Húsvét | Önmegvalósítás.hu

Húsvét

Húsvét.jpeg

Húsvét

Úgy tervezte, hogy a húsvétot az édesanyjánál tölti, péntekre tervezte az indulást.
Egy ünnep, amit a családja nem egyházi ünnepként tisztelt, inkább mint egy alkalom a családi összejövetelre.
Persze a nagyszülei másként voltak ezzel míg éltek, nekik fontos volt a katolikus ünnep.
A böjtöt pontosan betartották erről az édesanyjától sokat hallott, a feltámadást nagyon várták, mert akkor végre jól belakhattak a gyerekek.
Böjt időszakában, nem csak a húst nem ették, de mellőzték a fehérjét, és a zsírdús ételeket. Mondhatni diétásan étkeztek.
Arra viszont emlékezett, hogy a nagyszülei ha nem is minden évben, húsvétra főztek sört, bizonyára akkor, mikor kevesebb szőlő termett előző őszön.
A régi húsvétokat nem lehetett feledni, volt, hogy még jég és hó volt ilyenkor, de volt hogy kegyes volt hozzájuk az idő és sokat időzhettek a szabadban.
Az is eszébe jutott milyen izgatottan készítették a nyuszi fészket mikor még gyerekek voltak.
Ekkor volt először lehetőségük kimenni a vízgyűjtőkhöz az akácosba, itt aztán a meredek domboldalról gurigatták a tojásokat. Ezt valahogy jobban várta mindig mint a karácsonyt, ma sem érti.
Talán mert ilyenkor volt lehetőségük hosszabb időt a természetben tölteni, amit nagyon szeretett akkor és ma is.
Most is készült rá.

Beküldte: | 2009. ápr. 09. csütörtök - 19:00

Hozzászólások

6 hozzászólás
Mindennek ára van
2009. április 14. kedd, 22:43 | Fürzi

Mindig várta a Husvétot. Már megért 39 évet és még mindig. Gyerekkorában a nyuszi miatt, később már inkább a természet szeretete miatt, ilyenkor mindig valami természetközeli feltöltődést választva, ha jobban ment a szekér akkor elutazással feltöltődve. Már sok-sok éve nem evett húst, csak nagyon ritkán. A böjt neki nem hozott soha újdonságot, hiszen ez természetes életszükséglete volt, módjával, hús nélkül étkezni. A nagyon ritkán is azt jelentette, hogy két hetente egyszer egyszer egy kis csirke vagy pulykamell zöldséggel. Nem állt sem a vegák, sem a húsevők pártján, saját szükségleteit követte, a belső hangjára hallgatott. Megérezte saját szervezete működésében a káros hatásokat, ami fontosabb volt, mint különböző csoportok véleményei. De a Husvét az más volt. A Husvét mindenfajta spirituális véleménye mellett egyet jelentett a gyerekkorból áthozott sonka-tojás-torma és piros retek gasztronómiai örömeivel is.

Most sem történt másként. Husvét vasárnapján gyönygyöző könnyekkel és félig aléltan ette a jó kis zsíros cupákos sonkát az újhagyma gyönyöreivel és a torma fenséges zamatával, és a sonkalében főtt tojás tette fel a pontot az i re. Nem érzett bűntudatot, átadta magát az alacsony rezgéssel igen csak feltöltő disznóhús élvezetének. És ez Husvét hétfőn is pontosan így történt.
Majd hétfőn délután elindult szokásos erdei hegymászós, futós, jól meghajtós edzésére. A hatás szinte leírhatatlan volt. Izomrostjai közé berakódott húgysav egy lomha és ziháló futót csinált az amúgy sportos egyéniségéből, gyomrában kősziklákat görgetett, minden egyes a földtől eltávolodó futólépést mintha tízméteres gyökerek akartak volna visszahúzni a talajba. Olyan súlyosnak és tömörnek érezte magát, mintha az erdő talaja beszakadna alatta. Valahogy leleke is piszkos volt, pedig az ilyenkor futások alkalmával szokott csak igazán megtisztulni.

Azon gondolkodott, hogy beesik egy éjszakai ügyeletre, és beöntés és gyomormosásért esdekel. De valahogy csak haza futott és levonta a konzekvenciát. Mindennek ára van. Saját bőrén tapasztalta meg az alacsony rezgésszint hátülütőit, ami így, ezen az ünnepen elég kiábrándítónak tűnt. Hát igen, megrögzött húsevők vajon mit érezhetnek, és egy múltkori téma jutott eszébe, mikor is a húsevők is elérhetik e a megvilágosodást téma ment itt a fórumon. Ő akkor igen, elérhetik - voksolt. Ez a tapasztalat azonban bebizonyította, hogy a megrögzött húsevéők semmiképpen, egyszerűen a rezgésszintjük sokkal alacsonyabb. De az ilyen hébe-hóba fehér pipi husi evős sportladyk...talán igen?

Húsevés után
2009. április 14. kedd, 22:54 | csaesz   Előzmény

Szia, Fürzi!

Úgy hallottam, hogy a húsevés után sok folyadékot kell inni, és az hamar kimossa a szervezetből az alacsony rezgésű energiákat... Szóval talán nem kell lemondanod a húsvéti sonkáról a megvilágosodásért cserébe! :)

sonka kontra megvilágosodás
2009. április 14. kedd, 23:14 | Fürzi   Előzmény

Köszi csaesz bíztató szavaidat, így hát egy évben egyszer besonkázom, majd leöblítgetem jó sok vízzel, és akkor mégsem zunanok vissza a kút fenekére. Jó tudni...

mi a helyzet a hallal?
2009. április 15. szerda, 21:10 | hajni19840203 (útkereső)   Előzmény

Ha ennyire számít az étrend, akkor ezek szerint én sem mostanában fogok megvilágosodni :D Mivel én még szoptatom 16 hónapos kisfiamat, ezért legalább egy nap egyszer kell húsfélét ennem. ...és amúgy mi a helyzet a hallal? Annak milyen a rezgésszintje?
A minap néztem a Youtube-on egy videót "A víz üzenetei" címmel. ( http://www.youtube.com/watch?v=l9KXcDFy-I0&feature=related ) Arról szól, hogy a rossz rezgésű vizet például klasszikus zenével röpke idő alatt jó rezgésű vízzé tudjuk varázsolni. Nos, a hús is sok vizet tartalmaz. Mi lenne, ha a holnapi rántott csirkével hallgattatnék egy kis Beethoven zenét? :))) ...viszont ha ez így van, akkor egy egyszerű répa is lehet rossz rezgésszintű ha rossz környezetben van, nemde? :)

víz
2009. április 15. szerda, 21:46 | csaesz   Előzmény

Azt én is hallottam, hogy a víz nagyon át tudja venni mindennek a rezgését! Még zene sem kell hozzá, elég, ha csak alkohol helyett vízzel koccintunk az egészségünkre. Minden pohár víz előtt kívánunk valami pozitívat magunknak, és így mindig a kívánt rezgést vihetjük be a bendőnkbe. Aztán arról, hogy ez elég-e a kívánság beteljesedéséhez, nincsen tudomásom...

Nem hiszem, hogy a húsban sütés után túl sok víz maradna.. Azért csak próbálkozz, túl nagy traumát nem okozhatsz szegény csirkének a Beethoven zenével..:)

Na, a répákhoz meg végképp nem értek. Mármint a narancssárga színűekhez...:-))

répa
2009. április 15. szerda, 21:59 | csaesz   Előzmény

Mégiscsak eszembe jutott valami a répáról! (Mármint a narancssárga színűről:)

Azt hallottam, hogy annyi műanyag vacakot vagyunk kénytelenek megenni mostanában, hogy ha az ember szervezete nem tudná valamelyest áttranszformálni ezeket pozitív energiává, már mindenki a halálán lenne.

És mindenkinél az energiaszintjének megfelelően működik ez a képesség: akinek a negatív gondolatok meg sérülések miatt alacsonyabb az energiaszintje, az ugyanattól a műkajától könnyebben megbetegszik, mint aki magasabban rezeg.

Ennyi a hír, nemtom igaz-e.