az! :)
Bocsi Hermess ha úgy érezted hogy piszkálni alkarlak, de nem az indulat vezérelt, hanem tényleg nem értettem hogy mit lehet kezdeni a hétköznapokban egy ilyen ismerettel.
Mert még az energia érzékelést azt értem hogy mire használható,hiszen én ezzel ,,tapogatózom" mint ha egy másik fö (a legfontosabb)érzékszervem lenne.
Csak ha olyan energia mezöbe kerültem amitöl szenvedtem,nem tudtam tenni semmit ellene.

,,Az utca embere nyilván úgy hárítja az energiaérzékelést, hogy nem is vesz róla tudomást, tagadja azt. "
Ez mindíg vita téma,mert senki nem hisz nekem,istenbizony megpróbáltam nem venni tudomást róla,de nem ment.A nagy ellenállásom inkább feszültséget okozott,semmit nem szüntetett meg.
Persze próbálhattam volna ha kiütöm magam valami nyugtatóval hogy semmit ne érzékeljek...de eddig nem mentem el.Inkább elfogadtam,és ha jött valami kellemes akkor élveztem,és ha negatív attól pedig szenvedtem.
Tudtam hogy létezik valamilyen módszer ami segít hogy ne kerüljek az energiák hatása alá,és a spirituális keresésemet ez az egy vezérelte.
Most amikor már lemondtam róla,hogy valaki csak úgy megmondja a megoldást nekem,megtanít arra hogy hogyan kezeljem ezeket,akkor feltünik Hermess! ;)

Bár mostanában nem tervezek hazamenetelt,de ha aktuális ugye felkershetlek?

Üdv!Erika

u.i:Végre már valaki aki nem intézi el annyival hogy ,,ne foglalkozz vele" ;)
Ez új reményt ad hogy van más megoldás is ha ,,bekerítenek a csúnya sötét fellegek"!

hermess képe
Békét a Szívünkben!
2011. december 23. péntek, 20:37 | hermess   Előzmény

Welcome, kedves Erika, örömmel látlak, ahogyan mindenkit, akinek mondhatok, mutathatok valami olyat, amitől jobban érzi magát, kicsivel több energiája marad.

Köszönöm a hozzászólásaitokat a témához, majd az Új Évben folytatjuk, más érdekes megközelítésekből is. Krisztinek külön köszönöm, hogy megosztotta alább a tapasztalatait a részvételről is.

És végül szívemből kívánok minden Önmegvalósítónak és Önmeghaladónak Boldog Karácsonyt! Hópihés békességet, feloldozó áldást, euforikus hálát és szeretetet a szívünkbe, hogy vagyunk, tapasztalhatunk és örülhetünk egymásnak!

Dicsérjük együtt az Urat, a Szellemet - és lássuk meg benne egymás Lelkét!

fehercsongor képe
Ezúton kívánok
2011. december 24. szombat, 17:10 | fehercsongor   Előzmény

minden kedves önmegvalósító Istennek és Istennőnek , hogy boldogan töltse Karácsonyát maga teremtette világában ! Üdvözlettel : felacso

A saját tapasztalataim
2011. december 21. szerda, 16:20 | jessica73

Sziasztok!

Ott voltam Hermess tanfolyamán az elmúlt vasárnap és nekem nagyon jót tett. Biztos, hogy alkalmazom a jövőben a tanultakat, mert számomra már régen nem tapasztalt egység-élményt adott. Sőt nem csak nekem, hanem a férjemnek is, mert ő is velem jött. Konkrét tapasztalás, hogy este hazajöttünk és azokért a dolgokért, amit máskor esetleg türelmetlenül reagáltunk le a gyerekeink viselkedésével kapcsolatban, azon most simán átsiklottunk, egyáltalán nem okozott problémát számunkra. Nekem külön öröm volt, hogy az elméleti rész segített tisztázni és rendbe tenni az innen-onnan összeszedett ismereteimet. Úgy érzem jó eszközt kaptam ahhoz, hogy az eddig megismert technikák mellé újabbakat tanuljak, illetve még tudatosabban használjam ezeket a mindennapokban. Tény és tapasztalom is, hogy ahogyan haladok a fejlődésben előre, a viszonylagosan sokáig hárító magatartással élt életem következményeként a feldolgozatlanságok sorra jönnek elő, így az életem kihívásai és egyre erősödnek és én azt gondolom, hogy sokat számít, ha van eszközünk ahhoz, hogy ezeket a folyamatokat tudatosan kezeljük és emellett önmagunkat erősítsük. Éppen ezért számomra a tanfolyam egyébként nem kizárólag az energiák érzékeléséről szólt, azt gondolom, hogy az energiák egyre erősebb érzékelése "csak" egy következménye, vagy afféle "hab a tortán" mellékhatása az ott megtanult technikák alkalmazásának.
Nem beszélve arról, hogy az ott töltött nap csak a kezdet, afféle kóstoló volt abból az életformából és életérzésből, amelyhez alkalmazva a tanultakat egyre közelebb kerülök ahhoz a bizonyos belső békéhez.

Szóval én csak ajánlani tudom Hermess tanfolyamát. A jó tapasztalataim folytán és persze kíváncsiságom miatt is bízom benne, hogy a tanfolyam következő lépcsőfokára is eljutok hamarosan.

Lehet, hogy most megint eltűnök jó néhány hétre, hiszen nem nagyon írogatok itt, inkább csak olvasgatok. Úgyhogy mindenkinek nagyon boldog, lelkiekben, szeretetben gazdag karácsonyt és szilvesztert kívánok.

Szeretettel: Kriszti

Michaelita képe
különféleképp érzékelhetjük az energiákat
2011. december 22. csütörtök, 11:08 | Michaelita

Ha kitartóan figyelünk magunkra akkor lehetővé válik, hogy az energiákat több módon érzékeljük. Az Erika leírásai arra döbbentett rá, hogy noha egy energiáról beszélünk, mégis különféleképp érzékeljük.

Én egyik felosztás szerint cselekvés-orientált vagyok, ami azt jelentené, hogy érzékelni tudom a cselekvés által felvehető energiákat. Ez így is van. Érzékelem, ha nem borít el valami más (önsajnálat, félelem, fájdalom,...)

Egy másik, pszichológiai felosztás szerint viszont érzékelő típusba tartozom, ami azt jelenti, hogy nagyon fontos számomra, hogy mit, hogyan és miként érzékelem önmagam, a környezetemet és a környező valóságokat.
Úgy gondolom, hogy ennek kapcsán vált számomra lehetővé, hogy érzékeljem a saját gondolataim által gerjeszthető/gerjesztett energiákat is.

Az érzések/érzelmek szabadon megélését, felismerését tanulom. Ezért az számomra nehéz, hogy úgy érzékeljem az érzelmi energiákat, mint ahogy azt pl. az Erika teszi.
Jó olvasni arról, hogy ilyen módon is van még egy lehetőségem:)

S egyáltalán, nagyon jó olvasni Benneteket!

Köszönöm!