A nő mágiája és felelőssége | Önmegvalósítás.hu

A nő mágiája és felelőssége

A valóság természete rejtett és mágikus - okkult, ahogy Hamvas Béla írja a Karnevál című regényében. Ezt a mágikus valóságformáló hatást a szellem fejti ki. Nemcsak az egyetemes szellem által, hanem az egyetemes szellem bennünk leszülető egyedi része által is formálódik a fizikai valóság.

A nő képessége a befogadás (információ befogadás), elfogadás, odaadás és a teremtés, (materializálás). A nő arra született, hogy befogadni, megnyílni, szeretni, a szeretet által önmagát tudatosan átadni, a szeretet által egységet (párkapcsolati, alapított családi egységet) létrehozni, teremteni, szülni, újjászületni képes legyen.

Természetesen nem bármit befogadni, s nem bármi felé nyitott lenni, s nem bárminek átadni magát. Hanem: a férfin keresztül az isteni igazságnak, a kiegyenlítődésnek. A férfi által a valódi, tiszta értelem fényének. Minden nő spirituális útja a „férfin keresztül” vezet. De nem úgy, hogy átgázol rajta, hanem, hogy befogadja, megismeri. Párkapcsolati életük során folyamatosan magához kapcsolja odaadó szeretetével, és visszakapcsolja az ősi egységhez, a Nagy Egész-hez. Így teljesednek ki mindketten. Ez nem misztikum. Ez szellemi, lelki, gyakorlati életfeladataink egyike. A nőnek, hogy a fénytől, tehát az értelemtől, az objektív átvilágítástól, az önmegváltási információktól megtermékenyülve: teremtsen.

Sok nő nem becsüli a valódi nőiséget. Nem tudják, hogy szétáradni (szeretetté válni), ugyanolyan nehéz, mint összpontosítani. Nem tudják, hogy amire születtek, nem kevesebb, mint amire a férfi született. Nem tudják, hogy a gyakorlati feladatok mögött szellemi, spirituális tartalom, alap kell legyen. A „főz, mos, takarít, gyereket szül és nevel” mögött/mellett, szüntelenül mágikus erőt fejtünk ki a képzeletünkkel. Tudatosan is és akarattal is, de tudattalanul és akaratlanul is.

Akik ismerik a valódi metafizikát, de legalább a Titok című filmet és/vagy a Mi a csudát tudunk a világról szóló filmeket látták, minden bizonnyal helyes sejtéseik lehetnek, arról, hogy az általános, emberi mágikus képességről, amelyről ezen tanulmány szól. Tulajdonképpen a 10 metafizikai törvény közül egyiket sem hívjuk Vonzás törvényének, ez egy elég vicces elnevezés. Az első törvény a mágia, avagy a teremtés törvénye. Mely törvény szerint minden ember szelleme (de még az állatoké is) mágikus erejű, tehát teremtő erővel bír. Konkrétan a képzeletünk (belső képalkotásunk) végzi ezt a mágikus teremtési folyamatot, munkálatot. Nem tudom, kinek mennyire meglepő (nekem még ma is az) hogy ez képzeleti-teremtő, szellemi-lelki tevékenységünk folyamatos, „kikapcsolhatatlan”. Egy „örökvevő” diktafon. Szándékosan nem kamerát írtam, mert az megtévesztő.
Az Abszolút Szellemmel tulajdonképpen egyet, tehát egységet alkotó szellemünk-lelkünk által létrehozott érzelmekkel, hangulatokkal átitatott képeink, elképzeléseink nem esztétikailag értelmeződnek az Abszolútumban („Univerzumban”), hanem egy és örök szimbolika szerint. (Figyelmeztetés: világszerte elterjedt számtalan téves értelmezése az ősi szimbolikának, ugyanakkor újabb felszínes szimbólumrendszerek születtek, melyeket eleve hasztalan értelmezni.)
A mágikus, teremtői képessége a nőknek jóval, de jóval erősebb, mint a férfiaké. Nagy kár, hogy a mai modern társadalomunk tagjainak nagy többsége egyáltalán el sem ismeri az ember, s így a nők mágikus képességét sem és ezért a társadalmunkban élő nők még csak nem is tudnak ezen alap-képességükről. Arról, hogy attól függetlenül, hogy nem ismerik a mágikus erejüket, az működik a tudatuktól függetlenül (tudattalanul), szüntelenül. Azaz a mágikus tevékenység esetében nincs kikapcsolt állapot. Vagy bont vagy teremt, vonz vagy taszít, de szüntelenül formálja az anyagot, materializál. Bont, amikor agressziójával anyagi szűkösséget, betegségeket, baleseteket, zaklatókat vonz be. És teremt, amikor mély szeretet, békét, nyugalmat él át folyamatosan és ezzel anyagi gyarapodást, egészséget, gyógyulást, idilli és harmonikus körülményeket vonz.

Tizenéves koromban, iskolában figyeltem fel először a matéria szóra, s fedeztük fel pár barátnőmmel, hogy ahogyan a magyar nyelvben is igen hasonlít a két szó: anya és anyag - úgy a latinban is a mater és a materia. Már az is szomorú, hogy a saját anyanyelvünkben nem tulajdonítottunk neki semmi jelentőséget. Véletlen - gondoltuk. Milyen vicces véletlen. ÉN azért is éreztem viccesnek, mert az anyagról akaratlanul is asszociáltam tovább az agyagra, a könnyen formálható agyagra, amit falusi gyerekek lévén jól ismertünk a házépítések, ház-kiegészítések, betonozás céljából az udvarra került sóderkupacból, amiben ugyanúgy játszottunk, mint egy homokozóban. Nemcsak, hogy erre asszociáltam, de 10-14 év közötti gyermekként számomra valahogy az anyag szó nem volt körülhatárolható és értelmezhető. (Persze ez talán, abból a karmikus nehézségemből is fakadhat, amit a Halakban álló Lilithem jelez, tulajdonképpen, hogy a fizikai valóságot hajlamos vagyok unalmasnak érzékelni, más, érdekesebb, romantikusabb misztikumra sóvárogni és ezért a valóság érzékelése háttérbe is szorult időnként, homályossá vált.) Valamennyire földként határoztam meg a az anyagot. Az én értelmezésemben tehát ott állt előttem egy összefüggés az anya és az agyag között. Továbbá az anya és a sötét, képlékeny, gyúrható, „mocskos” föld között, de ez a hangzásbeli párhuzam számomra hamisnak tűnt. Őskori, primitív tévhitnek gondoltam azt, hogy valóban párhuzam lenne az anya és az anyag, a föld között.

Még 18-19 éves érettségire készülő, taoista filozófiával tanterv szerint ismerkedő gimnazistaként sem értettem, hogy a jin miért sötét, és miért azonosítható az anyaggal. „Buta, mint a föld.” – ez már beivódott a tudatomba addigra. De tény, hogy a férfi-nő, fény-szeretet, analóg páros sem zárja ki a nő és az anyag butaságát. Persze, spirituális emberként ma már nincsenek ilyen tudományos, biológus-filozófus, (primitív) feminista gyanúim semmilyen metafizikával, filozófiával vagy vallással szemben sem. Idővel sikerül egyre spirituálisabban gondolkodnom, egyre inkább metafizika szerint.

Ma már más a világképem. Az anya és az anyag közötti kapcsolat nem primitív. Az anyagot formáló, a fizikai síkot a sorsot alakító, mágikus, képzeleti erő tudatában, s külön a női mágikus képzeleti erő mértékének, intenzitásának ismeretében, egészen másként tűnik fel ez az összefüggés. Az összefüggés mágikus, spirituális értelmű és mélységű. És nem anyagi, tárgyi-testi értelemű. Az anyagi, tárgyi világ keletkezésének és a testbe születésnek az értelme nem anyagi és tárgyi, hanem mélyen és evidens módon szellemi, vagyis spirituális.

De különben az anyag sem olyan megvetendő. Az emberek sokszor az anyagot, anyagi világot, fizikai létezést minősítik le, amiatt, ahogy ők maguk téves értelmet adnak mindannak, amivel találkoznak a fizikai síkon, konkrétan arról van szó, hogy a fizikai világot valami rosszul sikerült dimenziónak vélik, kontár munkának, s mindez azért van, mert metafizikailag nem ismerik a létezést, nem ismerik a szellemi dimenziót, s annak kapcsolatát a fizikaival. Nem ismerik és nem értik az anyag szakralitását. Mármint azt, hogy az anyag az egyedüli un. tiszta állapot a létezésben, mivel teljesen Lilith-mentes.

Társadalmunk tagjainak többsége nem tud az ember mágikus erejéről, a valóság mágikus természetéről, még a spiritualitással foglalkozó nők is nehezen tudatosítják a felelősséget ezen képességükért. Én a saját nevemben legalábbis kijelenthetem, hogy sokáig, még karatésként sem tudtam legyőzni magamban (mert nem karatéztam elég lelkesen és ambíciósan, tehát bátran) a női emancipáció által sokszor preferált és támogatott szereptévesztési ambíciókat, és időnként meg-megirigyeltem a férfiak fizikai erőfölényét, pusztán azért, hogy azzal mennyivel könnyebb tiszteletet ébreszteni másokban stb. Vagy régebben sokszor, amikor nehézségeim akadtak ösztönösen nehezteltem a sorsra – megfeledkezve arról, hogy a sorsom én magam vagyok, a rossz reflexeimmel, tévképzeteimmel, és a valóság az én szellemi-lelki tevékenységeim, állapotaim, objektív tükre, s nem egy rám küldött, külső személy által írt élettörténet.

Ezekben nem kell lineáris logikát keresni, ez pragmatikus szempontból logikátlan, mint minden negatív, karmikus meghatározódás. Hiába tudunk valamit intellektuálisan, mert úgy is csak hosszú idők folyamatos befelé figyelési és önnevelési törekvések által alakíthatjuk át tudattalan és önkéntelen negatív reflexeinket.

Sok nő, azt hiszi, hogy ha ő amolyan férfias típus, szeret férfiakat hódítani és könnyedén elhagyni, szeretkezés közben felül lenni, gyorsan hajtani, ha nem is trágárul, de amerikai filmekből tanult, férfias- meredeken fogalmazva és kemény szavakat használva beszélni, élvezi a konfliktusokat, az autószerelést, a vadászatot, a box és hoki-meccseket, vagy más férfias tevékenységeket, akkor az ő személyiségében egyszerűen túlsúlyban van a férfi, és ebből fakadóan, ő talán nem az anyaságra született, vagy csak nem „tipikus anya” természetű nő. Ez minden esetben tévedés. Még akkor sem igaz, ha úgy éreznék, hogy a tipikus női vonások helyett nem is negatív, hanem pozitív, nemes férfi tulajdonságokkal rendelkeznek (amit persze a férfiak és/vagy a kényesebb, maradi nők nem tudnak bennük elfogadni, irígységből).

Legtöbb esetben minden nőnek van veleszületetten képessége a nőiségét megélni, egy bizonyos fokig. Annak a kis százaléknak, akiknek nincs veleszületett pozitív női vonása, természetesen ugyanúgy életfeladata, rendeltetése a teljes nőiség megélése, mint a pozitív női vonásokkal született nőtársainak.

Vannak nők, akik személyiségüket „keményebbnek”, „bátrabbnak”, tehát tulajdonképpen „férfiasabb típusnak” érzékelése végett belekerülnek pl. a testedzés mániájába, valamilyen versenysport űzésébe, tulajdonképpen hasonló ez, mint a karrierizmus és sokszor fedi is egymást a kettő és a sportot, mint hivatást választják. Modern sportokra gondolok, és nem spirituális alapú, tradicionális harcművészetekre, amelyek voltaképpen szellemi beavatási rendszerek. Sokkal több annál, mint szereptévesztés, a versenysportoknak a nők általi fanatikus gyakorlása és a férfias izmokért történő testépítői ambíció, és /vagy a karrierizmus gyakorlása az első sorban anyai spirituális funkcióra született nőknél. És lehetne még más és több férfiaskodási törekvést is felsorolni: lőfegyver használat, vadászat, autóversenyzés. Az előbb felsoroltak mind egytől egyig a hamis (asztrológiai, metafizikai meghatározással a Lilith által meg zavart, eltorzított) férfi szerepek példatárát gazdagítják. Ezért ez inkább férfiellenesség, a valódi pozitív férfi tulajdonságoktól való félelem, mely arról ismerszik meg, hogy az illető nő vagy férfi vagy általában passzív és gyáva vagy pedig feleslegesen vakmerő, törtető és agresszív.

Amikor nem jut el egy nő odáig, hogy ezeket a tulajdonképpen közönséges, világi sikereket megszerezze (versenysportokban, lőfegyver használatban, üzleti tevékenységekben) a negatív (agresszív) férfi szerep eltanulásával, felvételével, egy komoly férfipartnernek és a családnak a mellőzésével, hanem ehelyett megmarad feleségi, élettársi/házastársi és anyai szerepében a nyílt vakmerőség, agresszivitás és törtetés helyett a másik rosszat, másik végletet választva: a gyávaságot, az alárendelődést, a rosszul nevelt és magára (apai funkciójára, spiritualitására) rá nem ébredt férfi személyes szeszélyeinek a kiszolgálását, akkor ezekkel a feltáratlan és ezért feloldatlan torz ambíciókkal, agresszióval, agresszió és törtetés kiélési vágyakkal, az ő mágikus képzeletének romboló hatása nem csak őrá hat vissza (mint egyedálló szingliként, laza partneri kapcsolatokban élve) nemcsak ő rezonál a negatív maszkulin energiákkal (negatív Mars, Uránusz, Nap, Jupiter, Szaturnusz) hanem főként gyermekei, akik átveszik az egészséges nemi szerep elfogadásának elkerülése következtében felgyülemlő agressziót, neheztelést és emellett sokszor megvonódik tőlük az igazi anyai törődés, szeretet, ami a gyermekek szellemi-lelki tápláléka. Mindezeknek következménye a gyermekek betegségei, balesetei és személyiségük negatív irányba történő formálódása, mellett a házastársi, élettársi kapcsolat megromlása, tönkremenetele. Metafizikával foglalkozó személyek számára tény, hogy pl. a harag, az agresszió, a neheztelés, legyen az akár rejtett, elfojtott, sőt, ebben az esetben sokkal súlyosabban okoz ez a negatív Marsi magatartás lázat, fejsérülést, fejfájást, nagyujjak sérüléseit, vér -és szemproblémákat. Tehát pl. egy rejtetten haragvó, neheztelő, rejtetten agresszív anyának a kiskorú gyermekei átveszik ezeket a vibrációkat és ők maguk is viselik azok következményeit, (baleset éri őket, megbetegszenek).

Mindezek tudatában gondoljuk tovább azt is (mellékesen), hogy a rejtett, negatív karmikus tulajdonságaink által, boldogságunk szempontjából kedvezőtlen irányba könnyen beinduló, folytonosan működő-dolgozó, mágikus, sorsidéző hatású képzeletünket mikor fogjuk tudatosan pozitív írányba terelni, pozitív képekkel betölteni, ha a karmikus tudattalanunk egyébként is sorsrontó képei, képzetei mellé szabadidőnkben még szórakozásból, horrorokat, katasztrófa filmeket, perpatvaroktól hangos szappanoperákat bámulunk rendszeresen, s hogy milyen pozitív változásokat érhetnénk el, ha ezek helyett is inkább karmafeloldási naplónkat vagy mantráinkat írnánk és hallgatnánk és még karatézni is járnánk, hogy a valódi, pozitív (tehát haragérzéstől mentes) harci szellemiséget elsajátítsuk.

Érzékletes és találó kifejezés, hogy valami közönséges. Manapság valóban igen nagy közönsége van az agresszív, tehát negatív férfias tulajdonságokkal büszkélkedő nőnek. Rideg, kemény, kíméletlen, agresszív, trágár, szabados elvű, bájait fitogtató, azokkal hódító stb. jellemzéssel írhatjuk le a tudatosan vállalt, vagy csak utánzási ostobaságból gyakorolt mentalitást. Hatalmas szórakozni vágyó közönség figyelme irányul rájuk. Úgy, mint a szórakoztató ipar pár évtizeddel ezelőtti szex-szimbólumaira, a negatív nőiséget megtestesítő, butácska, de derűt árasztó, a férfiak számára feltétel nélkül nyitott, de csak a felszínen, azaz a test szintjén, csak kívül nyitott és befogadó, s így tulajdonképpen csak a szórakozás jellegű szexualitásra és más szórakozásokra való nő. Aki persze emellett, jobban megfigyelve érzelgős, érzékenykedő, valódi szeretetre és odaadásra képtelen, és aki az érzékenysége és állandó, szeszélyes irritáltsága, rögeszméi miatt képtelen stabil kapcsolat kialakítására, mivel álszent naivitásában ravaszkodó, mártírkodó, női bájait fegyverként használó, cselszövő, ármánykodó, kéj- és kényelemvágyó, bosszúálló, gyűlölködő személy.

Napjaink céltudatos, nyíltan törtető és agresszív, férfiasan mocskos szájú, a filmekben némi sértést egy-két ökölcsapással vagy érzékeny pontra rúgással elintéző, egyéb harci eszközzel profi módon bánó, viszont ezért annál csábítóbb, vagány harcosnői és briliáns elméjű számítógépes kódtörői, széf-robbantói, céltudatos, kemény cégvezetői semmiképp sem értékesebbek, és pláne nem példaértékűbbek, mint érzelmeikkel viaskodó és romantikusan szerelmes, butácska elődeik.

Ahogyan fentebb írtam, nem csak a férfi princípiumhoz tartozó elemek (tűz, levegő) karmájára jellemző vágyak, reflexek és tulajdonságok akadályozzák az egészséges női szerep felvételét, megvalósítását, hanem (ahogyan a férfiaknál is a saját szerepük, általánosságban a személyiségük pozitív értelmű megélését) mind a négy elem szerinti karma, tehát a víz és a föld karma is éppen olyan nehézségeket gördít a női mágia kreatív használata és a női funkcióra jellemző sorsfeladatok felvállalása elé. A nőiség hamis formái, víz karmánál a zavaros érzelgősség, érzékenység, romantikus, idealista érzelgősség, amely vonások nem hogy megóvnák tulajdonosaikat a másokkal szembeni felelőtlenkedéstől, hazugságoktól, megcsalástól, cserbenhagyástól, de ugyanúgy ezek irányába visznek, mint ahogyan ki is hívják maguk ellen ezeket a negatív cselekményeket. A másik feminin elem, a föld elem karmájánál az anyag, a fizikai valóság, beleértve saját testünket is - téves értelmezése, értékelése válik a sorsrontás, az élet kisiklatásának előidézőjévé. Az anyagban való elmerülésnek, az anyagi létezésben való tökéletességre törekvésnek nincs értelme, hiábavaló és egészségtelen, ahogyan a fizikai világ jelentőségének semmibevétele is az. Testünk, anyagi helyzetünk némi eltolódással, de szinkronban működik belső történéseinkkel, azzal a céllal, hogy a fizikai létben ellenőrizni tudjuk szellemi-lelki mozzanataink helyességét. Ennek tudatában kell a fizikai valósághoz viszonyulni.

Minden egyes ember nemétől függetlenül tartalmazhatja és tartalmazza is a hamis férfi, a hamis női és az igaz férfi és igaz női vonásokat, tulajdonságokat. Nem baj, ha egy nő kifejleszti magában a pozitív férfias tulajdonságokat, képességeket (a fény, tudás áramoltatását kifelé, s befelé önmaga átvilágítására, önvizsgálatra is egy magasabb szinten) sőt, kell is, hogy felnőttként, idővel ezeket elsajátítsa, ahogyan férfi is kell, hogy idővel fejleszteni kezdje személyiségében az igazi női képességeket, a befogadást egy magasabb szinten. Magasabb szinten, mint a velünk születetten bennünk levő jin és yang energiákat, amelyek már a bolygók minőségét nézve is egyértelmű, hogy fellelhetőek a személyiségünk alapjaiban. (Az más kérdés, mennyiben negatívak, s mennyiben pozitívak.)

Záró gondolatként a következő tapasztalatomról szeretnék írni: asztrológusként sok tanácsérő levelet kapok, 90%-ban nőktől mindenféle korosztályból. Ezeknek a nagyobb részében mindig szerepel a kérdés, hogy vajon mi az ő nekik személy szerint, elrendelt hivatás? Hol az ő helyük a világban és az életben a hivatást, a pénzkeresést, az önkifejezést és önmegvalósítást illetően. E kérdést feltevők között a legtöbbnek, ezen csoport 90%-nak komoly párkapcsolati és/vagy családi karmája ismerhető fel egyértelműen a sorsképletében. Tehát azok, akik érzik, hogy nem lelik helyüket, valami nincs a helyén az életükben, valamit nem tettek meg, valamibe nem kezdtek még bele, amitől végre egésznek éreznék magukat, amitől végre helyre kerülne az önértékelésük.Van valami nyugtalanság bennük, valamilyen képességüket fejleszteni kell, valahol nekik dolguk van stb.
Még azok is, akik érzik, hogy valahol nekik „más” dolguk van, mint a jelenlegi, feminista alapú társadalmi minta, még azoknak is, csak valamilyen különleges munka és hivatás jut eszébe, s hogy azon a területen kell önmagukat megtalálják, az „önmegvalósító” hivatásukkal kapcsolatos a szerep, amit keresnek belső sugallataiktól hajtva.

Tévednek. Tévedtem én magam is, amikor a párommal való együttélés megkezdése után, ahol ugye hamar anyai szerepbe is kerültem az ő 3 leányának pótanyukájaként, gondozója-nevelőjeként, igen sokára kezdtem neki letisztázni a kérdést magamban, hogy mit is várok el magamtól ebben a szerepben, miről is szól ez és szellemileg, lelkileg megértettem-e ezt a funkciómat, és teljesítem-e. Nem vettem észre, hogy az az elégedetlenkedés, ami a asztrológusi pályám elején bekövetkező, az én várakozásaimat alulmúló eredményeimből fakadt a felszínen, mélyebb szinteken egy olyan feszültség és agresszió volt, melynek okaként végül a családban elfoglalt helyem, betöltött szerepem szellemi-lelki letisztázatlanságát, és ebből fakadó tapasztalatszerzési és egységbekapcsolási mulasztásaimat jelöltem meg.

Rájöttem, hogy még én is, akinek többnyire tűz karmája van (Oroszlán Nap és Ascendens, és Nyilas Sárkányfarok az V. Horoszkóp házban, amely az Oroszlánnal analóg jelentésű életterület) és ebből kifolyólag igen fontos számomra, a szakmai elismerés, a siker, az önálló és kreatív munkavégzés stb., szóval rá kellett jönnöm, hogy azok a tapasztalatok, azok a próbák, amelyeket ösztönösen, sőt, a felettes énem által vezérelten keresek azoknak legalább a fele (ha nem a nagyobb része) a családanyaként, a gyermekgondozással, -neveléssel megszerezhető tapasztalatok általi önértékelés. Nem azért írtam ezt le, mert milyen egyedi és érdekes feladat ez, pont ellenkezőleg: ez annyira általános és sokak számára „unalmas” tény, ahogy az én karmikus meghatározódásaimmal nekem is unalmasnak tűntek a gyermekneveléssel és családanyaként a háztartással járó feladatok és kötelességek. De bármennyire is tűnik a modern és a post-modren nők számára szürkének ez az életterület, első sorban a magunk fejlődése és kiteljesedése érdekében kell azt lehetőleg minél nagyobb szeretettel és odaadással felvállalnunk. Főleg, ha normális és egészséges gyerekeket akarunk nevelni, s nem a kényeztetéstől óvodás szinten ragadó felnőtt hisztériákat, érzelgősen szeszélyes bajkeverőket, vásott, kis anyuci – apuci kedvenceket. És egyáltalán nem kell azt tragédiaként megélni pl., hogy nincs pénzünk bejárónőt, babysittert tartani, hogy a pénzzel megvehető kényelem és sorskönnyítés által nem tudjuk megfosztani magunkat azoktól az erőfeszítésektől, amelyek egy nőt tényleg és igazából nővé és anyává tesznek a szó legpozitívabb értelmében, és természetesen a szó spirituális értelmében is.

És ez a természetes, spirituális fejlődéshez és önértékeléshez szükséges tapasztalatszerzési szükség jelentkezik a nőknél már a 21 és 28 éves kor közötti életszakaszban, azaz a Rák jelentésének megfelelő Szaturnuszi ciklus ideje alatt. Ebből a tényből adódóan is logikusan következik, hogy a nők már ebben az életszakaszban foglalkozni kezdenek saját anyaságukkal, az anyasághoz való viszonyukkal, és fellép (legalábbis egészségre törekvő szellemiség eseté fellép, más esetekben csak fellépne) az önkéntelen elvárás magukkal szemben, hogy anyakánt helytálljanak. De ezt a koreszme manapság nagyobb részt teljesen elnyomja bennük. Azt is lehetne mondani, hogy a nő felnőtté válása egybekötötten zajlik az anyává válás igényének kialakulásával és megerősödésével. Sajnos, ez manapság – és a portálra érkező kérdésekre válaszoló asztrológusként, azt kell látnom, hogy ez az igazság a mai nők tudatáig egyre később, és ma már csak harminchárom –harmincöt éves korban válik egyértelművé.

Mindez az önkéntelenül jelentkező természetes vágy nem semlegesíti senki karmikus, mély tudattalan ellenérzéseit a magzatfoganással kapcsolatosan. Viszont a fordítottja inkább megtörténik, tehát az, hogy a tudattalanban rejlő karmikus anyaság-ellenes, magzat-ellenes, és még esetleg hozzájárulva a férfi-ellenes érzéseik által vezérelve a tudatos én számára nem lesz érezhető az anyává válás természetes, szellemi-lelki fejlődéssel együtt járó igénye. Hanem tulajdonképpen a negatív, karmikus tulajdonságai érvényesülésének érdekében azt letagadják maguk előtt a nők. S mi sem megszokottabb annál, hogy a nők ezt a 21-28 éves koruk közötti Hold életszakaszt szellemük és lelkül szintjén a gyermekmentesség rendíthetetlen, sziklaszilárd vágyával, biológiai szinten a hamis információt, a várandósságot jelző hormonanyagokat tartalmazó tabletták hatásával élik meg. Ez ma társadalmi normává vált, sajnos.

De félreértés ne essék, nem állítok olyasmit, hogy pl. a nők 21-28 éves koruk között vagy bármikor később egyáltalán nem kell hivatást válasszanak és tanuljanak, majd hivatásukat gyakorolják és ott tapasztalatokat szerezzenek. Ez is fontos és szükséges számukra, de nem annyira, mint az anyaság. Ugyanezt állítom, a férfiakkal kapcsolatosan is, de, mivel ők a tapasztalati ismeretszerzésből eredő szellemi fénynek a megtestesülései, nekik sokkal több gyakorlati tapasztalatra van szükségük mint a nőknek, a családban való helytállási képességük kialakulásához. Ezért náluk csak 35 éves kor után lépik fel az igény, hogy első sorban családapák legyenek, és csak az után társadalmi szereplők. Tehát első a család mindkét nemnél, de megfelelő korban. Azért, mert a család az az életterülete, ahol tényleg fejlődünk, ahol valódi felelősséget tanulunk, ahol valódi szeretet kell áramoltassunk.
Persze a családi élet zavartalanságának fenntartása múlik az alapvető anyagiak meglétén, megszerzésén, bevonzásán, de mint tudjuk az anyagi viszont megint csak a mi szellemi-lelki állapotainktól függően érkeznek életünkbe vagy távoznak, s maradnak el tőlünk. A szellemi-lelki egészségünk elérése, mint írtam fentebb: leginkább a családban való helytállásunk, felelősségünk, egységbe-kapcsolódásunkon múlik.
Ma már tudományosan is elismert tény, hogy a mai ember elődei nem csak az által fejlődtek szellemileg, mert vadásztak, és a jobb vadász-eredmények érdekében eszközöket kezdtek gyártani, tehát nem a táplálékszerzési feladataink megoldása által okosodtunk lényegesen, hanem az által, hogy az ember-elődei, az ember szabású majmok, de már, a különböző majom-félék is, egyre több időt töltöttek az utódaik gondozásával, sőt: egyes esetekben azok nevelésével is kezdtek egyre többet és egyre tudatosabban foglalkozni, és egyre hosszabb távú eredményekben gondolkodni a gyermeknevelés terén, a gyermeknevelésben szerzett tapasztalataik által.
És mai napig érvényes ez, tehát: hogy szellemi fejlődésünk „kulcsa”, nem annyira az intellektuális tudásszerzés, vagy a művészi tevékenykedés, hanem az utódok gondozása, és egészséges lelkű felnőtteké nevelése.

Kozma Szilárd asztrológus felfedezései, ismeretei és saját tapasztalatai nyomán írta: Joó Violetta asztrológus

http://www.asztrologika.com

Beküldte: | 2010. dec. 16. csütörtök - 18:43

Hozzászólások

54 hozzászólás
Szia Éva!
2011. január 03. hétfő, 22:18 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Számomra nem léteznek elméleti ügyek a karmatörléssel kapcsolatban. A kezdet a földi karmikus iskola befejezésével az itt felhalmozott karmikus adósságok lerendezése volt. Nekem nagyon egyszerű, energetikailag pontosan követhető a karmatörlés folyamata, és ez nem olyasmi, ami újabb karmát hozna létre, viszont megtisztítja a jelent a múlt hordalékától és megtisztítja a lehetséges jövőket is a múltbéli betokozott traumák ismétlődési lehetőségétől.
Nem akarlak semmiről sem meggyőzni.

Ha kíváncsi vagy rá mi ez, tiszta szándék kinyilvánítása és némi szorgalom, megtörténik. Mindenkinél máshogyan történik, mindenki újraélheti és megoldhatja a tudatfejlődésének minden fel nem dolgoztott, el nem engedett, le nem rendezett ügyét akármilyen oldalról.

Előttem feltárja magát az egész folyamat, csak csinálni kell. Olyasmikkel találkozom, amit eleinte megoszotottam néhány jól képzett spiris ismerőssel, de mindent lehetetlennek találtak, úgyhogy kénytelen voltam hivatásoshoz fordulni és folyton azzal vegzáltam, hogy ellenőrizze le a tapasztaltaim, hátha csak képzelődöm. De nem. Tisztán érzékelem az ügyeim. A túlságosan bizarrnak tűnő tapasztalataim továbbra is leellenőriztetem. Csinálom, fejlődöm, ennyi.

:)

Kösz a választ Karmatörlő. Tudom miről beszélsz,ismerem
2011. január 03. hétfő, 23:56 | Éva.   Előzmény

Kösz a választ Karmatörlő.
Tudom miről beszélsz,ismerem értem,nincs is vele bajom,de a kérdéseimet mégis fel kellett tennem,mert lételméleti szempontból igenis fontosak.Csak és kizárólag azért,hogy tudjuk mit is csinálunk.
Nem azt akarom kétségbe vonni ,hogy Te nem tudod,csak talán én ezt nem karmatörlésnek hívnám,hanem valami másnak,az előadott indokaim alapján:)

,,Számomra nem léteznek elméleti ügyek a karmatörléssel kapcsolatban.''

Azt szeretném megkérdezni,ha teljesen elveted az ,,elméleti ügyeket'',akkor mégis hogy tudod ,,beazonosítani'',hogy mit csinálsz?
Nem kötekedni akarok,tényleg kíváncsi vagyok rá.
Ha a létezés törvényszerűségeit /elméletileg/,figyelmen kívül hagyod,akkor végül is Te címkézed fel,hogy most ezt vagy azt csináltam.

,,megtisztítja a jelent a múlt hordalékától és megtisztítja a lehetséges jövőket is a múltbéli betokozott traumák ismétlődési lehetőségétől.''

Ez teljesen rendben van,de miért lenne ez karmatörlés?Igaz ,hogy ez azon okok felszámolása,amik végül is a jelenleg megélendő karmához,sorsfeladathoz vezettek,de magát a sorsfeladatot akkor is meg kell élned ,hiszen az a mostani léted oka.
Vagy hogyan gondolod? Nálam ez nem hit kérdése,csak gondolkodni is szoktam és ez így sehogy sem jön össze nekem.

,,mindenki újraélheti és megoldhatja a tudatfejlődésének minden fel nem dolgozott, el nem engedett, le nem rendezett ügyét akármilyen oldalról. ''

Ez is teljesen rendben van,és nagyon hasznos dolog,de ezzel sem a karmát,a sorsfeladatomat szüntetem meg, Azért mondtam,hogyha ezt meg is lehetne csinálni,akkor magamat szüntetném meg,mert már nem lenne értelme a létezésemnek ezen a módon,amiért tulajdonképpen megszülettem.
Ebből a helyzetből csak egy kiutat látok,ha ezzel egyidejűleg meg is világosodom:D
Másképp nem tudom elképzelni,mert én még ,,mihez tartás végett''azért figyelembe veszem a léttel kapcsolatos törvényszerűségeket is.

Összegezve,tulajdonképpen az a kérdéses dolog közöttünk,hogy én azt mondanám,hogy csak a karmához vezető okoktól lehet megtisztítani a tudatalattit,vagy ha az aurában csinálod akkor ott,
de magát az okozatot/ a karmát/,amire most ez a léted össze állt,azt nem szüntetheted meg,azt meg kell élned,mert ha az is megszűnne,akkor felesleges lenne a léted./ ezért születtél,nem? /
Nem tudom,hogy így érthető e a felvetésem,és van e válaszod rá?
Én nem hitetlenkedek,épp,hogy számomra ezek fontos tisztázandó dolgok.
Köszi.

Látod Éva, nem látod.
2011. január 04. kedd, 1:44 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Úgy tűnik mégiscsak hiányzik még nálad az első kismegvilágosodás, amikor rájössz, hogy nem az érzéseid, nem a gondolataid, nem a viselkedésed, nem a tapasztalataid, nem a cselekedeteid, nem a múltad, nem is az egód, de még csak a sorsfeladatod sem vagy.

A kérdéseid ezen a szinten mozognak, ugye ezen már azért túl vagy? Szerintem megvannak a kérdéseidre a válaszok belül. Kínos volna, ha nekem kéne kimondani.

Éva, a karmikus iskola bezárt, nincs lecke. Menj HAZA.
Dimenzióváltás van, ezen a hullámon jutsz HAZA. Már nagyon várnak.

:)

Ademon képe
Mi az alapja a karmának? Nyilván van a világegyetemben ok és
2011. január 04. kedd, 1:55 | Ademon   Előzmény

Mi az alapja a karmának? Nyilván van a világegyetemben ok és okozat az emberi kapcsolatokban fizikailag és érzelmileg is, de nem értem a karma efféle egyetemes értelmezését. Miért lennénk adósok a világegyetemnek? Az univerzum nem holmi Apeh kirendeltség...:) Mi lenne ennek az értelme?

Nekem evidens
2011. január 04. kedd, 12:35 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Nekem evidens mert energetikai szinten meg kellett tanulnom különbséget tenni.
Az ok-okozatiságnak vannak olyan lefutásai, amelyek zéró eredményűek, és már az égvilágon senki nem emlékszik rá, nem is fontos. Ami megmarad a tapasztalat és tanulság. A karma az, amikor nem zéró az eredmény és az mindkét félnél megmarad az energetikai kapcsolat, de természetesen nagyon eltérő lehet ennek a megélése. Van hatóság, de ez egy "személyközi" kötöttség, amit senki más nem tud feloldani. Például, amikor a gyerekem a szemem láttára megölték. Nos, ez évezredeken át kötött engem, ez egy karmikus kötöttség. Abban a pillanatban, amikor megtörténik a teljes feldolgozás, elengedés, abban a pillantban az egésznek megszűnik minden energetikai vonzata, a karmikus kötöttség. Olyan ez, mint a kötélhúzás. Amíg két oldalról húzzák a kötelet, addig mindkét fél kötött az eseményhez, a karmikus lerendezés pedig azt jelenti, hogy mindketten elengedik a kötelet és minden kapcsolat megszűnik, az addig a kötél fenntartására betokozott energia felszabadul.

Minden "személyközi" kötöttségünk gúzsba köti a teljes energiarendszert is, amibe mi beágyazottak vagyunk. A világegyetem nem általában létezik, hanem általunk, és egészen konkrétan. Ademon, egy megvilágosodottnak tudatában kell lennie azzal, hogyan kapcsolódik az Univerzumhoz. Most úgy beszélsz, mintha független lenne tőlünk.

:)

Ademon képe
"...világegyetem nem általában létezik, hanem általunk, és
2011. január 04. kedd, 15:34 | Ademon   Előzmény

"...világegyetem nem általában létezik, hanem általunk, és egészen konkrétan"

Ez számomra még reálisnak is mondható, mert a saját logikám sem zárja ki. Azonban szerintem ez csak akkor lehetséges, ha nem én, és nem te, hanem minden létező egyformán, kollektíven teremti a világot. Így viszont megint ugyanoda jutunk, hogy a saját jelenlétünk az univerzumhoz képest csak egészen elenyésző energiát ad ehhez a teremtéshez, mondjuk annyit amennyi a saját "testi" akaratunk érvényesítéséhez elegendő. A többi "önműködően" folyamatos. Ebből kiindulva legfeljebb csak erős koncentrációval és szuggesszióval lehet esetleg a dolog menetét némileg transzcendentálisan befolyásolni, egyébiránt pedig a fizikai törvényszerűségek érvényesülnek.

Na itt a ,,bibi''nálam: ,,Éva, a karmikus iskola bezárt, nincs
2011. január 04. kedd, 10:15 | Éva.   Előzmény

Na itt a ,,bibi''nálam:

,,Éva, a karmikus iskola bezárt, nincs lecke. Menj HAZA.
Dimenzióváltás van, ezen a hullámon jutsz HAZA. Már nagyon várnak.''

Ezt én sajnos nem hiszem,mármint a dimenzióváltás.Szerintem egyszerű pólusváltás van,ami egészen mást jelent./a Föld mágneses pólusainak változása/
Sok mindent elhiszek,de ezeket a csatornázásokat nem.Sőt egészen mást gondolok erről,de azt most nem írnám le.
Akkor most már tényleg tudom miről van szó.

Az is evidens,hogy mi minden nem vagyok,és mi vagyok.
Tudom ,hogy hazavárnak,hiszen úgy engedtek el ,hogy visszavárnak.
Amióta az eszemet tudom,ezen törekszem,csak én konzervatív vagyok,megmaradtam a jól bevált tradicionális módszereknél.Az én ,,isteni magomból ''ez fakad,ennek a vezetésnek a mentén haladok.
Úgy gondolom,hogy az én visszajutásom,csak úgy lehetséges,ha visszaállítom magamban az ,,eredeti
Embert'',mert az az elsődleges Alap a továbbiakhoz.

Én legalább olyan biztos vagyok ebben ,mint Te a dimenzióváltásban.Hamarosan kiderül,hogy ez lenne e az ,,igazság'',és ha engem elsodorna,azt sem bánnám,mert akkor sem tudom megtagadni Önmagam.
Én az értelemben hiszek,az Értelmes,Intelligens Tudatban.Ami örök.

Ez nem jelenti azt ,hogy e miatt elvetném a Te véleményedet,sokszor van olyan írásod ,ami nagyon is megfog,és számomra is igaznak tartom.
Ez a dimenzióváltás nálam nem jön be.Számos oka van,hogy miért.
Ha mégis rosszul gondolnám ,érezném,hát akkor úgy jártam.
Én kitartok a hitem,meggyőződésem mellett.Nagyon hamar ki fog derülni,
Kösz ,hogy időt szánsz rám.

Ademon képe
Én úgy vagyok ezzel, hogy ha ránézek a körülöttem zajló
2011. január 04. kedd, 10:44 | Ademon   Előzmény

Én úgy vagyok ezzel, hogy ha ránézek a körülöttem zajló világra akkor nekem az jön le, hogy a Világegyetemnek egyáltalán nincs szüksége ezoterikus és egyéb new age törvényszerűségekre, hogy működjön. Maga a fizikai világ törvényszerűségei (és lehet, hogy ebben Alfa Omega felé tendálok) önmagukban bőven kitöltik az univerzum működéséhez szükséges feltételeket. Számomra az emberek hangulatisága és érzelemvilága, na meg a jóérzéssekkel teli, teljes élet elérésére tett tudatalatti erőfeszítéseik megmagyarázzák, hogy miért mennek bele néha ilyen nehezen igazolható spirituális elképzelésekbe.

Számomra itt az érzelmek és értések összjátékáról van szó, ami kiegészül mindenféle képzeletbéli kapaszkodóban. A karma törlése is inkább tűnik egy belső lelkiismereti játéknak mint valami reális valóságnak. Tulajdonképpen az egyén tudat alatt a saját lelkiismeretét tisztogatja, de ez az egész valójában az ő fejében és szívében játszódik le. A külső világhoz annyiban van köze, hogy idővel ettől magabiztosabbá válik és az így pozitívabb kisugárzása is jobb hatással lesz a környezetében lévőkre. Ettől még az élete is eredménysebbé válhat.

Arról van szó, hogy szerintem az univerzum nem ilyen személyeskedő. Számomra sokkal inkább hasonlít akarat nélküli gigantikus gépezetre, mint valami ítélkező organizmusra. Éppen ezért magasról "tesz" arra, hogy ki mit csinált, mert a tettek fizikailag és érzelmileg már önmagukban kiváltják a következményeiket. Valójában nem az univerzum ítélkezik, hanem az élet. Pl. egy társadalomban se kell külön Erő ahhoz, hogy a közösséggel szembeni negatív elemeket kiszűrjék, hisz a közösség ezt önmaga megteszi. Kivéve ha valami külső erőre hivatkozik és passzivitásával elmulasztja a példamutatást vagy megbüntetést.

Az egyetlen, amit reálisnak érzek, hogy van egyfajta "egyesítő mező" a dolgok mélyén. Ott ahol az anyag már inkább energia, mint a megtapasztalt fizikai anyag. Itt a törvényszerűségek szépen kezdenek összemosódni és egy végül egy összefüggő végtelenséget alkotnak. A tudat (vagy Önvaló) és ide nyúlhat le, és innen kezdődik. Ennek a térnek a korlátlansága miatt még a szabad akarat is realitás lehet, így nem kerül ellentmondásba a fenti "Gépezettel".

Na hát ez már közelebb áll hozzám:) Ami az ezotériát
2011. január 04. kedd, 10:56 | Éva.   Előzmény

Na hát ez már közelebb áll hozzám:)

Ami az ezotériát illeti,azzal nem lenne baj,az is a világ törvényszerűségeit tükrözi,csakhogy arról már halvány lila dunsztunk sincs.
Amivel minket ,,etetnek'',az az exotéria,ezoterika...és társai. Óriási különbség:)

Éva, azt gondolsz és azt teszel, amit akarsz. :)
2011. január 04. kedd, 13:31 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Éva, azt gondolsz és azt teszel, amit akarsz.
:)

Teljesen igazad van Karmatörlő. Pont ugyanez jutott az
2011. január 04. kedd, 15:42 | Éva.   Előzmény

Teljesen igazad van Karmatörlő.
Pont ugyanez jutott az eszembe,erről az egész kérdezősködésemről:D,hogy mekkora hülyeség volt az egész:)
Voltam kint a friss levegőn,és úgy látszik átjárta az agyamat,és kitisztultak a gondolataim,az ünnepek tespedései,és nehéz ételei után.

Kérlek vedd úgy,hogy nem hozzád intéztem a kérdéseimet,sőt egyáltalán nincsenek is kérdések ez ügyben,hiszen semmi értelme nem lenne,még annak sem ,hogy hangosan magamban gondolkodjak erről.

Mindennek van létjogosultsága,ennek is. Mi a fenét gondolkodom én azon,hogy más miben hisz ,mit csinál,mit tart igaznak?
Hiába kérdések formájában kezdem el forszírozni,akkor is tulajdonképpen csak az a vége,hogy valamilyen szinten cáfolni akarom,még ha nem is mondom ki kereken.
A másik útját,meggyőződését,igazságát!
Szóval nevetséges próbálkozás,és az ég világon semmiféle létjogosultsága nincs.
Sajnálom,és bocsáss meg,hogy raboltam az idődet.

Kérdés
2011. január 03. hétfő, 12:51 | Karolaa (útkereső)   Előzmény

Kedves Karmatörlő!

Pár napja találtam rá erre az oldalra. Beleolvastam pár témába, néha hozzá is szóltam. Soha nem hallottam még arról, hogy "A gyerek három éves koráig van az anyja aurájában". Kifejtenéd ezt nekem kicsit, hogy mivel jár ez vagy tudnál könyvet ajánlani, ahol utána tudnék olvasni? A kislányom kettő múlt...:-)
Köszönöm

Üdvözlettel
Karola

koverellenor képe
3
2011. január 03. hétfő, 13:13 | koverellenor   Előzmény

Én csak arról hallottam, hogy egyes tudományos nézetek, megfigyelések szerint három éves korára teljesen kialakul az egyén ön- és világképe, önértékelése, főbb személyiségjegyei, stb., ami később - alapesetben - már csak nagyon keveset változik, tehát ez a legfontosabb szakasz az egyén életében. Lehet hogy valami ilyesmit jelent :)

Igen tudományos alapon mindenkáépp.De ez az aura dolog is szépen
2011. január 03. hétfő, 13:51 | Éva.   Előzmény

Igen tudományos alapon mindenképp.De ez az aura dolog is szépen tetten érhető,és akinek van ,,más jellegű'',látása is annál ez nem is vitatéma.

Az elszakadás persze lassan megy.Ott van az a 6 éves korhatár is,de szerintem is Isten igázából kamaszkor tájékán történik meg /jó esetben/ a teljes végérvényű szétválás.

Az anyának e miatt nagyon nagy felelőssége lenne szerintem is a gyermeke felé,pont e miatt a közös auraburok miatt,hiszen ,amit ő tesz,átél,sőt még amit eszik is,minden kihat a gyermekére.
Már magzati korban is a hasában is.

A gyerek nagyon is veszi,hogy hogyan állnak hozzá,szeretik,várják,akarják ,nem akarják,egyebek.
Még az is számít,az anya hogyan táplálkozott a terhessége alatt.
/a dohányzásról,alkoholizálásról,drogozásról nem is beszélve! /

Érdekes az is,hogy amikor pl.a gyerek beteg,és hagyományos gyógymódokkal semmire sem mennek,akkor alternatív gyógyítással- az anyán keresztül történik-,megjön az eredmény.
Szóval hinni ,nem hinni,de mindenképpen érdemes ezt figyelembe venni leginkább a gyerek érdekében,és persze a magunkéban is,mert a nem tudás,nem mentesít semmi helytelen tettünk,mulasztásunk alól.

koverellenor képe
és
2011. január 03. hétfő, 14:27 | koverellenor   Előzmény

Ahogy én látom, a tudomány és a spiritualitás szépen megfér egymás mellett, egyikkel szemben sincsen averzióm. Attól se félek ha esetleg hibázok valamit, a szándék - úgy hallottam - lényegibb, esszenciálisabb mint maga a figyelembe nem vett elméletek vagy mulasztások.

Hát igen a szándék szép dolog,de ha nincs mögötte a
2011. január 03. hétfő, 14:43 | Éva.   Előzmény

Hát igen a szándék szép dolog,de ha nincs mögötte a hogyan,akkor hibádzik a megvalósítása.
Tegyük fel,ha szeretnék úgymond,,felelősséget vállalni az tetteimért,és egyáltalán az életem minden területén,akkor azért az feltételez némi alaptudást magamról,a másikról,a világról.
Erre gondoltam volna,hogy ez alap dolog lenne ,hogy feltegyem és aztán megismerjem a saját létemmel és a világ dolgaival kapcsolatos kérdéseket és válaszokat.
Hibázni meg mindenki hibázik,leginkább abból tanulhatunk.

koverellenor képe
Mikor a szándék elkezd munkálkodni az emberben, például hogy
2011. január 03. hétfő, 21:52 | koverellenor   Előzmény

Mikor a szándék elkezd munkálkodni az emberben, például hogy "szeretném a lehető legjobbat adni a gyermekemnek", ez megteremti annak lehetőségét, hogy mikor a körülmények megfelelőek, felbukkanjon az egyén életében az a tudásforrás, ami ebben segitheti őt. Ér-e az egyénnek bármit is a nagy válasz, ha nem vágyik a kérdés feltevésére? Ezért gondolom, hogy a szándék az, amiért Isten előtt felelős az egyén, nem pedig a végeredmény.

A zárómondatot részben gondolom igaznak,mert azért a
2011. január 03. hétfő, 22:56 | Éva.   Előzmény

A zárómondatot részben gondolom igaznak,mert azért a végeredmény is számít. De mennyire:)
Tudod ,a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve:)

,,például hogy "szeretném a lehető legjobbat adni a gyermekemnek", ez megteremti annak lehetőségét, hogy mikor a körülmények megfelelőek, felbukkanjon az egyén életében az a tudásforrás, ami ebben segítheti őt.''

Szeretnék erre egy személyes tapasztalattal válaszolni,hogy ez mennyire nem biztos ,hogy így van.
Egy hozzám nagyon közel álló személy,anya,a legjobb szándékkal ,szerette volna a gyermekének a legjobbat adni,de tudás hiányában ,pont ellene dolgozott ennek,olyannyira,hogy szörnyű tragédiába torkollott a dolog.
Hiába volt a legjobb szándék,a kivitelezés ,tudás hiányában nagyon félresikerült,pont a szándék ellen dolgozott.
Ez esetben sokkal jobb lett volna,ha nincs szándék,mert akkor a minden áron való beteljesítése a szándéknak,nem siklatta volna ki a dolgot.

Konkrétan arra gondolok,hogy az szándék nagyon szép,de nem biztos,hogy megjön menet közben az a tudás,csak úgy a semmiből,azért nekem kell tennem.

Készülni a gyermekvárásra,nem ahogy esik úgy puffan.
Sokszor a nők oda sem figyelnek,fel vannak fázva ,gyulladásos folyamatok vannak,az apuka meg éppen felöntött a garatra egy kicsit...szóval...és úgy fogan a baba.
Nem szedünk magzatvédőt,mert akkor nagyobb lesz a baba és nehezebb lesz a szülés. Az nem számít, hogy a magzatvédő mennyi fejlődési rendellenességet kivéd.

Amikor a baba a pociban van,megy a vita,megtartsuk,ne tartsuk, Kéne előbb ez az,aztán majd....Meg én fiút akarok,lány nem kell,és ehhez hasonlók...
Ez mind hat a gyerekre, a táplálkozás is,ezzel is nagyon kevesen törődnek tudatosan.
Aztán amikor megszületett,a gondoskodás,hogy hagyják sírni,órákon át. ,,Nem veszem fel,mert akkor elrontom''.Pedig ilyenkor mindig valami baja van a babának,többnyire fáj a hasa,vagy ehhez hasonló.
Kéne neki a szeretet ,biztonság ,védelem.Ezért sír de már akkor sem kapja meg.Tudatlanságból.Mert a mama úgy gondolja,ha felveszi ,elkényezteti.

Én láttam olyat is ,hogy egy kismama kólával itatta a csecsemőjét.

Azután a nevelés.Fogalmuk sincs a szülőknek,hogy a tudatlanságukkal egy életre tönkretehetik pszichésen a gyermeküket.
Pedig jó szándék vezeti őket,csak a tudás hiányzik.Még véletlenül sem néznének utána szakirodalomnak,hogy magzati életben hogyan fejlődik a gyerek,melyik hónapban mi alakul ki,hogyan lehet azt támogatni,azután születés utántól hogyan foglalkozni vele?
Sokan nem veszik észre ,hogy süket a gyerek,vagy probléma van a mozgásával,vagy egyéb dologgal és mire kiderül sokszor már késő a fejlesztés.
Az hogy 3 éves koráig mennyire fontos a figyelem ,fejlesztés,mert addig fejleszthető a gyerek,utána már nehezen.
Az anyuka mindig ideges esetleg depressziós,és nem tudja mi baja a gyereknek,meg sem fordul a fejében,hogy szerencsétlen éppen tőle szenved,mert össze vannak kötve bizonyos szinten.

Ez mind mind a tudás hiánya,és az nem potyog az égből,nem repül a szánkba ,mint a sült galamb,hanem tenni kell érte,meg kell szerezni.Ha másért nem a gyerekért.Hogy ne tegyük tönkre,ahogy a fenti ismerősöm esetében is történt.
Azt mondanám,hogy itt is a tudatosság lenne a fontos,és a felelősségvállalás,mint minden téren az életben.
Ez lenne a szerény véleményem.
Azt ne mondd majd nekem ,hogy azelőtt sem olvastak szakirodalmat az emberek,meg nem készültek tudatosan erre a dologra,mert az a válaszom előre,hogy akkor még sokkal többet tudtak erről az emberek
mint amit most mi,magunktól:)

koverellenor képe
Az megértő könyörületrűl
2011. január 04. kedd, 0:53 | koverellenor   Előzmény

Ha megértéssel, könyörülettel igyekszünk tekinteni a világra, könnyen észrevehető, hogy mindenki, minden ember minden pillanatban - saját szintjéhez mérten - a lehető legjobbat adja magából, te is, én is, és a gyermekét kólával itató anyuka is. Ha tudna jobbat, jobbat tenne. Neked, aki már egy szofisztikáltabb, tudatosabb szinten vagy, ez a tette megbotránkoztató lehet, de a maga szintjén könnyen belátható hogy jobb, ha megbocsátunk neki, hisz "nem tudja mit cselekszik" (valójában persze ez minannyiunkra igaz bizonyos értelemben). Miért várnám el tőle hogy gyorsabban fusson mint ahogy a lábai viszik? A szándéka alapján viszont az egész világegyetemmel szemben is számon kérhető. Más karmát hordoz magában az, aki azért ad kólát a csecsemőnek, mert "legfeljebb kimarja a gyomrát a szénsav, na és?", mint aki tényleg úgy gondolja, hogy azzal megédesíti gyermeke napait, majd esetleg szembesül azzal, hogy tévedett. A legtudatosabb, legfelkészültebb jószándék is vezethet katasztrofális vagy annak tűnő végeredményre (lévén hogy az ember csak tervez, de nem ő végez), de ott is a háttérben meghúzódó, láthatatlan vezérelv - az egyén irányultsága abban a bizonyos kérdésben - ami alapján a tett megmérettetik Istennél. Az akaratlan balesetet másképp itéli meg még az emberi bíróság is, mint a szándékos gázolást, nem igaz?
Továbbvive a gondolat fonalát, a végeredménnyel kapcsolatban az egyénnek saját fejlődése érdekében érdemes teljes felelőséget vállalnia a következményekért (nem vélt-valós morális nézetek okán), mert így kerülheti el legkönnyebben hogy elméjének narcisztikus oldala kerüljön domináns helyzetbe. De nem mindenki képes erre, erre saját lelki békénk érdekében jó ha emlékeztetjük magunkat :) "Semmi hatalmad nem lenne, hanemha Istentől" - az elme, a kis én a maga gyermeki önérzetében saját érdemének vesz és vár el környezetétől olyan dolgokat, amik valójában nem az ő érdemei, hanem Istené, Övé a dícséret.
Mégtovább vive (és elébe menve hibás konzekvenciáknak), ez nem kérdőjelezi meg társadalmi szinten a kevésbé tudatos egyén számonkérését, a következményekkel való szembesítését, és a felelősségvállalásra való (ha kell) kényszerítését. A fentiek az egyén szintjén való ajánlások, nem általánosan és mindenkire nézve, hanem csak annak, aki Isten békéjére vágyik :)

Még egy felvetés: az amit mi tragédiának gondolunk valaki más életében vagy ő a magáéban, lehet hogy az ő legnagyobb leckéje lesz, amiből a legtöbbet kamatoztatja majd hátralévő élete(i)ben. Ne vonjunk le konzekvenciákat csak a felszín alapján. A legmélyebb pontra jutás óriási tanítómester is lehet.
Másrészt: írtam volna valahol a passzivitást és sültgalambvárást mint követendő példát? Remélem nem :)
Utolsó bekezdéseddel kapcsolatban: én azt nem tudhatom hogy "akkoriban, azelőtt" mit tudtak az emberek vagy mi nem, remélem nem valami szentimentális sosem létezett múlt idealizált világának példaként felállításáról van szó? :)

,,az amit mi tragédiának gondolunk valaki más életében vagy ő a
2011. január 04. kedd, 10:26 | Éva.   Előzmény

,,az amit mi tragédiának gondolunk valaki más életében vagy ő a magáéban, lehet hogy az ő legnagyobb leckéje lesz, amiből a legtöbbet kamatoztatja majd hátralévő élete(i)ben. ''

Igen én is ezt gondoltam volna,csakhogy nem így történt,hanem egy olyan mélységbe ,,taszította'' az illetőt,amiből úgy tűnik nincs már kiút.

Nehéz az írásbeli kommunikáció,nem biztos ,hogy valósan megy át a szándék:D
Én nem kritikaként írtam,amit írtam,eléggé jól elfogadom a dolgokat,mindennek oka van,és az emberek
különböző fejlődési szinteken vannak.Csak miért kell ott is maradniuk?
Én úgy gondolom,hogy az ember azért születet az emberi létbe,hogy igyekezzen azt az ,,emberi állapotot ''
megvalósítani.
Itt és most,ez lenne a dolgunk szerintem,és nem majd legközelebb...)

Szia Karolaa!
2011. január 03. hétfő, 18:06 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Nem olvastam sehol, de lehet, hogy lehet olvasni valahol. A lebénult keresztlányommal járt kálvária egyik állomása egy természetgyógyászati központ volt, ahol az alapelvek elfogadását követően foglalkoztak csak a gyógyítással. Volt egy konzultáció ahol elmesélték, hogy miként gyógyítanak, és utána adtak egy videót, ahol újra lehetett gondolni az egészet. Valahol az Üllői út elején volt, de már nem emlékszem. Először nem vettem komolyan, de a harmadik természetgyógyásznál is hasonlóval jöttek. Volt, ahol a 3 és 6 évet, volt, ahol a 3 és 7 évet határozták meg, a saját érzékelésem a 3-7 évest erősíti meg, de nem vagyok etalon másoknak, a családban és az ismeretségi körben viszont működik.

A lényege, hogy a gyerek a családba születik bele, a családi aurába, családfelállításul a családi morfogenetikus mezőbe, és 3 éves koráig teljes egészében az anyja aurájában nevelkedik, a világot az anyján keresztül szűrve kapja. Ezt követően fokozatosan leválik a gyerek az anyja aurájáról és a családban saját aurájában lesz jelen 7 éves korára. A leválási folyamatot betegségek, a gyerekkel kapcsolatban traumatikus megélések megakaszthatják, balesetek, súlyos betegségek, ilyesmi. Gyakran előfordul, hogy a gyerek már szabadulna az anyja aurájából, de az anya nem engedi. A 7-10 éves gyerekeknél az egyik pillanatról a másikra kikalakuló tejcukor érzékenység ilyesmire utal.

Ami a betegségeket illeti, 3 éves kor alatt a gyerekbetegség nagy valószínűséggel az anyjában nem tudatosult vagy letagadott lelki konfliktust manifesztál betegség formájában. Hogy melyik betegség és melyik gyerekbetegség milyen típusú lelki problémára utal, ennek olvasható irodalma többféle. Dahlke: A betegség, mint szimbólum elég jól használható.
Kivételt a karmikus ügyek jelentenek, ami azt jelenti, hogy már születésekor is meg kellett lenni a betegségnek. A saját családom története azonban azt is bebizonyította, hogy már a magzatok is átvállalnak anyai konfliktusokat és veleszületett betegségként jelenkezhet, így az nem karmikus eredetű. De nem vagyok természetgyógyász, és igen gyakran vannak kivételek.

Nem érdemes semmit abszolutizálni. Ha elfogadod, hogy a gyereked betegségei nem az övéi, hanem a tiéd, akkor sem szabad ostoroznod magad, mert ez egy szereteten alapuló tükör. Nem azért van, hogy bűntudatod legyen, hanem azért, hogy fejlődj, válj tudatosabbá és vállald fel a konfliktusaid, oldd meg a problémát és legyél elégedett és boldog. Ha az okot megszünteted magadban, a gyerek hamar meggyógyul.

A saját gyerkőc esetén a homeopátiás orvos, és miután kiderült, hogy a hagyományos orvoslás nem tud mit kezdeni a nyavalyával, a kineziológus segített abban, hogy jól kezeljük a gyerkőc betegségeinek tükrét. Nálunk minden abba az irányba hatott, hogy megismerkedjünk ezzel a szemlélettel. Mindig eljutottunk oda, ahol tudtak segíteni, egyszerűen megtörtént és tapasztalatként került be az életünkbe, nem olvasmányként.

:)

Aditi képe
Sötétség és világosság, mint relatív... :)
2011. január 02. vasárnap, 22:01 | Aditi   Előzmény

Bármi, amit bevállalunk, tudatosan, vagy tudatlanul az életünkben, feladatunkká válik. Ilyen értelemben abszolút egy lapon említhető az autód és a gyermeked. Az, hogy anya vagy, a szellemed számára csak egy szerep. Az, hogy autótulajdonos, vagy bérlő lettél, szintén. Ha ez nem tetszik neked, az azt jelenti előfeltételezéseid, vagy/és előítéleteid vannak, ami, engedelmeddel szintén ego. (Bár már nem tartom olyan rettenetesnek, csak azért említem, mert te annyira szereted szapulni.)

A szellemed számára MINDEN ami testben és lélekben megjelenik itt a Földön, beleértve a lábujjad körmétől a világmegváltó feladatokig, vagyis minden, ami teremtett, csak egy szerep. Leveti, mint egy ruhát, amikor újra önmaga teljességébe látja magát, mert végre megszabadult az elmédtől. (Ez általában csak a halálban történik.)

Az elmétől, amely megmondja neked, mi a jó és a rossz. És elméleteket gyárt, és védekezik, és ítélkezik minden felett, ami azzal nem egyezik. Nem egyszerű dolog megtanulni a szellem szemével látni. Én is tanulom. De azt már tudom, az emberiség összes háborúja a birtoklási vágyon és a hatalom (kontroll) megszerzésén kívül abból keletkezett, hogy az emberek tudni vélték, mi a jó és a rossz. És szabályokat alkottak, törvényeket, egyházakat, spirituális iskolákat, dogmákat, és család-segítő intézeteket.

Azután visszaéltek minddel.

Nincsen jó iskola és rossz iskola. Nincsen jó anya és rossz anya. Jó tett és rossz tett. Szép család és csonka család. Mindig minden magélésünkben és szerepünkben azt keressük, HOGYAN éljük meg. Ítélet nélkül, a szellemünk erejével, a dolgunkat látva és önmagunkat a világban, vagy pedig valamiféle, bármilyen nem belső viszonyítással, ami mindig tévútnak bizonyul. És nem azért, amit választunk, hanem azért, AHOGY.

Sohasem az a lényeg, ami történik, ami a felszínen látszik. És ebből semmilyen valós következtetés nem vonható le. Igazság főleg nem. Mindig az a lényeg, ahogyan történik. Amilyen SZÁNDÉK húzódik mögötte.

De az láthatatlan.

Csak olyanok látják ezt önmagukon kívül másban, akik éppen akkor szintén a szellemük szemével látnak. Azzal, aki nem fogja pártját semmilyen tettnek, és teremtett dolognak és nem az alapján ítél. Csak az alapján, mi van mögötte. Tudatosság, a szellem tudatossága, vagy még tudatlanság.

Még ölni is lehet tiszta szándékkal, kedves Violetta. Kik vagyunk tehát mi, hogy bármilyen tettet is megítéljünk?

Hogyan is dönthetnénk el, ki a jó anya és ki a rossza anya? Ki a spirituálisan fejlett és ki nem?

Én mindenesetre ezt a szerepet nem vállalom. :)

"Annak bizonyára megy, hogy egy lapra vegye ezt a kettőt, akinek nem sikerült felnőni és felelőtlen maradt és egyáltalán "nem ébredett fel". Spirituálisan ugyanis nincs indokolt hitel, nincs protekció. Nem élvezhetünk olyasmit amiért nem fejlődtünk."

Ezeket a sorokat pedig már megbocsáss, én, mint személyiség (ego :), kikérem magamnak! Nem is ismersz. Hogy mersz engem felelőtlennek nevezni, amikor azt sem tudod, ki vagyok? És ráadásul alattomos és már szintén megbocsáss, de ostoba módon? Alattomos, mert nem nekem címezted a ragozást, mint aki kerüli a konfrontációt, miközben az én írásomra válaszoltál, és ostoba, mert a saját hamis ítéleted vezetett erre következtetésre, tudás, és valóságom ismeretség teljes hiányában, miközben ezt nem is vetted észre (vagyis nem láttad, ha már itt tartunk.).

Ez a hely nem alkalmas egy igazi vitára, ezzel ezért ezt le is zárom, egyébként sem érdekel annyira, de helyénvalónak találtam reagálni, kivételesen ebben az esetben, lásd, mi a különbség az ego tudatos használata (ami már nem olyan rossz) és a szellem látása között.

Amikor az ember a szellemével lát, olyan, mint egy jó terapeuta. Nem érez és nem gondol. Csak szemlél.

Szemlélésben ez az üzenetem: ítélkeztél. Egyrészt felettem, másrészt egy helyzet felett. (Hitel-dolog.) Erről csak annyit: rengeteg energiát, odafigyelést, beszélgetés, kézfogást, simogatás, szeretetteljes pofont, ebédet és vacsorát, pénzt, csókot és bármit és mindent hitelezünk egymásnak az életben. Valójában, ha valami képes egyáltalán "mérni" egy icipicit talán (de nem biztos) azt hogy tudunk -e szeretni, az éppen a hitelező képességünk.

A természet is hitelez, anélkül hogy bankja lenne. :) Élni hitel nélkül nem is lehet. Még a levegőt is hitelbe kapod az élettől. :)

Mindent visszafizetünk és mindent visszakapunk egyszer. Csak ne akard folyton tudni, mikor, és kitől.
Ez az élet egyik alapvető működési elve.

Nem a hitellel van a baj. Az sem jó, vagy rossz. Hanem azzal, amilyen szándékkal és tudatossággal (vagy anélkül) felveszi valaki, és adja valaki. Legyen az akár egy bank.

És egyáltalán nem kell fejlődni azért, hogy jól hasznosíthasd azt, amit kaptál, vagy kérj, ha szűkében vagy - ilyen értelemben "hitelt" végy fel - akár pénzben is. Ez egy "spirituális" előítélet. Egy rosszul értelmezett iskolai tan.

Csak tudatossággal kell viszonyulni és hálával fogadni. Mint mindent, amit csak lehet.

A felelősségről is tudnék neked írni, de hosszú, és kissé fáradt vagyok már. Ezért csak azt a mondatot írom le, ami nagyon sokat fejlesztett engem az elmúlt néhány évben. Egy tibeti Láma szavai (csak hogy az elméd is kapjon egy kis megerősítést. :)

"Azért vagy felelős, amit megeszel!"

Ne akard érteni. Nem az agyadnak szól. :) Csak ismételgesd és hagyd, hogy hasson. Lehet hogy eltart egy darabig. :)

U.I.: Az anyasággal és nőiséggel kapcsolatban teljesen egyetértek Karmatörlővel, olvasd inkább őt, jobb, mint én. Engem ezek szerint teljesen félreértettél. Bár látom, őt sem nagyon hagyod békén...:)

Sok sikert!

Namaszte

Claryssza képe
kérdés
2011. január 03. hétfő, 13:30 | Claryssza

Szia Violetta'

Lehet, hogy eltévedtem írásod szövevényes dzsungelében útközben, és ezért butaságnak tünő a kérdésem, de úgy olvasom ki, mintha saját gyermeked nem is lenne?
Tehát a fogantatás is kimaradt Nálad, a szülést sem élhetted át, a várandóság gyönyörü 9 hónapja is ismeretlen..stb? (erröl is valamit mesélnek a csillagok is nyilván:)
De, ha ez így van, akkor azért egész más színezetet is kaphat az írásod ezzel....
-szerintem-

nem árt ha mi is beszélünk róla.
2011. január 03. hétfő, 20:18 | Kassay Noémi   Előzmény

Szia Violetta!

Rég jártam erre, illetve mostanában nem nagyon volt időm a gép előtt ülni, de mint ,,szintén zenész", illetve asztrológus, én értem, és tudom, hogy írásoddal mire akarod felhívni az emberek figyelmét.
Nekem négy gyermekem van, és így tapasztalatból tudom, hogy valóban rajtuk keresztül a legkönnyebb a fejlődés, de vannak más utak is.
Azt gondolom, hogy az írásodban túl sok az idegen szó, sokszor többet írsz mint kellene, (felsorolások) így nehéz kivenni a lényeget, de azért jó mégis, mert a mai nők nagyon fontos problémájáról szól.
Én is azt tapasztalom , hogy a hozzám fordulók nagy részének ez a gondja, így hát nem árt ha mi is beszélünk róla.
Noa