Mit jelent a macska? | Önmegvalósítás.hu

Mit jelent a macska?

Hozzászólások

9 hozzászólás
A macskában nekem is van valami, amit nem bírhat a szervezetem,
2011. március 03. csütörtök, 1:23 | KatiPotter

A macskában nekem is van valami, amit nem bírhat a szervezetem, ösztönösen távol tartom magam tőlük. Egy kutyát szívesen megsimogatok, és persze a cicákat sem utálom, ők is a társaink (szerintem mindegy az elnevezés, a cica kedvesebb és nem hivatalos a biológiai faj- és családelnevezéseket nézve, szerintem csak annyi), csak valamit nem bír bennük a szervezetem valószínű. Sokan allergiásak is rá, van, aki a kutyára is, de kevesebben, mint a macskákra. Más a mikrobaösszetétel a bőrén és a szőrén, amit nem minden ember bír. Az immunitásunk egyénileg is nagyon tud különbözni, ki mire érzékeny. Viszont én nem is vonzom őket, nem szokott lenni otthon sem az udvaron.
Viszont valami dolgom lehet nekem is volt vele, mert régebben azt álmodtam többször, hogy megtámadt egy macska, de ezek az álmok már régen nincsenek, valószínű feloldódott, amik okozta, bár nem tudom, mi volt. Talán kialakult az az egészséges hozzáállás, hogy elfogadom, hogy ne menjek hozzájuk közel (régen erőltetve is megsimogattam őket, rokonaim cicáit, csak mert a többi gyerek is azt tette, pedig annyira nem akartam, mint mondjuk a kutyát, lehet ez volt a baj, most már nem, egyszerűen nem megyek oda hozzájuk, és békésen elvagyunk így a cicákkal, "mindenki éli az életét" :).

Én csak a Toxoplazma fertőzéshez szeretnék hozzászólni,amire
2011. március 03. csütörtök, 21:39 | Éva.

Én csak a Toxoplazma fertőzéshez szeretnék hozzászólni,amire utaltál.
Tulajdonképpen bármelyik gerinces állattól el lehet kapni,de védekezni is lehet ellene.
Az emberek nagy része átesett már ezen a fertőzésen.Valóban terhesség alatt nagyon kell vigyázni.
Nem a macskától lehet elkapni,hanem az ürülékében van,tehát azzal nem lehet érintkezni.Alom,ilyesmi.

Ami a macskákat illeti hihetetlen egy népség:)csak az tudja,aki közelebbi kapcsolatban van velük.
Én csodálom őket,és ne feledd Egyiptomban a macskát Istenként tisztelték.Valami okuk volt rá?!:)

Ez a cikk szerintem érdemes az elolvasásra. A toxoplazmával tényleg vigyázni kell.

http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsegek_reszletese...

Gyuri1 képe
pár gondolat
2011. március 03. csütörtök, 22:08 | Gyuri1

Gondoltam megosztom pár gondolatomat, amit én a macskához társítok.
1. A macska lehet a lazaság pédaképe. Megpróbálsz egy nyugodtan pihenő macskát felemelni, akkor kifolyik a kezedből, olyan rugalmas, laza.
2. ápoltság. Sok időt töltenek a tisztálkodással.
3. hízelgés, dörzsölőzködés, dorombolás
4. Makacsság. Mindent meg csinál a gazdijának, amihez a macskának is kedve van. - Vagy csak ösztönlény?
5. Háziasított; megszelidített vadállat.
6. Nem él tipikus párkapcsolati életet. A kandúr sokat csavarog. A nőstény egyedül neveli a kölyköket.
7. Egerészik. Vagyis kártevőket fogyaszt.
8. Rugalmas, hajlékony, idomul, bárhova bemászik.
9. Jól lát a sötétben.
10. lustaság - nagyon sokat alszik
11. Játékkosság. Sok macska még öreg korára is játékos marad.
12. Párzási időszakban szerintem gyakoribb, intenzívebb a macska nyávogás

Be akart jönni a macska (a lakásba=életbe)?

Amúgy milyen színe volt a macskának? A színe is fontos lehet.

A macska mondákkal nem vagyok képben. Mesékből olyasmi jut eszembe, hogy:
Sicc, A brémai muzsikusok, Shrek, Csizmás kandúr, South Park,

Jól összeszedted. Még azt mondanám,hogy szabad és szuverén,azt
2011. március 03. csütörtök, 23:40 | Éva.   Előzmény

Jól összeszedted.
Még azt mondanám,hogy szabad és szuverén,azt tesz amit ő jónak lát:) Viszont,ha az ember magához szoktatja,olyan hűséges tud lenni,majdnem mint a kutya:)
A hetes ponthoz lenne még megjegyzésem:

7. ,,Egerészik. Vagyis kártevőket fogyaszt.''- no meg énekes madarakat,gyíkokat,akik viszont tényleg ,,kártevőket'' fogyasztanak:)

Aditi képe
Bastet, az öröm, az élvezetek istennője volt Egyiptomban, Ra
2011. március 03. csütörtök, 22:50 | Aditi

Bastet, az öröm, az élvezetek istennője volt Egyiptomban, Ra testvére lévén. (Nem véletlenül kapcsolódik a nőiséghez.) A földi macskákat Bastet földi megfelelőként tartották számon, és ennek megfelelően tisztelték őket. Ezen kívül anya-jelképként is, és a gonosz elűzését birtokló hatalom képviselőjeként is (mivel lát a sötétben). A Görögök Artemisszel, a Hold istennővel azonosították. És még azt is hallottam, állítólag míg a kutyák a pozitív töltésű helyeket kedvelik (pl. oda telepszenek egy szobában ha beengedik őket), a macskák épp ellenkezőleg, a negatívat. Gondolom, ilyenkor űzik a gonoszt. :)

Én nem nagyon tettem azelőtt különbséget, de sokáig volt macskám, és a kutyákat, bár szintén szeretem, manapság nem olyan érdekesek nekem, valahogy.

Állítólag sok állat simogatása gyógyító, de ezek szerint macskáé még jobban. :))

Egyébként van a Facebook-on egy teszt (a sok hülyeség között akad néhány igazán érdekes is), annak a segítségével megpróbálhatod kideríteni a belső állatod. (Ez a teszt címe is.) Ha már így sejted, még érdekesebb lehet. :))

Nekem bejött. :))

Namaszte

,,a macskák épp ellenkezőleg, a negatívat'' Igen,jól be lehet
2011. március 04. péntek, 0:00 | Éva.   Előzmény

,,a macskák épp ellenkezőleg, a negatívat''

Igen,jól be lehet velük mérni azt a helyet ,ahova biztos ,hogy nem szabad tenni majd az ágyunkat:)
Simán ráfekszenek az ember fájdalmas testrészére is,és szó szerint leveszik a fájdalmat,sokszor a betegséget is. /nekik nem árt,egyébként is 7- életük van:)/
A dorombolásuk is állítólag gyógyító,magukat is azzal gyógyítják? Azt mondják ez 7.8 HZ,ugyan az a rezgés,mint az energia körülöttünk ,amit felveszünk...

Az az érdekes még, hogy ugye a kínai horoszkópban egy-egy
2011. március 03. csütörtök, 23:03 | KatiPotter

Az az érdekes még, hogy ugye a kínai horoszkópban egy-egy állatnak feleltetik meg a jegyeket. A Nyúl éve a Macska éve is, vagyis a kettő azonos benne. Én Nyúl évében születtem, mégsem áll hozzám közel a macska, a kutya viszont olyan állat, ami erőt ad. Viszont indián horoszkópban farkas vagyok, ami nem ellentmondásos nálam olyan szempontból, mint a kínai. :D Viszont az tény, hogy azok a férfiak vonzóak számomra, akikre illik a Kutya jegyében születettekre vonatkozó leírás (kínai asztrológia szerint). De lehet ez is véletlen. :)
Lehet érdemes lenne megnézni ezt neked is, bár lehet, hogy semmi összefüggés nincs.

És Őfelsége a Macska!
2011. március 06. vasárnap, 17:43 | e-andi

2011. március 6.

Köszönöm szépen a sok hasznos hozzászólást.

Olvastam a toxoplazmáról is.

„Hutchinson 1967-ben több éves kutatás eredményeképp felismerte, hogy a Toxoplasma gondii végső gazdája a macska, annak szervezetében fejlődnek ki az élősködő ivaros alakjai, amelyek végső formái a macska ürülékében megjelenő oociszták. Ebből következőleg a macskafélék kivételével minden állat, valamint az ember csak köztigazdája ennek a kórokozónak”

Értem én, hogy a macska ürülékében van, vagyis elméletileg nyugodtan cirógathatnám őket, még sem megy! Amikor a fenti cikket elolvastam, akkor azt éreztem, hogy a macska valamiben egyedi. Csak az ő szervezetében fejlődnek ki a bacilusok! Van valami, amit csak Ő tud. Furcsa érzés, de azt hiszem ez is zavar benne.

Egyébként esténként néha visszatér! Szép ordas macska! Azt most már tudom, hogy az első emeleti erkélyek között a falon van egy kis peremrész, ahol kényelmesen tud sétálgatni. Legalább tudom, hogy nem a semmiből pottyant ide hozzám! Eddig még nem cirógattam meg, még nem állok rá készen, de jól elbeszélgetek vele!

Az élet furcsa fintora. Le is fényképeztem a cicát, gondoltam most feltöltöm ide Nektek! Ki is vettem a fényképezőgépből a kártyát, hogy letöltöm a többi képpel együtt, és csodák-csodája nincs rajta egy kép sem….macskástól együtt az összes kép eltűnt! Furcsa egy vicc ez az Élettől! No, mindegy ezen még elmélkedem, hogy vajon miért is történt ez!!!

Egyébként én is kutakodtam kicsit a macskák után, ezeket találtam:

Macska: a misztikum, mágia és a függetlenség jelképe

MACSKA – misztikum, mágia és függetlenség.
Fontos a színe, a viselkedése és egyéb tulajdonságai, mert mind-mind külön jelentést hordoz. Sok könyv készült a macskák viselkedéséről, tulajdonságairól és a velük kapcsolatos mítoszokról, mesékről. Akinek macska a totemállata, ezeket is érdemes tanulmányozni. Egyébként akár vad akár házi macska a toteme, számíthat arra, hogy környezetében a mágia és a misztérium erőre kap.

Jelentés és üzenet:
A macska egy "szabad szellem". Játékos, simulékony és nőies, így tipikus szimbóluma és erőállata a bölcs nőknek. Ha a macska lopódzik hozzád, mint segítő, akkor nagyon sokrétű és különböző dolgokra hívhatja fel a figyelmedet. Például arra, hogy sok vagy erős kötődéstől kell megszabadulnod, kevesebbet kellene dolgoznod és többet játszani, újra meg kell nyitnod magad a nőies, intuitív, várakozó oldaladnak: az Érzékiségnek, a Szépségnek, a Gyengédségnek, és az érzékeny Képességeidnek is.
Az egyik tulajdonság, amit sok állat birtokol, de a macska különös mértékben, az hogy teljesen el tud lazulni. Mindenesetre, ha ebben a pillanatban veszély merül fel, rögtön éber lesz és teljesen "jelen van". Lehetséges, hogy a macska, mint a te erőállatod abban akar támogatni, hogy ezt a képességedet fejlesszed, amely éppen a mi rohanó hétköznapjainkban nagyon hasznos lehet.

Tradicionális bölcselet:
Egyiptomban a macskák szentek voltak. A macskafejű istennő Bast vagy Bastet hold-istennő volt, akivel a Védelmet és a Termékenységet hozták kapcsolatba. A festményeken, ebből az időből, a macskát, mint a Nap szövetségesét ábrázolják. Artemis/Diana és az északi istennő Freya is gyakran lett macskával megjelenítve.
Az ősi Rómában a macska a Szabadságot jelképezte. A druida hagyományban is ugyanígy az istennőhöz kapcsolták. A kelták szemszögéből nagyon közel volt a másvilághoz, és különösen jól tudtak ott hatékonykodni. Ezért állnak bölcs asszonyok, mágusok és sámánok oldalán és ugyan úgy üldözte őket a templom, mint ahogy ezeket az embereket.

Nekem a Macskanő jutott eszembe rögtön (film). Én imádom a
2011. március 10. csütörtök, 13:45 | Látogató

Nekem a Macskanő jutott eszembe rögtön (film).
Én imádom a macskákat (cicákat, tigriseket, ...) és viszont. :)
Egyszerre vadak és bújósak, ja és persze mindig talpra esnek!
Fantasztikus képességük a dorombolás, és ahogy gyógyítanak. Ha bajom volt, mindig megjelent valamelyik macskám a színen, ha pedig fizikai volt, arra a helyre feküdt rajtam -mint fentebb írtátok.
Egyszóval én csodálom őket. Végtelenül színes egyéniségek, szinte bármilyen tulajdonságot fel tudnak ölteni, mégis mindig megtartják önállóságukat, függetlenségüket. Egy macska szabad és mindent megenged magának.

Ui.: Érdekes statisztika, hogy sokan a kétszínűséget látják bennük (szerintem inkább sok~), de az talán inkább az azt látó emberről szól.