Kommunikációs kísérletek | Önmegvalósítás.hu

Kommunikációs kísérletek

A kérdezős témával kapcsolatban máris felmerült néhány érdekes jelenség.
Vajon van-e értelme ennek a játéknak. Eddig mindenki kérdezett, ez meglepő, mert eddigre már azt gondoltam, hogy valaki fel fogja majd rúgni a kérdéssel válaszolásra vonatkozó közmegegyezésünket :))
Senki nem rúgta fel, azonban lehetőséget szeretnék teremteni ahhoz, hogy azt továbbra is betartva mégis bármilyen témához hasonlóan megbeszélhessük a dolgot.
Megosszuk meglátásainkat egymással.

Beküldte: | 2011. ápr. 29. péntek - 18:45

Hozzászólások

4 hozzászólás
HajduM képe
Érdekes, hogy egy látszólag teljesen semleges téma körül is
2011. április 29. péntek, 18:46 | HajduM

Érdekes, hogy egy látszólag teljesen semleges téma körül is kialakulnak játszmák és, hogy ki kezdi, milyen eszközöket használ, és mi ezt miképpen reagáljuk le, arra mostmár nagyon kíváncsi vagyok.

Tegye fel a kezét, aki szeretné folytatni :))) Az enyém fent van... itt pedig beszéljük meg az ottani dolgokat :))
Ha senkinek nincs ellenére persze...

koverellenor képe
Nekem teccik? Kár hogy elvicceskedem?
2011. április 29. péntek, 19:06 | koverellenor   Előzmény

Nekem teccik?
Kár hogy elvicceskedem?

fehercsongor képe
Én a hátsóimat is felemeltem .
2011. április 30. szombat, 21:07 | fehercsongor   Előzmény

Alaposan el is hasaltam . Üdvözlettel : felacso

HajduM képe
Úgy három éve szereztem vissza jogosítványomat, és mielőtt
2011. április 29. péntek, 19:14 | HajduM

Úgy három éve szereztem vissza jogosítványomat, és mielőtt vissza kaptam, egy úgynevezett utánképzésen kellett résztvennem, ami egy pszichológus által vezetett két napos csoportfoglalkozás volt.

A közlekedéssel kapcsolatban adott elénk szituációkat és nekünk el kellett mondani a véleményünket. Az egésznek az volt az értelme és igen tanulságos volt, hogy megtudjuk, hogy mindenki másképpen értékeli ugyan azt a helyzetet, és hogy ha adott szituációba, vagy sokkal inkább csak koncepcióba kerülünk, akkor gondoljunk arra is amire egyből nem gondolnánk, mégpedig, hogy adott dolognak egészen más oka lehetnek, mint amire mi következtetünk.

Miért van dugó az adott úton? És jöttek a válaszok: Biztos lerobban egy kocsi, nem nem, biztosan megint utat építenek és így tovább. Vagyis alternatívákat kaptunk egy dolog megítélésében és elfogadóbbakká váltunk azáltal, hogy nem tudjuk mi történt, és nem hőbölgünk egyből, hanem előbb kiderítjük a valós helyzetet.

Ez az almás mondat teljesen értelmetlen valóban. De a játéknak nem is az a célja, hogy mondatot értelmezzen, hanem, hogy megismerjük saját ítéleteinket egy adott szituációban és lássuk meg, hogy mások mennyire másként értékelik ugyan azt a dolgot...

Mi lehetne ennél jobb önfejlesztő tréning, amit egy fórumon is meg tudunk tenni? :)))