Ember | Önmegvalósítás.hu

Ember

Hozzászólások

2 hozzászólás
,,Belül határtalan, kívül nagyon is határos. '' Szerintem nincs
2011. március 09. szerda, 8:52 | Éva.

,,Belül határtalan, kívül nagyon is határos. ''

Szerintem nincs kívüli és belüli megkülönböztetés.Ha úgy tetszik kívül is határtalan vagyok,mert
nem annyi vagyok ,amennyi látszik belőlem,és simán elvezetem magam Istenig,ha úgy ,,tetszik'' kívül is.
Azt gondolom,hogy a lényem ,ami vagyok ,maga a létező az határtalan,akárhonnan is nézem.
A tudatom mindenképpen,de ezt sem választhatom el magamtól,mert minden együtt vagyok én.

Nagyon szép és megragadó ,amit írsz,de inkább egy művészi intuitív látomásként hatott rám,mint egy adekvát igazságként:) ...Bár alapvető létkérdéseket feszegetsz,részemről üdvözlöm.Köszi:)

Aditi képe
Igen, ez előbbinek szántam ("intuitív látomás" kategóriádban :),
2011. március 09. szerda, 17:36 | Aditi   Előzmény

Igen, ez előbbinek szántam ("intuitív látomás" kategóriádban :), adekvát igazságokat meg végképp nem szeretnék megpróbálni sem leírni. Amiről írok, mindig az én igazságom, és mindig időszerű. (Én is változom.) És esetleg még azoké, akik éppen ott tartanak éppen azon az úton, vagy útkereszteződésbe, vagy dombtetőn, vagy erdőben, ahol én.

A határosságról meg annyit, hogy ha nem lennének testi határaink (pl), nem tudnánk kezet fogni, meg más élvezetes dolgokat csinálni :), vagy pl., akár más szinten, lelkileg "összeolvadni", meg hasonlók, és ezáltal is megélni ai Istenivel való egységünk illúzórikus, ámde felemelő és jó esetben kielégítő élményét.

A határok alatt ezt értem. (Azt hiszem, mert ezt a szöveget nem "értve" írtam. ) Szóval az emberi rész, az elme azon illúzióját, számára tapasztalható valóságot, hogy fizikai szinten és némileg asztrális szinten is különállóak vagyunk. Az emberi lét tapasztalataihoz ez is hozzátartozik. :)

Namaszte