Motorháztető | Önmegvalósítás.hu

Motorháztető

Saját ötlet híján megkérdezem az erre kószáló közösséget , hogy milyen ezoterikus , spirituális , elvont jelentése , figyelmeztetése lehet annak , hogy két hónapon belül már másodszor csapódott fel a motorháztető szálguldás közben a kocsimon ? ( csavarkilazulás miatt ) Köszönettel : felacsó


Beküldte: | 2011. febr. 21. hétfő - 23:49

Hozzászólások

29 hozzászólás
Lehet, hogy túl gyors vagy, ahogy írtad is, száguldasz. Azzal
2011. február 22. kedd, 11:35 | KatiPotter

Lehet, hogy túl gyors vagy, ahogy írtad is, száguldasz. Azzal pedig veszélyezteted magadat, más közlekedőket, és talán ez a figyelmeztetés, hogy lassítani kellene. Bár persze ha autópályán, ahol gyorsabb a közlekedés, az más, akkor bocsánat. :) Mindenesetre gondolj bele, még mindig jobb, mintha már a rendőr figyelmeztet vagy még rosszabb következménye van.

spiritosaurus képe
Miért? Lehet, hogy csak az univerzum küld neki jeleket, hogy
2011. február 22. kedd, 14:47 | spiritosaurus

Miért? Lehet, hogy csak az univerzum küld neki jeleket, hogy neki még látnia sem kell az utat, csak éreznie. Érezd az erőt, ne töprengj, használd az ösztöneidet. A midikloriánok szimbiózusa majd elvezet utadon ifjú pádáván. Jöhet hajtű kanyar, szembeszél, ónoseső, és szakadék, Csongor még mindig vezet szélvédőjére tapasztva saját motorháztetőjét, és ezzel a minimálisra csökkentve a látási viszonyokat, és maximálisra növelve a légellenállást, mégis repeeszt, és őőő nyert! Hatalmas időt futott, te jó ég, Senna rohamot kap a sírjában!

Najó nem, nehogy komolyan vegyél Csongor, mert még én leszek az oka egy közúti tragédiának :D Tessék szépen meghúzni a csavart, és lassabban közlekedni :D Bár én sem vetem meg az adrenalint, (sőt) de tudod, felelősség :) Egy bizonyos határ után már másokért is jó, ha érzel ilyet, és az országút már benne van a halmazban. Gyalogosok, labdázó kisgyerekek, állatok, a többi autós, stb. Tudom ez közhelynek hangzik, meg mit magyarázok de nem véletlenül halnak meg olyan sokan autóbalesetben. Valószínűleg nekik is jöttek előtte jelek, amik azt mutatták, figyelmesebben, de még azt is figyelmen kívül hagyták, nemhogy az utat. Én egyébként többek közt ezért nem fogok szerintem egy jó darabig még volán mögé ülni. Mert az adrenalinon kívül más hasznát nem látom az autónak. És lehet hogy én úgy teljesítek a legjobban ha az adrenalin kikapcsolja az agyam, de ezt mások nem tudják körülöttem, és egy stresszesebb sofőr, aki megijed az efféle vezetési stílustól, máris közelebb visz a bajhoz. Szóval amíg nincs saját versenypályám, amit csak én használok, addig nem lesz autóm :D Max egy lakóautóban látok még lehetőségeket, de azis odébb van még :D

fehercsongor képe
Az ötlet jó .
2011. február 22. kedd, 20:38 | fehercsongor   Előzmény

1 . A szélvédőüvegre sokkal kevésbé veszélyes egy véletlengenerátor szabályozta belső sötétítő függöny .
2 . Majd betolatok a baromfiudvarba , és lassan körbe - körbe ott fogom a vakvezetést gyakorolni , a hátramenetet ugyanis nem befolyásolja az elülső kilátástalanság .
3 .Legjobban a véletlenszerűsége bosszantott . Ennek kiküszöbölésére beépíttetek egy kioldókapcsolót , és csinos hölgyvezető szembejövetele észlelésekor én fogom felcsapatni a motorháztetőt , hogy láthatóvá váljon az belső felületére felfestendő képem , a " Helló ! Laci vagyok " felírat és a telefonszámom .
4 . Igazából nem a szociális és biztonságtechnikai vonatkozásokra , hanem a lelki üzenetére voltam kíváncsi . Ez a fönti értelmezések szerint a gyorsasággal kapcsolatos lehet pl . : ilyen sebességgel élve lelki vakká válsz , nem látsz meg semmit . bár bennem most felmerült egy másik értelmezhetőség is : túl lassan haladsz a fejlődésben , ehhez elegendő az is ha nem látsz még annyit sem előre , mint eddig . koncentrálj csak a közvetlen előtted levő lehetőségekre , és arra is főleg csak oldalról , szélső kiterjedésükben .

Konkrét tipp
2011. február 22. kedd, 21:24 | Látogató   Előzmény

Nem rejtvényeket kapunk, hanem egyenes üzeneteket.
Ez egy kisebbfajta figyelmeztetés egy nagyobb figyelmeztetés előtt.

Spiri szimbóleumozás:
Fizikai történés, felcsapódás miatt látásromlás, megállási kényszer. A másik autóról felcsapódó a dzsuvát néhány mozdulattal el lehet intézni, de amikor a saját kaszni kalapot emel, az már a "hova a csipába zúzol, vakegér" típusú üzenet. Állj meg, vazze és nézz már szét mifene van!
Szépen szólva, megállási kényszer a látásod és tájékozódásod elvesztése miatt. Jobb, ha most szépen megállsz és megnézed mi van most, el kell takarítanod az útból, ami a tisztánlátásodat és a tájékozódásodat lehetetlenné teszi és mérlegelned kell, hogy mi a frászt művelsz valójában.

Az autók csodálatosak. Bejeleznek, ha nincs ember, akire hallgatnánk.

Üdv:
Karmatörlő

p.s: Az autó relatív száguldozásra van! Mondjuk tergenyezésre is, de az túl profán felhasználási mód, lúzer júz. Szóval, száguldozz nyugodtan, csak legyél tudatodnál a száguldozásban. Tudod mennyivel száguldunk a Nap körüli pályán? Ahhoz képest az autód egy csiga.
:)

fehercsongor képe
Köszönöm.
2011. február 22. kedd, 21:51 | fehercsongor   Előzmény

Tehát a tét : egy nagyobb figyelmeztetés fölöslegessé tétele .
A mód : belül és kívül körülnézni , és látni , meglátni és megkülönböztetni a belém épült nem hozzám tartozót a továbbra is szükséges előrevivőtől .
Most átmegyek tehénüzemmódba , és ezen elkérődzök egy darabig . Köszönettel : felacso

Igaz történet!
2011. február 22. kedd, 22:59 | Látogató   Előzmény

Vasárnap hajnali 9 kor kv mat kortyolgatom ágy szélén, uccsó kortynál tartok, mikor felnézek kissé előttem "vetített képre" egy autókereket láttam 3D ben elöttem. Autókerék, motyogtam és eltünt a látomás. Pár órával később Szabadság-hegyi úton minden előjel nélkül megelőzött bal első kerekem. Akkor esett le a tantusz: pont ezt a pókhálómintás felnit láttam reggel a semmibe vetítve. Azóta odafigyelek jelekre.
Sérülés nem történt.

saját...
2011. február 23. szerda, 10:12 | Ramina   Előzmény

Saját magamat akadályozom valamivel, ami miatt meg kell állnom az Úton. Azt hallottam, a személyautó, az mi vagyunk.
Mi az a gondolati vagy érzelmi minta, amivel öntudatlanul blokkolod magad(néha megállsz), ami miatt úgy érzed, nem tudsz önmagad lenni és önmagadhoz hűen cselekedni?Hol és miben nem vállalod fel őszintén érzéseidet?Magad előtt? Mások előtt?

Nagyon jó,amiket írtok,de engem elgondolkodtatott amit Csongor
2011. február 23. szerda, 11:38 | Éva.

Nagyon jó,amiket írtok,de engem elgondolkodtatott amit Csongor írt,hogy a kérdésére azonnal meg is adta a választ.
,,Csavar kilazulás miatt''/+ a száguldás hozzá/,ilyen körülmények között havi egy alkalom /felcsapódás/ szerintem kevés is.

Igen mindkét dolog jelképez valamit,pont olyan dolgokat,amiket írtok,de ugyanakkor meg lehetetlen lenne,hogyha ki van lazulva a csavar,hogy ne csapódjon fel a motorháztető:)
Ha venné a fáradtságot,és meghúzná,akkor biztos ,hogy nem csapódna fel többet.
Vagy mégis?:D
Csongor nem akarod kipróbálni?
Ezzel csak azt szeretném jelezni,hogy talán gyakorlati ,praktikus okai is vannak a dolognak.

fehercsongor képe
Én írtam , de ebben a megvilágításban egyből
2011. február 26. szombat, 20:27 | fehercsongor   Előzmény

másképp hangzik számomra . Rögtön beugrott egy mégsem gyakorlati értelmezés , ami igaznak tűnik , de olyan erős gondolkodásbeli megfontolások igyekeznek semlegesíteni , hogy egyenlőre maradok a Ramina által felvetett érzelmi blokkok nyalogatásánál . Köszönettel : felacsó

Mit szoktal csinalni, amikor kinyilik?
2011. február 23. szerda, 17:10 | Látogató

Mit szoktal csinalni, amikor kinyitod a motorhaztetot, mit nezel meg eloszor?
Vagy volt valami oylan Szamodra jelentos elmenyed az eletedben, amiben szerepet jatszott a motorhazteto?
Panka

fehercsongor képe
Vészhelyzeti üzemmód :
2011. február 26. szombat, 20:53 | fehercsongor   Előzmény

kiüresedett , hűvös aggyal hajtom végre a megállást , felmérem az esetleges kárt , és köszönetet mondok közben a védőangyalomnak , hogy jó páros vagyunk , és megdícsérem a találékonyságáért az ernyedtségből való felrázásomhoz .
2. megnézés : általában kitámasztó kar , majd ablakmosótartály . felcsapódáskor : szélvédő épsége , motorháztető horpadása , visszacsaphatósága , és hogy a zár kattan - e be előbb , vagy én .
3. motorháztetőélmény : ??? egyszer kerékpárral elütöttek , de ott valószínűleg nem érintkeztem közvetlenül a gépkocsival
közvetett élmény egy volt : a feleségem esti meséjében egy alkalommal szerepelt a barátnője motorháztető élménye egy eldugott kis budai utcán .
Ezekből nem indult el most semmi felismerés , de úgyis elolvasom még párszor ezt az oldalt emlékeztetőnek . Köszönettel : felacso

Michaelita képe
az üzenet
2011. február 27. vasárnap, 7:34 | Michaelita

Nekem is az jön föl elsőre érzésben, hogy ez egy óvó figyelmeztetés az őrangyalodtól, hogyha ezt így folytatod akkor lesz/lehet súlyosabb folytatása is.

Nem kizárt, hogy ebbe az érzésbe a saját belső félelmeim is belejátszanak, de ha ráhangolódsz és önmagadba nézel/befelé figyelsz, akkor ki fog derülni (érezni/tudni fogod), hogy számodra is lehet-e ennek realitása.
S ha van (bármennyi is), akkor én hallgatnék rá:)

Domoszlai Katalin képe
Analógiában
2011. február 27. vasárnap, 8:03 | Domoszlai Katalin   Előzmény

ha gondolkodunk, akkor a motor az szív, a tető felcsapódása szívnyitás... Állj meg ember és nyisd ki a szívedet, nézz bele, ahelyett hogy tovább rohansz...

fehercsongor képe
Zajlanak az események
2011. május 07. szombat, 11:03 | fehercsongor

Éjfélkor telibetaláltam egy szerencsétlen németjuhászt , és a motorháztető megint felcsapódott , aminek következtében úgy megsértődtem a kocsimra ( pedig egy rallizár is be volt tervezve neki ) , hogy úgy döntöttem , hogy elfogadom az újat . Üdvözlettel : felacso
U . i . :Ha valakinek újabb figyelmeztetése támad : fontolóra veszem .

fehercsongor képe
Lakástűz
2011. augusztus 05. péntek, 23:57 | fehercsongor

Most nem a motorháztető csapódott a pofámba, hanem a füst a plafonra.
Esemény:Kedvenc hobbim volt a feleségem emlékére gyertyát gyújtani esténként,a ház közepén levő kis lyukban,ahonnan a szobák nyílnak. A fürdőszobával szomszédos falhoz helyeztem a szentélyt , ami az én csodálkozó ~ ~m , és az Ő huncut mosolyú gyerekkori képe elé helyezett gyertyatartóból állt. Változatosságképpen egy vastag gyertyát helyeztem el a legutolsó este , ami nehezen akart meggyulladni , de addig erőltettem , amíg mégis . Reggelre kissé szétolvadt ,és már alig pislákolt .
Délutánra hazaérve tömény füstszag fogadott , a plafon tiszta korom , és a fürdőszobában is látni lehetett a füst beáramlásának útját . A két kép egy kis keretmaradvány kivételével eltünt . A fölötte srégen felfüggesztett tükör üvegje szétpattant és a padlón hevertek a darabjai , leverve a mennyezeti lámpa alsó papírgömbjét és a gyertyatartót is. A tartóban megolvadt gyertya belobbanhatott , és a tartó szekrény fölső lapját és a falat is megperzselte.
Arra gondoltam,hogy az üzenet : Törődj most már Magaddal !(és megköszöntem az örzőangyalomnak hogy a negatív behatást ilyen ügyesen használta fel a szokásaim újabb befolyásolására ,és nem engedte kiteljesedni a szükségesnél nagyobbra .
Nyitott vagyok az egyéb olvasatok feldolgozására , és kíváncsi arra , hogy van - e ebben is szememet kibökő meg nem látottam . Előre is köszönettel :felacsó
U . i . : Kérem kíméljetek a gyakorlati igazságoktól,mint az , hogy nyílt lángot őrizetlenül ne hagyj ...
Ezt a tűzoltóság honlapján is megtalálhatom . A spirituális vonatkozása érdekel az esetnek , már amennyiben valakit megihlet az ügy .

Csongor,emlékszel erre a blogra?
2011. augusztus 06. szombat, 10:14 | Éva.   Előzmény

http://onmegvalositas.hu/blog/husztisanyi/elegett_mult

/A szituáció nagyon hasonló. Bár nálad nem az egész múltad, csak annak egy része érintett./

A tűz és tanulságai...
2011. augusztus 06. szombat, 11:17 | Éva.   Előzmény

Számomra ez a tűz tanulságos. Elemésztette azt,amit te még mindig nem tudtál feldolgozni,hiszen
minden este megemlékeztél a feleségedről.

Azt mondod,ez csak egy szokás? Nem. Egyszerűen így akartál tovább élni vele,mert nem tudtad elengedni őt.

Látod ,/a tűz után/ csak a füstje,emléke maradt. A tűz elvégezte a dolgát,neked is el kéne.
Annál is inkább,mert amikor ennyire ragaszkodunk egy hozzátartozónk emlékéhez,akkor nem igazán tudtuk őt elengedni.
Ez általában blokkot csinál a gyökércsakrában,házastárs esetén a kettesben is. Ami nem mást jelent,minthogy az ember elzárja magát az ,,élettől''. /Nem ismerlek,de ez a sejtésem rólad./

Ha ilyen erős a kötődés,hogy minden nap megemlékezel,/bár ez már nem friss dolog/,akkor a vesénél is van egy /energetikai/ kötődés hozzá,amiről persze te tehetsz,mert te csinálod.
Itt is nagyon erősen emészti ez az energiádat./ráadásul ez a központi energiarendszered/

Ha ezek a blokkok,elzáródások,energetikai kötődések kezelve lennének,és feloldódnának,újra
elindulna nálad az életenergia áramlása,és jelentősen megváltozhatna az életed.
Rád férne már Csongor. Légy hálás ennek a tanításnak.

fehercsongor képe
Talán egy visszaszálló
2011. augusztus 06. szombat, 14:06 | fehercsongor   Előzmény

átok és egy saját bűbáj köthet még hozzá, de a megfelelő időben az arra alkalmas boszi vagy mágus remélhetőleg meg fog jelenni és oldja. Mindenesetre azt a kötésvágó energetikai módszert , amit ismerek, megpróbálom használni is . Köszönet ,hogy erre a vonatkozásra felhívtad a figyelmemet: felacsó

fehercsongor képe
Igazolódott meglátás
2012. június 17. vasárnap, 23:33 | fehercsongor   Előzmény

Jó volt a meglátásod Éva!
A párkapcsolatot jelképező szervemben ,a vesében már régóta jelen van egy rossz érzés.Az utóbbi pár évben szinte már csak egészségügyi okokból kerestem társat,mintegy oki terápiaként. A múlt évi számítógépes vizsgálaton megnyugtattak,hogy orvosilag nincs még veseproblémám,de mostanában a masszőr is figyelmeztetett,hogy valami halad fölfelé a jobb vesénél,és a természetgyógyász hölgy is mintha végzett volna egy "műtétet" vesetájon.A szimatodat igazolta az élet.Üdvözlettel:felacso

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Szép befejezés ez az emlékezésnek.
2011. augusztus 06. szombat, 10:27 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Jól értettem, hogy ezt a vastag gyertyát akartad utoljára elégetni a feleségedre való megemlékezés sorában?
Szép befejezés ez az emlékezésnek, valóban itt volt az ideje az elengedésének.

fehercsongor képe
A vastag gyertya véletlen választás volt
2011. augusztus 06. szombat, 13:59 | fehercsongor   Előzmény

eszem ágában sem volt letenni erről a szokásomról nyomós indok , elsöprő átalakító erősségű földindulás nélkül . Viszont a látvány hatására a változás bizonyossággá vált bennem , az addigi erősödő - gyengülő , lebegő szándékból egy másik helyzetbe váltottam át , amiben már nincs helye gyertyázásnak. Más kérdés ,hogy a vastag gyertya megolvasztásával provokáltam a sorsot , megadtam az esélyt hogy helyzetbe hozzon , változást hozó , döntést kikristályosító helyzetbe.
Most már nyitottabb szívvel keresek párt, de a korom még mindig zavar .
Üdvözlettel : felacsó

Domoszlai Katalin képe
Két dolgot fűznék hozzá
2011. augusztus 06. szombat, 12:02 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Az egyik, hogy tapasztalatom szerint, az elengedés akkor lehetséges, ha tudatosítod, miért ragaszkodsz még hozzá.

Halottak esetében ez többnyire a fájdalom feldolgozatlansága, hiszen ha teljesen nyitott szívvel beengeded, akkor az átéget, mint a tűz. Lehet lelkiismeret furdalás a halottal szemben. És lehet még az is, hogy amikor vele élhettél volna, Te akkor is csak félig voltál jelen, félig a múltban, esetleg a jövőben. Mert ha száz százalékosan benne vagy egy pillanatban, akkor a következőt csak úgy tudod beengedni ha az előző pillanatot teljesen elengeded...

A másik dolog, ami talán időszerű lehet nálad, ha már elfogadtad, hogy néhány dolog kiböki a szemed mégsem látod.

Kapsz a feltett kérdésekre különféle válaszokat itt az oldalon, ahogyan a motorháztetős esetnél is történt. Az egód kicsemegézi a számára emészthető magyarázatot.

Ha a saját belső bölcsességeddel vennéd fel a kapcsolatot, ha megtanulnád hogyan kell válaszokat kérni, kérdéseket jól feltenni, szerintem előrébb lennél. Amikor a belső bölcsesség megválaszol egy kérdést annak olyan mélyen átérezzük az igaz voltát, hogy az egónak eszköze nem marad az elhessegetésre, eltusolásra.

fehercsongor képe
Hogy miért másoktól is ?
2011. augusztus 06. szombat, 14:14 | fehercsongor   Előzmény

'. Magamutogatás , szegény én játszma .
2 .Katalizátorhatás és megihletés kihasználása a belső folyamatok fölgyorsítására .
Üdvözlettel :felacsó
U . i . : Valóban , nem sírtam még ki magam . ( Ez tény , a közlése viszont már sajnáltatás . )

Domoszlai Katalin képe
Szerintem a sírásnak vagy a sírás elmaradásának
2011. augusztus 06. szombat, 14:36 | Domoszlai Katalin   Előzmény

közlése nem sajnáltatás. Nektek férfiaknak is meg kell tanulni kimondani, felvállalni és mások előtt sírni.

Akiben ez a helyén van, úgyis pontosan annak veszi, ami.

fehercsongor képe
A sírásnak spontán és belülről
2011. augusztus 06. szombat, 18:32 | fehercsongor   Előzmény

kell jönnie . A filmek és zene kiváltotta (torokszorulással induló ) változatát olyannak érzem , mint amilyen a befőtt a friss gyümölcshöz képest . Köszönettel : felacsó
Érdekes , hogy az egymás vállára borulva zokogáskor belül meg - , megpiszkál a saját magamon való röhögés ingere , míg a közös nevetésnél nem jelenik meg bennem megríkató indíttatás .

Domoszlai Katalin képe
Talán azonosultál azokkal
2011. augusztus 06. szombat, 18:43 | Domoszlai Katalin   Előzmény

akik síró kisfiút látva skandálják

"bőgő masina, nem lesz katona". Illetve egy részed azonosult ezzel.

Nekem négy éves korom óta, hiába voltam kislány, nem volt szabad sírnom. Annál többet játszottam katonásdit. Bepótolni való sírásból, mint a tenger. Meditációban teljesen friss az élmény, a befőtthöz nincs köze. Olyan élő, ahogy visszalép az ember az adott történésbe, hogy külön technika szükséges, hogy meg tudjam állítani és vissza tudjak lépni a jelenbe. Merítek belőle annyit, amennyit a szívem fel tud dolgozni, hogy mikor fogy el, fogalmam sincs. De egyszer biztosan :-)

fehercsongor képe
Köszönöm:felacsó
2011. augusztus 06. szombat, 20:33 | fehercsongor   Előzmény

Köszönöm:felacsó

fehercsongor képe
Sírás
2012. június 17. vasárnap, 23:23 | fehercsongor   Előzmény

A múlt héten természetgyógyásznál voltam,akit a számítógépes vizsgálatot végző volt kolleganőm ajánlott,hogy kisírhassam magam.Ő elbeszélgetett velem,megmasszírozott,és egy vezetett meditációt is végigéltem vele,aminek során egyszer megtörölgette a szemem könyékét,amit én közben és utána is száraznak érzékeltem.Volt utána egy mondata,miszerint nekem a lelkem sír,amibe időlegesen most megnyugvást találtam,elfogadva azt,hogy előfordulhat,hogy soha nem zokogom ki magamból igazán azt az érzéscsokrot,aminek ez lenne a legmegfelelőbb kimeneti útja.Bár egy oktató a Metafizikai Akadémián a szünetben két mondattal gyermekké tett,annyira ,hogy a sírás facsarta az torkom.Őt beteszem a bevonzandó lehetőségek közé,és mint alkalom hamarosan elérhetővé fog válni,addig meg fél lábon is kibírom.De ha valaki tud ajánlani olyan személyt,aki általában képes megnyitni a másik érzelmi tűzcsapját,tennék még próbát magammal. Üdözlettel : felacso

,,Valóban , nem sírtam még ki magam''
2011. augusztus 06. szombat, 21:13 | Éva.   Előzmény

Erről beszéltem ott föntebb:) Ettől vannak a blokkok az alsó csakrákban. Az elfojtás miatt.
Még a szívcsakrában is lehet,de ezt neked jobban kéne tudni.
Ha esetleg ezt évekig akarod húzni,akkor azokhoz az energia központokhoz tartozó szervek is megbetegedhetnek.
Ez az egyik probléma,a másik a kötődés.
Ez két külön dolog. A kötődést valóban el tudod vágni. /Mármint az energetikai részét./
De sírni csak akkor tudsz majd végre,ha sikerül feloldani a blokkjaidat.
Azon viszont dolgoznod kell.
Lusta embernek ugyan megcsinálják/ahogy mondod is/,de azért ez mégiscsak a te ügyed lenne.