Alteregó | Önmegvalósítás.hu

Alteregó

Hozzászólások

6 hozzászólás
Tavasz van, a Fény felé indulsz.
2011. április 16. szombat, 20:33 | Látogató (útkereső)

.....aztán jön a nyár , a kiteljesedés ,majd a dúskáló ősz , végül a mindent letakaró fehér dermedtség : a Tél . Üdvözlettel : felacso

Kavics22 képe
A benned lévő "évszak" a lényeg. Az eszkimók is lehetnek
2011. április 17. vasárnap, 14:37 | Kavics22   Előzmény

A benned lévő "évszak" a lényeg. Az eszkimók is lehetnek boldogok és az örök tavaszban is lehetsz elveszett. A dermedtséget csak Te magad tudod feloldani, lehet több száz segítőd és útjelződ, ha befelé nem figyelsz és kifelé nem sugárzol.

Üdvözlettel: Kavics22

Ez a tavasz?
2011. április 18. hétfő, 9:03 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Kedves Kavics22!

Biztos, hogy Tavasz van most benned? Meg is éled, vagy csak mondod ezt? Ne hazudj magadnak.
Szép, válogatott szavakat használsz a gondolataidhoz, de figyeld csak meg, milyen szavak kaptak szinte kizárólagos hangsúlyt: unalmas, fárasztó, szemfényvesztés, árnyékod, zuhanj, hasítsa, jeges fagy, tikkasztó hőség, szenvedj, hazudj, gyűlöld, toporzékolásod, kiserkent vér, felszeged...
Bár folyamatról írsz, én iszapos állóvizet látok ebben, mely kavarog és háborog még. Fáj.
Az útról írsz, de ezen az úton visszafelé nézel a véres múltba, ezért nem láthatod a melletted (!) nyíló százszorszépet sem, bár már szeretnéd.
A Csended a meditatív csend, vagy a bánat némasága? Nem mindegy!
Ne akard betuszkolni magad sehová. Hagyd magad lenni. Nem kell "befelé figyelned meg kifelé sugároznod", ez nagy tévedés. Engedned kellene magad "önműködnöd", valamint ezt a mondatot megtanulnod: "Na és akkor mi van?"
Ha a víz megnyugszik, a Hold tökéletesen tükröződik a felszínén. De sem a víz, sem a Hold nem erőlködik azért, hogy a tükörkép megjelenhessen.
Érteni akarod ezt az egyszerűséget?
Légy egyszerű!
Ne küszködj azzal, hogy állandóan hátrafelé nézel, vagy ha már igen, akkor vedd észre a sablonjaidat, amik az életedben visszaköszönnek.
Ha észrevetted a sablont, ki is tudsz ugrani belőle!

De ne higgy nekem se. Tapasztald meg!:-)

Egy százszorszép melletted...

Kavics22 képe
Köszönöm ismeretlen ismerős.:)
2011. április 18. hétfő, 9:24 | Kavics22   Előzmény

Köszönöm ismeretlen ismerős.:)

Michaelita képe
szép gondolatok
2011. április 17. vasárnap, 15:07 | Michaelita

Szia Kavics!

Jó újra olvasni Tőled! Örülök nagyon az írásodnak:)

Lehet, hogy a bennem kiteljesedő évszak a lényeg, ... ezt megengedem/meghagyom Nektek.
Számomra a ritmusok a leglényegesebbek, mert a tél a maga dermedtségével/visszavonultságával is lehetőséget ad valamire, mégpedig arra, hogy megpihenjek, visszanézzek, összegezzek, összeszedjem, illetve kipihenjem magam. S ez a pihenés ad erőt ahhoz hogy újult erővel éljem meg a tavaszt is, amikor megint újra több az erőm/energiám/bátorságom.

S valóban érdekes megfigyelni azt a folyamatot is, amiben a blognyitóban írsz, hogy egyszer minden tombolás megszelídül bennünk és visszatérünk önmagunk igaz és legszentebb valóságához és már nem is annyira fontos a többi dolog, ami előtte annak tűnt... mert közben sok mindenre rádöbbentünk, sok mindent megértettünk és átértékelődtek bennünk a dolgok.
S ezt lényegesnek tartom, hogy mindaddig jó az "életünk folyása", amíg megvan a belső erőnk ezt a folyamatot élni/folytatni.

Kavics22 képe
Szia Michaelita ! :) A szelídítés-szelídülés egy folyamat.
2011. április 18. hétfő, 9:41 | Kavics22   Előzmény

Szia Michaelita ! :)

A szelídítés-szelídülés egy folyamat. Vajon a végére érünk valaha ? Vagy csak megpihenünk egy pillanatra az újabb tombolás előtt. Azt hiszem, ez utóbbi lehet igaz, csak jobb esetben a megszerzett tapasztalatok és zuhanások árán már óvatosabban duhajkodunk.

Örök tanulás, amely arra hivatott, hogy mérlegre tegyük belső erőnket, önmagunkat.