Békegalamb az ablakomnál | Önmegvalósítás.hu

Békegalamb az ablakomnál

Tegnap történt, mielőtt épp visszautaztam Pestre, hogy az ablakom elé szállt egy galamb. Délelőtt egy számomra fájó konfliktushelyzeten gondolkodtam. Nem tudok rajta segíteni, mivel egész közösségeket érint. Elfogadtam, hogy ez van, és azt is, hogy fáj. Nekem valamiért nagyon szívügyem, de nem szeretnék itt politizálni. Kapcsolódik hozzá, hogy van egy zsidó származású volt párom, aki nagyon félreérti az én gondolataimat. Igazából nehezen értjük egymást, de ez nem akadálya köztünk a szeretet áramlásának. Nemrég összefutottam vele az egyetemen, és újból eszembe jutottak ezek. Békésen beszélgettünk, érezni lehetett a szeretetet, vonzalmat, de... De szerinte, most nem részletezem, és nem is ez a lényeg, nem lehet ennél több, amit én el is fogadok. Nem szeretném itt tényleg annyira részletezni, magyarázkodni, nem is ez a lényeg, ez egy bonyolult történet. Nagyon jólelkű a srác, csak elhisz egy propagandát, miszerint akikre én szavaztam és segítettem a kampányban nekik, azok gonoszak (pedig itt nincs szó fasizmusról, ellenben az izraeli politikát inkább tartom annak, de még erről sem vitáznék vele, ha nem hozná elő, tüntetett is már ellenünk nem egyszer, és engem ez sem érdekel, nem tudok rá haragudni, mert tudom, hogy csak félreérti, ahogy korábban amúgy én sem értettem dolgokat, meg azért neki kicsit más a gondolkodása). Nagyjából ez is beletartozik a történetbe, de mondom, ez ennél furább, de megbékéltem vele.
Emiatt elkezdtem gondolkodni ezeken a dolgokon.
Ezeken gondolkodtam épp, amikor kinéztem az ablakon, és pont szemben velem ott volt egy galamb. Néztem, ő vissza rám. És sokáig ott volt, nem repült el. Jelnek vettem, mintha Isten üzent volna: érti az érzéseim, és hogy tudja, tiszták a szándékaim, bármit is gondoljanak a világ hazugságai, félreértései miatt emberek. Bennem is béke van. Persze megvan a véleményem a politikai helyzetről... Meg erről az egész konfliktusról, de úgy állok hozzá, amin tudok változtatni, azt megteszem, amin nem, azon nem, de a véleményem megvan róla. És fáj, de magát a fájdalmat is elfogadom. Én akkor is azt képviselem, amit, és tudom, hogy kb annyi bennem a fajgyűlölet, mint a medvesajtban a brummogás.
Eddig 2010. december vége...

Frissítés: 2011. január 5:
Véletlen vagy inkább Isten segítsége: megismerkedtem valakivel aki szintén zsidó származású, de egész máshogy gondolkodik! Sokkal tájékozottabb lehet, mint a volt párom. Konkrétan a béke mellett áll, az igazság mellett: izraeli zsidó-arab békét szorgalmazó mozgalmak szimpatizánsa (pl. Sheikh Jarrah). Ez ugyan nem szerelmi ügy (csak levelezünk főleg politikáról).
Ezért úgy korrekt, hogy ezt is megosszam: nem egész Izraellel van ám baj! Ott jelenleg egy fasiszta jellegű, szélsőséges hatalom kormányoz. De ott is van más értékrend is! Humánus zsidó megmozdulások, békekeresés, meg ilyenek. Csak jórészt nem ők vannak hatalmon. Tehát mikor Izraelt szidjuk, akkor ne egész Izraelt szidjuk... Hanem ezt a szélsőséges hatalmat, ami ott kormányoz!! Adj békét uram! Hajrá Sheikh Jarrah! Hajrá igazság, béke és szeretet! :)

Beküldte: | 2010. dec. 30. csütörtök - 18:08

Hozzászólások

108 hozzászólás
Bennem béke van, viszont erős indíttatásom is, hogy foglalkozzam
2011. január 01. szombat, 14:51 | KatiPotter   Előzmény

Bennem béke van, viszont erős indíttatásom is, hogy foglalkozzam ezzel. A belső békét a szilárd világkép adja, hogy megtaláltam a helyem. Ha nem idegesítenének ezek a dolgok, az elfojtás lenne, és akkor lenne annyi bennem a belső békének. Ez ellentmondásosnak tűnhet, de így van. Belső béke nem akkor van, ha semmi nem érint meg, ha nem érzünk fájdalmat, hanem ha önmagunk szerint élünk. Így vagyok ezzel, ezért értelmeztem úgy a galambot, ahogy írtam. :) Fájnak az igazságtalanságok, ha önmagam vagyok. Szeretek foglalkozni a közösségi ügyekkel. Érzem ilyenkor az egységet, akkor is, ha konfliktusokat látok, melyeknek szeretném a megoldását, de tudom, hogy mivel együtt alakítjuk a történelmet, ez a sok akarat adódik mind össze, amik alakítják az eseményeket. Valami ilyesmi a felfogásom, de nehéz leírni. :)

Értem,és természetesen élj a meggyőződésed szerint,ami neked
2011. január 01. szombat, 14:58 | Éva.   Előzmény

Értem,és természetesen élj a meggyőződésed szerint,ami neked lelki békét ad.
Én csak egy gondolatomat osztottam meg veled:)

Tudom, és érzem a jó szándékot benne. Örülök is, hogy ezt
2011. január 01. szombat, 14:59 | KatiPotter   Előzmény

Tudom, és érzem a jó szándékot benne. Örülök is, hogy ezt megvitathattuk, lehet másban is felmerül ilyesmi, aki olvassa. :)

Éva, de jó az új képed. :) Nagyon édesek így együtt a cicák.
2011. január 01. szombat, 16:26 | KatiPotter   Előzmény

Éva, de jó az új képed. :) Nagyon édesek így együtt a cicák. :) A világos a feketével, éljen a világbéke. :D:D

Az a ,,Vöri''. Vörös-komcsi,ahogy a szomszéd kisfiú hívja,de
2011. január 01. szombat, 16:31 | Éva.   Előzmény

Az a ,,Vöri''. Vörös-komcsi,ahogy a szomszéd kisfiú hívja,de én imádom.
Világ béke ,csak a ,,mindenkori'' Aranykorban van,nekünk itt nem osztályrészünk.
Ha csak nem teremtjük meg önmagunkban:)

:D Ez igaz, de a vágyakról jó beszélni. :) És azt képviselni a
2011. január 01. szombat, 16:41 | KatiPotter   Előzmény

:D Ez igaz, de a vágyakról jó beszélni. :) És azt képviselni a közösség részeként, mert a sok ilyen összeadódik, hozzá az egészhez, így vagyok vele. Vörös-komcsi. :D:D Szegény cica. :)

Nagyon jó dolga van,ne aggódj! Már azon is fel vannak
2011. január 01. szombat, 17:09 | Éva.   Előzmény

Nagyon jó dolga van,ne aggódj!

Már azon is fel vannak háborodva,ha néha kiterelem egy kicsit őket a friss levegőre.
Merthogy hideg van! Egy macskának! :D /6-nak pardon/

Most már furfanghoz kell folyamodni.Kaját csak kint kapnak,de még azt is többször meggondolják,hogy felcseréljék e a kaját a jó meleggel.
Micsoda egy társaság?
Állati vonásoknak se híre ,se hamva:)
Ahogy végre hajlandók kilépni az ajtón,rázzák a lábukat,/ fujjjj hó! /,és fintorognak hozzá,meg az a szemrehányás a szemükben...jajjj...:)

,,Éva, de jó az új képed. :)'' izééé...ez nem én vagyok:)
2011. január 01. szombat, 17:12 | Éva.   Előzmény

,,Éva, de jó az új képed. :)''

izééé...ez nem én vagyok:)

Nem úgy gondoltam:D:D:D:D:D
2011. január 01. szombat, 17:17 | KatiPotter   Előzmény

Nem úgy gondoltam:D:D:D:D:D

"szilárd világkép"
2011. január 01. szombat, 15:40 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kell a tartásunkhoz. De szilárd - e a világ ? Üdvözlettel : felacsó

Nem, mert van benne folyadék, levegő is, de már plazma is. :D:D
2011. január 01. szombat, 15:45 | KatiPotter   Előzmény

Nem, mert van benne folyadék, levegő is, de már plazma is. :D:D Nem beszélve az 5. elemről. :):D:D:D:D:D:D:D:D

Akkor másképp kérdezem :
2011. január 01. szombat, 16:12 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

nem szilárd világ tükrözésére egy szilárd világkép nem ellentmondás - e , pláne ha még teremtgetünk is ?Üdvözlettel : felacsó

Igen, talán a világkép szó félreérthető. Úgy mondom akkor
2011. január 01. szombat, 16:17 | KatiPotter   Előzmény

Igen, talán a világkép szó félreérthető. Úgy mondom akkor értékrend. És az akkor "szilárd", ha nem betanulod, hanem összhangban van az érzéseiddel. Talán kicsit közhelyesnek tűnően: "ami igazán a szívedben van".

Bocs , hogy magyarázkodásra
2011. január 01. szombat, 16:36 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

kényszerítettelek , de így nekem érhetőbb . Nem is írok többet ,mert tiszta gondolatom pillanatnyilag nincs több , na meg a szívre való hivatkozás az mindig nyerő nálam . Üdvözlettel . felacsó

Semmi gond, szerintem igazad van, így pontosabb. :)
2011. január 01. szombat, 16:42 | KatiPotter   Előzmény

Semmi gond, szerintem igazad van, így pontosabb. :)

Gyorsan írok még egy hozzászólást, hogy ne pont 88
2011. január 01. szombat, 15:34 | KatiPotter

Gyorsan írok még egy hozzászólást, hogy ne pont 88 hozzászólás legyen, mert van, akinek az is a nácikat juttatja eszébe. Előbb-utóbb úgyis elértük volna ezt a számot, de nem annyival hagyom itt. Megyek készülni a vizsgákra, pihenésképp még majd felnézek ma ide.

Meg kellett volna állni 69 - nél ,
2011. január 01. szombat, 15:37 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

ha már a számok bűvöletébe estünk . Üdvözlettel : felacsó

Pocahontas: A szél színei című dal:
2011. január 01. szombat, 21:11 | KatiPotter

Pocahontas: A szél színei című dal: http://www.youtube.com/watch?v=9cjQ2G59e_g&feature=related
Ennek érdemes elgondolkodni az üzenetén. Szerintem illik ide is, a Föld kisajátításával kapcsolatos (amiért ugye mennek a konfliktusok, sok helyen embertelenül). (Mielőtt valaki leírja, hogy miért meséből veszek példát, egyrészt a dal üzenetét igaznak tartom, átérzem, amúgy a Pocahontas igaz történet alapján készült mese).