Tornádó-kapcsolat | Önmegvalósítás.hu

Tornádó-kapcsolat

Tornado3.jpg

Sziasztok,

Megint rég voltam erre, viszont gondoltam hozzátok kellene fordulnom tanácsokért, mert itt talán járt már valaki hasonló cipőben. Egy kritikus ponthoz érkezett az életem és nem tudom hogyan, milyen formában tovább.

Megismerkedtem egy lánnyal nemrég, de kis túlzással úgy is mondhatnám találkoztam saját magammal. Nem gondoltam volna hogy még egy hozzám ennyi mindenben hasonló ember létezik a világon, ráadásul nőnemű? Ezzel mindketten így vagyunk egyébként. Persze nem 100%-ban azért de félelmetesek a belső hasonlóságok, amiben viszont nem egyezünk, abban meg mintha pont kiegészítenénk egymást, pont a két véglet. Van és lenne is még mit tanulnunk egymástól. Én szerintem sokat fejlődtem, tanultam meg magamról az elmúlt hetekben, amit folyamatosan együtt töltöttünk. Mint két szembefordított tükör, látom a saját hibáimat benne, sőt az olyan apróságokra is rávilágít folyamatosan amin egyébként elsiklanék, nem tulajdonítanék semmilyen jelentőséget neki.

Mondhatni minden szép és jó és példaértékű a környezetünk felé is. Mert beragyogjuk ketten időnként bármelyik társaságot ahová bekerülünk, inspirálva, felemelve őket is, mi magunk pedig mondhatni kiteljesedve, kinyílva tündöklünk mint két virág. Sokkal jobban önmagam vagyok mellette mint bárki mellett eddig. Inspiráljuk egymást.

Viszont most jön a dolog árnyoldala ami elég komoly, mondhatni sokkoló volt ráeszmélnem.
Egyik pillanatról a másikra a semmiből, vagy csak egy pitiáner dolog szikrájából olyan dührohamokat áraszt felém időnként hogy félelmetes. És ez napi rendszerességgel megtörténik, menetrendszerűen és olyankor elhord mindennek. Pár óra alatt általában túlteszi magát valahogy rajta és utána kibékülés és minden happy.. De szinte nem telik el nap enélkül. Van úgy hogy szerintem is van némi valóságcsíra a vádjában ilyenkor és ez nekem jól is jön, mert olyan területemre, olyan apróságra figyelhetek és fejlődhetek általa amin eddig elsiklottam, de sokszor meg abszolút a saját dolgait próbálja rámvetíteni, persze csak szerintem. És ez a legdurvább, mintha magát kritizálná, hajszálpontosan ugyanazokat vetíti rám amik akkor és ott épphogy rá jellemzőek, saját magáról beszél olyankor és nem veszi észre!..

Persze ebben az állapotában bármilyen kritika, vagy figyelemfelhívás számára csak olaj a tűzre, esélytelen. Olyankor nem önmaga. Tolle ezt nevezi fájdalomtest-nek, ez ennek egy nagyon súlyos megnyilvánulása.. A pszichológia nyelvén meg valószínűleg ez lehet a borderline. És ezt a fogalmat ő is ismeri mivel pszichológiát tanul jóideje. Ennek ellenére nem képes elfogadnia magáról semmi ilyen irányú kritikát, mindent rámvetít.. Lehet hogy a szuperérzékenysége következtében elveszti az én-határait és azt hiszi kívülről jön az a fenyegetés ami benne (is meg)van és támadásnak veszi?

Ja igen és nála mindez pánikbetegséggel társul, amit állítása szerint már sikeresen lekűzdött, de két közös stoppolásos utunk (ha tudtam volna előre..) alkalmával észre kellett vennem hogy ez nem igaz.. Beszélt arról hogy gyerekkorában a szülei a munkájuk miatt nem tudtak vele foglalkozni egyáltalán, gyakorlatilag a nagyanyja nevelte fel. És éppezért biztonságérzetet vár el mindenkitől, azt várja el hogy mindig legyen valaki aki maximálisan vigyáz rá, foglalkozik vele. És amint ez nincs meg akárcsak egy pillanatra sem, jön a "hiszti". És a legnagyobb baj ebben hogy mivel hihetetlenül érzékeny pontosan tudja mikor van egy olyan pillanat hogy éppen egy társaságban mondjuk egy kis időre nem foglalkozok vele valami miatt. Megérzi a hangulatom. Megérez minden negatív vagy pozitív energiát, egy társaságban pl mindig kiszúrja az "energiavámpírokat" és akkor általában el is kezdi osztani őket, gyűlölködni feléjük! Ez azért "vicces", mert ő a pozitivitás mintapéldája, nem szabad semmilyen negatív dologról még csak beszélni sem, mert az lehúz. Csak előre, csak felfelé, csak pozitivitás!

Épp ezért semmilyen kritikát vagy apró személyes panaszt nem fogad el tőlem (ami nekem éppen jól is jön, mert legalább kicsit leszokok ha másnem így, pl mások kritizálásáról), mert a kritikáimmal - ahogy ő fogalmaz - csak megpróbálom őt lehúzni és energiát lopni tőle.. Olyannyira hogy ez el is bizonytalanított, tényleg energiavámpír lennék ilyen módon?? Csakhogy ahogy látom, az oké hogy az életben éljünk úgy hogy csak a pozitív dolgokra koncentráljunk, ne foglalkozzunk semmi negatívval, ez szép és jó, de valószínűleg az ilyen szőnyegalásöprések eredményei a dühkitörések, amikor is olyan szitkokat tud szórni hogy hihetetlen. Márpedig "aki gyűlöli a rosszat, az csak egy újabb rosszat teremt". Gyűlöli a rosszat és hátat is fordít neki, nem akar tudomást venni róla.
Mindenesetre nekem nagyon tanulságos, viszont embertpróbáló nem kicsit ez a kapcsolat. Félek amúgy hogy szétvisz, meg hogy valójában ő rabol tőlem energiát sokszor, ezt nem tudom biztosan. Mindenesetre "betegség" terén az is tanulságos, hogy mindkettőnknek voltak térdproblémája az elmúlt évben - bár én tanulok mellette most alázatot is az biztos. Továbbá neki problémája van a gerincével is, ami szerintem meg annak köszönhető, hogy halad előre a spiritualitás felé, felfelé, mint egy kúszónövény, ugyanakkor az alapok nincsenek rendberakva és ezért torzul a személyiség egyre erősebben. Persze csak szerintem.

Ő most szerelmes belém, hát, én egyelőre kordában tudom ezt tartani és gondolkodom a hogyantovábbon. Nem akarok megfutamodni, úgy érzem nem véletlenül van dolgunk egymással, hatalmas lehetőségek rejlenének ebben a kapcsolatban, viszont olyan ez a lány mint egy tornádó, és ezt több régi ismerőse is megjegyezte már. Képes felemelni, inspirálni, energetizálni, de ha mély érzelmeket táplálnék iránta akkor előbb utóbb mint egy örvény hatna rám az a gyanúm. És magával rántana a szarságaiba, mint ahogy sikerül is neki sokszor.. Káosz van az életében ez nyilvánvaló, fizikailag is megnyilvánul sokszor. Elhagy dolgokat, eltörnek dolgok.. És hiába hiszi magát már most nagy tanítónak, még sokat kellene fejlődnie olyan dolgokban amiről nem hajlandó tudomást venni. Nem véletlenül vonzhattuk be egymást, azokban a dolgokban vagyunk erősek amikben a másik gyenge, ezt még ő is megjegyezte egyszer. Ennek ellenére persze van benne némi spirituális gőg is úgy érzem..
Mindegy, számomra nagyon tanulságosak a vele töltött idők. De most úgy érzem talán lazítanom kell a kapcsolatunkon, és megpróbálni nem belegabalyodni érzelmileg. Mert az engem is lebontana.

Hát ennyi lenne tényleg csak röviden, várnék javaslatokat, nézőpontokat, hasonló észrevételeket, bármit, köszi szépen előre is!

Beküldte: | 2011. jan. 05. szerda - 14:14

Hozzászólások

97 hozzászólás
megértem a kérésed, ami teljesen jogos
2011. január 06. csütörtök, 10:41 | Ramina   Előzmény

Nem az a lényeg, hogy ő mit gondol rólad, pl amikor kioszt, hanem az, hogy Te mit gondolsz, mit érzel magadról, magad felé, legeslegbelül.
Azt ő megjeleniti feléd, még akkor is, ha történetesen éppen rá is illenek azok a szidalmak. Mert hiszen elég hasonlónak éled meg magatokat, azt irtad.

Ne bánd, hogy megirtad.
Mert kiirtad.
Ilyenkor meg szinte összefoglaljuk, rendszerezzük önmagunknak azt, amivel szembenézünk vagy szembe kellene néznünk. Ez a funkció rendkivül hasznos és ez a weboldal erre is használható.

Mindenkinek: Teljesen megértem Jaguáre kérését az ügyben, hogy ne a drog oldalba menjenek bele most itt az emberek.
Tényleg most nem az a kérdés a prioritált, hanem ez a bizonyos kapcsolat, Jaguár és a barátnője egymásra hatása. Úgy érzem, ezek a jelenségek alapból is benne vannak ebben a kapcsolatban, drog ide vagy oda , és erre kéne koncentrálnunk. Igy segitenénk újabb meglátásokhoz Jaguárt.

jaguar képe
hogy én mit gondolok
2011. január 06. csütörtök, 14:23 | jaguar   Előzmény

hogy én mit gondolok? igen néha érzek addig számomra elhanyagolhatónak vélt valóságcsírát a kiosztásban. mondhatni igyekszik kitisztítani belőlem mindent ami nem valódi, nem igaz, nem pozitív, bármilyen apróság legyen is.
nem bánom hogy megírtam, csak nem szeretném ha egy ismerőse ráismerne pl, vagy hát kitudja idővel lehet olvasni fogja az oldalt és ez azért elég személyes róla. le fogom rövidíteni majd, annyi.

jaguar képe
tetszik ez a nézőpont
2011. január 06. csütörtök, 14:18 | jaguar   Előzmény

tetszik ez a nézőpont. hát igen, továbbra is azt vallom hogy nem meditálgatni születtünk elsősorban a Földre, hanem hogy megtapasztaljuk és kiéljük ezt a 3D-s világot.:) és igen, az igenemberséggel van összhangban hogy én már csak elvből sem fogok megfutamodni.
Kirsikka is ezt tanácsolta, de ami miatt már nem merek érzelmileg mélyen belemenni az azért van mert az első egy hét intenzív együttlét után egyszercsak fogta magát és szakított velem. vmi pánik-parája miatt.. akkor egy éjszakán át szenvedtem, gyötrődtem, majd elfogadtam a döntését és sikerült is elengednem számomra is meglepő módon.. reggelre meg már úgy ébredt, mintha mi sem történt volna.. és ilyesmi szituk bármikor előfordulhatnak nála. ezért kemény ez.

mindannyian ezeket tanuljuk
2011. január 06. csütörtök, 15:31 | Ramina   Előzmény

Én sem voltam kivétel, úgy mondom, hogy az ezósok gyakran beleesnek útjuk során abba a hibába, hogy a spiris "igazságokat" másokra , a másikra alkalmazzák, magukra meg nem.Ez egy átmeneti állapot - jobb esetben- de látom, sokan meg is állnak itt. Idővel, és ezek lehetnek évek is, az ember igyekszik öszintébben belemenni az önvizsgálatba. Talán a barátnőd még nem tart itt.

A vámpirkodással való dobálódzás szintén egy jól ismert jelenség az út elején. Valójában akkor használják gyakran ezt a vádat az emberek, amikor valakik nem szimpatikusak nekik.
Az energia mindig a magasabb frekvencián lévőtől megy az alacsonyabb felé.
De hogy éppen valaki magasabb vagy alacsonyabb rezgésen van valakivel szemben, azt nehéz tudni. Azért, mert a belső világa a döntő. Ha pl gyülölködik, szégyelli magát vagy féltékeny - azt mondják, akik ehhez értenek - hogy ezek a nagyon alacsony energia rezgésű tartományban mozgó érzelmek.De hát vannak nekünk ilyen érzelmeink.....ez van. Akkor sem szabad elfojtani vagy letagadni magunk előtt :-)

Hogy a barátnőd elfordul a negativitástól és "kiakarja" zárni, úgymond, az azt jelenti, hogy még hosszú út áll előtte. Nincs egyedül:-)........Hosszú út áll előtte, hogy észrevegye és elfogadja, hogy minden benne van a 3D-ben és bennünk is! A jó is meg a rossz is. Benne is és a környezetében is.A szerelmében is.A múltjában és a jelenében is.
Akkor választja valaki ilyen kétségbeesetten a "jót", amikor feltehetően sok "rosszban" volt része vagy magát "elég "rossznak" tartja. Ilyenkor a "jó" és pozitivitás túlhangsúlyozása elvisz egy illuzórikus világba, ahol nem kell szembesülni.

u.erika képe
Biztos? ;)
2011. január 06. csütörtök, 15:47 | u.erika   Előzmény

,,Az energia mindig a magasabb frekvencián lévőtől megy az alacsonyabb felé."

Megosztanád Ramina hogy jutottál erre a következtetésre?
Nem kötekedés.
Valóban érdekel.

Üdv!Erika

Az energia az bármilyen frekvenciáról megy,és a vevőtől
2011. január 06. csütörtök, 17:15 | Éva.   Előzmény

Az energia az bármilyen frekvenciáról megy,és a vevőtől függ,hogy milyen frekvenciájú energiát képes felvenni.
Sorry,mondhatnám,hogy szerintem,de sajnos ez tényleg így van:)))

hermess képe
H: Ramina biztos arra gondolt
2011. január 06. csütörtök, 19:28 | hermess   Előzmény

... hogy aki alacsonyabban rezeg éppen, mindig az hajlamos inkább játszmázást kezdeni.

Ő van maga alatt, energiát vesztett, összement egójú állapotban. És csak akkor tud a magasabban rezgőtől energiát felvenni, ha sikerül kiborítania és összehangolni magával. Ez a játszmázás értelme.

Ramina szerintem teljesen jó dolgokat mondott,Hermess. Erika egy
2011. január 06. csütörtök, 19:56 | Éva.   Előzmény

Ramina szerintem teljesen jó dolgokat mondott,Hermess.
Erika egy mondatára kérdezett rá,hogy ,,biztos''?

,,Az energia mindig a magasabb frekvencián lévőtől megy az alacsonyabb felé.''

És én is csak erre az egy mondatra reagáltam,mert a többivel egyetértek:)

Erika ezt én is így gondolom
2011. január 06. csütörtök, 20:07 | névtelen/Michaelita (útkereső)   Előzmény

Amikor valaki ideges, és vibrál az idegességtől, a nyugodt ember mellett megnyugszik, úgy hogy a kettőjük rezgései, energiái szétosztódnak (a nyugodt ad az idegesnek, hogy lecsillapodjon).

Vagy amikor rossz lelkiállapotban vagyunk és kimegyünk a természetbe, akkor a fák, növények, a természet ad nekünk a maga magasabb, energiadúsabb frekvenciájából, amitől mi is feltöltődünk.

Szerintem mindig az üres/alacsony energiaszintű helyekre tud beáramolni valami, mert a teli már nem tudná befogadni (nincs hova)

Ez igaz,de olyasmi is előfordulhat ,hogy a nyugodt ember levesz
2011. január 06. csütörtök, 20:42 | Éva.   Előzmény

Ez igaz,de olyasmi is előfordulhat ,hogy a nyugodt ember levesz egy kicsit az ideges feszültségéből,ha mondjuk nem csak nyugodt ,hanem empatikus is, /ne adj Isten önfeláldozó:) / és akkor így már nem lesz annyira nyugodt,viszont az ideges így valóban megnyugszik egy kicsit./még az is lehet,hogy teljesen,ha a másik túlságosan leveszi a feszültségét:)/
Ez amolyan energiakiegyenlítődés./az arányok,többféleképpen változhatnak,a résztvevő személyiségektől függően./
Úgyhogy van egy pár lehetőség,az is amiket Te is írtál,meg ez is,meg még sok minden más...:)

u.erika képe
Szia Michaelita!
2011. január 06. csütörtök, 21:12 | u.erika   Előzmény

,,Szerintem mindig az üres/alacsony energiaszintű helyekre tud beáramolni valami, mert a teli már nem tudná befogadni (nincs hova)"

Ez az energetikai izé nem egy zárt dolog.
Az ember energiafelvétele határtalan.
Soha nem lehet tele,mert nincs határa.
(bocsi a teli zsák kép jelent meg elöttem,ahogy egy ember görnyedten a hátán cipeli a ,,teli zsákját",gyors tempóban halad nehogy véletlenül többet belepakoljanak.) :)))

Az ideges ember csak akkor nyugszik meg a nyugodt embertöl ha az a nyugalom stabil.
Az ,,rántja magával" a másikat aki az erösebb.(elszántabb) ;)

Bírlak!Nagyon jóhiszemü Vagy Marcsi.
Ìgy ismerlek,bocs ha téves képet írok Rólad.

De a valóságban igenis létezik olyan helyzet amikor az ideges billenti ki a nyugodtat.

S az elsö mondathoz is hozzáfüzném amire reagáltatok sokan,hogy az energia irányának nincs
ilyen szabálya amiröl írt is Ramina.
A vonzás törvénye érvényesül,a hasonló a hasonlót vonza.
Folyton növekedni akar,és ezért keresi a hasonló energiát amit magába olvaszthat,amitöl erösebb lesz,
és egyre terjedelmesebb.
Ha valahol nem kap ,,enni"továbbáll onnan,és máshol próbálkozik szikrát csihol,hátha fellobban az éltetö láng.
Most a negatív energiáról beszéltem... ;)

Kedves Ramina!

Gondolom hogy nem érezted át amit írtál.
Vagy valahonnan így hallottad.
De örülök hogy leírtad,mert fontos témára hívtad fel a figyelmemet.

Köszönöm!Erika

hermess képe
H:ozzátenném, Erika
2011. január 06. csütörtök, 22:02 | hermess   Előzmény

1. ... hogy ez a psziché szintjeire érvényes - hasonló a hasonlót vonzza.

2. A Fizikai szinten viszont a különböző képességek és szélsőségek vonzzák egymást.

3. Ugyanannak a dolognak megvan a vetülete lelki szinten és fizikai szinten is. (S ha ugyanaz a valami lelki szinten vonzz, fizikai szinten már nem fog, mert ott a különbözőségek szeretik egymást, és fordítva)

4. Hogy még bonyolultabb legyen, van egy szerintem teljesen független folyamat, ami fizikai és lelki szinten is párhuzamosan működik: amit magadban megtagadsz, lenyomsz a tudatalattiba, vagy nem csinálsz, nem engedsz meg magadnak (egyszóval ellenállás bármi iránt) - az megjelenik a külvilágból. (Bár abban, hogy ez teljesen független folyamat, nem vagyok még teljesen biztos, de más működésű, mert lelki szinten is az ellentétjét vonzza be)

Ezért is zöldség a pozitív gondolkodás, meg a negatív minták kirekesztése. Ha el tudunk fogadni mindent ami jön ellenállás nélkül, akkor már igen, akkor kell a pozitívat választani, de nem előbb.

Amikor ez a négy keveredik, na akkor legyen talpán az önismeret...:DDD

u.erika képe
Szia Hermess!
2011. január 06. csütörtök, 22:11 | u.erika   Előzmény

Köszi hogy továbbrakod a puzle-t!

A fizikai vonzás törvényéröl amit írsz nem jön át nekem.....:P
Kifejtenéd valahogy más megközelítésböl?
Példával esetleg?

Üdv!Erika

hermess képe
H: Ügyes voltál
2011. január 06. csütörtök, 22:29 | hermess   Előzmény

... már nem bírtam kiszerkeszteni a helyesírási hibáimat! :D

Hát itt van a két legnagyobb fizikai polaritás, a Férfi és a Nő. Különbözőek és vonzzák egymást? Naná.

De az ő lelki vetületük asztrál-mentál síkon már nem! Pl. a női hozzáállás, logika már elég nehezen csiszolódik össze a férfi logikával egy probléma kezelésében. És ugyanígy a fizikai test által képviselt különböző képességek vonzzák egymást, de a lelki megfelelőjük már nem.

Vegyük fordítva: lelki szinten van hasonló érdeklődés két ember között, mondjuk a gyógyítás iránt (vonzzák egymást). Képességeikben mindketten kitűnő orvosok lesznek fizikai szinten és... egymásnak versenytársai lesznek, vagy unni fogják egymást, mert mindkettő ugyanarra képes, mint a másik.

A megvalósuló összvonzás (kapcsolatépítés), vagy annak hiánya (kilépés belőle) attól függ, hogy mire koncentrálok éppen, melyik síkon keresem az összetartozást. Valahogy ebből jön ki a szeretni tudás, és ettől épülhet egy kapcsolat. Vagy nem.

De elvisszük a blogtémát...

párhuzamosan működnek Erika
2011. január 07. péntek, 9:33 | Ramina   Előzmény

A vonzás törvénye IS létezik, meg az energia kiegyenlitődés törvénye is. Az egyik nem ugyanaz, mint a másik.Ebbe most nem megyek bele, de egyik nem zárja ki a másikat, egymás mellett működnek ezek a folyamatok.

Erika, Évi
2011. január 07. péntek, 12:48 | névtelen/Michaelita (útkereső)   Előzmény

No, milyen gyorsan lebuktam:)

Szóval én próbálom érteni ezeket az energiaáramlással kapcsolatos dolgokat, s a hozzászólásomban azt fogalmaztam meg amit már úgy ahogy sikerült megértenem.

Persze, hogy egy csomó más lehetőség is van:)

A határtalan energiafelvétel lehetősége is igaz lehet, most hogy így felhívod rá a figyelmet:)

Jó olvasni Benneteket, ahogy továbbmegyünk a témában, s egyre több infó jön át.

Erika Kedves!
Az, hogy Te hogy ismersz egy dolog (akár változhat is), de akit én ismerek önmagamként az egy sokszínű személyiség, akiben mélyen nagyon sok minden zajlik, csak - több okból - nem ad mindig mindennek hangot. S ez így van jól (számomra legalábbis).
Minden esetre én is bírlak (de nem udvariasságból, hanem tényleg!), ahogy a világot és az embereket akarod megfejteni, megérteni.

Nem buktál le Michaelita. Számomra azt hiszem Te vagy az egyetle
2011. január 07. péntek, 13:04 | Éva.   Előzmény

Nem buktál le Michaelita.
Számomra azt hiszem Te vagy az egyetlen az oldalon,aki még sohasem bukott le abban az értelemben,hogy még egyetlen egy hozzászólást sem olvastam tőled,amiből ne a legelfogadóbb szeretet ,megértés,és segítőkészség áradt volna.
Számomra ez a lényeg,ez mindennél több, az esetleges tárgyi tudásnál meg végképp.
Úgyhogy csak maradj meg ilyennek.Ez sokkal több,mintha tévedhetetlen lennél:)

köszi Évi
2011. január 07. péntek, 13:21 | névtelen/Michaelita (útkereső)   Előzmény

hogy ilyen pozitívan látsz engem (én sokkal szigorúbb vagyok saját magamhoz... másokkal meg elnézőbb. S ezt bizony néha nehéz befelé megélni... de van egy nagy előnye: nyugodt szívvel alszom éjszakánként, ami számomra nagyon fontos.

u.erika képe
,,No, milyen gyorsan lebuktam:)"
2011. január 07. péntek, 13:19 | u.erika   Előzmény

Kedves Marcsi!

Ez nem egy tudományos vetélkedö! :)))
Az ösbizalom blogban leírtam hogy a belsö hang az ami a legpontosabb
választ adja.
Nem a könyvek,és nem azok az emberek akiket saját Magadnál bölcsebbnek tartasz.
A belsö hanggal való összhang képessége mindanyionknak adott képesség.

Ha valamit állítasz,akkor kóstolgasd mielött közreadod.
Kérdezd meg hogy igaz?
Olyan mint amikor fözöl egy levest,és megkóstolod.
Érzed hogy hiányzik belöle valami,és próbálod kitalálni hogy mi is lehet az.
Vagy azt is érzed hogy valami túl sok benne,és asszerint próbálsz igazítani az ízeken
Na ez is olyan.

Lehet hogy nem a hiteles jellemzést írtam Rólad,mert csak a jóhiszemü oldaladat érzékelem eröteljesen.
Ami nem zavaró egyáltalán.
Így könnyebben nyitsz a segítö szándék felé.

Erika Szeretettel!

Erikának
2011. január 07. péntek, 9:27 | Ramina   Előzmény

Nem jutottam erre a következtetésre, hanem igy tanultam valamikor.Az energia törvényszerűségeivel foglalkozó első populáris könyv pl a Mennyei Prófécia volt. Aztán figyelnin kezdtem, hogy mindez a való életben igaz-e? És úgy tapasztalom, hogy közel áll a valósághoz.
Ugye minden rezgés. Még a kövek is, a tárgyak is "csak" rezgések. Különböző frekvencián rezegnek. Az érzések is rezgések, a gondolatok is, minden az Univerzumban. A lelkek is rezgés "csomagok" e szerint a felfogás szerint. Látók állitólag látják, tisztánérzékelők állitólag érzékelik ezeket a rezgésszinteket.

Az energiával foglalkozók szerint, beleértve a fizikusokat is, ezt a folyamatot energia kiegyenlitődésnek nevezzük. Ennek értelmében az energia mindig a magasabb rezgésűből megy át az alacsonyabb rezgésűbe. Kiegyenlitődés jön létre, mert ez az energia mozgásának a törvénye.
Ha két ember találkozik, akkor is ez történik automatikusan. Senki nem rabol semmit, mert ez a folyamat észrevétlenül igy is, úgy is végbemegy.
Persze van olyan, amikor valaki még rájönni ugyan nem jön rá, de tudattalanul megérzi, hogy kikkel jó együtt lenni, kikkel kell sokszor beszélgetnie, hogy jobban érezze magát. Aztán ott van a játszmázás, amit Hermess ir, ahol szintén döntően tudattalanul "kiveszekedjük" a másikból a figyelmét, vagyis az energiáját. Ezek az u.n. energia szerző tevékenységek, vámpirkodás, ha úgy tetszik stb.

Az érdekesség az egészben nekem az, hogy hiába látjuk pl valakinek a külső viselkedését, az nem biztos, hogy az energetikailag is egyezik, azzal, ami épp belül van. Ezért pl volt olyan, hogy találkozóm volt valakivel, aki elég rossz passzban volt akkor, letörtnek, üresnek érezte magát.Még gondoltam is, mennyire nehéz lesz ez nekem is.....de pont forditva lett. Én éreztem sokkal jobban magam a találka után, mondtam is neki, és bár különösebb dolog nem utalt erre, kiderült, én voltam a rosszabb passzban:-)

hermess képe
H: Igaz, amit írsz, Ramina
2011. január 07. péntek, 10:08 | hermess   Előzmény

Csak két folyamat keveredik benne. Az egyik a rezgésszint kiegyenlítődés, a másik pedig az energia átáramlás a kevesebb felé. Az utóbbinak a feltétele az előbbi, vagyis az öntudatlan bevonódás. Ha ennek tudatosan ellenáll valaki, akkor az utóbbi nem történik meg.

Összességében így tehát igaz az, hogy az alacsonyabb rezgésszínt felé áramlik az energia (de nem feltétlenül), mert mindig az lesz energiahiányos, aki alacsonyabb szinten rezeg valami miatt. Ekkor jelenik meg az öntudatlan késztetése, hogy a figyelemenergia önmaga felé irányításával összehangolódjon egy magasabban rezgővel, akitől "vételezni" tud. Eközben valahol a kettő kezdeti rezgés között (alacsonyabban, vagy magasabban, nem törvényszerűen a felénél) létrejön egy közös rezgés, ha megtörtént a bevonódás, majd a mennyiségi energia kiegyenlítődés is, vagyis az áramlás a többtől a kevesebb felé.

A lényeg észrevenni, hogy mi történik, akármelyik oldalon áll valaki, és tudatosan törekedni egyrészt az önfeltöltődésre (nem a másik rovására), másrészt pedig úgy hagyni magunkat "lehangolni", hogy segíthessünk ugyan, de ne maradjunk úgy, együtt emelkedjünk egy magasabb, közösen elérhető rezgésszintre. Vagy egyáltalán ne hagyjuk magunkat "lehangolni", ne vonódjunk be. Na, ez egyik sem megy, ha nem tudjuk mi történik. Ekkor van az, hogy a játszmázó kicsivel jobban érzi magát utána, a másik meg sokkal rosszabbul. De nem tudja, hogy miért, ezért első adandó alkalommal ő is energiát próbál "szerezni" az önmaga helyreállításához - viszont játszmázással, vagy valaki mástól, aki a látókörébe kerül.

Ha a partnerek között ez megszokottá válik, akkor végeérhetetlen lesz (önmagát újrateremtő az öntudatlansága miatt), amíg teljesen le nem pusztítják egymást, vagy rá nem jönnek, hogy mit csinálnak. Gyönyörű elmélete és gyakorlat van ennek a Tranzakció analízisben.

Nem akarok ,,nyalni'' neked Hermess,de ezért jó ,ha valaki
2011. január 07. péntek, 10:44 | Éva.   Előzmény

Nem akarok ,,nyalni'' neked Hermess,de ezért jó ,ha valaki gyakorlatban is ismeri az energia természetét,mert akkor világosan átlátja ezeket a dolgokat.

Ha valakit komolyabban érdekel az energia természete,szerintem ne ezoterikus könyvekből próbáljon erről a témáról tájékozódni,hanem inkább foglalkozzon parapszichológiával,akkor sokkal inkább átlátja ezt a
dolgot.
A parapszichológia kimondottan az ,,energia tana'',nem vegyíti a kérdést más témákkal,így könnyen és tisztán megérthető.
Ezt persze nem neked írom,hanem olyanoknak ,akik még keresik a választ ezekre a kérdésekre.

u.erika képe
Kedves Ramina!
2011. január 07. péntek, 13:48 | u.erika   Előzmény

,,Látók állitólag látják, tisztánérzékelők állitólag érzékelik ezeket a rezgésszinteket."

Ez így is van. ;)

,,Az érdekesség az egészben nekem az, hogy hiába látjuk pl valakinek a külső viselkedését, az nem biztos, hogy az energetikailag is egyezik, azzal, ami épp belül van. "

Valóban.
Sokan igyekeznek azon hogy a környezetük ne lássa azt ami zajlik bennük,attól tartva hogy így nem lesznek szerethetöek a környezetük számára.
De csak azért hiszik azt,mert ök maguk rossznak cimkézték meg azt a fajta megnyilvánulást ami kikívánkozik éppenséggel,de az illetö eröszakkal elfolyt magában.
Tudod hogy ez mekkora energiájába kerül!?
S minél inkább gyüri vissza,az az energia annál inkább erösödik,és így méginkább érzékelhetövé válik a tiszta érzö émber számára.(a környezete is érzékeli egyébként csak nem tudatosan)
Kívülröl is látszik ez,vannak árulkodó jelek.
Testtartás,mimika stb.mind olyan jelek amik leleplezik tulajdonosukat.

,,Ezért pl volt olyan, hogy találkozóm volt valakivel, aki elég rossz passzban volt akkor, letörtnek, üresnek érezte magát.Még gondoltam is, mennyire nehéz lesz ez nekem is.....de pont forditva lett. Én éreztem sokkal jobban magam a találka után, mondtam is neki, és bár különösebb dolog nem utalt erre, kiderült, én voltam a rosszabb passzban:-)"

Ez azért történt így,mert a rossz passzban lévö barátod/nöd nem állt neki játszmázni,és ilymódon Töled energiához jutni.
Hanem egyenesen közölte hogy ez van,s Te így a rossz passzával együtt elfogadtad.
Az elfogadás és a szeretet mind pozitiv minöség,amitöl Te töltödtél.
Ö csak kipattintotta az elfogadás,és a szeretet,együttérzés,és még ki tudja (Te tudod;))milyen érzelmek szikráját amik aztán lángra kaptak.

Puszi!Erika

jaguar képe
de hogyan kellene ezeket a dolgokat elfogadtatni vele?
2011. január 07. péntek, 6:15 | jaguar   Előzmény

"pozitivitás túlhangsúlyozása elvisz egy illuzórikus világba, ahol nem kell szembesülni."
nem kell szembesülni, viszont a sok gyűlölködés, harag vagy depresszió meg kibukik a szőnyeg alól időnként, ha nincs meg a vélt fizikai biztonság 100%-osan vmi miatt.. és ez nem tűnik fel neki, az neki ott nem számít negativitásnak, ha rákérdezek, az mindig a másik fél hibájából van.. a másik fél felelősségéből adódó biztonság 100%-ról lecsökkent abban pillanatban mondjuk 80%-ra, az már elég ok..
de hogyan kellene ezeket a dolgokat elfogadtatni vele?

hermess képe
H:át, művészi feladat
2011. január 07. péntek, 7:56 | hermess   Előzmény

Semmiképpen nem úgy, mint mikor bal kézzel vakarod meg a bal füledet, jobbal meg a másikat, mert azonnal vagy újabb tornádó lesz belőle, vagy elmegy másfelé biztonságot keresni. Másnak is kissebbedik az egója, ha nem olyan visszajelzést kap, mint amit magáról kialakított, hát még az ő labilis egója...

Ha bármi nem úgy változik, mint ami megszokottan kialakított a számára, s amiben "egyben" tudja magát érezni - átvált támadásba, elégedetlenkedésbe, miközben azzal vádol, hogy Te kritizálod, vagy panaszkodsz, vagyis játszmázol vele, le akarod húzni. Így kompenzál, mert úgy inkább érzi a saját én-határait (Ademon írt valami hasonlót az elején). Nem tudsz olyan fogalmazást választani, amiből ne ez jönne ki, akár felteszed a sapkát, akár sapka nélkül mondod.

Annyit tudok, hogy egyenesben megbeszélni nem működik. Úgy csak veszíthetsz. Nem volt még lehetőségem megoldásig eljutni egy ilyen szituációban, ami nem túl gyakori. Nagyfokú tudatosság segíthet talán a részedről, a gyógyító jelenléted, a kitartásod és szereteted, a hosszútávú elkötelezettséged. Azonban valahogyan neki magának is szembesülnie kell a problémájával, és akarni kijönni belőle, mert különben lehet, hogy mindvégig így marad. De hátha tud még valaki tanácsot adni.

jaja, persze, hogy kibuknak ezek a dolgok
2011. január 07. péntek, 10:10 | Ramina   Előzmény

Jó hogy irtad ezt, mert befejezetlen volt a gondolatmenetem....
Mikor makacsul nem akarunk tudomást venni a negativ dolgokról és csak a szép oldalát erőltetjük mindennek, akkor a cél az elmenekülés. Elakarunk menekülni egy illuzórikus világba, ahol nem fáj semmi, ahol nem kell félni stb.
És igazad van, ez nem megy!
Mivel már a magunk reggeli rosszkedvű ingerültsége is észreveteti magát, hogy lám, itt vannak folyton ezek a kellemetlen dolgok.

Elfogadtatni vele? Hm....
Az elfogadás az sok lenne egyszerre, talán arra kéne törekedni, hogy megbékéljen azzal, hogy ezek a negativ érzések, történések az élete részei s mint ilyenek, nem használ, ha nem vesz róluk tudomást.
Ennél fontosabb azonban, hogy miért zárja ki ezeket a világából? Mert túl sok. Mert nem tudja egyelőre felvállalni azt, hogy szembenézzen velük(saját rossz tulajdonságai, működései) mert nagyon fájna, mert nagyon félelmetes, akár szégyenletes lenne. Ki a fene akar szenvedni? Még....?
És itt jön a képbe az önismeret.
Ha valaki komolyan gondolja, akkor a nehezebbik utat választja. Akkor fájni fog, meg félni fog, meg összefog törni a felismerésektől.De ki akar magának ilyesmit...?:-)))).....nem mindenki:-)

Talán segitene neki az az érzés, amit nyújthatnál neki, itt vagyok, számithatsz rám. (ha én lennék te, akkor hozzátenném neki, hogy "számithatsz rám, de csak egy határig és a határ ott húzódik, ahol az én magam lelki teherbirása", mert azt megértheti, hogy nem szeretnél az ő "segitésében" tönkremenni").

Én inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy : Miért is akarom őt
2011. január 07. péntek, 10:18 | szildiko1   Előzmény

Én inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy :
Miért is akarom őt "megjavítani"?
Miért is zavar az ő viselkedése?
Miért fontos Nekem(!), hogy megváltozzon?
Mit akarok Én valójában? És ha megtörténik amit akarok, az mi jót ad nekem?

hermess képe
H: Miért?
2011. január 07. péntek, 10:36 | hermess   Előzmény

Mert egyébként jó vele, kéne a csaj, megvan a vonzás. Szerintem Jagu is szerelmes, csak nem vallja be magának sem. Értéknek tartja a kapcsolatot.

De vajon érték marad-e akkor is, ha elmúlik a szerelem?

Az energia nem steril dolog, nem lehet önmagában vizsgálni. Csa
2011. január 09. vasárnap, 16:56 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Az energia nem steril dolog, nem lehet önmagában vizsgálni. Csak környezetében és hatásában.

Az energia nem steril dolog, nem lehet önmagában vizsgálni. Csa
2011. január 09. vasárnap, 16:56 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Az energia nem steril dolog, nem lehet önmagában vizsgálni. Csak környezetében és hatásában.