Segít a céltudat | Önmegvalósítás.hu

Segít a céltudat

Nem ennek indult a blog, de időközben rájöttem a válaszra. Amikor úgy érzi az ember, hirtelen minden nagyon nehéz, sok ijesztő dolgot lát, akkor hajlamos először azt hinni, hogy fennáll a veszély, hogy összeomlik. Látok ilyet a környezetemben, ezért gondolkodtam ezen, és meg is kaptam a választ: CÉL. Van, amikor annyira egyedül érzi magát, mert mondjuk a családtól mentálisan nem kap sok erőt, és nem nagyon van társa, barátoknak kevés az ideje stbstb, és még sorolhatnám, hogy könnyebben megijed egyéb nehézségekből is. Úgy érzi, eljött a kritikus pont, vagyis a "nem bírom tovább." Mert annyira egyedül van, és nincs idő arra, hogy állandóan ezt oldogassa, mert a megélhetésért tesz nap mint nap, csak nem biztos, hogy ez feltölti önmagában.
Ilyenkor van valami, ami segít: egy (vagy esetleg több), szívből jövő cél tudatosítása! Még ha megvalósulását nem is tudja biztosra, de reálisan elérhető. És ezért a célért él. Ilyenkor minden ijesztő körülménynek csökken a jelentősége. Máshogy fogja érzékelni. Egyszerűen átsiklik rajtuk, a cél felé. Tehát mindig van kiút, csak meg kell keresni, illetve tudatosítani ezt a szívből jövő célt (ami általában nagyon egyszerű, mégis szép, pl van, akinek az, hogy szeretni, egyszerűen, vagy ki mit választ, ezt senki nem döntheti el helyettünk). Ez a cél visz, ha erre koncentrálunk, és persze tettekben is kifejezzük.


Beküldte: | 2011. febr. 04. péntek - 12:58

Hozzászólások

33 hozzászólás
elengedő mondatok
2011. február 10. csütörtök, 16:54 | coconutsoup   Előzmény

a tettek jók, de néha nem jutunk el a tettekig, mert félünk. Fontos tudatosítani, hogy mitől félünk és mit szeretnénk helyette. Ekkor jöhet képbe az elengedése
21 napig tükörbe érdemes mondogatni ezt:

Most elengedem minden hitemet, megfigyelésemet, ítéletemet, mely szerint....pl szegény vagyok.
Most elengedek minden szükségletet ás vágyat, hogy azt higgyem....pl szegény vagyok.
Most teljesen elfogadom és elhiszem, valamint utasítom tudatalatti elmémet, hogy létezésem minden szintjén teljesen fogadja el és higgye el, hogy ....pl bőségben vagyok/rengeteg pénzem van...stb.

Ez rengeteget segít.

Persze mondogathatunk megerősítéseket is, legjobb tükörbe, de a jelen példa szerint akár út közben is. Nálam a legjobban a "szeretem magam és a minden a legfőbb jó szerint van" működik. Útközben azt mondogatnám, hogy "nekem minden sikerül. Pontosan odaérek. Biztonságban vagyok, minden rossz elkerül, minden jól alakul."

valami pozitív :D
2011. február 07. hétfő, 11:31 | KatiPotter

A poénok is sokat tudnak segíteni (persze önmagában nem elég). De mindig találunk valami pozitívat. :) Ezt ma találtam a facebookon:
"Elég gázos napom volt. Mondj már legalább Te valami pozitívat! - Proton..." :D

"Why do you live?
2011. február 10. csütörtök, 20:37 | KatiPotter

Because I have something worth living for." (Harry Potter 7/2). :) Vagyis: Miért élsz? Mert van érték, amiért élek. (Ez egyszerű, mégis milyen sokat mond.)