Neked működik a pozitív gondolkodás, a hittel teremtés? | Önmegvalósítás.hu

Neked működik a pozitív gondolkodás, a hittel teremtés?

2011. július 20. szerda, 1:32 | Huszti Sándor -...

Most éppen Szeges teremtésre buzdító írásai indították el bennem a kérdést, de másokkal is össze szoktam futni, akik ezerrel hisznek "a Titok" sikert teremtő módszerében.
De vajon tényleg működik? Nem csak kivetítitek rá az egyébként is bekövetkező sikereiteket?
Mennyire tartós ez a módszer? Lehet folyamatos sikert teremteni vele?
Mindig ügyelned kell a gondolataidra? Nem fárasztó egész nap kontrollálni magadat?
Mi van, ha véletlen elkalandozol negatív irányba? Összedől, amit addig építettél?

Remélem erre téved pár Titok-hívő és őszintén megválaszolja a kérdéseimet!

Domoszlai Katalin képe
Érdemes a többit
2011. július 25. hétfő, 9:03 | Domoszlai Katalin   Előzmény

is megnézni, köszönjük.

Nagyon fontos és kiemelném a kalibrációs szintjét a vonzás törvényének. 250!

Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy a helyes használatával a 250-es szint alatt lévő állapotokból képes az embereket kihúzni.

200 -as kalibráció alatt vannak a hamisság szintjei, alulról felfelé haladva szégyen, bűntudat, fásultság, bánat, félelem, sóvárgó vágyakozás, harag, büszkeség.

Erre jól használható, nagyon komoly problémában megrekedt embereknél, olyan gödörből másztam ki a segítségével, amikor nem voltam képes rá, hogy meditáljak.

Még egy dolgot kiemelnék, amit a vonzás törvényének köszönhetek. Rengeteget tanultam a vágyaimról, a korlátaimról, a félelmeimről, egyszóval a személyiségemről a "bevonzási gyakorlatok" által. Tisztán kirajzolódott például a karma teremtése is :-)

350-en kalibrál az elfogadás szintje. Jóval magasabb és még ennél is feljebb tudunk menni, a feltétel nélküli szeretet és a megvilágosodás irányába.

Az a véleményem, helyén való megtapasztalni, használni, majd túllépni rajta. De a kisiskolás sem az differenciálszámítással kezdi :-) Az az ember, aki feladta, aki beletörődött, aki leírta magát, iszik vagy drogozik, sokkal rosszabb helyzetben van, mint a kissé elszállt pozitív-ezós vonzós-teremtők. Hiszen ők akarnak változtatni, akarnak fejlődni, akarnak tanulni. Még ha egós akarás is ez, jó esély van rá, hogy igazi spirituális út lesz belőle.

Dr Hawkins az egyik olyan megvilágosodott, akinek a tanításai közvetlenül alkalmazhatóak a hétköznapi életünkben.

Kerestem konkrét indoklását a spirituális tanítók kalibrációjának, mint például Tolle és Deepak Chopra, akik Dr Hawkins szerint "megsüllyedtek" de konkrét dolgot még nem találtam. Ramanovics, ha esetleg ilyen fordításod elérhető valahol, megköszönném. Szöveget angol nyelven szintén, sajnos élő beszéd megértésében még vannak hiányosságaim.

GLinDorph képe
Kalibráció mint dogmatikus kijelentés
2011. szeptember 10. szombat, 16:24 | GLinDorph   Előzmény

Érdekes ez a kalibrációs dolog. Nem egészen tudom, hogy csinálja, ha jól értettem kineziológiai tesztelés, vagy hasonló. De ez mindegy is. Azonban hogy van az, hogy valaki, bárki, csinál valamiféle ilyen szubjektív vizsgálgatást és ezt mint egyetemes tényszerű kijelentést, mint valóságot kezelik ? Ez nekem nagyon fura- Én tisztelem Hawkins dokit, olvastam könyveit. De bárki is tegyen kijelentéseket, azokat csak fenntartással tudom fogadni. Főleg ha besorolásokról, értékelésekről van szó, mindenféle személyek és rendszerekkel kapcsolatban. Egyáltalán miért van erre szükség ? Mint megvilágosodott elmondja a véleményét erről, arról ... amikről én mások gondolok ezt vagy azt, ez jól is van.Nem tudom elképzelni, ahogyan pl. Ramana Maharsitól, vagy más megvilágosodott személytől kérdeznek valamit, ő meg benyúl a zsebébe, előveszi az ingáját és "várj, megkérdezem az ingámat" kijelentéssel elkezdi azt hintáztatni ...

Domoszlai Katalin képe
El tudod elképzelni...
2011. szeptember 12. hétfő, 19:20 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Hogy egy megvilágosodottnak hitt ember, még sem az, kiesik abból az állapotból, ami elég magas a tiszta tanítások csatornázásához, hamis tanító lesz, akit a tömegek az addigi hatása miatt továbbra is kritika nélkül imádnak?

Hogy egy másik megvilágosodott kidolgoz egy objektív módszert, amit bárki Dr Hawkinsra ugyanúgy alkalmazni tud?

Ramana Maharshi 720-on kalibráló tiszta tanító, vele nincs probléma.

A kalibrációs rendszer nem szubjektív megítélés, viszont pont az ego nem képes elfogadni azt, hogy egy érzés, egy ember, egy tanítás pontosan mérhető.

A doki pont arra tanít egy név ne jelentse a csalhatatlanságot, guruk kritika nélküli imádata helyett egy objektív rendszert ajánl.

Akár őt is le lehet tesztelni, csak kell mondjuk három ember, aki egymástól függetlenül ezt megteszi. Olyanok, akik le tudják védeni a csatornát, ha ingáról van szó.

Objektív igazság létezik, tiszta tudat számára hozzáférhető. A Sanyi a Belső Látás csomagokban tanítja ezeket a módszereket. Kérdés persze, mi a fontos, mi a motiváció. Az ego természetesen ahhoz ragaszkodik, hogy megtarthassa a saját kényelmes mazsolázgató hozzáállását, vagy pedig az igazságot akarja, még akkor is ha az fájdalmas.

Hawkins kalibrációja
2011. szeptember 29. csütörtök, 18:02 | Palacskó_András   Előzmény

Nem értem hogyan lehetséges az, hogy a 400 felett kalibráló USA nagyvárosainak utcáin éjszaka nem merek mászkálni,mert esélyem van rablás, erőszak, vagy egyenesen gyilkosság áldozatává válni. Ugyanakkor Damaszkuszban, ami 200 alatt kalibrál biztonságban sétálhat az ember.
Ezek az adatok Hawkinstól jönnek, az ő előadásában hallottam őket.

Nem lehet, hogy a számok és táblázatok egyszerűen egy bal agyféltekés, lineáris leképezései egy sokkal dinamikusabb rendszernek? Az objektív igazságot amúgy sem ismeri a nemduális látásmód!

koverellenor képe
érzékelés kontra valóság
2011. szeptember 29. csütörtök, 23:21 | koverellenor   Előzmény

Ez az összehasonlítási alap jó példa arra, ahogy alapvetően aszerint próbáljuk megítélni a dolgokat, ahogyan azokat érzékeljük, ahelyett hogy aszerint értékelnénk, ami. "Az emberi elme önmagában képtelen megkülönböztetni az igazat a hamistól".
Az az anekdota jut még róla eszembe, hogy Hitler idején is pontosan jártak a vonatok és minimális volt a bűnözés a Birodalomban... :-)

Domoszlai Katalin képe
Az igazi szubjektivitás az az,
2011. szeptember 30. péntek, 10:25 | Domoszlai Katalin   Előzmény

hogy Palacskó András azt hiszi, ő tudhatja azt, hol van biztonságban. Ha meg kell tapasztalnia azt hogy erőszak áldozatává válik, ettől nem védheti meg semmi. Fel lehet viszont a félelmet oldani. Ami pont ellentétes irányú az elengedéssel. Megélni, eggyé válni vele, befogadni az összes negatív érzést. Ha ez száz százalékos, a félelem rezgéséből felemelkedik az ember az elfogadás érzésébe, bárhol sétálhat, nem fogja bevonzani a támadást. Ez egészen addig csupán egy filozófia, amíg valaki nem próbálta ki.

Egy város kalibrációját az ott lakók elkeseredettsége és engesztelhetetlen gyűlölete, félelmei tudnak a negatív tartományba lehúzni.

Én is szélsőséges példát hozok, biztonságban van-e egy nyugati egy gyermekbordélyban keleten?
Nyilván igen, hiszen ez egy bomba üzlet. Mennyi az átlagos kalibrációja egy gyermekbordélynak?
Véleményem szerint max ha 50-en kalibrál. Uyanis nem a nyugati túrista komfortérzete szabja meg a kalibrációt, hanem az ott élő összes emberi lény, gyerek és felnőtt megélt érzései.

Egy tanítás kalibrációja az abban kijelentett összes igazság kontra nem-igazság átlaga. Akár mondatonként szét lehetne szedni egy kétes tanító által közvetített tanítást. Mi van, ha szépen összemixeli a búzát az ocsúval? A laikus jobb ha tiszta forráshoz nyúl, ezért adta közre DRH a listáját.

fehercsongor képe
Ha a kalibráci egyfajta spirituális szintet mér
2011. szeptember 30. péntek, 12:24 | fehercsongor   Előzmény

akkor egyszerűen nincsenek még Damaszkuszban azon a spirituális szinten ,ami az éjszakai rablások gyilkosságok , nemi erőszakok rendszeres elkövetéséhez szükséges emberek kineveléséhez kell . Még nem elég érettek a valóság ilyen sokszínű megtapasztalásához , mint amit az USA magasan fejlett élősködői már megengedtek ,hogy megtörténhessen velük .
Üdvözlettel : felacso

Neem, sajnos épp hogy az USA nincs azon a spirituálisan magasan
2011. szeptember 30. péntek, 14:18 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Neem, sajnos épp hogy az USA nincs azon a spirituálisan magasan fejlett Szíriai szinten, hogy rájöjjön hogyan is kell valójában kezelni a belpolitikai problémáit, mint például a rendszerellenes tüntetéseket.
Segítek:
http://index.hu/kulfold/2011/08/07/otvennel_tobb_embert_olt_meg_a_szir_k...
Üdvözlettel

fehercsongor képe
Nem szeretném a testem
2011. szeptember 30. péntek, 15:20 | fehercsongor   Előzmény

áldozatul hagyni sem az usabeli , sem a szíriai lázadó vagy belbiztonsági terrorista szakemberek kezében ; egy kutya kölykei mind . Üdvözlettel : felacso

Kedves András! Remélem nem mostanság sétálgatsz Damaszkuszban
2011. december 13. kedd, 11:12 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Kedves András! Remélem nem mostanság sétálgatsz Damaszkuszban :)
http://www.origo.hu/nagyvilag/20111213-mar-tobb-mint-otezer-halalos-aldo...
Viszont ez esetleg rávilágíthat a kalibráció helyességére.

fehercsongor képe
"Erre jól használható, nagyon komoly problémában
2011. szeptember 11. vasárnap, 21:07 | fehercsongor   Előzmény

megrekedt embereknél "
Igen , pont nekik van leginkább szükségük a gyors sikerélményekre , még akkor is ha ez a pozitív karmatartalékuk gyors elhasználásával jár , mert így időt nyernek , a hitük megerősödik , pozitív karmát képezhetnek és több erővel rendelkeznek és nem süllyednek rögtön a reménytelen kétségbeesésbe amikor a negatív karmájuk tetőzik .
Üdvözlettel : felacsó

ez kicsit furcsa
2011. szeptember 29. csütörtök, 18:11 | Palacskó_András   Előzmény

A vonzás törvénye-szerintem- arról szól, hogy a 250-es szintű 250 ennek megfelelő eseményeket, helyzeteket vonz, az 500 pedig 500asokat. Illetve a "felharmonikusokat" A vonzás törvénye tisztán a karma.
Miközben nagyra értékelem Hawkinst, egyre több kérdőjel jelenik meg a kijelentéseivel kapcsolatban. Egyszerűen egy, határozott nézőpontra állt rá, és ahhoz képest mér. És ez minden, csak nem obejktív. Vagy, ha mért is valamit, akkor a tömeg elképzelését arról, hogy mi volna a vonzás törvénye. Én naponta látom, hogy amikor szívben tartózkodva működik valaki, akkor pillanatok alatt vonzz be dolgokat, változásokat. És ezek bizony 500 fölötti történetek. Nem azt állítom, hogy az ember folyamatosan ott van, csak azt, hogy pillanatokra képes rá, mint az ihletett művész.
Szóval tisztázatlan fogalmakat objektíven mérni, elég furcsa.

koverellenor képe
az objektivitás problémája
2011. szeptember 29. csütörtök, 23:34 | koverellenor   Előzmény

Hawkins nem nevezi objektívnek a módszerét. Ennek témájában már többször hallotam beszélni. Azt mondja, az emberi tapasztalat radikálisan szubjektív. Mikor valaki azt mondja "most objektíven közelítek ehhez a dologhoz", vajon mi mondatja azt vele? Az ő szubjektív tapasztalata. Ha azt mondjuk, "ezt vagy azt megmértem, tehát objektíve tudom hogy ennyi és ennyi", vajon mi az ami hitelt ad ennek a mérésnek és eredménynek? Az egyén szubjektuma.
Tehát nem, Hawkins nem tartja objektívnek a módszerét. Viszont semmi mást sem tart objektívnek. Az emberi észlelés és tapasztalás radikálisan szubjektív.

koverellenor képe
Fontos még megjegyezni
2011. szeptember 30. péntek, 0:54 | koverellenor   Előzmény

Fontos még megjegyezni, hogy a kalibrációhoz valamiképp fejben kell tartani a kalibrálni vágyott témát ahhoz hogy be tudd mérni. Kedvenc példám erre a zöldség. A zöldség mint emberi fogyasztásra alkalmas étel, vagy a zöldség mint az élővilág része (mint pl. kutya, egér, pók, gyilkos galóca, fenyőfa, stb.)? Teljesen más kalibrációt kapsz a kettőre (az első 200 felett, a második 200 alatt).
Tehát természetesen nem várható el, hogy ugyanaz az érték jöjjön ki a "vonzás törvénye Palacskó András elképzelése alapján", "a titok film elképzelése alapján" és "az én elképzelésem alapján" felvetésekre. Úgy látom alább te is megjegyzed hogy szerinted a vonzás törvénye nem az a hurráoptimista hozzáállás amit a film is sugall. Az, hogy egyenlőséget teszel a karma és a "vonzás törvénye" közé, még tovább bonyolítja a képet. A kalibráció a "mainsteam" vonzás törvényére vonatkozik, amin a teljes Titok-biznisz alapul.
Ettől függetlenül magát a jelenséget mint "vonzást" leírni egy hibás meghatározás Hawkins szerint, ahogy a videóban is említi.
Érdekes lehet viszont tudni, hogy a kijelentés miszerint "amit az elmédben tartasz hajlamos a megvalósulásra" 550 körül kalibrál. Hawkins azt is hozzá szokta tenni, hogy "ha a körülmények kedvezőek" :)

Igen,van valami ebben a videóban. Ne akarjunk pompát és
2011. november 01. kedd, 16:24 | Brigitta77   Előzmény

Igen,van valami ebben a videóban.
Ne akarjunk pompát és csillogást,hanem fogadjuk el a dolgokat olyannak,amilyenek.
Ne vonzódjunk,és ne idegenkedjünk.
Ez nem túl szerzetesi?Engedjünk el vágyakat,érzéseket,csak mert egy irónikus ember ezt
varázslásnak nevezi?

Azonkívül,-ez már nem a videóhoz kapcsolódik-azon gondolkodtam,miközben olvastam a
beírásokat,hogy miért ne működhetne együtt a kettő?
Megkeresem és feltároma problámám okozóit,közben igyekszema lehető
legpozitívabb maradni,és amikor megvan az ok,szintén a pozitív gondolkodás
jegyében,tudom,hogy ki is kerülök a kátyúból,bármilyen problémát orcosolni tudok,
magasabb tudati szintre lépek,és egyre teljesebben élem meg a saját életem.
Ez nem zárja ki a karma jelenlétét,illetve tudomásul vételét,nem zárja ki a nehézségeket,
és azt sem,hogy történnek sajnos hehéz,rossz dolgok velünk az életben.

Én mindig használom mindkét lehetőséget,így összemosva.

fehercsongor képe
Szerintem működik .
2011. szeptember 11. vasárnap, 20:26 | fehercsongor

Csak nem abszolút , hanem korlátai és határai vannak .Alapvető határ , hogy segítség nélkül
a saját fejlettségi szintemnél magasabb szintű módon való bevonzásra és
a saját fejlettségi szintemnél magasabb szintű dolog / helyzet bevonzására képtelen vagyok , csak az általam még éppen földolgozhatóéra .
Korlátja ,hogyha nem szívvel teremtek , akkor az ellentett jelenséget is létrehozom , és legfeljebb a vele való találkozásig eltelt idővel ,mint lehetőséggel gazdálkodhatom,hogy hátha addig elérek arra a szintre ,amin már képes vagyok átívelni a visszacsapó következmény hatása fölött , és már csak a habja érint .
Korlátja még , hogy nagyon pontosan kell meghatározni , elképzelni a vágyott helyzetet , mert ha hagyunk a világegyetem számára játékteret ,akkor a számunkra legmegfelelőbbel lep meg , és nagy lesz az elképedésünk .
Üdvözlettel : felacso
U . i . : Mindezen hibalehetőségek megszűnnek , ha már összhangban vagyunk a lelkünkkel , szellemünkkel , ha áttetszőek vagyunk . A szív szeretetre való megnyíltságával és a tágabb tudatossággal , ( vagyis az okok és következmények mélyebb összefüggéseinek átlátásával ) viszont a vágyó és teremtő kedvünk csökken , válik óvatosabbá .

A titok titka
2011. szeptember 29. csütörtök, 13:23 | Palacskó_András

Két fontos dolog volt, amivel foglalkoztam, és igyekeztem összehangolni őket. Az egyik a személyes dolgokat meghaladó látásmód, (ami számomra a buddhizmus), a másik pedig a Titok filmben is megjelenő teremtő szemlélet.
A magam részéről szintézist találtam belül, és csak az egó mindent szétválasztani akaró okoskodását látom abban, hogy vagy-vagy alapon közelítünk. Az tény, hogy nem pont úgy működik a dolog, ahogy azt a Titok film bemutatja. Nem a hurráoptimista gondolkodás az, ami segít. Ez sokak számára már egyértelmű. Többek számára nem. Kapok rendszeresen emaileket a titok fórumról, hogy hú, de pozitív vagyok, de mindjárt éhen halok, segíts, mit rontok el?!?
Nos, a film tanítóinak zöme egy érdekes módszert használ, ami Lester Levenson nevéhez fűződik. Sedona method, vagy Release technique néven ismerik most, én Elengedés néven tanítom. Ez pont ellenkezőleg mozdul, mint amit sokan kihallanak a filmből. Nem a felgerjesztett vágy, hanem az elengedett vágy visz a célhoz. A vágyok valamire és a van valamim nem ugyanaz a rezgés, és nem az akarás visz oda, hogy megszűnjön a rezgés különbség.
Persze nem csak a vágyakat engedjük el, hanem az ellenállásokat is. Hale Dwoskin, a tanárom, azt mondta, hogy tipikus probléma, hogy sokan elengedik a vágyaikat, már nem kötődnek a világhoz, de ellenállnak neki, és ezért nem mennek a dolgaik.
Persze, amikor beszél az ember ezekről a dolgokról, akkor mindig valamilyen végletből teszi. Az egyik csatolt videón David R. Hawkins beszél, aki szintén Lester tanítványa volt. Ő az egó meghaladásának szemszögét választotta, innen persze, hogy másképp hangzik minden.
Én ezért kedvelem Lester-t és Hale-t mert bár ők is megvilágosodtak, nem ezt erőltetik senkire. Ha pénzügyi kérdésed van, akkor arra válaszolnak. Ha partnerkapcsolati, akkor arra. Ha a megvilágosodás a kérdésed akkor arra. Minden szintnek megvan az érvényessége.
A teremtő erőd régies neve: karma. Bár ezt sokan egy meghaladandó dolognak gondolják, a megvilágosodottnak is van. Ezt hívják Buddha-karmának. És bár a történeti Buddha több mint kétezer éve kiszállt, a hatása még most is tart. Ez elég nagy "teremtés" szerintem.
Persze nem a pozitív hit, ami teremt. Ami valóságos, abban nem kell hinni. Sőt egyáltalán semmiben nem kell hinni. Egyszerűen felszámolni minden hitet és a valóságot közvetlenül tapasztalni, az egyedüli stabil út.