A pozitiv gondolkodás | Önmegvalósítás.hu

A pozitiv gondolkodás

Minden csak nézöpont kérdése.

Képesek vagyunk meglátni a dolgok jó oldalát?

A rosszban a jót?

A veszteségben a nyereséget?

http://www.youtube.com/watch?v=50Iv5_yanbA&NR=1

Beküldte: | 2009. júl. 23. csütörtök - 16:54

Hozzászólások

11 hozzászólás
A ma élo emberek keresik a problémákat.A mai ember problémák
2009. július 24. péntek, 15:03 | skorpio (útkereső)

A ma élo emberek keresik a problémákat.A mai ember problémák nélkul nem is tud élni.A híradokban csak a negatív dolgokat keresi,érdekli.Ma már a jo hír,nem hír.A rossz hír a hír.A média csak a negatív gondolatokat ébreszt,elnyomva ezzel a pozitív dolgokat.Annyi szép dolog van a világon és mi csak a rosszakat vagyunk képes meglátni,hála a médiának és civilizácionak.Minden dolognak,mint az érméknek két oldala van.Nem lehet oket kulonválasztani.Ha a jot kérjuk-választjuk,torvényszeru,hogy megkapjuk a rossz velejároját is.Ez Tao-torvény.En hiszek benne és erre azt tanácsolja,hogy ne akarjunk semmit.Ez vonatkozik a szerelemre is.Ha nagyon akarjuk szerelembe esunk.Szép dolog a szerelem,de a jodolgokkal bevonzuk a negatív velejároját is.Hogy mi a szerelem negatív velejároja?Ezt nem kell magyaráznom senkinek.Erre a megoldás:nem kell szerelembe esni,legalább is valodibol.
Annyi szép dolog van a világon,de az ember csak a szerelemben képes boldogságot látni.A természet,és minden oriási boldogságot képes nyujtani,ahol a szerelem-szeretet boldogságérzetével szemben,sokall de sokkal nagyobb boldogságérzet tud nyujtani.A nyereség ugyanugy velejároja a veszteségnek.Ha a férjed vagy párod rengeteg pénzt képes munkája során keresni,azzal tuti hogy elhanyagolta családjat és valoszínu,hogy el is veszti azt.Egyik oldala az éremnek a jo,de sajnos az érmével elválaszthatatlanul kapod a rossz oldalt is.

szerelem
2011. szeptember 14. szerda, 22:36 | Látogató   Előzmény

hogyan lehet kijelenteni kategorikusan "nem kell szerelembe esni". a szerelem jon, belopozik az eletedbe, a tudatallattidba, annelkul, hogy eszrevenned....vagy felkeszulnel ra...A szerelem nem tudatos erzelem, ha az lenne, valoszinu kevesen esnenek szerelembe, egyreszt azert, mert olyankor az ember agyat valami kod boritja el, az itelokepessege, mint az immunredszer, ha betegek vagyunk lecsokken...masreszt meg azert, mert
legtobbszor valami megmagyarazhatatlan fajdalommal jar....Ki vallalna ezt fel tudatosan??

szeges képe
Pont, hogy nem! :))
2011. szeptember 15. csütörtök, 8:27 | szeges   Előzmény

"valoszinu kevesen esnenek szerelembe, egyreszt azert, mert olyankor az ember agyat valami kod boritja el, az itelokepessege, mint az immunredszer, ha betegek vagyunk lecsokken...masreszt meg azert, mert
legtobbszor valami megmagyarazhatatlan fajdalommal jar...."

Ellenkezőleg!
A Szerelem felszabadít, felfényesít, zsilipeket nyit meg benned, kreatívvá, szárnyalóvá tesz, kihozza belőled az addig elrejtett energiákat, képességeket...
Ha vége a szerelemnek, akkor nem csak a másik elvesztését sajnálod, hanem önmagadat érzed kevesebbnek, pontosan a fentebb említett dolgok elvesztése, megfakulása miatt..
Szerintem, ha tudatosan lehetne szerelembe esni, akkor az egész világ folyamatosan szerelmes lenne.
A Szerelem akkor a legszebb, ha a Párodat és Önmagadat találod meg benne, de addig is minden újabb szerelmi érzés egy lépcső a végleges, az Igazi megtalálása felé.
És mi más lehetne a Lét célja, mint kiteljesedni, újra Eggyé válni a létező legboldogabb érzésben? :))

A "fényes Szerelem" kontra a "Lét célja" :)
2011. szeptember 16. péntek, 21:40 | Látogató   Előzmény

"És mi más lehetne a Lét célja, mint kiteljesedni, újra Eggyé válni a létező legboldogabb érzésben? :))"

Fájdalmas, de a "lét célja", ha egyáltalán lehet ezt így nevezni, mert semmiképpen sem végső, mégis az itt lehetségesek közül a legvégsőbb.... :) :az a tudatosság, és szellemi erő, valamint szeretet-képesség, amelyet a tapasztalásaink (pl"Eggyé válás a létező legboldogabb érzésben") közben és által nyerhetünk életünk során.

Szóval még csak nem is a boldogság, a Nirvána, bár ezen még én is tűnődöm olykor, most mégis azt gondolom: az is "csak" egy tudatállapot, a folyton változó világ részeként, emberi testben, aggyal, elmével, egoval, lélekkel "felszerelve" ezek a tudatállapotok is átmenetiek lehetnek csak, itt soha, semmi sem állandó.

Kivéve a tudatosságunkat. (Tudati fejlettségi szint....stb). Mert az a szellemi, az örökkévaló részünk részévé válik, amint "megszerezzük", és többé sohasem "felejtődik el". és minden mást, ami által ezt megszereztük, magunk mögött hagyunk azonnal, mint a testet, amikor "meghal". A szerelem érzését is, bármilyen fokú (illuzórikus) egység-érzéssel is töltött el.

Az egység élmény ( a valódi, ami nem mulandó, mindig ott van, kérdés, hogy megtaláljuk e önmagunkban, hogy nyitottá tudunk e válni a megélésére) nem függ semmitől, és senkitől, és inkább egy érzet, mint érzelem.

Tény, hogy minden olyan dolog amely elég magasra tud emelni az asztrális világunkban (földi), könnyebben átélhetővé teszi a valódi egység-élményt. Felrezget, sok öröm energiát ad, és ha ezért hálásak is tudunk lenni, megjelenik a szeretet, amely már az egység érzete. A szerelem is egy ilyen híd.

De a szerelem érzései a hála, az elengedés és az elfogadás nélkül ellentétükbe fordulnak át, a gyűlölet, az irigység, a birtoklási vágy, a féltékenység, és számos egyéb rossz érzelem formájában, amelyek elválasztanak és elválasztáson alapulnak. Mert ha csak a szerelmet, a vágyat, akár csak az egység vágyának megélését éljük, a szeretet (hála, elfogadás)alapjai nélkül, akkor ez a szerelem természete. Poláris.

itt derül ki, hogy önmagában nem az egység, csak az egység illúziója, amit a vágyban való összekapcsolódásban megélünk, legyen az testi, vagy lelki természetű vágy. A szeretet az, és csakis a szeretet, a valódi egység, amely felemelheti a szerelmet, vagy bármilyen más érzést, és "kiteljesedhetünk", szárnyalhatunk általa - nem csak átmenetileg. :)

Namaszte

fehercsongor képe
"cseppnyi keserű íz az élet " (Cseh -Bereményi )
2011. szeptember 17. szombat, 9:59 | fehercsongor   Előzmény

A múlandóban az a szép , hogy nem örök . Az érzést az elmúlás tudata fűszerezi , fokozza. Ha tudom , hogy a tulipán ragyogása nem a mélyhűtőből elővett , bármikor ugyanolyan , iparilag standardizált szépség , akkor ezzel a tapasztalattal ott és akkor még elbűvöltebben csodálom .
Ez , (mint egy csipet só az édes íz fokozására ) szükséges és megfizethető ár a felfokozott jelenlétért .
Üdvözlettel : felacso
U . i . : Erős széllel nagy reklámja van most az öröklétnek is ,de még nem ott vagyok , amíg én vagyok .
Ugyanakkor az is igaz , hogy az egység felsejlő tapasztalata a dualitás perverz élményének megélését még ínycsiklandozóbbá teszi .

fehercsongor képe
A szerelem lépcsőfok
2011. szeptember 17. szombat, 10:17 | fehercsongor   Előzmény

vagy felvonó annak , aki sorsa szerint felfelé halad , és kapaszkodó annak , aki lefelé zuhan ( egy szem eper ).Paraszti ésszel vizsgálva a döntő elem az , hogy gátol vagy segít , nyomorít vagy kiteljesít , kalitkába zár ,vagy óvó falak közé , ápol , vagy szárnyakat ad , elindít , vagy kilök , és ha áldozat kell , akkor az tiszta szívű , vagy kényszeredett ?
Szerintem is az egész világ folyamatosan szerelmes Istenbe (önmaga lehetséges legjobbjába ) , csak olykor méltatlan célokban becézi Őt .
Üdvözlettel : felacso
U . i . : Minden lépcső akkor és ott az Igazi : az éppen most lehetséges legjobb . Ha kimarad valamelyik ,akkor a fentebb levő szélén kapaszkodva , függve : könnyen lehet , hogy orron fricskáznak .Azt , hogy melyik a lépcsőfok , és melyik a szegélykő : könnyen eldönthető : amelyik könnyen, erőlködés nélkül jön , sorsunkból ,helyzetünkből következik , elegánsan adja magát , az lépcsőfok , a többi csak gát .

Szerelem ,,másképp''...
2011. szeptember 15. csütörtök, 14:27 | Éva.   Előzmény

Hmmm...a szerelem az valami más szerintem mint amiről te írsz:)

Valami ilyesmi:

Szerelem

A szerelem
a világ leghatalmasabb ereje,
amely a leginkább emberi.

/Mohandas K. Gandhi/

A szerelem hatalma

Mintha egy csöpp vér kiserked,
jöttem és távoztam én,…
Kedvesem szép arca mécslángjában
ellobbantam én,…
Szerelemben nemtudóvá
és tudóvá váltam én.

/Faríd Ad-Dín Attár/

Szerelem

Mily gyönyör, hogy szeretsz!
s hogy szeretlek, nagy Ég, mily gyönyör!

/Johann Wolfgang Von Goethe/

Törvény

Ki tud törvényt alkotni a szerelemről?
A szerelem tökéletesebb törvénye önmagának.

/Boethius/

Elfogyni az ölelésben

Szájon, mellen, karban, kézbe
Csókba tapadva, átkosan
Elfogyni az ölelésben:
Ezt akarom…

/Ady Endre/

fehercsongor képe
A különböző életterületeknek
2011. szeptember 15. csütörtök, 12:17 | fehercsongor   Előzmény

egyensúlyba kell lenni.Egy kis pénz,egy kis otthonlét,egy kis feleség,egy kis szerelem ,stb.Bármelyik tartós hiánya vagy túlsúlya elsivatagosodáshoz vezet.Üdvözlettel : felacso

Ha humorral közelítjük meg a dolgokat akkor a bosszanto helyzete
2009. július 24. péntek, 16:21 | Névtelen (útkereső)

Ha humorral közelítjük meg a dolgokat akkor a bosszanto helyzetek egy jo poén alapját is képezhetik!

Ezt példázva mellékeltem a fenti cimen találhato filmet.

Megnéztem a mellékelt filmet és az az olvasott igazság jutott
2009. július 24. péntek, 17:01 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Megnéztem a mellékelt filmet és az az olvasott igazság jutott eszembe,hogy az ember muvészete semmi a természet alkoto erejéhez képest.

Csak pozitívan!
2010. április 26. hétfő, 15:25 | Vas Zoltán (útkereső)

Szeretném a figyelmedbe ajánlani a nemrég megjelent legújabb könyvemet. A címe: Pozitív gondolatok kalendáriuma - Napi bölcsességek az élethez. Ezen kalendáriumban az év minden egyes napján szerepel egy pozitív, illetve egy optimizmust sugalló gondolat attól a híres embertől, akinek az adott napon van a születési, illetve a halálozási évfordulója. Ezt a különleges gondolatkalendáriumot, amely Magyarországon egyedülálló, könyvesboltokban nem vásárolhatod meg, csakis kizárólag tőlem vagy a kiadótól lehet megrendelni. Amennyiben téged is érdekel ez a gyűjtemény, írj az e-mail címemre (zolinymus@freemail.hu), hogy elküldhessem a könyv további adatait, illetve részleteket belőle.
Végezetül egy idézet a könyvből: „Ne feledd: egy jó gondolat szebbé teheti a napodat!”

Üdvözlettel:
Vas Zoltán