Meditáció közben jött. | Önmegvalósítás.hu

Meditáció közben jött.

2011 márciusában írtam,de helytálló bár mikor.

Nagyon szomorú és megrázó dolog történt Japánban 2011 márciusának elején,egy borzalmas erejű földrengés következtében emberek milliói élete változott meg egyik pillanatról a másikra.
Felmerülhet bárkiben az a kérdés ,hogy ez miért is történik velünk emberekkel ,miért vannak ezek az árvizek ,vagy az árvizeket követő szárasságok,mitől változott meg minden ami eddig olyan csodálatosan biztosított mindent ahhoz hogy nyugodtan éljünk ezen a bolygón.
Ahhoz hogy erre megkapjuk a válasz sokkal mélyebbre kell ásnunk mint azt gondolnánk ,mert a válasz közel sem annyira kézenfekvő.
Évezredekkel ezelőtt létrejött egy olyan bolygó az univerzum ezen részén amelyiken az élet talán az egyik legcsodálatosabb módon tud fejlődni és fajok ezreinek,állatok millióinak adatott meg a gondmentes boldog élet.Valódi mennyország ,ahol még az embernek is minden megadatott ami pedig igen kényes dolog.Lehetőséget kapott a tökéletes életre ,kapott állatokat amik segíthetik élete folyamán,amik védelmezik ,figyelmeztetik ha baj van ,kapott tápláló gyümölcsöket ,gabonát valójában mindent ami a boldog élethez kell megkapott.
Eddig tartott a szép mese ,mert sajnos ez már csak mese.Ott ért véget amikor az ember először többnek értékelte magát a természetnél és saját embertársainál.
Elkezdődött az amit mit úgy hív civilizáció,leigázza kizsákmányolja a természetet ,megalázza a nála gyengébbeket ,emberi mivoltából teljesen kifordulva viselkedik a nap 24 órájában,hajszolja a pénzt,a hatalmat.
Nézzünk végig a történelmen majd 2000 év telt el háborúkkal,a szent egyház -ami érdekes módon saját magát kiáltotta ki szentnek- isten nevében ember milliókat ölt meg és kényszerítette rájuk a saját dogmáját,majd parazitaként élt belőlük évszázadokon keresztül,emberek ezreit hurcolták rabszolgának Afrikából Amerikába és a nagy szent kereszt nevében alázták porig őket.
Az egyházvezetők kéjes gondolatok mellett simogatják meg egy gyerek fejét ,mert őket lehet ma már csak annyira félelemben tartani mint régen a tudatlan embert és ezen a félelmem felbuzdulva keltik valóra elfojtott vágyaikat.
A világhatalmak nem a világ fejlődését segítik hanem saját hadiparukat fejlesztik készülve a talán sosem bekövetkező háborúra ,pedig abból a pénzből amit erre fordítanak az országok jelentős részénél orvosolható lenne a szegényes táplálkozás vagy a nem túl fejlett orvosi ellátás.
Valójában semmi köze sincs a mostani embernek ahhoz amiért erre a földre született ,minden tettével saját faját veszélyezteti ami még nem is lenne gond ha saját magát kiirtaná ,mert akkor legalább a bolygó megmenekülne tőle az össze állatával együtt ,de sajnos azt kell mondjam az ember a legbutább állat a földön de talán az univerzumban is .

Nincs még egy annyira ostoba élőlény mint az ember,miért is?
Mit mondunk arra aki saját maga alatt vágja a fát ?
Az elmúlt 2000 évben az élővilágot nem nagyon veszélyeztette az emberiség ,de az utóbbi 200 évben belehúzott,fajok tűntek el a sportvadászoknak köszönhetően,a pénz utáni megszállott vágy miatt pedig veszélybe sodródott az egész bolygó ökoszisztémája.

Valójában ha jól megnézzük ahhoz képest ahogy kaptuk ezt a bolygót elég silány állapotban van már most és ezt nagyjából az elmúlt 100 év alatt értük el.Ezek után mit várunk ,hogy a teremtő gratulál és megveregeti az emberiség vállát?
Mérgezőek vagyunk erre a bolygóra nézve ,akkor ne csodálkozzunk ha megakar szabadulni tőlünk.
Kicsit túlszaporodtunk , ez a föld már ennyi embert nem tud eltartani az önerejéből a kizsákmányolása is csak évekig megy még utána mi lesz?
Érdekes ,de azok az emberek aki miatt a legnagyobb a globális pusztulás ,az ökoszisztéma változás ők azok aki nem engedik a bioenergia használatát ,de pontosan ők azok akik a legjobban finanszírozzák és sürgetik az űrkutatást abból a célból ,hogy elhagyhassák mielőbb azt a bolygót amit sikeresen tönkre tettek a mérhetetlen kapzsiságuk miatt.

Sok minden várható még a márciusi tragédia után ,ez még csak a kezdet ,tönkre tette az emberiség azt amit egy sokkal hatalmasabb erő hozott létre és próbál azóta is egyensúlyban tartani ,de az ember az csak lerombolni akarja .
Addig ameddig nem változik meg ez a hozzá állás mindenki részéről addig javulás nem várható .
Azt mondják 2012 az emberiség vége lesz abban az értelemben ,hogy ha nem változtat az életvitelén,az életfelfogásán akkor megpecsételődik a sorsa ,talán így lesz ,talán kinyílik az emberek szeme és a boldogságot nem a rajtuk kívülálló dolgokban keresik majd és elgondolkoznak azon ,hogy ez a bolygó értünk van ,de ha nem figyelünk rá akkor ellenünk is fordulhat.
Miből gondolja bár ki is hogy a bolygó az csak egy élettelen tárgy ?Miből gondolja hogy az a lapát föld amit kiás a kertjében az csak egy használati dolog ?
Nem jut eszébe senkinek hogy ez a bolygó él?
Ugyan azok a kémiai alkotóelemei mint nekünk embereknek ,ha az emberek körmét nézzük az sem él ,ha a haját az sem él ,ne a lapát földet lássuk hanem az egész képet ,ha nem a körmöt nézzük az emberből ,hanem az egész embert akkor egy élő dolgot látunk ,nézzük a bolygót egészében mindenével együtt ,egy fantasztikusan működő,folyamatosan változó dolgot fogunk látni .ha ezt látjuk akkor miből gondolja bár ki is ,hogy nem tud védekezni a számára ártalmas dolgok ellen?

Érdekes az emberi faj tönkreteszi azt amit egy nagyobb erő alkotott és közben egy olyan istenhez fohászkodik akivel sosem volt kapcsolata .
Kiírtja az őserdőket és közben azért fohászkodik ,hogy ne legyen globális felmelegedés.
Röviden összefoglalva csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet ,hogy kösse fel a nadrágot mindenki ,mert olyannal húzott újat az emberiség amibe bele fog törni a bicskája.


Beküldte: | 2011. jún. 05. vasárnap - 13:59

Hozzászólások

17 hozzászólás
HajduM képe
Hát nem kell ezt kitörölni. A föld köszöni jól van, az ember
2011. június 07. kedd, 19:58 | HajduM

Hát nem kell ezt kitörölni. A föld köszöni jól van, az ember túlon túl kicsi ahhoz, hogy véglegesen tudjon ártani neki. Aztán a földért aggódó ember, aki mások figyelmét hívja fel a bajra inkább csak saját maga félelmeit fogalmazza meg ha jól látom. A földet nem kell megvédeni, a földet csak tisztelettel békén kellene hagyni. De minden jó úgy ahogy van. Ugyan az az Isten aki megteremtette vigyáz is rá a kellő mértékben. A föld önszabályozó rendszerei működnek a föld eléggé intelligens ahhoz, hogy ne a kártevőitől várja a védelmét :)) Micsoda ellentmondás...

Az eon vége felé járunk a mostani embernek lassan el kell hagynia ezt a földi létet, és mindenki úgy hagyja el amit teremtett magának, aki szennyezte, az saját szennyébe hal bele. Szükségszerű, hogy a földön az emberi életre alkalmatlan körülmények jöjjenek létre. Így van jól, így tudják a szennyezők karmikus köreiket bejárni. Minden ember csak a maga általi teremtésekre kell, hogy figyeljen. Ahogy Jézus mondta : Ne tégy olyat amit nem szeretnéd, hogy veled tegyenek, és persze olyat tégy másokkal amit magadnak is szeretnél. Ez kell tenni a földdel, és mindenkinek előbb saját magával, és aztán másokkal.

Én magam nem szennyezem a földet, tisztelettel fogadon az erőit, örömmel az esőt a szelet a napsütést, és a földet amelyből a testem van és amely a többi elemekkel együtt táplálja az életemet. Áldást mondok rájuk, mert áldást szeretnék kapni tőlük és általuk.

Nem kell tehát sem megrémülni, sem másokat rémisztgetni, nem kell félni a haláltól, az a kijáratunk ebből a világból, a föld pedig lényegesen intelligensebb nálunk, nem kell félteni.

Nyugalom, a hosszú élet ritka :))) Ha menni kell úgy sem tehetünk ellene, addig pedig legyünk áldása önmagunknak egymásnak és a földnek, így ebben a sorrendben...

No para :)))

,,Azta'' ! :) Elismerésem:)
2011. június 07. kedd, 21:08 | Éva.   Előzmény

,,Azta'' ! :)
Elismerésem:)

HajduM képe
Sőt áldás mondani a félelmeinkre, megköszönve, hogy úton
2011. június 07. kedd, 21:14 | HajduM   Előzmény

Sőt áldás mondani a félelmeinkre, megköszönve, hogy úton tartottak minket és nem engedtek olyan dolgokba bele vonódni aminek az ideje nem jött el ebben, vagy az eddigi életünkben. Megköszönni a jelenlétüket és elbúcsúzni tőlük, elfogadva azt ami van, tudomásul-véve, hogy egy nálunk sokkal intelligensebb lény irányítja a folyamatokat. A saját életemre szeretnék előbb rálátni, majd aztán ráérek másokéval és a földével foglalkozni. Hiszen amíg a sajátomat nem látom, milyen alapon szólnék bele más életekbe és létformák létébe? Majd ha a magam szeméből a gerendákat sikerült kibogarászni és valaki megkér, hogy ugyan szedegessem már ki a szálkát az övéből, majd akkor szívesen megteszem :)))

Miki,ne kápráztass már el,csak tátom a szám:))) Mi
2011. június 07. kedd, 21:23 | Éva.   Előzmény

Miki,ne kápráztass már el,csak tátom a szám:)))
Mi történt?
Ilyen összeszedettnek,ennyire a helyeden lévőnek már rég nem láttalak.
Ennyire jó lenne a módszered???
Nem voltál egy darabig,és mintha ,,megvilágosodva'' tértél volna vissza:)))

HajduM képe
Az elmúlt napokban egy csomó előadást hallgattam meg és néztem
2011. június 07. kedd, 21:52 | HajduM   Előzmény

Az elmúlt napokban egy csomó előadást hallgattam meg és néztem meg.
Nem tudom, hogy Villás Béla neve mond-e valamit neked? Ennek az embernek olyan meglátásai vannak, és olyan módon adja elő azokat, hogy megértettem belőlük, hogy a föld is egy élőlény, hogy minden élőlény. Azt tudtam már korábban is, hogy minden él, minden összefügg mindennel és hatással vagyunk egymásra. Egyik előadásában az átokról és a rontásról beszélt amiből megértettem, hogy mekkora jelentősége van annak, hogy miként vélekedünk önmagunkról és másokról. Világossá vált a vetés-aratás analógia és még mások is, és igen sok megerősítést kaptam Jézus tanításaival kapcsolatban, amiket magamtól is tudtam és úgy gondoltam, de a többi megértéssel összhangban egy új hitrendszerem és Istenképem kezd kialakulni (ismét), változott a mágiához való hozzáállásom némely félelmeim eltűntek, mintegy okafogyottá váltak. Valóban rendezettebbé váltam egy kicsit ezek által.

A megvilágosodás az nyilván nem realitás az én esetemben még, de meg lesz az is :)) Ám a megvilágosodás alapja a tudás és a dolgok összefüggéseinek megértése és a fizikai síkon túli világ megismerése és összehatása a mi világunkkal... Szóval az még odébb van egy kicsit...

Persze ez nem csak Villás hatása, ebben benne van a családállítás-béli tapasztalataimtól az olvasmányokig , Villás azonban rendelkezésemre bocsátott néhány hiányzó láncszemet.

Talán ettől tűnik kiegyensúlyozottabbnak az írásom...

Ademon képe
"Hiszen amíg a sajátomat nem látom, milyen alapon szólnék bele
2011. június 07. kedd, 21:30 | Ademon   Előzmény

"Hiszen amíg a sajátomat nem látom, milyen alapon szólnék bele más életekbe és létformák létébe?"

Már azzal beleszóltál, hogy létezel :)

HajduM képe
Látod ez igaz is lehet éppen, de ha minden igaz, akkor ezt
2011. június 07. kedd, 21:38 | HajduM   Előzmény

Látod ez igaz is lehet éppen, de ha minden igaz, akkor ezt mindazokkal közösen terveztük meg akikkel találkozok és kommunikálok valamilyen módon. Nyilván Te is ott voltál :))
Mindamellett a földi életekről beszélek amelyekre alig van rálátásunk, de meg van a lehetőségünk, hogy meglássuk a valóságunkat.

Most kezdem érteni, Szeges boldogságát és, hogy miért tart ki emellett olyan szilárdan, bár sajnos sokan kövezik őt emiatt, sajnos én is részese voltam az elején, de már megváltozott a látásom ezzel kapcsolatban és azt mondom inkább, hogy én is olyan boldog akarok lenni amilyennek ő leírta magát és nem akarom már bebizonyítani neki, hogy az nem is úgy van és majd én jobban tudom, mint Ő maga.

Nem szólhatok bele, nincs semmilyen alapom rá, főleg arra nincs jogom, hogy elakarjam venni tőle ezt az érzést. Legyen áldás az Ő boldogságán és mindenki boldogságán... Így legyen :)))

Ademon képe
Hogy megbeszéltük-e azt nem tudom :)
2011. június 07. kedd, 22:35 | Ademon   Előzmény

Hogy megbeszéltük-e azt nem tudom :) De az biztos, hogy csak olyan dolog nem létezhet az univerzumban, amit ne lehetne beilleszteni a világ rendjébe, különben képtelen lenne megnyilvánulni. Az egy dolog, hogy mi mit fogunk és mit nem fogunk fel ebből, de olyan nincs aminek ne lenne valami értelme vagy logikája a létezésben.

,, Legyen áldás az Ő boldogságán és mindenki boldogságán... Így
2011. június 07. kedd, 22:36 | Éva.   Előzmény

,, Legyen áldás az Ő boldogságán és mindenki boldogságán... Így legyen :)))''

Bizony így legyen,én is ezt mondom. És Miki hidd el senki sem irigyli Szeges boldogságát,sőt vele örülünk ,hogy ilyen boldog.

Nem ez a probléma,csak le kéne venni a szemellenzőt és akkor észre lehetne venni,hogy mostanában miért kapott többször is kritikát,és egyáltalán hogy lett abba belekeverve a boldogsága?
Úgy hogy vissza kell nézni a hozzászólásait,és időnként úgy beszél emberekkel,hogy én sem ismertem rá,és bizony nekem is nagyon disszonáns volt ez egy boldog és elégedett emberhez képest./meg a régi melegszívű Szegeshez képest:)/

A másik dolog meg ami irritációt válthat ki,és ezt sem érdemes tagadni,mert utána lehet olvasni,az az,hogy mindenkinek a saját módszerét ajánlja,és egyáltalán nem fogad el más lehetőséget,és ennek hangot is ad,olykor nem is éppen finoman.
Na most ,akik régóta ismerik Szegest,azoknak ez bizony feltűnik.
Én is azt mondom,hogy Szeges bizony megváltozott,és nem teszem oda a plusz jelet ezekhez a dolgaihoz.
És bizony ezek a dolgok így a boldogsággal megmixelve,nagyon is ellentmondóak. /szerintem is/.

HajduM képe
Nem tudok egyebet mondani,mint amit elmondtam. Ő leírt valamit,
2011. június 07. kedd, 22:45 | HajduM   Előzmény

Nem tudok egyebet mondani,mint amit elmondtam. Ő leírt valamit, mi pedig megtámadtuk. El akartuk venni tőle. Megvédi ami az övé. Nem látok benne problémát. Abban viszont igen, hogy ezt mi nem voltunk hajlandóak elfogadni.
Szeges boldog :)) Áldásom rá :)))

Értsd meg Éva: Azt adj amit magadnak is szeretnél.... Olyan egyszerű. Én is most fogtam fel a napokban, pedig gyerek korom óta tudom ezt a tanítást....

szeges képe
Köszönöm Miki!
2011. június 07. kedd, 22:49 | szeges   Előzmény

Azt hiszem ez a lényeg! És tényleg ilyen egyszerű...:))

HajduM képe
Hát igazán nincs mit. Inkább szégyenlem magam egy kicsit amiatt,
2011. június 07. kedd, 23:03 | HajduM   Előzmény

Hát igazán nincs mit. Inkább szégyenlem magam egy kicsit amiatt, hogy nem működtem együtt veled, miközben magamat valami szuper együttműködő embernek gondoltam. Mennyire hangoztattam és mindenhol az együttműködést prédikáltam, miközben éppen ez hiányzott belőlem.

Milyen ravasz az el nem fogadás. teljesen elfogadásnak tudja mutatni magát.

Úgy hogy inkább én köszönöm a barátságodat, és remélem, hogy nem haragszol ezen malőröm miatt!
Ha haragudnál ugyanis, meg kellene bocsátanod előbb magadnak, hogy nekem meg tudj, hogy a boldogságod maradéktalanul fennmaradhasson :)))

Én már megbocsátottam magamnak :)), híven Jézus tanításához: Ne menjen le a nap a te haragoddal...

Furfangos világban élünk ;)

Miki újra leírom,senki sem akarta elvenni Szeges
2011. június 07. kedd, 23:38 | Éva.   Előzmény

Miki újra leírom,senki sem akarta elvenni Szeges boldogságát,mert ha ez így lett volna,már rég meg lehetett volna kísérelni,hiszen nem új keletű az.
Itt egészen másról van szó,amit Szeges nem vesz észre. /sajnos/

,,Értsd meg Éva: Azt adj amit magadnak is szeretnél....''

Azt adom Miki ! Nem a ragacsos puszit,hanem ha egy barátom valamilyen okból kifolyólag ennyire nem lát meg valamit ami most már nagyon is nyilvánvaló,akkor bizony,bármily hihetetlen is-szeretetből-felhívom rá a figyelmét.
És igen ,magamnak ugyanezt szeretném,hogyha én nem veszek észre olyasvalamit,ami ,,nem méltó hozzám'',akkor igen is jó néven veszem,ha erre a barátaim figyelmeztetnek.

,,Ő leírt valamit, mi pedig megtámadtuk. El akartuk venni tőle. Megvédi ami az övé. ''

Ha te ezt így gondolod,akkor arra kérlek csak a saját nevedben beszélj.
Én nem támadtam meg,szépen beszéltem vele,főleg nem vettem el tőle semmit,de még szándékomban sem állt,miután kezdettől fogva örültem a boldogságának.
Úgyhogy a többes számból kimaradnék ! Valamint másoknál sem láttam egyebet.

,,Triumvirátus''!!! A máglyát esetleg nem akarjátok megrakni???:)))
Lassan már boszorkányüldözéssé fajul ez a dolog,mert néhány ember meg merte említeni,hogy talán nem kéne ilyen durván beszélni egyesekkel egy olyan embernek,akitől ezt nem szoktuk meg.
Erre el akarjuk venni a boldogságát:DDD És mindez a hárítás ,kiforgatása a dolgoknak,megy egy önismereti oldalon,ahol azért nem mindenki hülye.
Már bocsánat:)

szeges képe
Évi, ha ez én lennék...
2011. június 11. szombat, 17:03 | szeges   Előzmény

...akkor kifejthetnéd bővebben...:)

"Lassan már boszorkányüldözéssé fajul ez a dolog,mert néhány ember meg merte említeni,hogy talán nem kéne ilyen durván beszélni egyesekkel egy olyan embernek,akitől ezt nem szoktuk meg."

Ha igen, akkor akár alátámaszthatnád valami konkrétummal is. Nem találom a durvaságaimat...:)

Szeges,emlékezz rá,írtam neked privátban,mert olyan hangon
2011. június 11. szombat, 19:48 | Éva.   Előzmény

Szeges,emlékezz rá,írtam neked privátban,mert olyan hangon beszéltél Kis Akárkivel,hogy elképesztő volt. /ahhoz képest,ahogy te az oldalon beszélni szoktál/

És arra is emlékezz,hogy mit hittél,és miért tetted. /Nem mintha az a verzió jogos lett volna./
Mit kellene bizonygatnom? Hiszen magad is beismerted?
De simán vissza lehet olvasni ,hogyan beszéltél Kis Akárkivel.
Április vége ,május eleje,zsinórban...
Én böngésszem elő,én bizonygassak,mert te nem találod?
És érdekes módon a beszélgetésünk után teljesen normálisan kezdtél kommunikálni vele? /mikor leesett a tantusz ,hogy kivel beszélsz?/

A ,,boszorkányüldőzés'' szót pedig azért használom,mert úgy emlegettél minket,Aditit ,Erikát meg engem,hogy a ,,Triumvitátus'',mármint akik ellened támadtak,pedig csak furcsa volt az az ellentmondás ami már rojtosra lett beszélve.

Most én is vonjalak kérdőre Szeges,hogy hányszor és milyen stílusban
ostoroztál a ,,tudásgubanccal'',azért mert néhány történelmi csúsztatást
tisztázni mertem?
Remélem nem fogunk itt óvodát játszani?

szeges képe
"kis hazugságok nagy ellentmondások"...
2011. június 11. szombat, 20:36 | szeges   Előzmény

...ez lenne a durvaság?

A sejtelmes titokzatoskodás, levegőbelövöldözés helyett sokkal jobban szeretném, ha egyértelműen megmondanátok, mi a bajotok velünk, mitől féltetek minket, engem.
Ahogy "Barátok" közt ez lenni szokott...:)

fehercsongor képe
Ne tégy olyat amit nem szeretnéd, hogy veled tegyenek, és persze
2011. június 10. péntek, 19:15 | fehercsongor   Előzmény

A.Ne tégy olyat amit nem szeretnéd, hogy veled tegyenek, és persze
B.olyat tégy másokkal amit magadnak is szeretnél.Mindkét variációt csak ésszel és érzéssel:
A :pl .ölni,de mi van ha mégis a szánalom arra indít? (Nekem ajánlottak már fel közös öngyilkosságot,és máig se tudom,hogy melyik döntés volt a helyesebb ,
és valószínűleg életképtelen csirkeembriót is öltem már meg gyerekkoromban szánalomból.)
B :fontosnak tartom,hogy csak a másik kérésére,amitől csak nagyon erős belső indíttatás,vagy a másik egyértelmű szükséghelyzete esetén lehet eltekinteni Üdvözlettel : felacso