Szerinted akadályozza a húsevés a spirituális fejlődést? | Önmegvalósítás.hu

Szerinted akadályozza a húsevés a spirituális fejlődést?

Beküldte: | 2009. febr. 09. hétfő - 06:36

Hozzászólások

12 hozzászólás
Húsevés-megvilágosodás
2009. február 11. szerda, 17:45 | zoeya

Az összes megvilágosodott ember leszokott a húsevésről még a megvilágosodásuk előtt.....
A megvilágosodott emberek tiszta életet élnek és a tiszta életbe a húsevés nem tartozik bele!

A végletes gondolkodás mindig ártalmas
2009. február 12. csütörtök, 14:17 | Fürzi   Előzmény

Nem is tudom, mit mondjak Neked. Vegyük pl. a természettel szinbiózisban élő népeket, de azok közül is mondjuk az Indiánokat. Igen, őket, akikről példát vehetne a nyugati világ elpénzhajhászosodott fogyasztótársadalma. Csak pénz, csak fogyasztás, és még több pénz a még több fogyasztás szolgálatában. Az indiánok például szükséglet kielégítése folytán ettek / esznek húst, szigorúan tiltja az indián etika és hagyomány a szórakozásból ill. pénzszerzésból történő gyilkolását az állatoknak.

A vallásuk figyelemre méltó, hagyatékuk csodálatos és életszemléletük igazán FELVILÁGOSULT. NOS, NEM KELL BUDDHÁNAK LENNI, nem kell feltétlenül a felvilágosodás csúcsát most azonnal megcélozni és a NIRVÁNÁBA vágyakozni azonnal, legtöbbünknek ez igen távoli feladat, még.....DE LEHET FELVILÁGOSULTAN GONDOLKOZNI étkezésről, természet és ember viszonyáról, az állatok jogairól és ugyanolyan földbéli létjogosultságáról, mint nekünk embereknek.

Persze az is kérdés, mi a szükséglet szerinti fogyasztás, ugyebár. Az állandó hamburgerzabálás, a modern profitorientált vágási, feldolgozási és kereskedelmi-fogyasztási rendszer nem az. Semmiképpen sem ítélem el a halász népek halfogyasztását (nem a túlhalászatról beszélek), a ma is élő eszkimók és északi népek fóka és bálnavadászatát (nem a japán féle gyilkolásukat), de még a dzsungelben élő szintén természeti népek létfenntartó vadászatát. Amit elítélek, az a nyugati világ környezetromboló állattenyésztési szemlélete, az állatok élelem gyártás címszó alatt történő szörnyűséges tartása és a túlfogyasztás.

Néha eszem csirkét, néha tojást és halat is. Étrendem túlnyomórészt zöldség és gyümölcs alapú, tejterméket is fogyasztok. A csirkét, tojást és tejterméket igyekszem kistermelőktől, a piacon beszerezni, olyanoktól, akik nem zombi csirkéket kínoznak ketrecben és nem vágóhídon kínozzák az állatokat. Mi több, a gyerekemet is az állatok és természet maximális tiszteletére tanítom. MEM AKAROK BUDDHA SZINTEN MEGVILÁGOSULT LENNI, és nem hiszem, hogy csak végletekben kéne gondolkodnunk. Fogyasszunk körültekintően és környezet tudatosan, tiszteljük és szeressük a miénktől eltérő létformákat, ne a kényelem és haszonszerzés adjon helyettesítő értelmet földi létünknek.....ÉS MÁRIS NAGY UTAT TESZÜNK A FELVILÁGOSODÁS FELÉ

Egyetértek!
2009. február 13. péntek, 14:11 | Leela- Lisa (útkereső)   Előzmény

..az elöttem szólóval, nem attól leszünk megvilágosodottak ha nem eszünk húst...az úton automatikusan lehullanak azon szokásaink ami az adott energiaszintre már nem jellemző...vagy nem támogató.
Tudni hol vagyunk és mi felé tartunk...
Love!

Észrevétlenül....
2009. február 14. szombat, 18:59 | Veghelyi Etelka   Előzmény

Csak folytatnám az előttem szóló gondolatmenetét: én nem akartam elhagyni a húsevést!
Három évig jártam légzésterápiára, és feltűnt, figyelnem kell arra, hogy időnként húst is egyek.
A Ma-Uri masszázstanfolyam elvégzése után már nem erőltetem. Egyszerűen nincs rá igényem! Észre se vettem, mikor történt?
Tehát, csak erősíteni tudom , az úton mindent elhagysz, amire már nics szükséged.........

sztárok versus bushmanok
2009. február 14. szombat, 0:37 | jag uarete (útkereső)   Előzmény

Wow! Mai személyes sztorim ehhez:
Volt tavaly a Sztárok a fejükre estek Afrikában sorozat a tévében. Érdekelt a sztori, megtetszett az alapötlet. (ami persze az rtlklubnak is megtetszett akkor, egyből ki is hozták az egyidőben futó verziójukat) Szóval az afrikai verziónál megtetszett, hogy lényegében ennyi, hogy tévéből ismert arcokat rugdosnak át Afrika különböző tájain, sátrakban, néha kicsit éheztetve, nomád körülmények között tartva akár hónapokig. Közben folyamatos szimbiózisban élni a környező állat, növényi és embervilággal.

Na és itt jön képbe a 2008. nov. 11-i adás, amit ma este láttam. Ilyen emberek, hogy Fekete László, Kozsó(!), Oláh Ibolya, vmi világbajnok kajakozó (bocsánat a média tehet róla), Voksán Virág(róla se tudtam semmit), meg Bódiguszti (hallomás) meg Margit, ja és nem utolsó sorban Fiala János (mégpedig a sértődött 5 éves óvodás szerepében végig :)). Na szóval ezek a srácok elérkeztek a Kalahári sivatagba, és egy bushman családnál voltak elszállásolva pár napon át.

Igen, kb ezekért a pillanatokért vállaltam hogy hülyének néz bárki esetleg később megtudhatja, a környezetemből mindezeket. De végignézem ha kell ezt a sorozatot, hogy megismerjem Afrikát és a természetét, a benne élő emberekkel. És ez a gyönyörű ütköztetés, hogy két kisebb embercsoport találkozik a világ teljesen más tájáról, teljesen eltérő materiális világgal körülöttük. És tapasztalatot cserélnek, egymás társaságában eltöltenek pár napot.

A mieink, mondanom sem kell szinte végig csak saját magukkal, társaikkal viaskodtak, szócsatároztak. Vagy hát ha úgy tetszik, inkább a mieink szemlélték őket úgy, hogy nagyon furcsán viselkednek ezek.
Idézem a rangidős bushman kattogó-csattogó interjújának fordítását a műsor végéről: "Jó emberek ezek a távolról jöttek. Egyet nem szeretünk csak. A hatalmas tomboló vihar hangút, akinek a karja vastagabb, mint a mi combunk. Ő mindig hangos és olyan, mint a támadó állatok. De szerencsére nem értjük, hogy mit beszél. Akit szeretünk, az a lemenő nap színébe öltözött, sötét kígyó hajú ember. Ő meg akar minket érteni, mindig segít. Már tanuljuk a nevét. Kozso." (majd még néhány helyes kiejtési kísérlet az öreg "törzsfőnöktől".)
Ezt már az egyik anya mondja: "Fogalmam sincs miért jöttek ide ezek az idegenek. Látszik, hogy nem szeretnek itt lenni. Észre sem vesznek minket, csak magukkal foglalkoznak. Sosem segítenek és az ételeinket sem kóstolják meg. Én csak egyet kedvelek közülük, akinek az orrában csillogó kő van. Ő nagyon szeretné, hogy megszeressük, és már ezért a szívünkbe zártuk."

agocs képe
Bocsánat, de...
2009. március 17. kedd, 14:11 | agocs   Előzmény

..nem kötekedni akarok, de talán egy kicsit mégis.
1. Te nyilván jól ismered az összes megvilágosodott embert, ebből fakadóan azt is, mi a megvilágosodás (mert ugye enélkül nem tudod különválasztani ki az és ki nem.)
2. Nyilvánvalóan Te is megvilágosodottnak gondolod magad, különben honnan is tudnád milyen életet élnek.
(3. Még ha az előzőek igazak is lennének: mi alapján gondolod Te, hogy a Te általad tisztának ítélt életet éli a többi megvilágosodott ember is??)

Elsőre ennyi jutott eszembe arról a két sorról, amit megosztottál velünk. :)

Jézus ?
2009. március 17. kedd, 14:20 | Almás (útkereső)   Előzmény

Jézus nem volt megvilágosodott ?
Még amikor feltámadás után vissztért, akkor is a halevéssel bizonygatta a tanítványainak, hogy él.
?

(én nem eszem húst pár éve, nekem így természetes. a "miattam ne öljenek meg állatot" elv az alapja ennek a táplálkozási szokásomnak, de nem ítélek meg senkit azért ha másként érez)

NEM
2009. február 13. péntek, 10:13 | Frigid (útkereső)

NEM

Patanyó képe
Nem az a lényeges,ami a szánkon bemegy...
2009. február 16. hétfő, 11:52 | Patanyó

...hanem ami (beszéd) a szánkon kijön!...
Ez kissé szabad idézete Jézus intelmének.
Én tovább megyek.Az ausztrál bennszülött, sivatagi törzsek egyszer esznek napjában, és minden étekül szolgáló élőnek, - lett légyen az növény,vagy állat - megköszönik, hogy az életét nekik ajándékozza azért, hogy ők is élhessenek. Tudom,hogy sok észak-ázsiai , belső-ázsiai, és afrikai ősi életformát élő törzsnél is hasonló rend szerint élnek.
Velünk nem az a baj, hogy húst eszünk,hanem az, hogy a fejlődésnek nevezett úton elfelejtettünk köszönetet mondani. Persze "jobb helyeken" elmondják az asztali áldást, s megköszönik Istennek, hogy táplálékot tett eléjük,de annak,ami tényleges áldozatot hozott az életünkért,már évszázadok óta nem mondunk köszönetet.
Szerintem Isten = ÉLET. És pontosan ki volt mérve, miből mennyi szaporulat legyen, hogy a tápláléklánc is biztosítva legyen,meg a folytonosság is, vagyis mindig maradjon annyi szaporodni képes egyed,és annyi utód, amennyi a folytonosságot biztosítja.
Baj, hogy az emberi mohóság annyit vett ki ebből a "kosárból" , hogy az egyensúly felborulni látszik...
Üdvözlet mindenkinek:
Patanyó

semmilyen fejlodes nem lehetseges huseves mellett
2009. április 25. szombat, 3:55 | Névtelen (útkereső)

semmilyen fejlodes nem lehetseges huseves mellett

én inkább onnan közelíteném meg a dolgot, hogy annál, aki a
2009. április 25. szombat, 10:19 | Bochecha   Előzmény

én inkább onnan közelíteném meg a dolgot, hogy annál, aki a spirituális úton jár, előbb-utóbb lecsökken az elfogyasztott hús mennyisége, majd megszűnik.

minél magasabb az ember rezgésszintje, annál kevésbé esik jól neki az alacsony rezgésű táplálék.

szerintem :)

üdv: Bochecha

A csokinak milyen a rezgése?
2016. január 15. péntek, 17:38 | Látogató (útkereső)   Előzmény

A csokinak milyen a rezgése?