Kié a felelősség? A gazdasági válság hatása pénzügyi helyzetünkre. | Önmegvalósítás.hu

Kié a felelősség? A gazdasági válság hatása pénzügyi helyzetünkre.

Hozzászólások

74 hozzászólás
csalán
2009. október 14. szerda, 18:09 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Szerintem nagyszerü tanácsot kaptál

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Elszállt spirituális úton járók
2009. október 15. csütörtök, 12:42 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nagyon érdekes problémát feszegetsz a spirituálisan elszállókról, nyitottam is neki egy fórumot:
Elszállt spirituális úton járók

Mindenért 100%ban Te vagy a felelős!
2009. november 12. csütörtök, 19:46 | szma (útkereső)

Kiábrándító, de így van... a felelősség elfogadása szép dolog. Sokan ezután esnek depresszióba, pedig elfogadni annyit jelent, hogy megnyugodtam, nincs kétely bennem... A felelősséged abban van, hogy hogyan éled meg a dolgokat, jelen esetben a gazdasági válságot.
Ha félsz, nem csak gondolatod lesz gátolva, cselekedeted is.
Ha elsumákolod, nem csak gondolatban hazudsz, hanem cselekedeted is csak eltussolás lesz.
Ha elfogadod, akkor csak a tett marad...
... ha most arra gondolsz megtettem, mégsem változott semmi, akkor még nem fogadtad el!
... ha azt érzed, hogy megtettem és bár nem változott semmi, de nyugodt vagyok, akkor valóban mindent megtettél! És biztos teszel is még! ... egyszer csak elengeded és nem érzel kényszert sem tenni, sem elengedni a gondolatot...
A dolog nem könnyű és valószínűleg sok rétegből tevődik össze folyamat... de minden részben lesz vmi, amiben felismered félsz vagy felismered épp sumákolsz... apró lépésekkel előre! Kitartás!

wmiki képe
részben igazat adok a tanítónak így a gazdasági összeomlás
2010. szeptember 30. csütörtök, 12:42 | wmiki

részben igazat adok a tanítónak
így a gazdasági összeomlás előtt mindenkinek kevesebb pénze lesz, a tudatosságtól függetlenül

az idő most arra érett meg, hogy mindenki észrevehesse: nem a pénz a lényeg, sőt az nem is létezik

Medve képe
2009 májusában a
2011. január 30. vasárnap, 9:24 | Medve

2009 májusában a www.magunk.hu-n megjelentetett cikk előszavában (Magyar gazdasági válság vetített árnyék) az alábbi mottót választottam elgondolkodtatóul: 1/10.000.000- részarányban mindnyájan felelősek vagyunk mindenért ami ebben az országban történik, a társadalmi felelősségvállalás egyik lehetséges forrása épp a HO'OPONOPONO lehet.

Magyar gazdaság válsága vetített árnyék c. cikkből megtudhatjuk, hogy érdemes e erőszakkal a valóságosnál sötétebb képeket festő, vészharangokat kongató erőkkel szemben harcolni?! Egyáltalán a harc, a szembenállás, alkalmas eszköz-e? Engedjétek meg, hogy egy Isteni gyógyítási folyamat vázolásával utaljak a lehetséges és egyben meghökkentően egyszerű megoldásra,ime az idézet:

„ HO'OPONOPONO
Joe Vitale a VONZÁS FAKTOR írója így nyilatkozik:
Két évvel ezelőtt hallottam egy hawaii-i terapeutáról, aki egy teljes osztálynyi közveszélyes őrültet gyógyított meg anélkül, hogy valaha találkozott volna bármelyikükkel. A pszichológus egy-egy beteg kórlapjának tanulmányozása után önmagában kereste, hogy hogyan teremtette annak a személynek a betegségét. Ahogy önmaga gyógyult, úgy gyógyult a beteg is.
Amikor először hallottam ezt a történetet, azt gondoltam, ez valami városi legenda. Hogy gyógyíthatna valaki embereket önmaga gyógyításával? Hogy lenne képes akár a legjobb öngyógyító mester közveszélyes őrülteken segíteni? Kellően értelmetlen és logikátlan volt, úgyhogy nem törődtem a sztorival.
Egy évvel később újra az utamba került a történet. Azt hallottam, hogy a terapeuta egy Hawaiiban ismert gyógyító módszert, a ho'oponopono-t használja. Soha nem hallottam róla, mégsem tudtam kiverni a fejemből. Ha ez az egész történet igaz volt, mindent tudni akartam róla. A teljes felelősség fogalmát mindeddig úgy értelmeztem, hogy felelős vagyok azért amit gondolok illetve teszek. Ami ezen túl van, azért nem felelek. Azt hiszem, a legtöbb ember így gondolkodik a teljes felelősségről. A saját cselekedeteinkért vagyunk felelősek, nem azért, amit mások tesznek de ez nem így van.
A hawaii terapeuta, Dr. Ihaleakala Hew Len, aki azokat a szellemi fogyatékosokat meggyógyította egy egészen új perspektívából tanította meglátnom, mi is az a teljes felelősség. Az első telefonbeszélgetésünk körülbelül egy órán át tartott; arra kértem, mesélje el terapeuta munkásságának teljes történetét.
Elmagyarázta, hogy a Hawaii Állami Kórházban dolgozott négy éven át. Az osztály, ahol a közveszélyes őrülteket tartották, veszélyes hely volt: a pszichológusok havonta váltották egymást, az ápolók gyakran jelentettek beteget, vagy csak egyszerűen felmondtak. A dolgozók az osztályon kizárólag hátukkal a falhoz simulva közlekedtek, így kerülve el, hogy rájuk támadjanak a betegek. Az osztályon se dolgozni, sem élni nem volt kellemes.
Dr. Len egyetlen beteggel sem találkozott. Kapott egy szobát, ahol a kórlapjukat tanulmányozta. Amíg ezeket olvasta, saját magán dolgozott. Ahogy magát gyógyította, úgy lettek jobban a betegek is.
Néhány hónap elteltével mesélte Dr. Len a korábban szigorúan lekötözött betegek szabadon sétálhattak; másoknak, akiket addig keményen gyógyszereztek, már nem kellett gyógyszert szedniük. Azok, akiknek esélyük sem volt arra, hogy valaha kiengedjenek a kórházból, gyógyultan hazamehettek. Sőt, mi több, a személyzet egyre jobban szeretett ott dolgozni."
A hiányzások és a gyors személyzetváltások megszűntek. A végén többen dolgoztak az osztályon, mint amennyire szükségünk volt, mivel a betegek hazamehettek, plusz mindenki bejárt dolgozni. Mára az osztály bezárták."
Ez volt az a pillanat, amikor feltettem az egymillió dollárt érő kérdést:
"Mit csináltál magaddal, amitől ezek az emberek ennyire megváltoztak?"
"Egyszerűen meggyógyítottam magamban azt a részt, ami őket teremtette."
Nem értettem. Dr. Len elmagyarázta, hogy az életért vállalt teljes felelősség azt jelenti, hogy az életedben minden "csupán mert az életedben jelen van" a te felelősséged. Tulajdonképpen az egész világ a te teremtményed.
Hát... Ez egy kicsit erős... Felelősnek lenni azért, amit mondok vagy teszek, egy dolog. Azért is felelni, amit bárki más mond vagy tesz a környezetemben, az meg egy másik. De mégis, az igazság az, hogyha felvállalod a felelősséget az életedért, azaz mindenért amit látsz, hallasz, ízlelsz, érintesz, vagy bárhogyan megtapasztalsz az a te felelősséged, mivel jelen van az életedben. Ez azt jelenti, hogy a terrortámadásokat, az elnököt, a gazdaságot vagy bármit, amit tapasztalsz és esetleg nem tetszik orvosolhatsz. Ezek a dolgok nem léteznek a szó szoros értelmében, csupán a te belső kivetítéseid. A probléma nem velük van, hanem veled, és ahhoz, hogy megváltozzanak, magadat kell megváltoztatnod.
Tudom, hogy ezt elég nehéz felfogni, pláne elfogadni vagy éppenséggel így élni. Ujjal mutogatni sokkal könnyebb, mint ez az egész teljes felelősség dolog, de ahogy Dr. Lennel beszélgettem, lassan rájöttem, hogy számára és a ho'oponopono szerint a gyógyítás nem jelent mást, mint önmagunk szeretetét.
"Ha javítani akarsz az életeden, meg kell gyógyítani azt. Ha meg szeretnél valakit gyógyítani, akár egy közveszélyes őrültet is, saját magad gyógyításával tudsz segíteni rajta."
Megkérdeztem Dr. Len-t, hogy van ez, mit csinált egészen pontosan, amikor azokat a kórlapokat tanulmányozta.
"Nem tettem mást, csak folyamatosan ismételtem, hogy "Bocsáss meg!" és "Szeretlek!" "újra és újra."
"Ennyi?"
"Ennyi!"
Úgy tűnik, hogy szeretni önmagunkat a legerősebb módja saját fejlődésünknek, és ahogy mi fejlődünk, úgy javul a világunk is.
Hadd magyarázzam el, hogy is működik ez: egy napon valaki küldött nekem egy e-mailt, ami meglehetősen felbosszantott. Korábban megnéztem volna magamban, miért zavar egy ilyen üzenet, vagy elkezdtem volna veszekedni azzal, a levél küldőjével.
Most viszont úgy döntöttem, kipróbálom Dr. Len módszerét. Némán mondogattam magamban: Bocsáss meg! Szeretlek! Nem intéztem senkihez a szavakat, egyszerűen csak megidéztem magamban a szeretetet, hogy meggyógyítsa bennem azt, amit ez a külső körülmény okozott.
Egy órán belül újabb levél jött ugyanattól az embertől: bocsánatot kért korábbi soraiért. Pedig nem tettem semmit, ami ezt kieszközölte volna, még csak nem is válaszoltam neki. Mégis, azzal, hogy azt mondtam "Szeretlek!", valahogy meggyógyítottam azt a részemet, ami őt teremtette.
Később elmentem Dr. Len tréningjére. Ő most 70 éves, mondhatni egy visszavonult sámánnagyapa. Dicsérte az Attractor Factor (A figyelemfelhívó-faktor, vagy "Vonzásfaktor") című könyvemet, és azt mondta, ahogy én fejlődöm, a könyvem rezgése is nőni fog, és ezt mindenki érezni fogja olvasás közben. Röviden: ahogy én fejlődöm, úgy fejlődnek az olvasóim is.
"Mi van azokkal a könyvekkel, amik már kint a vannak boltokban, vagy eladtak?" kérdeztem.
"Azok nincsenek ott kint." Magyarázta, újra felvillantva misztikus bölcsességét. "Azok most is benned vannak." Magyarán, nincs olyan, hogy ott kint.
Ennek a fejlett technikának az alapos bemutatása igazából egy könyvet érdemelne.
Elég az hozzá, hogy ha bármit is javítani akarsz az életedben, csupán egyetlen hely létezik, amit meg kell, hogy vizsgálj: saját magad. És amikor befelé figyelsz, figyelj szeretettel! „

NOS ENNYI AZ IDÉZETBŐL, MOST PEDIG KI-KI SAJÁT MAGA ELDÖNTHETI MENNYIT TEHET A SZEMÉLYES FELELŐSSÉGVÁLLALÁSÁVAL A MAGYAR GAZDASÁGI VÁLSÁG ÉS MÖGÖTTES ENERGIÁI, POZITÍV SZERETETENERGIÁVÁ ALAKÍTÁSÁÉRT.
HELYTELEN ÉS ÉRTELMETLEN IS VOLNA TÜNTETÉSEKKEL ,FIZIKAI ERŐSZAKKAL,LÁZADÁSOKKAL SZEMBESZÁLLNI E SÖTÉT ERŐKKEL, CSÍRÁJÁBAN FOLYTANÁK EL, VERNÉK LE A TÜNTETŐKET, MINT VAK A POHARAT.
HITEDEN MÚLIK MENNYIRE LESZ-NEM LESZ , ÉLHETŐ AZ ÉLETED!
EGYSZERŰEN GYÓGYÍTSD MEG MAGADBAN AZT A RÉSZT, AMI ŐKET TEREMTETTE.
HIGGY AZ „EGYEK VAGYUNK” Isteni erejében, hiszen minden fizikai testünknek (mint fény az árnyéktól, elválaszthatatlan részeként), mintegy nyúlványa a szellemtest, melyek energiahalmazt képezve, dimenziónk másik aspektusában, fényként vizualizálhatjuk magunkban.
ITT ALÁBB MELLÉKELEM A VONZÁSFAKTOR C. KÖNYVET, MELYBEN SOK –SOK RÉSZLETRE FÉNY DERÜL, A FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI „TERV „ MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ. (járatlan vagyok a netes anyagok szerzői jogaiban,ezért csak akkor járulok az elektronikus könyv változatának közléséhez,ha az jogi szempontból legalizálható) addig is utalok a könyv címére ,szerzőjére és kiadójára:-Joe Vitale : VONZÁSFAKTOR - Édesvíz kiadó 2008
IGAZ HITEMRE MONDOM, HOGY MINDANNYIUNK KÉPES MEGVÁLTANI, ILLETVE A FÉNY FELÉ FORDÍTANI A VILÁGOT, CSUPÁN FELISMERÉS, ELHATÁROZÁS ÉS HIT KÉRDÉSE MINDEZ!
Ha földrengések, árvizek, vulkán kitörések, cunamik és más pusztító katasztrófák szükségesek annak eszközeként, hogy végre felismerjük: Egyek Vagyunk, egy az utunk, egymásért tenni közösen a szeretet jegyében, akkor jöjjön aminek jönnie kell. Saját példámon át tudom, hogy amíg nem voltam a "gödör alján" egom mindíg talált "egyszerübb utat". ám nem az Istenit. Amint már mélyebbre nem zuhanhattam, ráeszméltem, nem mehet ez így tovább. Kétségbeesésemben föladtam egom játékát, mint gejzír, tört bennem felszinre a felismerés és azonnal tudtam merre és hogyan tovább.
TELJEN NAPOTOK SZERETET, BÉKE ÉS ERŐSZAKNÉLKÜLISÉG JEGYÉBEN : MEDVE

koverellenor képe
Na de akkor többé nem
2011. január 30. vasárnap, 9:26 | koverellenor   Előzmény

Na de akkor többé nem szídhatom az épp aktuális kormányt? Meg a multikat? Nem láthatom bele minden rossz forrásába a kizsákmányoló nagytőkét?
Mi lesz így velem?

:D

Medve képe
...igen, Kedves Ramanovics
2011. január 30. vasárnap, 9:44 | Medve   Előzmény

...igen, Kedves Ramanovics Tesó, a játszmáink alapja rombadől, megtapasztalhatjuk igaz Önvalónkat, egotlanul.
Csak azért olyan nehéz elképzelni "nélküle" , mert már ezt szoktuk meg, ez rögzült mélyen bennünk, ez a minta. Tudatossággal tehetsz érte, hogy másként legyen.

koverellenor képe
Na ne! Nézd meg ezeket a
2011. január 30. vasárnap, 10:39 | koverellenor   Előzmény

Na ne! Nézd meg ezeket a leleplező videókat az általad is említett www.magunk.hu oldalon! Talán felnyílik a szemed a valóságra és meglátod hogy minden rossznak a multik, a karvajtőke, a kapitalista kizsákmányolók, az illuminátusok, zsidók, és a világméretű szabadkőműves összeesküvés az oka!
http://www.magunk.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=b...
Ugyan miért keresnéd magadban a boldogságot ha AZOK ODAKINN (ugye tudod kikről beszélek...) az életünkre, elbutításunkra és megnyomorításunkra törnek?

:-)

fehercsongor képe
Dacból élni ,
2011. január 30. vasárnap, 11:35 | fehercsongor   Előzmény

jónak lenni . Annak és Azok ellenére . Mert fölül a gálya , de alul a tenger árja , és a víz az úr . A magyarok amúgy is mindig a túlélésre játszanak , és igen ritkán nyílt szembenállással . Üdvözlettel : felacsó

Medve képe
Igen, értelek, ám ez már a
2011. január 30. vasárnap, 12:36 | Medve   Előzmény

Igen, értelek, ám ez már a következménye annak a széthúzásnak, mely sajnálatos módon megosztja polgárainkat, hazánkat. Az összetartozás, együttműködés hiánya tette lehetővé a rést "azok számára akik ebből kapzsi mód extra profitálnak.
Kérdezem én, hogyan vehette meg kilóra az Izraeli a Magyar Gazdaságot, kultúrát? ha nem eladó, ha semmi pénzért oda nem adom idegennek. Kettőn áll a vásár mindíg!
Engem is megkörnyékeztek jópárszor, lehet szegény maradtam, de kristálytiszta a lelkiismeretem.

Medve képe
Igaz Keresztény hitemre
2011. január 30. vasárnap, 12:49 | Medve   Előzmény

Igaz Keresztény hitemre mondom, hogy bármennyire ellenszenvesnek tűnik "nyomulós üzletpolitikájuk" jellemük, azért volna mit tanulnunk ettől a népcsoporttól, elsősorban az összetartásukat, családcentrikusságukat és azt, hogyan emelik fel egymást maguk között. Korábbi munkám során külső kivitelezőként több zsidó család életébe kukkanthattam, másképp élnek ez tény, ám hidd el nekem, hogy mi Magyar emberek vagyunk a "birka nép" aki nem kezeli a keletkezett konfliktushelyzetet, hanem struccpolitikát folytatva a politikusokat szidalmazza, akiket ő és a többiek választottak. Babits Mihálytól tudjuk, hogy "vétkesek között cinkos az, ki hallgat".
Privát mélben küldhetek neked anyagot az Izraeli helyzetről, a valóságot! Attól dodsz csak igazán hátast.
Mégsem keltek riadalmat e tények ismeretében sem. Azért nem linkelem ide mert nem profilja az oldalnak.

fehercsongor képe
Szidd őket lelkesen !
2011. január 30. vasárnap, 11:39 | fehercsongor   Előzmény

Minden csepp energiádat örömmel veszik . Üdvözlettel : felacsó

fehercsongor képe
Nos , ebből világosan kiderült ,
2011. január 30. vasárnap, 11:30 | fehercsongor   Előzmény

hogy Te vagy a felelős a gazdasági válságtól kezdve mindenért . Én , mint teremtményed kérlek , hogy keményen dolgozz Magadon . Egy téli álmot kihagysz , és minden jóra fordul . Majd küldök szeretetteli gondolatokat , ha az segít . Magyarországon sokkal kevesebb együttérzéssel ürítették ki a zártosztályok egy részét . A módszer jónak tűnik , rokonszenves . Üdvözlettel : felacsó

fehercsongor képe
Semmiképpen nem vagyok
2011. január 30. vasárnap, 12:16 | fehercsongor   Előzmény

egy tízmilliomod részben felelős a magyar gazdaság bajaiért . Vagy teljesen a teremtményeim által , vagy , ha mindenkit önálló létezőnek tekintek akkor a jóra ill.rosszra való aktivitásom alapján . Ez mindenkinél különbözik és a helyzete alapján mindenki kisebb vagy nagyobb hatókörrel tud önzeni vagy juttatni . Ennek megfelelően mindenki különböző mértékben felelős . A török hódoltságban élő magyar urak annak idején azért nem vállaltak hivatalt , mert a török keményen büntette a hanyag munkát , a visszaélést , a sikertelenséget ( a régi magyar társadalomhoz hasonlóan ) , és keresztény uraink nem szoktak hozzá az elszámoltatáshoz .
A társadalmi felelősséget nem jó összemosni a spirituálissal , mert egyek vagyunk ugyan , de megjelenésünkben a felszínen akkor is különbözőnek tűnünk . Üdvözlettel : felacsó

Medve képe
Jelképesen szólva értendő a
2011. január 30. vasárnap, 13:08 | Medve   Előzmény

Jelképesen szólva értendő a Tízmilliomod részarány, hisz végül is arról szól, hogy ha egy emberként léptünk volna fel a gigantikus méretű hazaárulás és az ország kifosztása ellen, most nem adtunk volna táptalajt a folytatásnak. A cigány is odamegy lopni ahonnan a legtöbet hozhatja el, a relatíve legkisebb kockázattal.
Másik, hogy a cigány, zsidó, szlovák és más nemzet ellenünk hangolása nem más mint gumicsont, legyen min rágódni a népnek, addig sem a korrupt politikusokkal foglalkozik a média, továbbá a megosztottságot növeli a Magyar nép körében. Emelkedjünk már a napi események főlébe és lássuk magasabb szférából a légyeget.

Medve képe
Valójában én nem is azt
2011. január 30. vasárnap, 13:20 | Medve

Valójában én nem is azt boncolgatnám kérdésekkel, hogy "kié a felelősség?" hanem a mostra, a hogyantovábbra koncentrálnék ezerrel. Arra, hogy a jelen helyzetben miképp erősíthetném oly gyenge Magyar hitet, ékes példája a borsodi árvíz: cigány-magyar-meg épp aki ottvolt, egymás kezébe adogatta a zsákokat, egy légtérben húzták meg magukat a károsultak és nem volt ott cigánykérdés egy percig sem. Ha épp ez csinál bennük hitet, hát legyen árvíz minden évben. Had szokják egymást.

Medve, én nagyon egyetértek
2011. január 30. vasárnap, 15:09 | KatiPotter

Medve, én nagyon egyetértek ezzel, amit írtál. Viszont a bűnözőket, benne a bűnöző politikusokat nem ártana büntetni, mert ha a bűntettek következmények nélkül maradnak, akkor a javulás nehezen elképzelhető, ez kell hozzá. Viszont amúgy igaznak tartom, amit írsz. Nem lehet egész népekre rákenni pl a dolgokat pl. A valódi felelősöket kell személy szerint elővenni. Ki ls konkrétan mit tett. De ez még kevés, előre kell lépni, a megoldások felé. Ez így van. :)

Medve képe
Továbbmegyek. Mindent amit
2011. január 30. vasárnap, 15:54 | Medve   Előzmény

Továbbmegyek. Mindent amit most és közeljövőben megélünk, TESSÉK TANÍTÁSNAK VENNI, mert ha elvonatkoztatnád magad attól, hogy Magyar vagy és ebben az országban élsz, külső szemlélő szemével mit látnál???
Vegyük csak sorra az elmúlt 200 év történelmét, Habsburg uralom, Triannon, Kommunizmus. E három korszak többet ártott a Magyarságnak, mint megelőző Ezer évben bármi összességében.
Valahol a Habsburg időkben segítettek nekünk a megosztottságot belénk plántálni, mára világossá vált miért. Abból az időből származik a Finnugor származási duma is, mely kreáció. A Habsburgok kezdték el lázítani ellenünk szomszédos népeket, hogy segítséget sehonnan se reméljünk. Nem kívánok belemélyedni a részletekbe, a lényeg, hogy Magyarság tudatunkat törték meg, ezzel lettünk valójában lefegyverezve. Az már csak hab a tortán ami Triannonnál zajlott. Kegyelemdöfés. Nem véletlen, hogy olyan ember képviselte hazánkat, kinek a
Magyarság sorsa érdektelen. Sorra kerülnek elő a korabeli dokumentumok, filmek, melyeket edig elhallgattak előlünk. Etettek. Ám ez mind-mind a múlt és visszahatással erre egyikünk sem lehet.
Ezért mondom, a jelennel foglalkozzunk, mert kizárólag erre lehetünk hatással!
Ha csak most mindent jól csinálunk a jelenben, ez egyben a multunkat is szépíti.
Persze könnyebb lehet felelősöket keresni, de még nehezebb felelősségteljes döntéseket hozni és érvényesíteni azt.
Kiváncsiságból kérdezem, mit tennél ha ma éjféltől teljhatalmú Miniszterelnöknek, Királynak avanzsálnának?

fehercsongor képe
Rögtön lemondanék .
2011. január 30. vasárnap, 16:20 | fehercsongor   Előzmény

Magam választom meg azt hogy kinek szolgálok . Jelenleg úr csak a háttérhatalom . A magyarok jelenleg nem urak , szolgák . Nem védik meg magukat , nem szerveződnek .
Akik közűlük egymást támogatva szerveződnek , cselekednek , felmutatnak valamit , nos a nekik életével , becsületével és vagyonával felelős , közűlük tetteivel kiemelkedő vezető javára mondanék le . Főleg , ha a társai hajlandók vele is leszámolni , ha elárulja őket . Ö hozna magával egy együttműködő összeszokott csapatot , amely működőképes , és ha a többi önszerveződő embert , csoportot nem nézik le , akkor még támogatásuk is lenne . A magyarok többsége jelenleg konzumidióta , de a bélbaktériumokhoz hasonlóan mindig a többséghez , vagy az annak vélthez igazódik . A saját származásának , történelmének , jellemének és érdekeinek nincs tudatában . Érdekérvényesítésre képtelen .
Ha ilyen nincs , akkor e saját becsületem megőrzése végett mondanék le . Magányos majom ne legyen báb . Üdvözlettel : anti - Kádár

Medve képe
... ami az elhallgatott
2011. január 30. vasárnap, 16:27 | Medve   Előzmény

... ami az elhallgatott tények mögött van

"... a Római hódítók korában is jóformán üres volt a Kárpát medence és korábbi telepeseknek nyoma sem volt. Ezer évvel később is csak szlávok éltek itt, ezek azonban nem tanúsítottak ellenállást a jóval később érkező magyar megszállókkal szemben..."

Érdemes idézni Glatz Ferenc írását a Magyarok Krónikája c. műből melyben a Tudományos Akadémia elnöke a következőket írta a magyar nemzet őseiről:

" Ezek a primitív hordák, akiknél a gyermek- és nőgyilkosság régi tradíció ... görbe lábú gyilkosok, primitív hordák, nyelvük nem lévén, a sokkal műveltebb szláv törzsek szavait lopták el... "

Lássuk hát, mit is tanítanak Európa egyetemein erről az időszakról és mi az, ami nyugaton köztudott, s amiről a mi akadémiánk úgy hallgat, mint a sír...
Az őskőkor és az új kőkor emlékei - a Kárpát-medencében a nyugati tudósok ismertetésében a következőket tartalmazza:

1. Az ősember egyik legfontosabb szerszámának alapanyaga az obszidián volt, melynek eddig feltárt lelőhelyei Tarcal, Tokaj, és a Hont megyei Csitár község határában voltak. A feltárások igazolják hogy ezeken a helyeken KŐIPARTELEPEK voltak, ami a kő tömeges felhasználását bizonyítja. Az a tény már önmagában is nagyon nagy tömegű lakosságot jelent.

Angol régészek megállapítása szerint az obszidián út, a só út, a borostyánút, kagyló út innen indult ki, a Kárpát-medencéből, és jutott el Európa minden lakott helységébe.
Ezen utak összefutása és találkozása a Kárpát-medencében a tömegek által legsűrűbben lakott terület volt. Európa legsűrűbben lakott területe a Kárpát-medence volt már ebben az időben!! (mit is tanít nekünk a Magyar Tudományos Akadémia, azt hogy a Kárpát medence ez időben üres volt és jóformán lakatlan, csak szlávok laktak itt...)

A nemzetközi tudományos kutatás (a magyar helyett) lépésről lépésre tisztázza, hogy a fémekről elnevezett korszakok is a Kárpát-medencéből indultak ki - különös tekintettel arra hogy Európában először itt voltak ércfeltárások, majd később a Cseh medencében.

A rézkor kezdetén egész Európában csak az alábbi helyeken folytattak bányászatot John Dayton kutató megállapítása szerint:

1. Körmöczbánya (Nyitra) arany, ezüst, antimon
2. Selmeczbánya (Nyitra) ezüst
3. Nagybánya (Szatmárnémeti) arany, ezüst
4. Felsőbánya (Szatmárnémeti) arany, ezüst, cink, ólom
5. Kapnikbánya (Szatmárnémeti) ezüst, antimon, arzén
6. Offenbánya (Torda-Aranyos) ezüst, tellur
7. Veresbánya (Alsó-Fehér megye) arany
8. Rudnikbánya (Nyitra) réz, ólom, ezüst
9. Rudabánya (Borsod) arany, ezüst, vas
10. Nagyág (Hunyad megye) arany, ezüst, tellur, mangán
11.Dognácska (Krassó, Szörény) réz, ólom
12.Szaszkabánya (Krassó, Szörény) réz
13.Majdánpatak (Krassó, Szörény) réz
14.Gölniczbánya (Szepesség) réz, antimon, nikkel

Óriási fémfeldolgozók nyomait tárták fel eddig Bodrogkeresztúr, Lengyel, Erősd, Vincsa, Gulmenitz, Tószeg, Jordánhalom, Tordos, Polgár, Perjámos, Velemszentvid, Hallstadt, Karanovo, Remete, Nyitra, Lerna helyeken. Az itt felsorolt lelőhelyek, és olvasztó telepek kiszolgálását nagy létszámú személyzetnek kellett fenntartani, s terményeikkel is ugyancsak nagy tömegeket szolgáltak ki egész Európában.
A Kárpát-medence őskultúrájának legszenzációsabb bizonyítéka a tatárlaki lelet, melyről a nemzetközi tudósok kutatásai igazolták, hogy több mint 1.500 évvel megelőzik a Mezopotámiai első írásos leleteket.

A nemzetközi orientalista konferencia elfogadta, hogy az emberiség civilizációjának bölcsője NEM Mezopotámia, ahogy eddig hitték, hanem a Kárpát-medence, s ezen belül Erdély. (A tatárlaki agyagtáblák helyi, tatárlaki agyagból készültek, a mezopotámiai legkorábbi leletek 6.000 évesek, míg a tatárlaki leletek 7.500 évesek)

A Magyar Tudományos Akadémia állításaival ellentétben a Kárpát- medence nemhogy nem volt üres, de A Kárpát-medence az őskőkor (a paleolitikum)-tól kezdve Európa legsűrűbben lakott területe volt.Mindenben a Kárpát-medence járt az élen egész Európában lásd -

1. "A Kárpát medence volt a szarvasmarha Európai háziasításának gócpontja, mert a vad őse itt élt a legnagyobb számban. A sertés helyi vad őseinek háziasítását a Kárpát-medencéből, főleg a bronzkorból lehet kimutatni."

2. H. Würm kutató igazolta hogy a Kárpát-medencében a gabonafélék kinemesítése az Őscirokból az i.e. 6.000 - ben már befejeződött.
Állítását igazolják a gabona termesztéséhez szükséges szerszámokat előállító kőipartelepek feltárása és kormeghatározása a már említett Tarcal, Tokaj, és Csitár határában.

3. A civilizációt forradalmasította a kerék feltalálása.
A kerék felhasználásával készült első kocsi is a Kárpát-medencéből származik (Az angol nyelv ma is őrzi a Magyar Kocs község nevét az angol Coach szóban...) Az első kocsik lelőhelyei, Budakalász, Szamosújvár, Gyulavarsánd, és Herpály. Megjelenési idejük i.e. 2.000.

4. A Magyar Tudományos Akadémia azt is állítja, hogy a Római birodalom elfoglalta Pannóniát, és itt sztyeppei állapotokat talált, s jóformán néptelen volt a teljes terület. Ezzel szemben mit is tanítanak Nyugat Európa egyetemein? Edward Gibbons történész könyveiből megtudjuk hogy a Római Birodalomnak Pannónia gabonája és bora kellett, ezért támadtak a Scytha Pannon törzsekre, és i.e. 35. - től i.sz. 9 -ig, összesen 44 esztendei szüntelen hadjáratok árán bírták csak elfoglalni.
Vajon milyen erős, és mekkora nép lehetett mely a világ akkori legnagyobb és legerősebb katonai nagyhatalmának 44 esztendeig ellen bírt állni?
Nyilván nem egy lakatlan és jóformán üres ország lehetett, habár akadémiánk ezt állítja, a tények dacára.

5. A paleolitikumtól kezdve világviszonylatban az első és legősibb a KÜRÖSI kultúra.
6. A Kárpát medencéből származik
- az epigrafikai és paleográfiai írásrendszer
- a korong előtti és a korongolt kerámia
- a gabona kinemesítése az őscirokból
- a fémbányászat
- a fémművesség
- az ötvös művészet és a technikai civilizáció alapja
- a kerék!
- a kengyel!
7. Gordon Childe és Fritz Sachermeyr szinte egybehangzóan írják műveikben, az Európai népek tanítómesterei a Kárpát medencei scythák voltak.
Lássuk a bizonyítékokat a scythák Kárpát medencei őshonosságáról.

A kérdés, ki a Kárpát medence ősbirtokosa, ki az az ősnép mely Európa kultúráját megteremtette.
Az ókori íróktól hasznos adatokat tudunk meg, náluk már i.e. 700-tól találunk adatokat a Kárpát medence történelmére vonatkozóan Herodotos (i.e. 484 - 406) akit a történetírás atyjának is neveznek, azt írja IV. könyve 48. bekezdésében "Szkítaország legnagyobb folyója az Ister(IsterGam-Esztergom) (Duna). Közli, hogy az Isterbe folyik a Tiphisas (Tisza) és az Agatirs scytha törzsektől Erdélyből a Maris (Maros)"

Herodotostól megtudjuk azt is, hogy a Kárpát-medencei scythák első királya TARGITAOS volt. Ha a nevet nyelvészeti vizsgálatnak vetjük alá, akkor a nyelvfejlődés szabályai szerint a kemény T hang helyére annak lágy váltóhangját, a H-t tesszük, és elhagyjuk a görögös os képzőt, akkor tisztán áll előttünk, hogy az első király nevét őrzi még ma is a Hargita nevű hegy.

A scytha és a hun nép azonosságát igazolta AGATHIAS (szül i.e. 301.) könyve 154. oldalán, "Mindazon barbarus népek, melyek az Imauson belül laknak scytháknak vagy hunnusoknak neveztetnek. "
Ptolemaus Claudius (i.e. 138 - 18O) III. könyve, 5. fejezet, 19 oldal, írja A scytha alánok fölött laknak a roxolánok, pannonok és hunok, mind testvérek.

Hippocrates (i.e. 456 - 366.) Európában él a szittya nép, melyet szarmatáknak, szakáknak, szabiroknak, gepidáknak, pártusoknak, pannonoknak, médeknek, jazigoknak(Jász), hunnusoknak és avaroknak is neveznek....

Azaz, a régi írásokból tisztázódik, hogy a rejtélyesnek és titokzatosnak tartott népnevek mögött az azonos HUN SCYTHA népet kell keresni.

Ezekkel az adatokkal tovább tisztul a kép, miszerint Gordon Childe-t idézve. Az európai népek tanítómestere a Kárpát medencei műveltség volt, azaz a magyarok ősei a scytha nép! A mi őshazánk a Kárpát medence!

1. Őshazakutatás

Egészen 1849-ig Magyarországon köztudott volt a scytha, hun, avar, magyar azonosság.

Ezt a nemzeti öntudatot a Habsburgok törték meg azzal, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé tették Joseph Budenz-et, aki egyetlen szót sem tudott magyarul, de megállapította a finnugor elméletet, mely a mai napig egyeduralkodó. Hiszen úgy a Habsburgoknak, mint a náciknak, s később a kommunistáknak egyaránt megfelelt, mert az a nemzet melyet megfosztottak nemzeti öntudatától, és megtörték büszkeségét, s elroppantották gerincét, melyet ősi múltjának ismerete biztosított számára, sokkal könnyebben elnyomható, félrevezethető, kihasználható.

Mivel a szó elszáll, a betű megmarad, érdemes leírni pár dolgot a magyar őstörténettel és a Magyar Tudományos Akadémia hivatalos irányvonalának az 1848-as Szabadságharc bukása utáni hirtelen, 180 fokos irányváltoztatásáról, s az ennek következtében axiómává vált finnugor elméletről" mely valóságos szent-tehén dogmává merevedett.
Ennek igazi okáról és a háttérről az angol, amerikai, kanadai, argentin, francia kutatók írásai alapján a következőket kell tudnunk.

1) Mikor Széchenyi megalapította a Magyar Tudományos Akadémiát, akkor a következő volt a hivatalos álláspont:

Minden magyar krónika, ősgeszta, az ország lakosságának szájhagyományai tanúsítása alapján köztudott volt és az MTA (alapítása és létrehozása óta) hivatalos elfogadása alapján is elfogadott tény hogy a scytha eredetű - hun, avar, magyar nemzet azonosság révén a Kárpát medencei magyarság ittléte minimum 12.000 éves.

Ugyancsak elfogadott volt Torma Zsófia erdélyi régész Tordas melletti ásatásainak alapján, melynek során a Mezopotámiai legrégebbi leleteknél 1.500 évvel régebbi írásos leleteket talált, ezzel írásos igazolást nyert a scytha, hun, avar, magyar nemzetazonosság.

Erre nézve az írás végén adatokat, tényeket ismertetünk, olyanokat, melyek Magyarországon SOHA nem kerültek ismertetésre, mivel az MTA meggátolta ezek publikálását - úgy az osztrák uralom, mint a náci éra, mint az orosz megszállás évtizedei alatt, mivel mindezen idegen megszállóknak azonos volt az érdeke, hisz idegen szempontból nézve mire jó a finnugor elmélet? Megsemmisíti a magyar nemzeti öntudatot, a világ legelmaradottabb, legprimitívebb népének állít be minket a világ országainak színe előtt, kitűnő alap magyarellenes propagandára, és 1920-ban igazolásul szolgált hazánk feldarabolására, és mind a mai napig úgy a germán, mint a szláv népek kedvenc hivatkozási alapja magyarellenes propagandájukban. Azaz a finnugor elmélet az abszolút magyarellenes célokat szolgált, és szolgál ma is, s történik mindez a magyarellenes tevékenység a magyar nemzet adófizetőinek pénzén! Immáron 150 esztendeje folyik ez a magyarellenes MTA tevékenység, méghozzá a magyar lakosság pénzén. Miért? És hogyan kezdődött?

2) 1850-ben a Magyar Tudományos Akadémia hirtelen szemétbe dobta a krónikáinkat, azt mondva, hogy a magyarok szeretnének egy dicső múltat hazudni maguknak. (ezt, megjegyzem Dr. Glatz Ferenc szóról szóra megismételte egyik TV interjújában amit a Duna TV-ben láttam, kis híján agyvérzést kaptam tőle) és 1850-ben minden a még Széchenyi által alkalmazott kutatót, tudóst, nyelvészt kirúgtak, a magyar tudósok helyére német, és cseh "tudósok" érkeztek. Az új kinevezett igazgató Joseph Budenz német nyelvész lett. Az ő vezetése alatt került bevezetésre a finnugor elmélet, mely szent-tehén dogmává vált mára.

Mi volt a háttérben, és miért maradt ez 1850 óta egyeduralkodó az MTA hivatalos vonalán?

A magyarázat egyszerű.

Mikor az osztrák és orosz elnyomók közös erővel leverték a magyar szabadságharcot, Európa nemzetei szimpátiával fordultak felénk, és megvetéssel az osztrákok iránt.

Ferenc József utasítására az osztrákok, és évszázadok óta hűséges kiszolgálóik a csehek, közösen kidolgoztak egy remek tervet - a terv célja Magyarország és a magyar nemzet sárba tiprása, a magyar nemzeti öntudat megsemmisítése volt, s az hogy Európa nemzetei soha többé ne fogják Magyarország pártját.

Ennek a tervnek eszköze a finnugor elmélet - ezt egy Joseph Budenz nevű német dolgozta ki, 5 cseh asszisztensével.

Érdemes megjegyezni hogy habár a finnugor elmélet nyelvészeten alapszik ezen "szakemberek" egyike sem tudott magyarul. Közel 50 éven át, míg óriási fizetést húztak a magyaroktól, a Magyar Tudományos Akadémia vezetőiként Pesten éltek, haláluk napjáig nem is tanulták meg nyelvünket, soha nem szűntek meg a nemzetközi tudományos konferenciákon hangoztatni, hogy a magyar a világ legelmaradottabb legprimitívebb csordája, egy primitív horda, akik vezetésre szorulnak. Hálásaknak kellene lenniük azért, hogy Ausztria, a kultúrát és műveltséget nyújtotta nekik, de a primitív magyarok hála helyett örökös rebellisként állandóan megtámadják Ausztriát.

A propaganda fényesen bevált. Európa nemzetei, akik azelőtt szimpátiával támogatták a magyar függetlenségi törekvéseket, ezután Magyarország ellen fordultak.

Mi a finnugor elmélet lényege?

Joseph Budenz (aki egyetlen szót nem tudott magyarul) de kidolgozta ezt a nyelvészeti elméletet, saját maga a következőket mondta:

1) Nincsenek szövegek, melyek a finnugorság nyelvén szólnának, az írásbeliség előtti korból.

2) Ennek következtében mind a finnugor nyelv szókészlete, mind a nyelvtani szerkezete a maga teljességében és legapróbb részleteiben teljesen ismeretlen előttünk. Azaz, el kell ismerni, hogy NINCSEN finnugor nyelv. E nyelv sosem létezett, de létezhetett volna. Ha létezett volna, akkor eredetét kb. 7.000 évre becsülnénk.

3) Nincs olyan etimológus módszer mely hipotetikus, és nemlétező ősnyelvekkel való rokonságot vagy azokból való származást tudományos eszközökkel bizonyítani tudná.

4) Csak az állt módomban, hogy egy hipotetikus finnugor nyelvi szöveget írjak asszisztenseim segítségével.

Azaz - összefoglalva:

A német és cseh, magyarul nem tudó emberek keresnek egy ősnyelvet - amiről beismerik, hogy NINCS. Beismerik hogy teljesen ismeretlen ez a sosemvolt nyelv. Azt az ősnyelvet kinevezik 7.000 évesnek, de az a nép mely állítólag ezen beszélgetett, csak 2.000 évvel ezelőtt keletkezett. Ezen az ismeretlen és sosemvolt nyelven szövegeket írnak maguk a kutatók. Saját elképzelésük alapján kreálva a szövegeket. Ezt komoly és tudományos nyelvészetnek nevezni NEM LEHET.

Az osztrák érdek az volt hogy:

1. Európa nemzeteiben ne ébresszenek többé rokonszenvet a magyar szabadságharcok, hiszen a világ legelmaradottabb, legprimitívebb, minden kultúra nélküli, tengődő és vezetésre szoruló állatcsorda a magyar - örüljön annak, ha Ausztria megszánja és kultúrát nyújt neki, de a hálátlan állatok csordája, a primitív és elmaradott kultúrálatlan magyarok hála helyett rátámadnak szegény Ausztriára?.

Ez a magyarellenes propaganda fényesen bevált.

A finnugor elmélet kitalálása óta az osztrákok (a magyar állam pénzén) egész Európában terjesztették, s ezzel egy magyarellenes érzés, sok esetben gyűlölet alapját vetették meg.

Mindössze megjegyezném, ez az elmélet mivel magyarellenes, kitűnően megfelelt minden nagyhatalomnak mely hazánkat megszállta. Hiszen minden megszálló nagyhatalom érdeke, hogy NE LEGYEN MAGYAR NEMZETI ÖNTUDAT, a nemzet ne ismerje meg saját múltját, hiszen akinek nincs múltja, annak jövője sincs, s ezt ők nagyon jól tudják.

Így - az osztrákok bevezették, és az oroszok közel 50 éven át belénk sulykolták - ma már senkinek eszébe sem jutna, hogy ezt megkérdőjelezze.

Ami külön dühítő, hogy a magyar nemzet pénzén folyik a magyarellenes propaganda immáron 150 esztendeje, saját magunk ellen!!!!!

Megáll ez ember esze.

Lássuk tehát, mi az igazság? A finnugor hazugság sulykolása helyett rövid, és hiányos összefoglaló a scytha, hun, avar, magyar azonosságról s pár lényeges tény a sumir, magyar, török rokonságról.

Minden pápai bulla azzal kezdődött (évszázadokon keresztül) "A Királyi scythák utódai, a hunok és avarok leszármazottai, a mai magyarok"...

Azaz, köztudott volt származásunk és eredetünk.

Lenormant (francia nyelvész) már 1830-ban megállapította hogy a "sumir nyelv ural altáji nyelv, a mai nyelvek közül a magyar áll hozzá a legközelebb". John Rawlinson (angol kutató) egy székely pap segítségével a rovásírásunk révén fejtette meg a sumir írást. Azaz, ha semmi közünk nem lenne a sumirokhoz, akkor nem lehetett volna a székely-magyar rovásírás révén megfejteni a sumir írást.

A British Múzeumban a sumir kiállításon szerepelnek az ásatások során napfényre került kisebb nagyobb szobrok, s ezek között láthatóak a sumir nép állatait ábrázoló szobrok is. Ezek pl. racka juh, komondor, kuvasz, magyar ridegmarha. Ilyen állatai csak a sumiroknak, és a ma élő nemzetek között CSAK a magyarságnak vannak.

Sir Leonard Wolley archeológus professzor, ki egész kutatómunkás életét (közel 60 esztendőt) töltött Mezopotámiai ásatásokkal, a következőt mondta:

"1939 óta kérelmezem a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy küldjön nekem egy magyar nyelvészt. A sumir nyelv - 7.000 éves volta dacára - ma is elképesztő egyezéseket mutat a mai magyar nyelvvel. Kutatásaim alapján tudom, hogy pl. nyelvtanát nézve a sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából 53 megvan a mai magyar nyelvben. A török a második legközelebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a fentiekből. Míg a török "unokaöcs" fokon áll hasonlóság tekintetében a sumirral. A magyar mondhatni AZONOS, és egyenesági folytatása a sumir nyelvnek. Alapszavakat tekintve több mint 6.000 szógyök egyezik a sumir nyelvből a magyarral."

------------------------------ ---------------------------------------

Megjegyezném, Sir Leonard Wolley professzor később eljött Budapestre, ahol magánúton megtanult magyarul, mivel soha semmi támogatást kutatásaihoz a Magyar Tudományos Akadémiától nem kapott. Sőt, az MTA elítélte őt, mondván "a MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek bármi kapcsolata lenne a sumirral."

És - végezetül néhány érdekesség:

1) Embertani szempontból nézve az ún. finnugor népek embertanilag, azaz fajilag MONGOLOID népek. Szakálltalan, szőrtelen, sárga bőrszínű, ferdeszemű emberek.

A magyar nép szakállas, fehér bőrű, kerek szemű. Azaz embertanilag semmi közünk nincs a finnugor népekhez.

2) Népzenei szempontból

Érdekes módon Bartók Béla Finnországban, Törökországban és Perzsiában végzett népzenei kutatásairól készült magyar nyelvű könyvét a MTA eltüntette még megjelenése idején, és mind a mai napig NEM hozzáférhető Magyarországon!

Ezt a könyvet angol nyelven a New Yorki közkönyvtárban bárki elolvashatja.
A magyar ember meglepetéssel olvashatja benne a következőket:
A Török és magyar népzene 75 % egyezést mutat Bartók Béla megállapítása szerint.
A perzsa és magyar népzene 42 % egyezést mutat.
A finn és magyar népzene 2 % egyezést mutat. Azaz népzenei szempontból minden bizonyíték arra mutat, hogy török eredetű nép vagyunk.

3) Nyelvi szempontból

John Rawlinson a székely rovásírás alapján fordította le a sumir írást.

Lenormant (francia) kutató megállapította hogy a mai nyelvek közül a magyar áll a sumirhoz a legközelebb. Sir Leonard Wolley megállapította, hogy a sumir nyelv nyelvtanát nézve a sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából 53 megvan a mai magyar nyelvben.

A török a második legközelebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a fentiekből.

Míg a török "unokaöcs" fokon áll, hasonlóság tekintetében a sumirral, a magyar mondhatni AZONOS, és egyenesági folytatása a sumir nyelvnek.

A alapszavakat tekintve több mint 6.000 szógyök egyezik a sumir nyelvből a magyarral.

Megjegyezném, Sir Leonard Wolley professzor később eljött

Budapestre, hol magánúton megtanult magyarul - mivel soha semmi támogatást kutatásaihoz a Magyar Tudományos Akadémiától nem kapott. Sőt, a MTA elítélte őt, mondván: "Az MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek bármi kapcsolata lenne a sumirral."

Nyelvi szempontból nézve tehát angol, francia tudósok szerint a magyar nyelv mondhatni egyenesági leszármazottja a Sumir-nak.

4) Régészeti bizonyítékok

A Tigris és Eufrátesz völgyében végzett ásatások során napvilágra került szobrocskák tanúsága szerint a sumir nép állatai - racka juh, pulikutya, kuvasz, komondor, ridegmarha kísértetiesen egyeznek a magyar nép állataival, rajtunk, magyarokon kívül SENKI másnak nincsenek ilyen állatai a világon.

Említésre érdemes egy régészeti szenzáció is, Erdélyben Tatárlakán végzett ásatások során került napfényre több ezer égetett agyagtábla, melyeken sumir írás van, s éveken át tartó kutatások és kísérletek eredményeként a Francia Tudományos Akadémia a következőket állapította meg

1. Az erdélyi tatárlaki ásatások során talált táblák 1.500 évvel régebbiek, mint az eddig talált legrégebbi Mezopotámiai agyagtáblák. A Francia Tudományos Akadémia ennek alapján kimondja, hogy az emberiség bölcsője és az emberi írásbeliség és kultúra NEM Mezopotámiában, hanem Európában, Erdélyben, kezdődött!

2. Ezt később a Párizsi Nemzetközi Orientalista Kongresszus is elfogadta, ami igazi világszenzáció volt. S amit csak a nevében magyar sajtó, óriási egyöntetű lelkesedéssel ELHALLGATOTT. Én csak New Yorkban olvastam erről, Pesten a mai napig senki sem hallott erről egyetlen árva szót sem.

Azaz, embertani, népzenei, nyelvészeti, és régészeti szempontból nézve, a finnugor elmélet, melyet ellenségeink dolgoztak ki lejáratásunkra, és magyarellenes propaganda céljára, egyszerűen

VALÓTLAN elmélet.

Ideje lenne hogy az MTA végre ne magyarellenes tevékenységre költse el a magyar lakosság pénzét.

Példa nélkül áll a világon, hogy egy nemzet tudományos akadémiája arra költi el a nemzet pénzét, hogy nemzetellenes tevékenységet fejtsen ki, rombolván a magyar nemzeti tudatot, hamisítva a magyar történelmet, s hivatkozási alapot nyújt ellenségeinknek

(lásd. Trianon Június 4, 1920)

Hol van a scytha, hun, avar, magyar Őshaza?

A Finn Ugor elmélet után folytassuk a sort pár érdekességgel a magyar Őstörténetről?

Hol is van az őshaza? Felesleges keresni, mert az őshazában élünk ma is, itt szaporodtak el és innen rajzottak ki a nagyvilágba a scytha, pannon, dák, jász, kun, hun, avar, magyar törzsek, és ide tértek haza mikor a haza veszélyben forgott. Ilyen hazatérési hullám történt 7 - 8 alkalommal is, az Árpád-féle hazatérés (honvisszafoglalás) csak az utolsó volt a sorban (896-ban).

1. Dechelette, francia tudós, (A Francia Tudományos Akadémia tagja) a bronzkor elismert nagy szakértője állapította meg a következőket:

"Az első és legprimitívebb bronz leletek Európában csak Kr. előtt 2.000-ben jelennek meg, de a Kárpát medencében talált, és hun illetve székely törzsek által előállított bronz tárgyak többsége Kr. előtt 4.000-ből származik. Sőt, a Torontál megyei Tordas mellett megtalált bronzfokos, melyen székely rovásírással bevésett mondatok vannak, Kr. előtt 5.000-ből származik!"

2. Tatárlaki lelet, mely sumir írással készült, égetett agyagtáblák ezreiből áll, ugyancsak a Francia Tudományos Akadémia által megállapított adatok alapján, 1.500 évvel régebbi, mint az eddig legrégebbinek hitt mezopotámiai írásos emlékek, s így a Párizsi orientalista kongresszus elfogadta hogy az emberi kultúra bölcsője a Kárpát medence, ezen belül is Erdély.

3. Az őstörténeti kutatás során igénybe kell venni az úgynevezett társtudományokat is. Melyek a régészet, írástörténet, nyelvészet, helységnévkutatás, embertan, néprajz, mitológia, népzene.

NÉPZENEI eredmények (Bartók kutatásai szerint) "A török és a magyar népzene 75 % egyezést mutat Bartók Béla megállapítása szerint"

--------------------------------------------------------------------------------

Pécsi Tudományegyetem
„Magyarország első egyeteme”
A Pécsi Tudományegyetemé az Év Campus Honlapja
Ez a levél hivatalos Anti-Vírus programmal ellenőrizve
Kérjük, óvja a természetet, ha nem szükséges, ne nyomtassa ki ezt a levelet!

--

Üdvözlettel / Kind Regards
Ebben a kör emailben sokminden benne van de ez még mindíg a múlt, nekünk pedig a jellennel van kapcsolatunk.
Medve

Ezt szerintem mindeki olvassa
2011. január 30. vasárnap, 16:42 | KatiPotter   Előzmény

Ezt szerintem mindeki olvassa el, amit Medve bemásolt. Mondjuk ezek jó részét tudtam, mert utána jártam, nem egy helyről olvasom a számtalan bizonyítékot. Nézzük csak meg ősi magyar mondáinkat is, Hunor és Magor például, mind a szkíta eredetre utalnak... De nem csak ez, hanem számtalan dolog, addig a finnugorizmusra alig van valami... Nyilván kapcsolatba kerülhettünk finnugorokkal és átvettünk pár dolgot, ez természetes, és most ezt a pár dolgot próbálják nevetséges módon bizonyítéknak titulálni. Az én agyam is mosva volt vele az iskolában, mint ahogy sokunké.
De nem kell elkeseredni! Az jutott eszembe, ha belegondolunk, ezek a hazugságok nem olyan régóta állnak fenn. Ha hosszú távon gondolkodunk. Simán van esélyünk arra, hogy szépen tiszta víz kerüljön a pohárba, egyre inkább. Soha nincs hiába, képviseljük értékrendünket, adjuk át a közösségnek, amit tudunk, és ha ezt többen tesszük, az megéri, mindig megéri. Szóval hajrá! És bár hosszú, amit Medve bemásolt, de tényleg javaslom mindenkinek, aki ide téved, hogy olvassa el, és gondolkodjon el, ha kicsit is fontos neki a magyar történelem normális ismerete. Márpedig szerintem alap lenne...

fehercsongor képe
Igen ,
2011. január 30. vasárnap, 18:14 | fehercsongor   Előzmény

sose hittem igazán el , hogy a bundámat a finnugor medvétől kaptam . Üdvözlettel : felacsó

Rege a csodaszarvasról
2011. január 30. vasárnap, 19:30 | szeti87   Előzmény

Én jól emlékszem rá, Arany János a Rege a csodaszarvasról szóló versét ("Hunor s Magor két dalia, két egytestvér, Ménrót fia") úgy tanították nekünk, hogy az történelmi tévedés volt, hogy a hunok és a magyarok közös törzs két ága. Úgy látszik, Arany még megpróbált szembe szállni ezzel a "Hakinnen-elmélettel "(a Hekkinen finn, a bolha meg ugor), de nem sok sikerrel.

Nekünk is ezt hazudták a
2011. január 30. vasárnap, 19:53 | KatiPotter   Előzmény

Nekünk is ezt hazudták a hunokkal kapcsolatban. :S Bizonyíték pedig nuku arra, hogy ne lenne rokonság... Ellenben arra, hogy van, elég sok van....

fehercsongor képe
Pár éve volt
2011. január 30. vasárnap, 20:21 | fehercsongor   Előzmény

nekem újdonság , hogy ( ha jól emlékszem ) Bakay Kornél régész egy ismerőse talált Örményországban egy hun - örmény szótárt , amiről akkor az előadásán annyit mondott , hogy leginkább a csángó nyelvjárásra hasonlit a hun szókincs . A Magyarságtudományi Füzetek ( MVSZ ? ) egyik kiadványa is mintha egy cikkben feldolgozta volna .
Az interneten is kering egy hun Tízparancsolat ( Tizeszava ) , amiből nekem a Lopüne ( Ne lopj ) ragadt meg leginkább . Egyből átírtam a hatodikat magamnak féllatinra : Szexüne .
Egy félmagyar változattal fejezem be , magamnak címezve : Butüne ! Üdvözlettel : felacsó

fehercsongor képe
Az igazságnak önálló szellemi léte van ,
2011. január 30. vasárnap, 20:08 | fehercsongor   Előzmény

mert úgy tűnik , hogy mint egy búvópatak , újra és újra felszínre tör , hiába emelnek gátat elé , mögötte fölgyűlve , megerősödve elmossa azt ? Üdvözlettel : felacsó

fehercsongor képe
Hozzáfűzöm , hogy
2011. január 30. vasárnap, 18:16 | fehercsongor   Előzmény

a többséghez tartozom én is . Üdvözlettel : felacsó

Örülök, hogy ebben a
2011. január 30. vasárnap, 18:59 | Látogató   Előzmény

Örülök, hogy ebben a kérdésben is egységet élhetek meg veletek, ám hogyan tudatosítsuk
További 9 Millió honfitársunkal mindezt, mikor minden oldalt szűrökkel figyelnek, éberen. Élő példa erre egy külföldi rádió magyar adása, ahol az "ébredésre, honfitársi együvétartozásra hívta fel a hallgatóság figyelmét egy tudós. Másnap befenyítették helyi hatóságok a rádió állomást, többször nem szólalhatott meg magyarul.
Csendes harcnak kell zajlani, eröszak nélkül. Bár a "HARPER PROJEKT" tudatmódosítást képes reflektálni az adott területre, azaz csírájában folythatják el ha tudomásukra jutna hasonló.
Ezzel együtt értelmetlen agyalni a mi is lesz a jövő történései.
Az Isteni cél érdekében eszközök vagyunk, elfogadása könnyít elme ezirányú kicsapongásain.
Minden úgy van jól, ahogy. Saját tapasztalatomból is erősíthetem.
Amit ma keservesnek élsz meg, esetleg fájdalmasnak, azt később akár a lehető legjobbnak fogod értékelni, a megélt dolgok ismeretében.
miért érez bárki is kényszert a világ megmentésére?
Miből gondolod a TE feladatod?
Sokkal inkább arra törekedj, hogy a TE életedben, magad körül, a Magad eszközével mindíg a legjobb, leg bölcsebb gondolatokkal, cselekedetekkel legyél a közösség felé.
Nyílvánuljon meg benned a szeretet minden formája, és adj ebből mindenkinek, tékozolva azt, hiszen "egy gyertya lángjával akár több százat gyújthatsz meg anélkül, hogy tied elhalványúlna."( Sai Baba)

fehercsongor képe
Tartalmi idézet
2011. január 30. vasárnap, 19:56 | fehercsongor   Előzmény

a Taóból : Meg akarod változtatni a világot ? A változtatást Magadon kezd !
Ha Te megváltozol , megváltozik a családod .
Családod megváltoztatja nemzetséged .
Nemzetséged pedig népedet , s néped a világot .
A változás hatása , mint vízbe dobott kőé , hullámként terjed szét .

Minden változás egyetlen magból indul . Légy Te is ilyen mag! Üdvözlettel :felacsó