Műelemző pályázat (Annak, akit érdekel az irodalom) | Önmegvalósítás.hu

Műelemző pályázat (Annak, akit érdekel az irodalom)

A tanítványi láncolat irodalmi klub műelemző pályázatot hirdet tagjai számára. Regisztráció után te is részt vehetsz a pályázaton!
Regisztrálni itt lehet: www.lancolat.socialgo.com

A pályázat témája és tárgya: A pályázónak Radnóti Miklós Töredék című versét kell elemeznie. A pályázótól elsősorban tartalmi elemzést és reflexiót várunk. A pályázó a mű alapján maximum 1 A/4-s oldal terjedelemben, esszészerűen írja le, hogy milyen érzéseket, gondolatokat vált ki belőle ez a vers, és, hogy a mű üzenete miért lehet aktuális ma is, hogyan tudjuk azt a jelenre vetíteni.

Formai követelmények: A pályáztatni kívánt írásművet word dokumentumban kell elküldeni a szinba@gmail.com email címre a szerző nevének megjelölésével. A pályaműnek címet külön nem kell adni. Egy írás nem lehet hosszabb 1 A/4-s oldalnál, a betűtípusnak Times New Romannak kell lennie, 12-es betűmérettel, normál sortávolsággal. A margókra vonatkozóan is a Word alapbeállításai az irányadóak.

Tartalmi követelmények: Lásd a témamegjelölésnél.

Értékelés: A beküldött pályaművek a tanítványi láncolat irodalmi klub weboldalára fognak felkerülni, név nélkül. Azokat a tagok és az oldal látogatói (szavazatot leadni regisztráció nélkül is lehet, ezért érdemes az oldalt minél több emberrel megismertetni) fogják értékelni 1-5-ig terjedő pontskálán, szavazásos rendszerben. A pályázat győztese a legnagyobb összpontszámot elért pályamű írója lesz. Egy-egy műelemzésre minden szavazó csak egyszer tud szavazni.

Beküldési határidő: 2011. február 28., éjfél
A beküldött pályaművek a weboldalra folyamatosan kerülnek fel, így értékelésük is folyamatosan zajlik. Ezen kívül a beküldési határidőt követően még két hétig lehet értékelni a beküldött pályaműveket a klub weboldalán. Ezt követően várható az eredményhirdetés.

Nyeremény:

1. helyezett: 10000 Ft értékű könyvjutalom + 3000 Ft értékű könyvutalvány
2. helyezett: 7500 Ft értékű könyvjutalom
3. helyezett: 5000 Ft értékű könyvjutalom

A nyeremény értékek tájékoztató jellegűek. A felajánlásoktól függően ezek összege növekedhet.

Technikai infó: A beküldött pályaművek elérhetőek lesznek a klub főoldaláról, illetve az Írások menün belül található Pályamű címkénél, jobbra lent.


Beküldte: | 2011. jan. 24. hétfő - 19:58

Hozzászólások

6 hozzászólás
Ez nagyon érdekel, köszönöm. :) Szeretek műveket elemezni, és
2011. január 24. hétfő, 20:14 | KatiPotter

Ez nagyon érdekel, köszönöm. :) Szeretek műveket elemezni, és Radnótit is kedvelem. Nagyon régen volt már irodalom órám, és bár nem írásban, de a műelemzést gyakoroltam szóban, vagyis mikor olvasok valamit, azonnal elemzem ösztönösen, nem is állom meg, hogy ne. Szóval, bár nem vagyok profi, természettudományos szakosként főleg nem, de a magam módján lehet, hogy megpróbálkozom. Igaz, hogy középiskolában nagyon jó irodalom tanárom volt, szóval sokat köszönhetek neki abban, hogy valamennyit mégis konyítok ehhez.
Amúgy Radnótitól a Nem tudhatom a kedvencem. De ezzel is meg fogok próbálkozni.

Regisztráltam Neytiri néven. És tetszik is így elsőre a weboldal
2011. január 24. hétfő, 20:29 | KatiPotter   Előzmény

Regisztráltam Neytiri néven. És tetszik is így elsőre a weboldal és a klub, fogom nézegetni. :)

Szia...
2011. január 25. kedd, 15:41 | Szinay Balázs   Előzmény

Szia!

Örülök, hogy visszhangra talált nálad ez a dolog!:) Üdv a csapatban!:)

Szia:) Köszönöm tényleg. :) Azért is jó lehetőség ez nekem,
2011. január 25. kedd, 16:22 | KatiPotter   Előzmény

Szia:) Köszönöm tényleg. :) Azért is jó lehetőség ez nekem, mert ez a vers segít nekem néhány dolgot feldolgozni, vagyis először bemélyít a fájdalomba, hogy aztán fel is tudjam dolgozni. Azt hiszem, nekem ez a vers pont "betalál", ahogy több Radnóti-vers is. Ezen épp most gondolkodtam el, hogy fog segíteni. Szerintem biztos nem nyerek, mert nem vagyok irodalmár, de nem is azért csinálom. Jó lesz leírni, legalább nem gyepesedik be így a vizsgákon túl sem az agyam. :)
És ami miatt még megfog: olyan jelenbeli dolgokba is átvisz a vers, amikkel szoktam foglalkozni.

Kíváncsian várom az eredményt!:DD
2011. február 05. szombat, 16:07 | Szinay Balázs   Előzmény

Kíváncsian várom az eredményt!:DD

Még sajnos csak a fejemben
2011. február 05. szombat, 16:17 | KatiPotter   Előzmény

Még sajnos csak a fejemben vannak az ötletek, mert egy csomó mindennel foglalkozom, de igyekszem megírni. Tudom, már nemsokára itt a határidő, szóval köszönöm, hogy írtál. :)