A leves | Önmegvalósítás.hu

A leves

Hozzászólások

187 hozzászólás
Ja,csináld csak,hogy legyen még egy oldal ,ahol a téveszméidet
2011. május 12. csütörtök, 11:09 | Éva.   Előzmény

Ja,csináld csak,hogy legyen még egy oldal ,ahol a téveszméidet hirdeted.
Milyen érdekes ,hogy mindig olyan embereknek van ilyen fene nagy ambíciójuk a másiknak megmondani a frankót,akik az egészből nem értenek semmit:)

HajduM képe
De te érted és ez a lényeg, és nem is vagy ambiciózus sem, és
2011. május 12. csütörtök, 11:24 | HajduM   Előzmény

De te érted és ez a lényeg, és nem is vagy ambiciózus sem, és egyáltalán nem akarod terjeszteni az eszméidet, illetve az általad hőn szeretett tanításokat, ugye? :DDD

HajduM képe
Te Éva. Ha én nem változtam semmit pedig azt hitted, akkor mégis
2011. május 12. csütörtök, 11:32 | HajduM   Előzmény

Te Éva. Ha én nem változtam semmit pedig azt hitted, akkor mégis mi változott? Mert tegnap előtt még dícsérgettél, ma meg úgy beszélsz velem, mintha ősi ellenséged lennék.

Mi történ Éva?

A fele itt van az oldalon,a másik fele meg a postafiókomban:D
2011. május 12. csütörtök, 13:03 | Éva.   Előzmény

A fele itt van az oldalon,a másik fele meg a postafiókomban:D

HajduM képe
Az én postafiókomban is itt van, amiket te írtál. Ez nem volt
2011. május 12. csütörtök, 13:21 | HajduM   Előzmény

Az én postafiókomban is itt van, amiket te írtál. Ez nem volt válasz semmire.
Ha én nem változtam, akkor te változtál? Vagy te sem?

Akkor tehát elkerülhetetlen volt ez a kis összeütközés igaz?

Takargattuk takargattuk ameddig lehetett, de eddig tartott.

Egyébként igen hasznos volt ez. Egy folyó képe ugrott be, amelyik kiárad és aztán visszahúzódik, megnyugszik, majd egyszer megint kiárad :)) Ezért jó, hogy nincsenek gátak, árterületre meg nem kell építkezni és akkor nem viszi el a víz a házat igaz?

Kiáradás visszahúzódás, ez az élet maga, a pulzálás... Kiáradáskor a folyó lerakja a hordalékát és tiszta víz kerül vissza a folyóba...

Egyetértesz velem ebben?

Abban szerettem volna az egyetértést,hogy ez a vita ne itt
2011. május 12. csütörtök, 14:07 | Éva.   Előzmény

Abban szerettem volna az egyetértést,hogy ez a vita ne itt folyjon az oldalon,
mert nem ide való.

És figyelem ,hogy más blogokban ,más emberek között is gyűlik a feszültség,ami eddig nem volt.

Nem baj,ha te harcos vagy, de ezt nem itt kéne bebizonyítani.
Csak ennyit szerettem volna mondani.

Én ugyan nem örülök ennek a helyzetnek,de érdekes módon összevág azzal amit nekem végre már meg kell tanulnom,hogy tudjak végre Nem-et mondani.
Mert a szeretet és az elfogadás nem azt jelenti,hogy az ember mindenre bólogat,hogy igen ,igen,mert elfogadom,megértem,még akkor is ha az történetesen történelem hamisítás,vagy Istenkáromlás a szemében,de hallgat ,sumákol,megalkuszik.
Ez nem elfogadás,semmi köze ahhoz.Tehát ki fogom mondani ilyenkor a Nem-et.
És lehet,hogy ehhez /nagyon úgy néz ki/ pont te segítesz hozzá:D

Azt pedig ,hogy értelmes kommunikáció legyen köztünk ,egyértelműen kizártad azzal,hogy ha bármilyen ellenvéleményt fogalmazok meg ami az te írásodban leírtakkal kapcsolatos,azzal a személyedet támadom.
Így sajnos nem lehet kommunikálni,mert akkor csak úgy nem személyeskedek,
/a te elvárásod szerint/,ha csakis egyetértek,és nincs más véleményem,mert az a személyed elleni támadás./ezt konkrétan kimondtad/
Hát kialakult a patthelyzet kérem:)
Írjál nyugodtan,én ezt már nem tupírozom tovább,semmi értelme:)

HajduM képe
Én azt mondtam, hogy ne az én írásomat turkáld hanem fogalmazz
2011. május 12. csütörtök, 14:16 | HajduM   Előzmény

Én azt mondtam, hogy ne az én írásomat turkáld hanem fogalmazz meg saját véleményt a személyem belekeverése nélkül.

Én nem látok patt helyzetet, azt viszont látom, hogy folyvást rólam (személyemről) beszélsz.

"Nem baj,ha te harcos vagy,de ezt nem itt kéne bebizonyítani."

Majd írok egy cikket arról, hogy egy ilyen mondat, mit hordoz magában, mennyire manipulatív, és lekicsinylő a másikkal szemben.

Most már én is unom ezt a vitát, úgy hogy fejezzük be, és ha lehet kerüld el a személyeskedést, akkor nem fogsz te sem bele ütközni, mert nincs ami ellenhatást váltson ki...

Amit pedig az írásod alsó blokkjában írtál, szintén manipuláció, ezt hívják mártíromságnak amit te fabrikáltál a magad számára... mert én semmi olyat amit te leírsz nem mondtam, és mivel nekem tulajdonítod, így kisbetűvel írom hazugság szaga van, ami miatt váddá válik, ami megint csak személyeskedés.

Itt kitöröltem egy részt....

Pedig milyen egyszerű lett volna egyetérteni egy természeti jelenség tényével.
Olyan könnyen köthettünk volna békét...

szeges képe
István, a magyar átok...
2011. május 12. csütörtök, 7:48 | szeges   Előzmény

Hát bizony a mi nagy, szentnek nyilvánított Istvánunkról nekem is megvan a saját, külön-bejáratú véleményem.
Megbontotta az ősi, hatalmi-örökösödési rendet, ellopta Koppánytól jogos jussát. Ehhez német segítséget hívott, és a fél országot kiírtatta, a másik felét egy új vallásba kényszerítette.
Nem is csoda, hogy az Árpád-háziak mind úgy végezték ahogy...
Mást se tettek, csak gyilkolták, vakíttatták, csonkíttatták a saját rokonaikat, mindenkit, aki veszélyes lehetett a pozíciójukra, mégis mindegyiket utolérte a maga elé vetített végzete...
És bizony nagyon is analóg ezzel a kommunisták működése kezdve az idegen hatalom behívásától, saját népük gyilkolásán, javaik elkobzásán, és saját világképük rájuk kényszerítése okán.
Csak hát a történelmet mindig a győztesek írják... :((

koverellenor képe
Könnyű ítélkezni mai fejjel arról a korról és azokról az
2011. május 12. csütörtök, 9:08 | koverellenor   Előzmény

Könnyű ítélkezni mai fejjel arról a korról és azokról az emberekről. Nézz körül a világban abban az évezredben, bármelyik országban, ahol valamiféle ország vagy nemzet alakult ki! Látsz valahol is békés, idilli, humánus, igazságos és könyörületes államot? Egyértelmű, hogy mindez amit kifogásoltok, az akkori korszellem, az emberiség akkori tudatszintjének a tükre. Írjatok bármit, ítélkezzetek bárhogy, nem tudhatjátok, ti mit tettetek volna abban a korban. Sőt, mindazoknak akik hisznek a reinkarnációban, érdemes elgondolkodni azon, lehet épp egyike volt a legodaadóbb csatlósoknak.

Szinte senki sem volt "szent" abban az időben, főleg nem akiknek hatalom volt a kezében. Sehol! "Jaj a legyőzötteknek" - ez volt a kor jelmondata. A korszak hadjáratai, szent háborúk, tatárjárás, belső villongások, azok leverése és az elrettentés módjai, az, ahogy akkoriban bántak a legyőzöttekkel, azt manapság, a mai kontextusban, itt a mai európában ugyanúgy megtéve és élőben bemutatva igencsak elborzadnátok és barbárságot, embertelenséget, emberiség elleni bűntettet kiáltanátok. Mindenkinél. Kínában ahol vérvörösre vált a folyó mikor százezreket fejeztetett le a parton a császár. Az brit uralkodó könyörtelenül leigázza a skót lakosokat. Japán történelme egy véget nem érő belviszály, véres leszámolásokkal. A magyarok nyilai sem a békés meggyőzés eszközei voltak. Attila a híres kardját sem falidísznek használta. És még sorolhatnánk, germánok, hunok, frankok, szlávok, ruszinok, külső hódításaik, kegyetlen hadjáratok, erőszak, testvérgyilkosságok, hatalmi harcok, leszámolások, belső viszályok, elrettentő példák bemutatása, népírtás, kínzás, éhínség, erőszakos vallásüldözés, népfelkelések és azok leverése, ésatöbbi ésatöbbi.

Mikor valaki itéletet mond egy korszak felett, ne feledje a kontextust, a környezetet, az akkori világot, tudást, tudatszintet! Különben csak pökheszkedő, magamutogató "na én biztos másképp csináltam volna" bugyuta, okoskodó magamutogatássá válik.
Ez az én véleményem.

szeges képe
Fogalmazhattam volna úgy is...
2011. május 12. csütörtök, 9:39 | szeges   Előzmény

...hogy, ha valaki a másikat megöli a vagyonáért, azt ma rablógyilkosnak hívják. Ehelyett csak a véleményemet írtam le Istvánról, és párhuzamba állítottam a kommunisták gyakorlatával...:)

"Mikor valaki itéletet mond egy korszak felett, ne feledje a kontextust, a környezetet, az akkori világot, tudást, tudatszintet! Különben csak pökheszkedő, magamutogató "na én biztos másképp csináltam volna" bugyuta, okoskodó magamutogatássá válik."

Amikre Te fentebb hivatkozol, az mind emberfüggő dolog, és leginkább a mindenkori hatalmak-hatalmaskodók jellemvonásai.
Nem hiszem, hogy bárkit feljogosít a lopásra és a gyilkolásra az a tény, hogy a másik is ezt csinálja, helyezhetjük bármilyen kontextusba...
Azt sem hinném, hogy bármelyik korban meg tudtam volna ölni bármelyik rokonomat azért, hogy megszerezzem a javait. Mert másképp vagyok összerakva.
Mindössze ennyit akartam közölni a véleményemmel. Ha Te másként gondolod, hát lelked rajta...
Ha pedig ez szerinted pöffeszkedő, magamutogató álláspont, hát akkor legyen Neked az...:)

Az, hogy most hogy vagy összerakva, az egy dolog. És hogy melyik
2011. május 12. csütörtök, 10:23 | egy kis akárki   Előzmény

Az, hogy most hogy vagy összerakva, az egy dolog. És hogy melyik leszületéskor hogy voltál, hol tartottál, az egy másik. Tudsz róla pontosan??? Szeritem bőven loptunk, öltünk, és minden egyében már túlvagyunk, lehet, hogy mindannyian, csak éppen leszűrtük a tapasztalatot (azokból amiket megltün, tettünk, de van, amiből meg éppen most jelenlegi életünkben kell), és feljebb jutottunk. Nem úgy van, hogy te elve ilyen szuperre lettél összerakva, mások meg nem, vagy mások is ilyenre voltak, de elbaszták te meg egyik életedben sem... Szerintem, én ezt gondolom lehet hoyg mégis nem igaz.
Ezt én magamból kiindulva mondom, mert okos, kedves, szeretetre képes és azt fogadni képes, intelligens, szép nő vagyok, igyekvő és kitartó, és azzal kellett szembesülnöm, hoygy igenis, valami nagyon durvával kell megbirkóznom valaminek a következtében ami előző életes (aminek következtében valószínűleg épp ezt a nagyon durvát terveztem ráadásul magamnak most, hogy ezzel jussak valóban valamire). Pedig nem úgy vagyok összerakva most, hoyg bárkit megöljek, lopjak, bántsak, sőt, elég jól állok szerintem, és mégis... Valószjnűleg tettem durva dolgokat, valamelyik korban biztosan, sőt az is lehet még az ezt közvetlenül megelőző életmben is, még akkor is ha most nem és nem tudok róla...

szeges képe
Akárki?
2011. május 12. csütörtök, 11:11 | szeges   Előzmény

Nem tudom, volt-e, voltak-e előző életeim. Azt tudom, hogy most mi van. Ez pedig olyan amilyen, és amilyenné teszem. És nem ideológiák, vallások, mitológiák mentén, azokra alapozva, bennük keresve a megmentőt, hanem felfedezve magam körül a megismerhetőt.
Csak azt tudhatom biztosra, ami most és itt van. Amit felfogni képes vagyok. A többi nem is igazán érdekel... :)

Ez viszont nagyon aranyos:
"Ezt én magamból kiindulva mondom, mert okos, kedves, szeretetre képes és azt fogadni képes, intelligens, szép nő vagyok, igyekvő és kitartó"
Talán még hozzátehetted volna, hogy: és egy icinke-picinkét sem hiú... :DD

Te írtad: 'Azt sem hinném, hogy bármelyik korban meg tudtam
2011. május 12. csütörtök, 11:20 | egy kis akárki   Előzmény

Te írtad:
'Azt sem hinném, hogy bármelyik korban meg tudtam volna ölni bármelyik rokonomat azért, hogy megszerezzem a javait. Mert másképp vagyok összerakva.'
Namost, nekem ebből az jött le azt írod, te ugyan nem öltél meg senkit előző életeidben, és ezt abból vonod le, hoyg most milyen vagy... De abszolút félreérthettem, igazad van.
Mindegy, attól a véleményem áll, abból, hyog most milyenek vagyunk, nem tudhatjuk, régebben milyenek voltunk.
Engem is csak az érdekel, amit felfogni képes vagyok, csak abban hiszek, hogy egyre többet vagyok felfogni képes, tehát innen kezdve bármi érdekelhet! Meg egypár dologgal már szembesültem mostanában, azóta fel bírom fogni, amiben eddig nem hittem volna... Ez meg pláne afelé vezet.
Nem, nem vagyok hiú, csak pont ez került egy csomó munkámba, hogy ezeket kimondjam magamról, mivel valóban így van, csak én sokáig azt hittem, velem azért történik annyi szörnyűség, stb, mert ezek jellemeznek negatívban. Aztán leesett, hogy nem, nem ilyen baj van velem (Amúgy ez a lista mindenkire igaz, amint tudja magáról), nem ez az oka.

szeges képe
Na ez a lényeg Akárki!
2011. május 12. csütörtök, 11:29 | szeges   Előzmény

"Engem is csak az érdekel, amit felfogni képes vagyok, csak abban hiszek, hogy egyre többet vagyok felfogni képes, tehát innen kezdve bármi érdekelhet! Meg egypár dologgal már szembesültem mostanában, azóta fel bírom fogni, amiben eddig nem hittem volna... Ez meg pláne afelé vezet."

Akkor fogd fel végre azt is, hogy csak az a biztos, ami Most van. Élj! Vedd észre, és Éld meg az Élet szépségeit. Ne akard nagyon, csak hagyd, hogy legyen...:)

Nézd, az élet szépségeit én még egyszerűen nem tapasztaltam. Nem
2011. május 12. csütörtök, 11:51 | egy kis akárki   Előzmény

Nézd, az élet szépségeit én még egyszerűen nem tapasztaltam. Nem azért mert nem vettem észre, hanem mert valami ok miatt ez nem volt lehetséges számomra, ha ott is voltak az élet szépségei elvileg az én számomra is, mindig volt valami kegyetlen, ami miatt nem lehetett erről szó, és én elhiszem, hoyg ennek így kellett lennie valami miatt, csak máig nem derült ki mi miatt. És még nem tudom, alakulhat-e ugy hogy ez lehetséges legyen, amiről te írsz.
CSak az a biztos, ami MOST van, azt pedig már párszor leírtam, velem MOST mi van. Nekem most ezt kell megélnem, és ez nem választható volt hogy akarom-e vagy sem (max előre választható). Nem kell elhinned, de vannak olyan okok, amik felettem állnak még egyenlőre, és valaminek történnie kell ahhoz, hogy esélyem legyen eljutni oda amit írsz, majd ha akarok. Egyenlőre az akarat kevés lenne.

koverellenor képe
párhuzamok
2011. május 12. csütörtök, 11:46 | koverellenor   Előzmény

Nem beszélt itt senki semmiféle "jogosságról", feljogosításról. Valami olyat képzelsz oda, ami nincs ott.

Értelmetlen mai, itteni párhuzamba állítani akkori királyokat, uralkodókat, vezetőket. Ha ma tennék ugyanazt mint akkor, nem heroizálnánk egyikőjüket sem, sőt "jogosan" a legkegyetlenebb jelzőket tennénk rájuk. Nem állná ki a mai humánum elvárásait sem Attila, sem István, sem László, de még Mátyás sem (akit mellesleg nagyon bírok), sőt az utána jövő uralkodók sem. Miért? Nagyon egyszerű: mert akkor más volt a környezet, más a közvélekedés, a közfelfogás. Vegyük csak azt a sokszáz példából, hogy ami akkor teljesen normális és elfogadott volt, pl. nyilvános kivégzés, ma, ugyanott elképzelhetetlen. Mi ez ha nem más kontextus? Aki azt mondja hogy ez nem fejlődés, annak ajánlom hogy költözzön egy olyan országba ahol ez még bevett gyakorlat. És onnan irogasson spiritualitásról meg megbocsátásról meg szeretetről.
El se tudjuk képzelni milyem marhajó dolgunk van, és mennyi mindenért hálásak lehetünk hogy ma élünk itt!

Azzal kapcsolatban hogy akkoriban éltél-e és vajon hogy cselekedhettél (feltéve hogy elfogadod ennek lehetőségét), Zsuzsa már megírta az igazat. Nem tudhatod, ezért az, ha biztosra mondom hogy "ó én soha nem tettem olyat" csak egy nagyzoló kijelentés!

szeges képe
Jó Nektek...
2011. május 12. csütörtök, 11:56 | szeges   Előzmény

...ha ismeritek, ismerhetitek az előző életeiteket... :DDD
Főleg, ha még meg is írjátok róla az "igazat"!!!

Tudod barátom, vannak bizonyos emberi, erkölcsi normák, amiket magunknak állítunk magunk elé... Ki-ki magának!
Hagyd meg nekem kérlek ezt a lehetőséget, és hogy ezeket úgy éljem meg, ahogy nekem jó.
És ha már nagyzolok, hadd tegyem azt is a saját szájízem, állapotom szerint... :D

Várjál... Hol írtam én ilyet, hogy ismerem az előző életeimet?
2011. május 12. csütörtök, 12:20 | egy kis akárki   Előzmény

Várjál... Hol írtam én ilyet, hogy ismerem az előző életeimet? De mert nem ismerem, nem jelentem ki, hoygy ó, hát én ilyen csúnyát biztos nem tettem. Sőt, minden logikám azt mondja, hogy bizony hogy tettem (a te logikád ettől mondhat mást). Miért pont én ne tettem volna, mikor rengetegen meg igen. Miért ne tettem volna, mikor annak, amilyen állapotban most vagyok, nincs értelmes jelen életembeli magyarázata, főként, miután a tudatalattimban való vájkálás eredménye lett, és tök hirtelen, amíg addig megvoltam... Amiben bőven van előző életes, nem véletlen elnyomott dolog. így én már arrafelé keresgélek, de nem tudok semmit belőle, ezt nem is állítottam.
Most pont abban a helyzetben vagyok, hogy talán szerintem megoldódhatna valami, ha ismerném, de nem ismerem....
Erkölcsi normát meg most állítok magam el én is, de ezt nem a múltba visszafelé, hanem a jelenre tehetem csak meg...
Persze, midenki maga úgy éli meg a dolgokat, ahoyg akarja. Egyáltalán nem az a cél, hoyg egyetérsünk, nem?

szeges képe
Tudod mit?
2011. május 12. csütörtök, 12:32 | szeges   Előzmény

Egyetértek Veled...:DD

Jó, akkor inkább én is Veled! Abban mindenképp, hogy mindenki
2011. május 12. csütörtök, 12:42 | egy kis akárki   Előzmény

Jó, akkor inkább én is Veled! Abban mindenképp, hogy mindenki gondolja úgy a dolgokat, ahogy akarja, az a jó!

szeges képe
Így a tökéletes...
2011. május 12. csütörtök, 12:50 | szeges   Előzmény

...annál is inkább, mert az előbbi, általad megkifogásolt hozzászólásomat nem is Neked írtam, hanem Ramanovicsnak... DD

Annál jobb! Ebben biztos ő is egyetért. De én nem kifogásoltam
2011. május 12. csütörtök, 12:55 | egy kis akárki   Előzmény

Annál jobb! Ebben biztos ő is egyetért. De én nem kifogásoltam semmit...
Bár többesszámban volt hogy ismeritek, ismerhetitek előző életeiteket, azt hittem, mindkettőnknek szól...
Amúgy én itt sose látom át, melyik hozzászólás mire válasz (csak én nem?)... Most legalább bebizonyosodott.

koverellenor képe
re
2011. május 12. csütörtök, 12:56 | koverellenor   Előzmény

Akkor válaszolok én :-)

Várjál... Hol írtam én ilyet, hogy ismerem az előző életeimet? De mert nem ismerem, nem jelentem ki, hogy ó, hát én ilyen csúnyát biztos nem tettem. Sőt, minden logikám azt mondja, hogy bizony hogy tettem (a te logikád ettől mondhat mást). Miért pont én ne tettem volna, mikor rengetegen meg igen.

szeges képe
Tudod mit?
2011. május 12. csütörtök, 13:03 | szeges   Előzmény

Egyetértek Veled...:DDD

Látjátok kint micsoda harmónia honol? Velünk ellentétben?:)Süt
2011. május 12. csütörtök, 13:09 | Éva.   Előzmény

Látjátok kint micsoda harmónia honol? Velünk ellentétben?:)
Süt a nap,csicseregnek a madarak.
Mi lenne ha kimennénk feltöltődni egy kicsit,és nem egymás energiáját rabolnánk itt?:DDD

Ez persze nem konkrétan neked szól Szeges barátom,csak mintha ma valami furcsa feszültség uralkodna az oldalon:)

szeges képe
Nem is gondoltam...
2011. május 12. csütörtök, 17:35 | szeges   Előzmény

...hogy nekem szólna, mert bennem nincs olyan...:)

Sőt, ez a két angyalos történet még jobb hangulatra sarkallt...:))

Éva, szerintem az nem ITT volt, én legalábbis nem éreztem...
2011. május 12. csütörtök, 17:46 | egy kis akárki   Előzmény

Éva, szerintem az nem ITT volt, én legalábbis nem éreztem...

koverellenor képe
Még szép hogy egyetértesz! :D
2011. május 12. csütörtök, 13:09 | koverellenor   Előzmény

Még szép hogy egyetértesz!
:D

fehercsongor képe
Aki azt mondja hogy ez nem fejlődés (nyilvános kivégzés hiánya )
2011. május 14. szombat, 0:28 | fehercsongor   Előzmény

Szerintem csak álszentebbek vagyunk.Nekem nem példa a harmadik világ vezetőinek vadsága,hiszen azok a mi szolgálatunkra kinevelt , népük legtehetségesebb szennyemberei közül kiválasztott szemét,mint Orbán,Gyurcsány és tapasztaljuk majd meg idővel Vonánál.
Kártékony embereket kivégezni nem nyilvánosan még népszavazás esetén sem szabad az álhumanizmus által erkölcsileg degenerált országokban -Bezzeg a pénz csaló urai a rendszer homokszemeit szabadon gyilkoltathatják ,és eszközeiket még a halálbüntetés sem fenyegeti.

HajduM képe
Akkor a 18. 19. és 20.-ik századnak is az a jelszava nem de bár,
2011. május 12. csütörtök, 10:04 | HajduM   Előzmény

Akkor a 18. 19. és 20.-ik századnak is az a jelszava nem de bár, hogy jajj a legyőzötteknek? Hát mi folyt itt és mi folyik a mai napig is? Mit csináltak az országgal és mit csinálnak vele most is ebben a pillanatban.

A két világháború pusztítása, jelenleg az arab világ pusztítása? Az állforradalmak amiket Rothschild pénzek finanszíroztak, mint a 2.-ik világháborúban Hitlert...
Mi a különbség. Miféle akkori korszellem?
Az áruló az áruló. Most is és akkor is...