Törvény és igazságszolgáltatás a Spiritualitás tükrében | Önmegvalósítás.hu

Törvény és igazságszolgáltatás a Spiritualitás tükrében

,,Jelentgetösdi"
Ezt a gondolatot szeretném folytatni ezzel a bloggal.

Beküldte: | 2011. dec. 11. vasárnap - 21:24

Hozzászólások

6 hozzászólás
u.erika képe
Sziasztok!
2011. december 12. hétfő, 22:03 | u.erika

Úgy tünik eléggé elkanyarodott a téma az ,,Uránusz Magyarország egén" blogban a ,,feljelentgetösdi" irányába
Mivel a téma,mármint a ,,feljelentgetösdi" nem kevésbé érdekesebb mint a az Uránusz hatása Magyarországra témájú beszélgetések,ezért nyitottam neki egy saját blogot,és indítanék is egy saját történettel.

Az idén nyáron történt hogy átjártam egy ismerösöm házába amikor elutazott hosszabb idöre.
Virágot locsolni,kiüríteni a postát...szóval tudjátok ilyeneket.
S egyszer sugdosott a kisördög vagy mi,hogy nekem most át kell mennem telefonálni.
Mert onnan szoktam telefonálni,olyan opciója van hogy lehet hívni magyarországot ingyen.
S amikor bementem,látom hogy a redöny leszakadva,és nyitva a tersz ajtaja,de nem volt rendetlenség meg ilyenek.Az autókulcsok a papírjaikkal az asztalon...az autók a ház elött az utcán..meg ilyenek. :)
Tehát úgy néz ki megzavarta valaki a tettest. ;)
Persze hívtam segítséget,aztán ö hívta a rendörséget,s meg sem fordult a fejemben hogy jogos-e.
Ez a ,,rendje-módja" egy ilyen ügy intézésének,noha biztos vagyok benne hogy a tettest nem kapják el.

Tulajdonképpen én ezt pozitív eseményként éltem meg.
Minden csoda három napig tart...de én azalatt a három napig hös voltam. ;))
Na meg bevontam olyan személyt is aki folyton azt mondta hogy ö nem jó már semmire.
Azóta nem mondja...;)
Akinek a tulajdona a ház,...szóval ö sem élte meg tragikusan,örült annak hogy megúszta egy kis ajtó,és redönyszereléssel (amit a biztosító fizetett).
Amikor ez történt,kérdeztem valakit hogy mi ennek az üzenete,mármint ha valakit egy betörö látogat meg.
S azt a választ kaptam hogy az illetö tulságosan ragaszkodik az anyagi értékeihez,és ez egy jelzés hogy bármikor elvehetik töle.
Én ezzel a válasszal beértem,de lehet folytatni ezt a fonalat Fehércsongor ha van kedved.

Erika Szeretettel!

Szerintem a ,,feljelentősdinél" is...
2011. december 13. kedd, 10:06 | Éva.

a motivációt kéne vizsgálnunk.
Nyilván a fenti esetnél is,meg ha pl. ellopják valaki autóját,az ember bejelenti a rendőrségen.
Ezzel szerintem nincsen semmi gond.
Viszont hányszor fordul elő,amikor az emberek irigységből,bosszúvágyból,visszavágásból jelentgetnek fel másokat.

Egyszer hallottam egy Apeh tájékoztatót a vagyonosodási vizsgálatokról,ahol azt mondták,hogy a legnagyobb részük feljelentések miatt van. A feljelentők pedig a közvetlen ismeretségi körből, szomszédságból,sőt a családból kerülnek ki:)

Hát erre a fajta feljelentősdire valahogy nem tudok igent mondani.Ugyanakkor szerintem vannak olyan helyzetek,amikor jogos a ,,feljelentés",és nem is feljelentésnek hívnám,hanem bejelentésnek.
Ezek többsége általában ismeretlen tettes ellen irányul,tehát nem is a személy van feljelentve igazán,hanem a cselekedet bejelentve.
Ha a szomszédomhoz betörnének a távollétük alatt,akkor valószínűleg én is hívnám a rendőrséget.
Ha hozzám törnének be,akkor valószínűleg/sőt biztos ,hogy/ nem:)

Tehát szerintem ,ha a feljelentésről magáról beszélünk,akkor nem mindegy ,hogy milyen indíttatás hozta azt létre.

fehercsongor képe
Feljelentgetősdi
2011. december 13. kedd, 13:22 | fehercsongor   Előzmény

Együttesen számít a tett (feljelentés ) értékelése , számít az indítékom , befolyásol a várható személyes eredményessége , és a közösségi haszna . Üdvözlettel : felacso

LilaRózsa képe
Szerintem is így van. Nem mindegy, hogy önvédelem, vagy valami
2011. december 13. kedd, 10:25 | LilaRózsa

Szerintem is így van. Nem mindegy, hogy önvédelem, vagy valami bosszú. Nekem volt olyan, hogy feljelenthettem volna valakit apróságért egyik volt munkahelyen. A dologgal közvetve ártott is, de sikerült a kellemetlenségtől máshogy megszabadulni (a munka törvénykönyvét sértette, még az új, degradált változatot is). Felesleges lett volna azután feljelentgetni. Ott vannak a Nagymamám szomszédjában a méhészek. Lakott területen, a kert közvetlen szomszédságában ott van egy csomó méhkaptár, persze a Nagymamám kertjébe is átmennek. Engem is csíptek már meg. Fel is lehetne jelenteni, de nem fogjuk nyilván. Mert annyira nem veszélyes, előfordul a csípés, de ritka. Ha egyszer úgy adná az élet, hogy ott nevelnék gyereket, akkor viszont megpróbálnám megbeszélni előbb szépen a szomszédokkal, hogy nem szeretném, ha a gyereket veszélyeztetné, hogy oldják meg. De akkor sem rögtön feljelentéssel... Mi értelme? Saját magamban is generálná csak a negatív energiákat.
Fel szoktam hívni a figyelmet az igazságtalanságokra, de életemben nem jelentettem fel még senkit, nem volt olyan eset, ami nagyon indokolta volna, és nem is fogok nyilván. Minek a bosszú vagy felesleges konfliktus?

fehercsongor képe
Mániás lettem
2011. december 25. vasárnap, 10:22 | fehercsongor

Betörés : túlzott ragaszkodás a vagyontárgyakhoz . Ajándékozzam el őket ?
Érdekes lelki hatás : túlérzékenység kialakulása olyan dolgokra ,amiknek előtte nem tulajdonítottam jelentőséget . A múlt héten egyik reggel nyitva találtam a bérelt lakásommal összeépült patika hátsó ablakát , ( és mivel előtte már az udvari fáskamrák ajtaja is a reggelekre kitárult ) , így egyből összeugrott a gyomrom , hogy talán hozzám akartak betörni , mert kívülről nem látszik ,hogy hol kezdődik a gyógyszertár , és hol a lakás . Másnap este már buzgón gravíroztam a műanyagtárgyaimba a nevem , még nemesebb részeim festékes tűkkel való nevesítése is átfutott az agyamon , és elkezdtem erődíteni a lakást , átgondolva a lehetséges bejutási útvonalakat betörőszemmel , valamint az előzetes felmérést végző leselkedő számára a vonzó dolgok láthatóságát csökkentő átrendezést hajtottam végre .Az ajtókra , ablakokra kallantyúkat raktam , így bizonyos irányokból többet dolgozhat a kártevő majd .Szinte várom a látogatását . Kiegészítés : ez a lakás nem az a lakás , amibe múltkor betörtek , ez még szűz . Még a helyi körzeti megbízott fotójának a kifüggesztését is tervbe vettem , hátha riasztólag hat . Energetizálom is a helyet , hátha a rossz szándék riasztására is jó . Nem szeretném lelki fejlődésemet ilyen esemény bevonzásával gyorsítani .Nekem még macskáim sincsenek , akik összekarmolhatnák a szerencsétlen éhenkórász , vagy újabb aranylánca árának összehozására hajtó kapzsi bűnöző képét . Mivel a rendőrség hatékonyságában továbbra sem bízom , így feljelenteni nem fogom , így eléggé egyedül érzem magam : Magányos hős ,aki szembeszáll a lesből támadó sötét árnnyal . Legszívesebben bérbe venném a hitgyülis imakommandót , hogy órákon át szórjanak átkot lakásom értékeinek kiszemelőjére , mert az ilyesmiben profik , és hátha nem rám , hanem rájuk vagy a másik rablóra , az adóhivatalra száll vissza a fel nem használódott átok ,és az Orbán addig is levegőhöz jut . Így akár négyszeres is lehetne a haszna számomra munkájuknak . Üdvözlettel : felacso
U . i . : Ha tényleg lesz betörés , és visz is el számomra fontosat , akkor beszerzek egy elengedés meditációt . Sándornak valamelyik csomagjában található ilyen ?
U . i . : Méhészet : hasonló szomszédsággal megáldott ismerősömet nem is annyira a méhcsípés lehetősége ( Calcimusc és kortikoszteroid injekciót hord magánál a túlérzékenységi reakció ellen ) , hanem az a szokásuk zavarta , hogy emelkedéskor meg hazatéréskor apró pöttyekkel díszítik az ablakot és a ház falát a széljárástól függő sűrűségben , és amely pöttyöktől igen macerás megtisztítani az épületet .

Domoszlai Katalin képe
Elengedés meditáció
2011. december 25. vasárnap, 9:40 | Domoszlai Katalin   Előzmény

szükséges a feldolgozatlan lelki veszteségek esetén. Ezeket nem tudunk feldolgozni amikor megtörténtek, főleg a hirtelen, sokkszerűen lezajlott traumák, haláleset, szakítás, balesetek, ahol a felkészülésre nem volt mód, ezért ezek levetülhetnek az anyag síkjára és anyagi veszteség formájában tanítanak az elengedésre.

Az Életvezetés csomagban megtalálod, sok más hasznos tanítással, meditációval együtt. Ha itt az ideje a változásnak :-) http://onmegvalositas.hu/cikk/eletvezetes_i

Ha teljesen nyitott állapotban benne lennénk az áramlásban, a flowban, pontosan ki lenne elégítve minden jogos szükségletünk, az elvesztéstől való félelem és a túltartalékolás is teljesen értelmetlenné válna. A vágyott dolog azonnal materializálódna, ha meg tudnánk tenni, hogy semmilyen elvárást nem támasztunk a megvalósulás módjával szemben. Az idő tényező azért meghatározó, mert nekünk kell belülről átalakulni ahhoz hogy képesek legyünk elfogadni.

Az egós beszűkülés miatt van az anyagi sík szegénysége, sokféle negatív minta, szerep, ezek mögött megbúvó karmikus tanítás miatt. És az egós beszűkülés az oka annak is hogy az anyagi síkon megszerzett örömforrásokban való tobzódással próbálják helyettesíteni hiábavalóan a lelki síkon létező szeretet hiányt, a vágyat a lelki élményekre, sikerekre, figyelemre.

A problémáink három forrása az akarás egóból. Az elutasítás egóból. A tudatlanság.

A betörő tudatlan, hiszen nem tudatos abban hogy amit megtesz, vele is meg fog történni. Egóból akar, hiszen magasról tesz a másik ember érdekeire. Sokféle oka lehet, a bűnözői játszmától kezdve, ahol perverz öröm kísér minden "megúszást", a szocializációban történt sérülések, a családi minták stb.

Érdemes átgondolni azt is, hogy igazából mi az oka, annak hogy ragaszkodunk?

Ha emberről van szó, akkor tény, hogy egy ember egyedi és megismételhetetlen. Amit adni tud, az élmény, a kapcsolat minősége, amikor létrejön a MI, azt még egyszer ugyanúgy megélni lehetetlen. Ragaszkodunk, mert nem kaptunk belőle eleget és ennek az az oka, a teljes megnyílás és a teljes átélés, befogadás képtelensége. Nem voltunk benne a lelkünkkel, csak a személyiségünk egyik szeletével. Ezért az elengedés, akár tárgyakról, akár személyekről, akár szerepekről van szó, azt jelenti hogy befogadok és megtapasztalok minden érzést, jót és fájdalmasat, mindent amire tanít. Lélekben eggyé válok vele, utána az elengedés magától végbe megy.

Ehhez ismerni kell az elfogadás és a szeretet technikáját is, érdemes az alapcsomagot megvenni szerintem.
Hét témát ölel fel: Az önmegvalósítás filozófiája + A medtáció alapjai + A lelki fejlődés útja + Önértékelés + Őszinteség + Önelfogadás, szeretet + Életerő.