Elvihettem a szeretet energiáját a börtönbe | Önmegvalósítás.hu

Elvihettem a szeretet energiáját a börtönbe

Hozzászólások

1 comment posted
Medve képe
Hasonló élményem volt két éve, amikor 8 hónapon át a Tököli
2011. január 24. hétfő, 11:13 | Medve

Hasonló élményem volt két éve, amikor 8 hónapon át a Tököli Fiatalkoruak Büntetésvégrehajtási Intézetében lehetőséget kaptam csoport terápiára. Társaimmal hónapról hónapra elvittük a "szeretetet" oda ahol a legnagyobb szükség van rá.
Második alkalomra totálisan oldott hangulatban folyt a csoport terápia, ha eltekintettünk volna a " helyszintől, díszletől és jelmezektől" akár egy író olvasó találkozóra is emlékeztetett volna, annyira meghitt és őszinte volt a beszélgetés. 90%-a cigány származású és rablók, gyilkosok, betörők, ám akkor és ott sem tekintettem feladatomnak itélkezni felettük, érezhették, hogy elfogadom őket olyannak,amilyenek,(mint embert,) ezért kölcsönösen engem is elfogadtak. Nevét sem tudta volna leírni de mégis olyan érzelmeket és felismeréseket hozott náluk felszinre, hogy kölcsönösen meglepődtünk mindezen.
Szükségtelen volt a fegyőri jelenlét, senki nem érezte magát fenyegetve. Könyveket ajándékoztunk olyanoknak akik olvasni is tudnak, nevelők később megerősítették, hogy csendes pihenőn felolvasásokat tartottak egymásnak. Ha csak akár egy is megtért, megérte a társadalmi feladatvállalás, a szeretet jegyében.